Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ricky van Wolfswinkel negeert verzoek en praat tóch over Joshua Brenet

Laatste update:

Ricky van Wolfswinkel baalt van de situatie rondom Joshua Brenet. De FC Twente-spits zag met Brenet deze week een geliefde ploeggenoot wegvalllen, daar het contract van de back werd ontbonden wegens zijn veroordeling tot een celstraf. Van Wolfswinkel vindt het moeilijk om een oordeel te vormen. "Maar we laten hem zeker niet vallen", aldus de routinier in gesprek met ESPN.

De rechtbank oordeelde dinsdag dat Brenet een maand de cel in moet, vanwege herhaaldelijk rijden zonder rijbewijs. Dat deed de dertigjarige vleugelverdediger bovendien terwijl hij nog in zijn proeftijd zat voor een veroordeling van huiselijk geweld.

Brenet wil weliswaar in beroep tegen de straf, maar Twente besloot dat niet af te wachten. Zijn contract liep al af en werd zodoende iets eerder beëindigd.

Van Wolfswinkel betreurt de gang van zaken. "Wij kennen Josh als teamgenoot en het is een hele fijne jongen voor ons", zegt de centrumspits na afloop van de Twentse derby tegen Heracles Almelo (1-0 winst). "Het is heel zonde hoe het is afgelopen. Het is niet aan mij om daar helemaal over uit te weiden, maar wij kennen Josh op een andere manier dan de pers het soms naar buiten brengt. Het is gewoon ongelukkig voor iedereen."

Dan besluit Van Wolfswinkel, die verzocht is er 'niet te veel over te zeggen', toch zijn hart te luchten. "Wij zien Josh als een medespeler, wij zijn één familie en dat is ook de kracht van Twente. Natuurlijk maken mensen keuzes in hun leven en gebeuren er dingen waar niet iedereen het mee eens hoeft te zijn, maar juist dan moet je familie zijn. Wij als spelersgroep hadden Josh graag bij ons gehouden, maar wij weten ook dat er grotere dingen zijn. Daarom hebben we ook een directie en mensen die over het clubbelang gaan. Het is niet altijd aan ons om te oordelen. Dit is de uitkomst ervan, en ik denk dat dat voor niemand een goede is."

"Nogmaals", vervolgt Van Wolfswinkel, "iedereen begrijpt bepaalde keuzes die gemaakt zijn. Maar je kijkt naar Josh als iemand uit je familie, als een broeder, als een vriend. Dan is het heel lastig om bepaalde dingen te accepteren natuurlijk. Mensen maken fouten in het leven, het betekent niet altijd dat je daarop afgerekend moet worden. Maar ja, sommige dingen zijn groter dan we soms willen."

Van Wolfswinkel noemt Brenet tot slot een 'geweldige teamgenoot, die ze missen op elk vlak'. "Hij heeft soms zijn eigen manier, maar is wel iemand die het team enorm verbindt. Dat valt wel weg uit het team, dat is enorm jammer. Maar wij laten hem zeker niet vallen. In gedachten is hij bij ons. Wij zijn het jaar begonnen met zijn allen, en zo gaan we hem ook afmaken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Totdat een familielid van van wolfswinkel wordt aangereden door iemand zonder rijbewijs.

Prima dat hij brenet een fijne gozer vind, maar laat je er gewoon niet over uit!

31 maart 2024 om 20:45

Brenet heeft toch niemand aangereden of wel? Edit: oh ook huiselijk geweld, das wel ander verhaal.

31 maart 2024 om 20:51

Als als als, zo ken ik er nog wel duizenden.
Van Wolfswinkel zegt helemaal niks verkeerd, hij is open en zegt hoe de groep er over denkt.
Je mag tegenwoordig al nergens meer iets over vinden of uiten pfff

31 maart 2024 om 20:57

Tuurlijk wel, je mag van alles vinden. Dus de personen die een andere mening dan jij hebben, mogen dat ook gewoon vermelden.

On: Ricky doet het netjes, want dit is wat hij voelt. Toch zal hij ook vast en zeker begrijpen dat er strafbare feiten gepleegd zijn en dat die niet zonder gevolgen kunnen blijven.

31 maart 2024 om 21:02

Zoiets geeft hij ook aan, toch? In het stuk:
"Maar je kijkt naar Josh als iemand uit je familie, als een broeder, als een vriend. Dan is het heel lastig om bepaalde dingen te accepteren natuurlijk. Mensen maken fouten in het leven, het betekent niet altijd dat je daarop afgerekend moet worden. Maar ja, sommige dingen zijn groter dan we soms willen."
Lees ik dat hij ook begrijpt dat sommige dingen groter zijn dan hij, als vriend van Brenet (mijn interpretatie), moet accepteren dat hoewel hij het liever niet zo ziet, Brenet wel een fout heeft gemaakt en daar consequenties voor zal moeten dragen.

31 maart 2024 om 21:08

Makkelijk lullen voor iemand die geen enkele band heeft met Brenet. Daarnaast heeft Brenet niemand aangereden, dus die vlieger gaat ook niet op. Hij reageert zoals een normaal mens zou doen, met gevoel.

31 maart 2024 om 21:28

Idd makkelijk lullen met zijn handelingen weet ik een ding zeker, hij is een loser.

31 maart 2024 om 22:10

Fijn dat jij het allemaal zo zeker weet, ik ben blij dat Ricky als vriend wat normaler kan reageren over deze situatie.

31 maart 2024 om 23:00

Genoeg mensen die met rijbewijs iemand doodrijden

1 april 2024 om 00:33

@shenkie,

Als dit en als dat, todat en alsdat,

man ga een touwtje kopen

1 april 2024 om 12:09

@shenkie: alsof het iets uitmaakt of hij in dat geval wel of geen rijbewijs had. Die familie is dan gewoon verdrietig omdat iemand is overleden,maar ik zou me 0 seconden druk maken om het feit dat degene dan tijdelijk geen rijbewijs had. Het is niet dat hij nooit rijles oid heeft gehad.

1 april 2024 om 21:02

Wat een onzin, zn rijbewijs was ingenomen, het is niet alsof hij nog nooit heeft geleerd om auto te rijden. Domme zet van hem, maar dit is echt onzin

1 april 2024 om 21:13

Stel je niet aan. Hij heeft gewoon de vaardigheden om te rijden inclusief rijbewijs. Alleen mocht hij tijdelijk niet rijden.

Het bestuur van Twente heeft het juiste gedaan. Begrijpelijk dat Van Wolfswinkel hem anders kent dan de pers hem beschrijft, maar de feiten zijn dat Brenet strafbare zaken gedaan heeft waar de rechter over geoordeeld heeft. Vrienden laat je tot op zekere hoogte niet vallen (die grens moet iedereen voor zichzelf bepalen), dus wat dat betreft wat een mooie reactie van Ricky.

Hele eerlijke reactie van Ricky, en ik zou waarschijnlijk hetzelfde erin staan als een vriend van mij zo dom zou zijn. Hij reageert niet als werkgever, maar als vriend en dat is zijn goed recht. Brenet zou heel wat radjes van Ricky tegoed hebben gehad.

31 maart 2024 om 21:02

Als iemand zn vrouw in elkaar zou timmeren dan is het mijn vriend niet meer. Veel lager dan dat kan je niet zinken.

31 maart 2024 om 21:05

Een kind in elkaar timmeren zou nog wel wat lager zijn; die zijn niet eens volwassen en zou je (voor zover je geweld uberhaupt als een oplossing ziet, is niet mijn voorkeursbenadering) meer met de mantel der liefde moeten benaderen tot die hersenen een keer volgroeid zijn.

31 maart 2024 om 21:10

Weet je wat hij precies heeft gedaan? Ken je zijn verhaal? Of zeg je maar gewoon wat?

31 maart 2024 om 21:19

Hoezo moeten wij het verhaal kennen? De rechter die hem veroordeeld heeft kent het wel, dat lijkt me voldoende.

31 maart 2024 om 21:23

Geen idee wat daar gebeurt is. Met flink in elkaar timmeren kom je in ieder geval niet weg met voorwaardelijk. Kan je er meer over vertellen Maroc?

31 maart 2024 om 21:23

@redisthecolour, ik weet dat hij is veroordeeld voor het mishandelen van zijn vriendin. Dat zegt echt wel genoeg over de mens Brenet. Dat rijden zonder rijbewijs vind ik dan minder ernstig en hebben we allemaal wel eens gedaan (maar dan als 17 bent en niet als volwassen man van in de 30).

@kevinho036, eens dat zou nog een stapje erger zijn, maar ook dit zou mij alles vertellen wat ik over hem als mens zou moeten weten.

31 maart 2024 om 21:41

Volgens de media heeft hij z'n vriendin vastgepakt en bij z'n keel gegrepen. Door jou wordt dit al weer aangepast naar 'in elkaar timmeren'. Overigens erg gemakkelijk praten dat hij dan je vriend niet meer is. Dat weet je pas als zoiets daadwerkelijk gebeurd.

31 maart 2024 om 22:06

Als je zonder rijbewijs rijdt, ben je niet verzekerd.
Toevallig ken ik een jong iemand die permanent invalide is geraakt bij een ongeval. Gelukkig was de bestuurder wel verzekerd.

1 april 2024 om 00:10

Volledig met je eens!

1 april 2024 om 17:39

Bij rijden zonder rijbewijs is er ook een aanleiding en dat is dat hij met drank op achter het stuur betrapt is. Zijn rijbewijs is toen afgepakt en hij moest verplicht een cursus dien. Heeft ie aan zijn laars gelapt.
Heeft 2x de rechtszaak laten uitstellen en komt dan vervolgens niet opdagen bij de definitieve behandeling, omdat meneer naar een kickbokstraining moet.
Toen die speler van Heracles dronken een dodelijk ongeluk veroorzaakte en Heracles niet optrad in eerste instantie, was de wereld te klein.
Brenet Heeft een gezags- en verantwoordelijkheidsprobleem.
Ook richting werkgever. Die hebben dat nu 2 jaar lang getolereerd en nu, met de veroordeling en zijn gebrek aan communicatie hierover naar de club, was de maat vol. Zijn collega's kinnen hem wel als vriend zien, maar als werknemer was hij een bron van gedoe.

De hele voetbalwereld is toch al crimineel. Ik had hem gewoon lekker in de selectie gelaten voor de laatste 7 wedstrijden. Deze speler ga je missen de komende 7 wedstrijden voor het aanvallende gedeelte. Zag je vandaag al...



Prima reactie van Ricky, waarom zou je iemand laten vallen zoals in dit geval, als je dat zo snel doe dan begrijp je niet wat vriendschap inhoudt, hij heeft niemand vermoord.

31 maart 2024 om 21:27

Prima? Als ie jou zusje mishandeld? Prima gozer toch lekker geweldadig naar vrouwen en 0 verantwoordelijk door rijden zonder rijbewijs. Zo een kunnen we prima missen in de maatschappij gun m een club ver weg.

Iedereen altijd maar een hand boven het hoofd houden. Kritisch zijn mag echt niet meer hè? Man man man. Gozer heeft voor zover we weten minimaal een keer een dodelijk ongeluk kunnen veroorzaken omdat hij het iq van een korrel graan heeft. Daarnaast had ie nog losse handjes jegens z’n (inmiddels, mag ik aannemen, ex-)vriendin. Laat Brenet de tijd goed gebruiken en een rap opnemen. Niet vergeten de auotune aan te zetten Joshua.

31 maart 2024 om 22:45

Je vindt het gek dat van Wolfswinkel zo reageert als ploeggenoot en vriend? Er zijn voldoende mensen kritisch hoor, zoals de gehele media?

Jaaa de bevrijdende 2-0🔥

Als depay dit had gezegd…

1 april 2024 om 01:13

Nou, ik vind dit net zo dom als wat Depay doet. Steun je vriend privé vooral, maar laat je er in de (sociale) media gewoon niet over uit.

Ik had niet echt de behoefte om in te loggen vandaag. De bedoeling was slechts wat artikeltjes en reacties lezen. Maar deze reactie van Van Wolfswinkel heeft mij alsnog doen inloggen.

Je kan veel van de situatie Brenet vinden. Maar wat is dit een prachtige reactie van Van Wolfswinkel zeg. Als je als club een verbinder en aanvoerder wil hebben dan is het een droom om iemand te vinden die zo helder, netjes en warm over deze situatie kan praten. Geweldige vent die Van Wolfswinkel. Dit zijn zeer belangrijke jongens om in je selectie te hebben en ook dat maakt Twente een prachtige club om te volgen.

Brenet moet je er niet bij willen, mannen die hun vriendin mishandelen zijn een slecht uithangbord voor de club. Moreel verwerpelijk gedrag. Een knokpartij oid kan natuurlijk gebeuren, maar dit? Dit is gewoon een haast weerloos wezen mishandelen. Mooi dat Twente afstand heeft genomen van dit sujet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren