Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Agent bevestigt: Ajax-debutant Kaplan wekt interesse uit 2 topcompetities

Laatste update:

Buitenlandse clubs azen op de handtekening van Ahmetcan Kaplan, zo heeft zijn zaakwaarnemer bevestigd tegenover Voetbal International. De kersverse debutant stond voor zijn komst naar Ajax al op de radar bij clubs uit twee Europese topcompetities en dat is nog niet veranderd.

Het verhaal van Kaplan bij Ajax is tot dusver een uiterst trieste. De onfortuinlijke verdediger raakte al snel na zijn komst in Amsterdam geblesseerd en zag bij zijn terugkeer het noodlot opnieuw toeslaan.

Na ruim anderhalf jaar tijd staat de teller op elf wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong Ajax en één wedstrijd in de hoofdmacht. Afgelopen zondag debuteerde Kaplan in de uitwedstrijd tegen AZ (2-0), toen hij Anton Gaaei verving.

"Ahmetcan heeft een moedig en sterk karakter en daarom kiest hij voor een grote club als Ajax", vertelt zijn zaakwaarnemer Necdet Ergezen in gesprek met VI. "Hij blijft hard werken en wacht op zijn kans."

"Voordat we bij Ajax tekenden, was er interesse voor hem vanuit de Bundesliga en LaLiga", gaat Ergezen verder. "Die interesse is er nog steeds, maar als hij voor Ajax kan spelen en een belangrijke rol in de selectie heeft, is dat natuurlijk een voorrecht voor ons."

Ergezen weet dat zijn cliënt er goed op staat in het buitenland. "Door zijn kwaliteiten en leeftijd is hij nog steeds interessant voor clubs uit de vijf grootste competities van Europa, maar naar mijn mening moet alles op het perfecte moment gebeuren."

Kaplan werd in de zomer van 2022 voor een slordige 10 miljoen euro overgenomen van Trabzonspor. De mandekker gold als vervanger van Perr Schuurs, die op zijn beurt naar Torino vertrok. Het contract van Kaplan loopt door tot medio 2027.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

lekker toch zo'n zaakwaarnemer.
kaplan is vooral geblesseerd geweest, en heeft naast het etiquette "talent" een aantal leuke wedstrijden bij jong ajax gespeeld.. dat is alles.
lijkt me onverstandig om dan nu al over een vertrek na te denken, vooral als je ziet wat voor koekebakkers er nu bij ajax centraal staan.
lijkt me dat dat ook het plan is van zowel de speler als management daarachter.

28 februari 2024 om 10:27



Niets mis met deze uitspraak van zijn zaakwaarnemer maar ik ben altijd huiverig met dit soort gasten wanneer topclubs om de hoek komen kijken. Wet van de grote getallen gaat ze dan achter de schermen parten spelen meestal.

Lekker een paar jaar bij Ajax blijven. Een betere club had hij zich niet kunnen wensen voorlopig.

28 februari 2024 om 14:25

Hij heeft anders wel bewust voor Ajax gekozen. Hij vond dat hij zich bij Ajax het beste kon ontwikkelen. Dus ik vraag me af of hij ook zomaar weg zou willen gaan naar een andere club

29 februari 2024 om 09:48

Een zeer verstandige laz dus.

Het zou voor Ajax wel fijn zijn als hij blijft. Het is voor hem wel te hopen dat hij dan wat minuten krijgt, ervaring en marktwaarde opbouwen.

Hij moet moet vast gaan spelen. Als dat niet bij Ajax kan omdat Sutalo en Hato de voorkeur blijven houden dan is een vertrek het beste voor hem. Het probleem is daarbij wel dat je ervan uit mag gaan dat er volgend jaar een andere trainer voor de groep staat en je dus niet weet waar je aan toe bent.

28 februari 2024 om 10:33

Timber heeft tegen het einde van zijn Ajax tijd ook nog even als controlerende middenvelder gespeeld. Dat zou ook zomaar een positie kunnen zijn waar Hato zich gaat ontwikkelen. Die is in de lucht te kwetsbaar om echt een grote toekomst op die positie te hebben, vrees ik. En als Ajax weer gewoon met één controlerende middenvelder speelt zal de veldbezetting ook weer op orde zijn.

28 februari 2024 om 13:33

Niet lullig bedoelt, maar de enige die de voorkeur geven aan Sutalo zijn Arne Slot en Peter Bosz.
Ik was echt blij met die aankoop maar dit kan toch domweg niet langer zo?

Kaplan mag dan wel linksbenig zijn, dat is niet waar hij bij Jong per sé speelt. Hij verdient het ook om een kans te krijgen. Hato is momenteel heilig ondanks dat ie ook veel zit te schutteren, maar Sutalo mag wel eens pas op de plaats maken. Weinig kans dat we die na de zomer nog zien, dus dan kan je net zo goed Kaplan rustig brengen.

Beter dan die Medic is ie toch wel.

28 februari 2024 om 09:36

Maar waarom zou je Hato er niet af halen? Er gaat bij de eerste goal van AZ heel veel fout, waarbij Hato 2 fouten maakt. Ten eerste let hij totaal niet op waar hij staat waardoor hij (wederom) buitenspel opheft en daarna laat hij zich heel erg makkelijk uitkappen.

Het was nodig om Gaaei te wisselen omdat de kans op nog een fout groot was, maar waarom werd Hato dan niet gewisseld ? Hoeveel fouten mag Hato maken voordat dat bestraft wordt door de trainer ?

28 februari 2024 om 09:52

Zoals ik al zei, Hato is heilig verklaard. Ik weet ook niet waarom. Hij heeft nog geen minuut van de malaise dit jaar gemist. De hoop is dat hij beter wordt, maar hij is geen 17 zoals de Ligt 17 was.

28 februari 2024 om 10:18

@bongiorno,

Dan denk ik dat je nog redelijk vaag geheugen ervan hebt, want de Ligt maakte op zijn 17e ook veel fouten.

Ajax stond in een 5-mans verdediging, waarvan er 3 niet kunnen verdedigen (gaaei, Sutalo en Sosa). Jij verwacht dat Hato dat als 17 jarige even allemaal hersteld ?

de Ligt kon zich de kijker in spelen in een geweldig Ajax, waar Hato het moet doen in een team vol amateurs. Die vergelijking kan je natuurljk niet maken. Voor Hato zou het ook makkelijker worden als hij Frenkie voor zich had staan.

28 februari 2024 om 10:33

Hato is de laatste weken misschien wel de zwakste schakel, maar desondanks zou ik hem er ook niet snel uithalen. Hij heeft eerder aangetoond veel talent te hebben maar gaat nu duidelijk ten onder aan de chaos. Hem laten banken kan zijn ontwikkeling nog meer remmen en uiteindelijk is hij nog 1 van de weinige potentiele goudmijnen. Haal dan Rensch eraf die al 3 jaar lang laat zien het niveau niet te hebben, als een gevulde koek verdedigd maar desondanks altijd buiten schot blijft. Heeft in tegenstelling tot Hato nog nooit laten zien over exceptioneel talent te beschikken.

28 februari 2024 om 10:39

De Ligt maakte veel, veel minder fouten op zijn 17e. Veel minder. Hato is al weken zwaar uit vorm, het betreft niet alleen die enkele wedstrijd. Je doet nu net alsof de Ligt leuk kon meekomen in een extreem goed elftal, maar de Ligt bewijst inmiddels al jaren dat hij gewoon werkelijk zo goed was en is.

Het zijn persoonlijke fouten van Hato. Slecht positioneren, makkelijke ballen weggeven, kansloze uitglijders. Dan maakt het niet uit of Ruben Dias naast je staat of Josip Sutalo. Suggereer je werkelijk dat de Ligt week in week uit vergelijkbare fouten maakte maar dat Sanchez, Blind of Frenkie dat allemaal eventjes opvingen voor hem? Nee, lol

28 februari 2024 om 10:43

@jeroentje,

Waaruit blijkt dat Hato wel goed kan verdedigen ? Volgens mij maakt die ook heel veel fouten. Hij heeft het voordeel dat alle nadruk op de gekochte spelers ligt, maar als je naar de goals kijkt dan gaat Hato heel vaak de fout in. Hij is zeker positioneel met buitenspel wel heer erg slecht. Ik vind het te makkelijk om alleen maar naar de aankopen te wijzen.

28 februari 2024 om 10:50

Afgelopen weken lijkt het erop dat geen enkele verdediger van ajax iets kan. Maar waarom de discussie Hato of Sutalo eraf halen?
Verwacht dat beide gewoon spelen.
Rench-Kaplan-Sutalo-Hato en dan gewoon weer 433.

28 februari 2024 om 10:55

@rubje,

Dat kan prima. Waarbij je dan wel 2 backs hebben die volgens mij beide vinden dat ze centraal beter zijn. Vooral Hato heeft aangegeven liever centraal te staan.

28 februari 2024 om 11:00

Lijkt me inderdaad voor het restant van de competitie het beste. Gaaei en Sosa kunnen echt niet meer. Dat centrum kan zodra het op elkaar ingespeeld nog wel iets worden hoop ik. Ik hoop vooral dat we komende zomer eindelijk weer eens fatsoenlijke backs kunnen aantrekken. Dan kan Hato weer naar het centrum een gezonde concurrentiestrijd aangaan indien dit centrum wel functioneert. Ook Hato moet gewoon vechten voor zijn plek en dat zal hem goed doen. Afscheid nemen van Gaaei, Rensch en Sosa en nu eindelijk eens serieus investeren in de backposities. Wat daar dit jaar rondloopt is echt KKD niveau..

Gewoon die spookrijder van een Sutalo eruit en Ahmed-Jan erin. Dan kunnen we tenminste voetballen van achteruit. Ik lees steeds vaker dat Sutalo beschermd moet worden ipv Hato. Maar kom op zeg elke bal speelt hij breed of achteruit, wanneer hij vooruit moet spelen dan is het balverlies. Hij wint een paar kopduels maar dat is het ook wel. Hato wordt de hele tijd vastgezet en het positiespel lijkt echt nergens op, geschuif naar de backs en keeper en dan hopen dat Ramaj de oplossing ziet

28 februari 2024 om 10:04

hahaha Ahmet- Jan. shout out naar zijn integratie ;-)...

Grappen daar gelaten maar ben ook echt wel gecharmeerd van hem. Hoop dat hij voor een langere tijd mag blijven en zonder een blessure zich verder kan ontwikkelen. Potentie heeft hij zeker.

28 februari 2024 om 10:21

En dan te bedenken dat deze jongen amper speeltijd kreeg van de trainer van Trabzonspor naast al die bejaarde buitenlanders daar. Kun je voor de zoveelste keer nagaan hoeveel verstand ze van voetbal hebben daar in Turkije.

Lekker een paar jaar bij Ajax blijven om vervolgens een stapje hogerop te maken. En niet voor je 34e terugkeren naar TR.

Deze jongen heeft circa 55 minuten gespeeld dit seizoen en wordt nu al bestemd als lichtpuntje haha.

Zou voor Ajax niet goed zijn als deze jongen vertrekt. Als je een extra verdediger binnen je selectie hebt dan is dat een must want alle verdedigers die nu hebben gespeeld zijn niveau kkd. Kaplan kan toch niet minder zijn!?

Dus Ajax heeft een centrum verdediging van ruim 30 miljoen staan in de vorm van Sutalo/Kaplan. Wauw dat zie je (nog) niet terug. Met Hato-Sutalo-Kaplan en dan nog iemand want Rensch kan echt niet heb je voor volgend seizoen bijna je verdediging staan. Ramaj lijkt me een zekerheidje. Henderson ervoor. Dan heb je dus vooral 2 goede middenvelders nodig eigenlijk.

28 februari 2024 om 09:56

Dat centrum van 30 miljoen heeft ook nog niet samen gespeeld hé.

Misschien Hato eens banken of op linksback zetten en Sutalo met Kaplan centraal zetten? Wellicht werkt dat!

28 februari 2024 om 09:57

Kaplan heeft nu ruim een helft meegedaan dus hoe kom je erbij dat er een verdediging van 30 miljoen staat? Tot nu toe was het altijd sutalo-hato.

28 februari 2024 om 10:02

Of ze spelen doet toch niks af hoeveel het gekost heeft. Ik denk dat je hun beide centraal moet zetten en Hato op de back positie. Ik heb nog tussen haakjes gezet doordat ik denk dat het wel kan werken en daarvoor moeten ze inderdaad eerst samen spelen.

28 februari 2024 om 10:19

@batouwe,

Waarom kan Rensch echt niet?

Hij is niet de beste, maar zelden te betrappen op fouten.

28 februari 2024 om 10:36

En zo kan Rensch al jarenlang zand in de ogen strooien van iedereen. Zijn halfbakken ingrijpen leidt juist enorm vaak tot tegengoals maar omdat het dan niet direct uit die actie komt krijgt een ander de schuld. Rensch is 1 van de meest dromerige slappe laconieke speler die ik ooit achterin heb gezien bij Ajax. Zolang Ajax net als z'n supporters maar het idee blijft houden dat het allemaal prima is kun je je ambities in de ijskast leggen

28 februari 2024 om 10:40

Als jij dit echt denkt, vraag ik me af hoe jij naar wedstrijden van ajax kijkt. Kijk maar eens de 2 0 van az terug om te beginnen. Of de 2 3 van Heracles. Man man man ,sommige mensen....

28 februari 2024 om 11:25

@mickey,

Bij de goal van AZ wil hij instappen om de actie te blokken maar schuift weg, denk dat je daar weinig aan kunt doen ?!

Bij Heracles had hij in kunnen grijpen, maar dat had ten allen tijden tot een overtreding (penalty) en geel geleid.

28 februari 2024 om 11:50

Bij de 2-3 laat hij nog ver buiten de 16 Engels uit zijn aandacht ontsnappen. Adequaat ingrijpen had op die positie natuurlijk nooit tot een penal of gele kaart geleid. Zelfs het maken van een corrigerende overtreding was nog buiten de zestien geweest. Het is gewoon een hele typerende actie van iemand die niet daadkrachtig is in wat ie doet. Alles bij Rensch is halfbakken.

Ik zou het ook een beetje onbeschoft vinden als je ergens 1,5 jaar op de loonlijst staat en door blessures echt nog geen enkele bijdrage hebt kunnen leveren en dan vrijwillig weer weggaat.

28 februari 2024 om 09:57

Hij heeft 10 miljoen gekost en als hij naar een club in één van die topcompetities vertrekt, gaan ze een veelvoud voor hem vangen hoor.

Ajax gaat hem echt niet onder de 15 miljoen verkopen, mocht hij weg willen.

28 februari 2024 om 10:44

Maar als je het gevoel hebt dat je geen eerlijke kans krijgt waardoor jouw ontwikkeling vertraging op loopt moet je dan blijven of moet je dan voor jezelf kiezen. Clubs kiezen ook vooral in eigen belang, waarom mag een speler dat niet doen ?

28 februari 2024 om 12:25

Om de simpele reden dat een club wel het salaris van een speler betaalt, ook al presteert diegene niet. Dat is de waarde van een contract.

Gaat het om verkoop met wederzijdse instemming en winst, dan is het een ander verhaal.

Wij supporters hebben dit seizoen vooral de lasten en niet de lusten. Kaplan mag zich eerst lekker belangrijk maken voor Ajax, maar zoals ik de woorden lees van de zaakwaarnemer gaat dat ook wel gebeuren. Teleurstellend is zijn blessureleed waarna hij na 1,5 jaar nog amper iets heeft kunnen laten zien. Hij heeft nu een mooie leeftijd om door te breken bij Ajax en nog een seizoen of twee met Ajax terug te groeien naar de top. Staat nog 3 jaar onder contract, dus het is wel zaak om hem nog een keer te verlengen/upgraden. Maar de voorbode is goed!

spaarzaam lichtpuntje bij ajax? die jongen heeft net voor het eerst een helft meegedaan, haha wat een onzin om hem dan al als spaarzaam lichtpuntje te bestempelen

28 februari 2024 om 09:51

Omdat zijn paar acties aan de bal al overtuigender waren dan dat bijvoorbeeld Josip Sutalo het gehele seizoen doet. Die heeft echt nog geen een keer ook maar een klein beetje overtuigd. Veelzeggend dus hoe bizar slecht Sutalo het dus doet.

28 februari 2024 om 09:51

Het doet inderdaad aan het begin van het seizoen denken met Gaaie. Daar was men ook positief over ten opzichte van Rensch.

Al is het natuurlijk logisch dat je iets positief wil uitlichten.

28 februari 2024 om 10:10

Welke wedstrijd was men precies positief over Gaaei precies? Ik probeer vrijwel alle wedstrijden van dit seizoen zsm te vergeten, dus weet het oprecht niet (meer). Heb Gaaei in ieder geval geen moment die zelfverzekerdheid zien uitstralen dat bij Ajax past en Kaplan wel liet zien.

28 februari 2024 om 10:19

Een van zijn eerste invalbeurten. Toen leefde er bij een aantal mensen hier toch echt het idee dat dat een grote vooruitgang was op Rensch.

28 februari 2024 om 10:46

Komt denk ik vooral omdat Rensch in 3 jaar tijd nog nooit aangetoond heeft een waardige Ajax back te zijn. Ook ik had wel even hoop dat Gaaei hem zou kunnen vervangen, maar dat heb je al snel bij een energieke draver t.o.v. de passieve dromer Rensch. Helaas bleek draven de enige kwaliteit van Gaaei en is het net zoals vorig seizoen met Sanchez zo dat de concurrent zo waar nog slechter is dan Rensch.

28 februari 2024 om 12:12

Klopt. Maar dat was dus ook snel opportunisme. Net wat er nu dus ook is bij Kaplan na nog geen hele wedstrijd spelen.

Sutalo eruit, Kaplan erin. Slechter kan het niet gaan.

28 februari 2024 om 16:28

Alsof het dan beter wordt. Kaplan heeft nog minder ervaring en zit dan ook met grote ruimtes en een onervaren 17-jarige naast zich.

Ik moet het allemaal nog maar zien. Spelers uit Turkije lijken veelal door de mand te vallen in de grotere Europese competities.

29 februari 2024 om 03:23

Noem ze is op?, “nederland” grotere competitie toch ahahaha

Ze hadden gewoon nooit Schuurs moeten laten gaan.

Ahmet Can Kaplan! Groot talent uit Trabzon, jongen met trots en doorzettingsvermogen.
Komt van een grote blessure terug.
Geef hem tijd en minuten en Ajax gaat er veel plezier aan beleven.
De nieuwe Pique, met zijn fantastische verticale pass tussen de linies.

Pff heeft ook een halve wedstrijd gevoetbald. Laat zo'n jongen nou eens fit worden en een heel seizoen spelen voordat jullie weer de kop van de jongen op hol maken met een evt transfer

Mocht het op den duur tussen Kaplan en Hato gaan, wordt dat een interessant discussiepunt…

28 februari 2024 om 11:00

Eigenlijk is de discussie toch gewoon heel makkelijk. De beste moet spelen. Maar ik snap je opmerking. Het lijkt erop dat er een afspraak is dat Hato niet gewisseld mag worden.

28 februari 2024 om 15:42

Klopt. Mocht Kaplan de betere verdedigende optie zijn, wat doe je dan (met Hato)? Of ga je allebei opstellen - is een optie - of ga je Hato af en toe even zijn zeer belangrijke rust geven? Lijkt mij een ook een goede zaak.

28 februari 2024 om 16:50

Ik zou eigenlijk Hato wissel willen zetten hij maakt te veel fouten. Nu weet ik dat een jonge speler van fouten moet leren, maar Ajax staat er niet zo goed voor dat daar in het 1ste ruimte voor is. Hato kost je gewoon doelpunten en daardoor ook punten.
Het probleem is alleen dat je geen goede linksback hebt. Dus je moet kiezen uit Sosa of Hato. Beide zijn ze (nu) niet goed genoeg, maar gezien het feit dat Hato normaal gesproken verdedigend toch wel net iets meer kan brengen dan Sosa en je daar het grootste probleem hebt zou ik idd ook voor Hato kiezen.

pff de titel aanpassen en dan niet even vermelden dat de titel is aangepast, ik dacht een nieuw stukje te gaan lezen, is het hetzelfde alleen dan zonder de eerdere belachelijke titel.
ze kunnen wel interesse hebben uit de topcompetities die jongen heeft net 55 minuten eredivisie in de benen, heeft nog nooit een wedstrijd in nederland op het hoogste niveau gewonnen en ze hebben er bij 10 miljoen voor betaald, tel daar zijn salaris bij op van het niet kunnen spelen, dan moet de verkoop toch wel minimaal naar de 16 gaan, wil je er nog wat aan over houden, dus hoog in de boom gaan zitten met minimaal 2 miljoen5 en dan kijken of ze nog zo'n interesse hebben

Nou, fijne zaakwaarnemer. Die jongen is pas net weer fit en dan komt die zaakwaarnemer even lekken dat er interesse is uit topcompetities op basis van wat wedstrijdjes in de KKD. Dit gaat zo'n jongen niet helpen en de club zal er ook niet blij mee zijn dat z'n zaakwaarnemer druk op de ketel zet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren