Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente profiteert in spektakelstuk in Heerenveen maar half van misstap AZ

Laatste update:

FC Twente heeft woensdag maar half geprofiteerd van de misstap van achtervolger AZ, dat met 5-0 klop kreeg bij Heracles Almelo. De ploeg van trainer Joseph Oosting stond met 1-3 voor tegen sc Heerenveen, maar stapte desondanks met een 3-3 gelijkspel van het veld. Nummer drie Twente staat hierdoor vijf punten boven AZ en heeft nog steeds de beste papieren voor een ticket voor de voorronde van de Champions League.

Het was een bijzonder levendige eerste helft in het Abe Lenstra Stadion, waar Myron Boadu niet in actie kon komen wegens blessureleed. De ervaren Ricky van Wolfswinkel (35) verving hem voorin bij Twente. Laatstgenoemde opende prompt de score in de elfde minuut. Daan Rots had een mooie steekpass in petto en de doorgewinterde spits schoot vervolgens raak in de verre hoek: 0-1. Een mijlpaal voor Van Wolfswinkel, want het was de 200ste goal uit zijn loopbaan.

Rots, nog de aangever bij de openingsgoal van Twente, verdubbelde zelf twee minuten later de voorsprong. De behendige vleugelaanvaller profiteerde optimaal van zwak verdedigen van Heerenveen, om vervolgens via de binnenkant van de paal raak te schieten: 0-2. Een dramatische start dus voor de Friezen, al bleef de aansluitingstreffer niet lang uit.

Een voorzet van Osame Sahraoui kwam uiteindelijk terecht bij Ion Nicolaescu, die op overtuigende wijze binnenkopte: 1-2. Twente verdubbelde de marge in de zeer boeiende slotfase van de eerste helft. Een door Rots verlengde hoekschop werd van dichtbij binnengetikt door Robin Pröpper. Beide ploegen gingen met een 2-3 stand rusten, want Sahraoui liet Lars Unnerstall kansloos met een geweldige uithaal vanaf de rand van de zestien.

Heerenveen-coach Kees van Wonderen voerde halverwege een dubbele wissel door. De trefzekere Nicolaescu en Loizos Loizou maakten plaats voor Patrik Walemark en Pelle van Amersfoort. De inbreng van Van Amersfoort bleek een gouden greep. Zijn inzet kort na rust ging via de hand van Pröpper over en na een check bij de VAR werd de bal op de stip gelegd. Thom Haye trok de stand vervolgens gelijk vanaf elf meter: 3-3.

Een domper voor Twente, dat een kwartier voor het einde van het spektakelstuk weer op voorsprong had kunnen komen. Sem Steijn dook alleen op voor Mickey van der Hart, die Heerenveen met een knappe redding op de been hield. De falende Steijn werd prompt gewisseld, met Naci Ünüvar als zijn vervanger.

Wat Steijn overkwam, gebeurde ook de ingevallen Ünüvar. De aanvallende middenvelder ging alleen op Van der Hart af, maar schoot jammerlijk naast. Ongeloof en teleurstelling in de slotfase bij Twente, dat dus genoegen moest nemen met een punt in de spectaculaire ontmoeting met Heerenveen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je moet er toch niet aan denken eigenlijk dat Twente voorronde Cl gaat spelen

3 april 2024 om 23:04

Welk team heb je er liever staan dan?

3 april 2024 om 23:08

Denk dan toch Ajax waarvan ik vermoed dat die zich gaan versterken. Ben bang dat Twente pas weer eind augustus een complete selectie heeft.

3 april 2024 om 23:19

Twente kan weer aardig wat besteden deze zomer na het goede nieuws wat afgelopen middag naar buiten kwam.

3 april 2024 om 23:20

Ajax gaat het nog knap lastig krijgen om überhaupt Europees voetbal te halen. Ik verwacht eigenlijk niet dat dat matige team volgend seizoen direct weer veel beter is dan Twente.

3 april 2024 om 23:20

Met die gedachtegang hou je de status quo tot in de eeuwigheid in stand.

Het is voor de Eredivisie alleen maar goed als Twente zich kwalificeert voor de CL en daardoor een flinke financiële impuls krijgt. En als dat niet lukt zit je in ieder geval nog in de EL in plaats van er uit te vliegen in de voorrondes.

Verder wel tamelijk bizarre wedstrijd als ik zo het scoreverloop lees, jammer dat Twente niet maximaal heeft weten te profiteren van AZ’s misstap.

3 april 2024 om 23:22

Hahah wat een onzin, nee Ajax even 11 nieuwe spelers kopen en dat moet nog allemaal ingespeeld raken, die gaan never nooit beter presteren dit seizoen in de voorronde dan een Az of Twente.

3 april 2024 om 23:31

Ajax is bestuurlijk een zooitje en heeft nu al geen betere selectie. Ajax moet eerst veel, heeeeeel veel, op orde hebben alvorens het aan bouwen aan de selectie mag denken. Hoe denk jij dat dat team er eerder staan gaat dan?

3 april 2024 om 23:33

@FCRRR Ja hoor Ajax zou het vast fantastisch doen in de CL. De arrogantie bij sommige ajacieden blijft toch stuitend zelfs nu nog.

Als Twente derde wordt verdienen ze die CL voorronde gewoon, heel simpel. En dan hoop ik dat ze het halen ook.

3 april 2024 om 23:36

Er zitten een beetje twee kanten aan. Natuurlijk verdient de nummer 3 gewoon die voorronde CL plek. Voor een Ajacied is het alleen wat zuur gezien Ajax voor de meeste punten in Europa heeft gezorgd waardoor de nummer 3 in de Eredivisie überhaupt recht heeft op voorronde CL maar Ajax er zelf niet eens toe in staat is die positie te halen.

Wel denk ik dat het voor het Nederlands voetbal het beste is dat Ajax op regelmatige basis de Champions League zou spelen gezien Ajax daarin van de Nederlandse clubs eigenlijk altijd het beste presteert, dus veel punten oplevert en dus de 2 vaste CL plekken + voorronde CL plek veilig gesteld blijven. Aan de andere kant: laat nu een Twente het maar eens doen voor Nederland.

3 april 2024 om 23:55

Kik eens hoeveel punten Ajax de laatste 2 Jaar aan punten heeft gehaald.

4 april 2024 om 00:07

Waarom? De acces list voor komend seizoen is gebaseerd op de punten behaald in seizoenen 18/19 tot en met 22/23. Over die 5 seizoenen haalde Ajax veruit het meeste punten, waarin ze in 18/19 vanuit voorrondes CL tot de halve finale CL kwamen. Je kan heel makkelijk uitrekenen dat 'we' zonder Ajax nu niet met 2 vaste plekken CL zouden hebben én een voorronde CL op plek 3. Ajax was namelijk de 13e club in Europa toen de acces list voor 24/25 werd samengesteld. En zonder de punten van Twente zouden we wat makkelijker kunnen als Nederland zijnde gezien Twente 123e in Europa stond. Dus nogmaals: voor Ajax is het heel zuur maar dan hadden ze maar wat minder bestuurlijke chaos moeten creëeren.

4 april 2024 om 00:10

2 jaar terug hebben ze een prima aantal punten behaald. Vorig jaar niet super, een beetje het gemiddelde van az/fey een aantal jaartjes terug (afgelopen 3 jaar doen zij het vrij goed) en om en nabij het gemiddelde van psv de voorgaande 4 jaren. Dit seizoen daarentegen is het wel vreselijk. Maar ook maar 3 punten minder dan feyenoord dit seizoen. Gekeken over de laatste 5 jaar staat ajax nog steeds het hoogst genoteerd van alle Nederlandse ploegen. Moet je nagaan hoe hoog ze zouden staan als vorig jaar en dit jaar gewoon naar behoren was geweest

4 april 2024 om 00:14

Ik heb er een hekel aan als mensen dan na een mindere wedstrijd van een team dat wat hoger staat gaat zeggen "Oeh en dat moet Europa in" of "oh, zij zijn duidelijk niet van CL niveau"

Wat boeit dat? Als ze aan het einde van de competitie op die plek staan dan verdienen ze het ook. Het gaat over 34 wedstrijden en wat er onder staat is blijkbaar niet beter.

4 april 2024 om 00:15

Je moet helemaal niet kijken naar de laatste 2 jaar. Nederland heeft de 3e plek als voorronde CL "verdient" in de seizoenen 18/19 tm 22/23. Ajax heeft daarin veruit het grootste aandeel gehad, Twente vrijwel geen aandeel. De realiteit is alleen dat een Twente een hele grote kans maakt om te profiteren van Ajax' prestaties, terwijl ze zelf in die jaren nog KKD gespeeld hebben.

4 april 2024 om 00:17

Pff MyVision, leuk dat jullie het wat jaren goed gedaan hebben, daardoor heb je dit jaar nog enigszins kans gehad op een voorronde plek. Verder verdient Twente het nu gewoon, maar je hebt toch weer even kijken pochen met de halve finale plek van inmiddels 5 jaar terug. Toch knap hoe je daar iedere week weer op weet terug te komen.

4 april 2024 om 00:17

Oh, dat ben ik helemaal met je eens FR010FRDAM. Maar ik vind het weer vervelend dat de zuur verdiende punten van Ajax (en ook Feyenoord middels dat Conference League jaar) teniet worden gedaan door andere clubs die er nu van profiteren. En we straks weer plekken moeten inleveren zodat als Ajax eens 3e wordt weer voorronde EL ofzo moet spelen haha.

4 april 2024 om 00:19

Geen van de ploegen die nog derde kunnn worden hebben een grote kans om voorbij de voorrondes te komen. Van die ploegen heeft Ajax de grootste kans, omdat ze als enige een geplaatste status kunnen krijgen in bepaalde wedstrijden. Twente zal altijd ongeplaatst zijn, en AZ heeft een heel minimale kans om geplaatst te zijn.

En zoals je in de voorrondes van de Conference League hebt kunnen zien de afgelopen 2 jaar, kan dat enorm veel invloed hebben op de kansen. Desondanks, de club die daadwerkelijk 3e wordt verdient het natuurlijk het meeste. Dat staat buiten kijf.

4 april 2024 om 00:20

Ja, ik vind dat niet zuur. Ik vind dat gewoon bij het lot van grotere clubs horen als zij het slecht doen en bij de beloning van "mindere" clubs horen als zij boven zichzelf uit stijgen of gewoon goed beleid voeren

4 april 2024 om 00:25

Ajax had er dus ook profijt van kunnen hebben, maar heeft er niet van geprofiteerd....

4 april 2024 om 01:07

En dan moeten het ook nog aankopen zijn die het Ajax systeem[welk systeem]kunnen voetballen andere komen ze niet in aanmerking of moeten wennen aan het Ajax voetbal.

4 april 2024 om 07:08

Zal vast heel zuur voelen, maarja.. dat systeem wordt nou eenmaal gehanteerd. Twente of AZ kan profiteren en voor Ajax is het gewoon op de blaren zitten. Hoe meer clubs wat meer te besteden hebben, hoe meer dat de competitie ook ten goede komt.

4 april 2024 om 07:55

@FR010: Gisteren wilde ik zijn monoloog over de grootste club ooit bestaan ook maar laten gaan. Net als MyVision vind ik het ook onbegrijpelijk dat AZ, Twente, Feyenoord en PSV boven hen proberen te eindigen. Geen respect voor de Eredivisie. Als ze allemaal in hun eindspeech Ajax maar bedanken dat ze mochten deelnemen aan hun Eredivisie.

4 april 2024 om 08:00

Myvision ik denk dat je beter kunt stellen dat je eigen club die Europese punten nu teniet doet door wanprestatie in de eredivisie.

4 april 2024 om 08:39

Myvision, heb je zelf niet door hoe irritant die dikke ajax glazen in jouw bril is voor de rest van Nederland?

4 april 2024 om 23:03

Haha sorry ben Feyenoord fan

3 april 2024 om 23:04

Op zich eens want CL is ons niveau niet, maar wie wel die onder ons staat?

3 april 2024 om 23:12

Als je derde wordt, verdien je het gewoon.

4 april 2024 om 00:12

Correctie: Als je die kwalificatie doorkomt verdien je het gewoon :P

4 april 2024 om 07:58

De discussie is toch helemaal niet of Twente het verdient of niet? Natuurlijk verdienen ze het om de voorronde in te gaan als ze na 34 wedstrijden op plek 3 staan. Alleen Twente is geen Champions League niveau, netzoals Az en Ajax dat ook niet zijn momenteel. Ik laat me graag verrassen, maar denk dat de Europa League ook te hoog gegrepen is, voor deze 3 clubs. Wss zit er een heel slecht jaar aan te komen, europees gezien.

4 april 2024 om 08:34

Geen enkele Nederlandse club is CL niveau. Maar de kans dat degene die 3e wordt ook daadwerkelijk CL haalt is ook miniem

4 april 2024 om 08:40

niet zo bescheiden Twenteov, Twente is thuis nog 'gewoon' ongeslagen in de Champions League

3 april 2024 om 23:04

Wie dan wel Az of Ajax?

4 april 2024 om 08:06

Nee Twente!

Vind het echt een onzin. Twente speelt gewoon heel goed voetbal, daar win je niet zo makkelijk van. Ze zijn veeeeel stabieler dan AZ.

Ajax? Normaliter zou Ajax er ook thuis horen. Alleen die moeten nog een hele weg omslaan. Je zou nu al eigenlijk gesprekken voerend moeten zijn met een trainer. Die al ziet wat er ontbreekt en waar staat het goed. Selectie moet behoorlijk gewijzigd worden.

Ik hoop alleen dat Twente zich goed versterkt zoals de spits die vertrokken is.

3 april 2024 om 23:10

Op basis van dit seizoen is er maar een ploeg die het verdient en dat is Twente. Ik had zelf ook liever een andere ploeg gezien, maar er is simpelweg geen andere ploeg die het meer verdient dan Twente.

3 april 2024 om 23:20

Ik persoonlijk vind Twente of Az die verdienen de 3de plaats... Diegene die aan eind 3de word heeft het gewoon verdiend! En laten we hopen dat Twente dat is

4 april 2024 om 10:51

Dat vind ik ook. Laten we maar tegen elkaar strijden, Fctwent3. Mogen de beste winnen

3 april 2024 om 23:21

Kzie wel t liefst Twente in de CL. Laten toch al het hele seizoen zien oerdegelijk te kunnen zijn en leuke aanvallen op de mat kunnen leggen. Ajax of Az is momenteel echt niet beter...

3 april 2024 om 23:52

Misschien niet maar het is wel goed voor de portemonnee.

4 april 2024 om 01:01

Nee,dan sturen we Ajax die de laatste 2 jaar de punten hebben gehaald.Maar de centjes zijn dan wel binnen.

4 april 2024 om 07:07

Maakt denk ik niks uitz geen club die dit jaar 3e wordt heeft wat te zoeken in de CL volgend jaar. Alleen Feyenoord en PSV hebben daar wat te zoeken, de rest is gewoon te slecht voor de CL momenteel.

Thanx voor de reddingsboei Twente

3 april 2024 om 23:11

Pfoe, dat je daar nog aan denkt als je er met 5-0 af gaat tegen Heracles, en PSV uit voor de boeg hebt.

Over vandaag, vond allebei de momenten een penalty, helaas arbitrage weer tegen. Rots erg sterk.

3 april 2024 om 23:16

Zul je zien dat AZ komend weekend ineens een wereldpot speelt. AZ blijft voor mij altijd de meest onvoorspelbare tegenstander in NL. We hebben het vrijwel altijd lastig tegen AZ, zowel uit als thuis

3 april 2024 om 23:58

Scheids tegen? Hij heeft echt elk klein overtredinkje voor Twente gefloten.

4 april 2024 om 00:16

Daar denk ik nu wel aan ja.
Door een Zondagsschot en 2 glijpartijen door een k-veld en penalty's tegen verloopt de wedstrijd geheel anders dan normaal gesproken, dus pech bij uitstek, want je gaat opeens een speelstijl aannemen die je niet gewend bent en ermee je tegenstander in de kaart speelt.
Als dan je grootste concurrent gelijkspeelt iov afstand neemt is een bedankje zeer ok z'n plaats...alsjeblieft.

4 april 2024 om 16:14

En de grove charges van Van Beek onbestraft gelaten. Wat een houthakker is dat. Die had wel 4x geel moeten krijgen.

Verdedigend aan beiden kanten slecht. Echter wel leuk aanvallend voetbal gezien. Deze scheids is samen met Kooij toch wel de slechtste die wij hebben in Nederland. De penalty moment samen met verschillende andere moment die hij mist. Toch jammer om te zien dat de VAR dan met ogen dicht kijkt naar het scherm. Die kan je tegenwoordig net zo goed opdoeken.

3 april 2024 om 23:14

De scheidsrechter ziet beide momenten niet dus dat kun je tegen elkaar wegstrepen. Maar dat de VAR hier met dubbele maten meet is uiterst discutabel. Los daarvan had je de wedstrijd alsnog moeten beslissen in het laatste half uur.

4 april 2024 om 00:02

De scheidsrechters van tegenwoordig staan 3 minuten uit te leggen voor een vrije of corner en als er wat gebeurt in het 16 meter gebied doen ze niets.

4 april 2024 om 10:25

Ja alleen een scheids is uiteindelijk nog de baas. Dus dat hij al die 2 momenten mist is al erg te noemen. De var kan het nog terugdraaien als het nodig is. Dus je moet als scheids gewoon de keuze maken.

Verder wel met je eens dat Twente het heeft laten liggen. Maar met zo'n scheids helpt het natuurlijk niet echt mee.

3 april 2024 om 23:58

Buiten de twee penalty momenten had twente de wedstrijd sowieso moeten winnen gezien de kansen.

Leuke wedstrijd gezien. Denk niet dat Twente de derde plaats nog weggeeft, momenteel veel beter dan AZ.

4 april 2024 om 00:05

Dat weet ik nog niet zo zeker want twente krijgt nog tegenstanders die de punten hard nodig hebben en als er 1 ploeg is die de punten dan spendeert is het twente wel.

Zwaar gefrustreerd na deze pot. Eerst vraag ik me af waarom de scheids niet ook even heeft gekeken naar het trekwerk. Maar wat hebben we een hoop kansen gemist de tweede helft. Zo effectief als we waren de eerste helft, zo slordig de tweede.

Genaaid door de Var, maar eigenlijk laat je het zelf liggen. In ieder geval een puntje uitgelopen en hopelijk komend weekend 8 punten...

Leuke wedstrijd voor de neutrale kijker.

4 april 2024 om 00:07

Genaaid,kijk eens hoe je deze wedstrijd zelf uit handen geeft.

4 april 2024 om 07:52

Dat is natuurlijk vrij makkelijk reageren, maar als Twente de penalty wel had gekregen was het mogelijk 4-2 geworden. Dat was weer een mooi buffetje geweest

Onvoorstelbaar dat van Beek zonder kaart van het veld stapt. En onvoorstelbaar dat dit gelijk eindigt.

Alex Bos mag bootje varen met de schippers van de Kameleon na deze schenking van drie punten aan Heerenveen.

Verder zonde dat het niet afgemaakt wordt. Er waren nog wel grote kansen, maar de kwaliteit is er soms niet (Unuvar). Ongelofelijk dat je geen penal krijgt bij Pröpper, maar wel tegen. Zuur van, zo onrechtvaardig.

3 april 2024 om 23:10

Hij floot juist vooral in het voordeel van Twente. Overtredingen die Heerenveen tegen kreeg kon FC Twente wel maken. Daarnaast laat hij duidelijk voordeel niet spelen en fluit hij af terwijl er een speler buiten het veld ligt.

3 april 2024 om 23:12

Omdat Van Wolfswinkel daar door Van Beek met een judoworp met z'n hoofd naar beneden op de grond werd gegooid. Mogelijke blessure aan het hoofd is altijd fluiten. Absurd dat Van Beek daarmee weg kwam.

3 april 2024 om 23:12

Het is de fout van de VAR, die moet natuurlijk ingrijpen bij het vastpakken van Propper. De scheids wordt niet geroepen, dus kan hij oom geen penal geven. Die voordeel momentjes zeggen niet zoveel, was verder niet van belang voor het verloop van de wedstijd.

3 april 2024 om 23:15

Hij floot beide kanten op zwak. Alleen had Twente een strafschop moeten hebben. Dat was wel beslissend. Of onze strafschop ook niet geven. Dan was het ook goed geweest. Het was trouwens Haye met de ippon. Niet Van Beek.

Verder veel rare keuzes. Bijvoorbeeld affluiten als Van Wolfswinkel twee meter buiten het veld ligt wanneer Heerenveen in balbezit is. Dat zijn Joey Kooij-praktijken

3 april 2024 om 23:17

Die van beek had al zeker 6 gele kaarten mogen hebben. Hij dacht effe wat aan karate en deed daarna ook nog judo. Er was ook nog iemand bij Heerenveen die deed aan sumo waar die pingel niet werd gegeven.

3 april 2024 om 23:18

Ja onbegrijpelijk, je ziet die van Beek ook alleen maar oog hebben voor Ricky! En hem in de sandwich duwen.

3 april 2024 om 23:19

Jij bent echt by far de slechtste "verliezer" die ik in tijden heb gezien RSD. Wat een triest en kinderachtig gedrag. Dat ik net nog moeite nam om normaal met jou in discussie te gaan. Duidelijk dat ik dat nooit meer ga doen hier.

3 april 2024 om 23:20

Moet eerlijk zeggen dat ik het penalty moment van Twente niet kon zien vanaf de Noordtribune

3 april 2024 om 23:23

Ach of jij bent gewoon een slechte winnaar. Heerenveen verdiende gewoon helemaal niks. Daarnaast ben ik gewoon pissig dat we weer geen penalty mee krijgen en hem wel weer tegen krijgen. We worden te vaak benadeeld dit seizoen.

3 april 2024 om 23:24

@HveenBayern: Dat was net zo'n dikke penalty als die wij kregen. Dus hij had of beide niet moeten geven, of beiden wel. Nu hadden we daar echt wel een flink voordeel. Dit was wel een blunder te noemen.@RSD: Jochie toch.

3 april 2024 om 23:32

Ben het helemaal opzich met veel dingen eens, penalty van jullie was terecht... Maar dan hadden wij ook 1 moeten hebben wat je aangeeft, maar van van Wolfswinkel kreeg gewoon een beuk.. en viel vol met zijn hoofd op dat kunstgras. Was gewoon een overtreding.

Gefeliciteerd met het punt! Zal toch wel weer eens tijd worden dat jullie ook weer ouderwets Europees voetbal spelen, misschien volgend jaar dan maar


3 april 2024 om 23:38

@fctwente: heerenveen heeft toch geen kunstgras?

3 april 2024 om 23:40

Van Wolfswinkel viel dan ook twee meter buiten het veld. Op het kunstgras met zijn hoofd. Was trouwens na een duwtje van Bochniewicz. Was niet een dikke overtreding o.i d.. Van Wolfswinkel kwam wel naar terecht.

3 april 2024 om 23:42

Net buiten het veld ligt vaak een kunstgras strook. Daar kwam hij terecht.

4 april 2024 om 00:19

En daar lag hij perfect. Snap niet dat de scheids het spel stil legde. Kon daar mooi behandeld worden toch

4 april 2024 om 06:42

Die blinde scheids had weer over het hoofd gezien dat het een overtreding was. Die had gelijk het spel moeten stil leggen.

4 april 2024 om 07:56

@Oenie: De scheidsrechter was slecht. Maar op de penalty na mag je als Twentefan echt niet klagen over welke kant op. Als Heerenveenfan idem dito trouwens

4 april 2024 om 16:18

Bij hoofdblessure altijd stil leggen.

3 april 2024 om 23:12



Ik snap je frustratie vanwege de niet gegeven pingel, maar schenking van drie punten? Met Steijn en Unuvar krijg je nog twee 100 kansen, dus uiteindelijk is het toch echt vooral Twente zelf dat zich hier te kort doet? Dat je die pingel tegen krijgt is bovendien ook gewoon terecht, maar ik snap je redenering: krijg je de pingel eerder voor, krijg je de pingel daarna niet tegen.

3 april 2024 om 23:32

Je staat dan met 2-4 voor, tegen een tegenstander die aanvallend eigenlijk niets voor elkaar krijgt. In plaats daarvan krijg je een makkelijke penal tegen. Dat is onrechtvaardig en heeft een ongelofelijke impact op de wedstrijd.

4 april 2024 om 11:32

De penalty moet er dan eerst nog maar in natuurlijk, dus of je 2-4 voorkomt weet je niet. Bovendien is de penalty van Heerenveen natuurlijk meer dan terecht, zoals Propper na de wedstrijd ook zelf toegaf. Duidelijker dan dat ga je ze niet krijgen, dus 'makkelijk gegeven' vind ik niet.

Punten verloren dankzij de var. Echt ongelooflijk.

3 april 2024 om 23:07

Dit is dus ook je reinste nonsens. Je had een penalty moeten krijgen hoor, maar je laat het vooral zelf liggen. Een strafschop begin van de tweede helft is minder waard dan 2 opgelegde kansen dieper in de tweede helft. Slecht afgerond en dat kost je de kop.

3 april 2024 om 23:10

Daar heb je gelijk in. Maar als je die bal erin legt via een penalty, had ik Heerenveen niet terug zien komen. Dus was wel een cruciale moment en dus vind ik dat we gewoon weer genaaid worden.

3 april 2024 om 23:13

Kijk liever naar Steijn en Unuvar.

3 april 2024 om 23:16

Soms heb je geluk en soms pech... We hebben wel wat meer grote kansen gehad helemaal met het slot offensief, maar niks aan te doen volgende keer beter

4 april 2024 om 00:18

Puntverlies heb je aan jezelf te danken door ten eerste te makkelijk opnemen na de 1-3 en het niet benutten van de kansen.

Een onverdiend punt, maar dat is niet minder lekker.

We hadden een strafschop tegen moeten hebben. En vooral Unuvar en Steijn hadden moeten scoren. Echter gebeurde dit gelukkig niet.

Nicolaescu, Olsson en vooral Sahraoui goed bij Heerenveen. Rots en Kjolo erg sterk bij Twente. Kjolo ziet het spel zo vreselijk goed. Fantastische speler.

Ik kan tevreden tukken in ieder geval. Er zit muziek in dit elftal. Hopelijk kan de opvolger van Kees van Wonderen de juiste snaren raken straks.

3 april 2024 om 23:17

Mooi maar elftal ziet er volgens haar weer compleet anders uit ben ik bang.. moeten veel weg

3 april 2024 om 23:22

Toch zie ik veel in Braude als Van Ottele als CVM. Zal Nicolaescu eens een seizoen fit blijven. Blijft hopelijk Olsson. Van 't Hart blijft. Bochniewicz blijft. Sahraoui levert veel op. Er komt een Van Ee aan. En verder is het koffiedik kijken, dat klopt, maar het is niet zo slecht als dat ik doorgaans op het negatieve FeanOnline lees.

3 april 2024 om 23:22

Ben het wel eens met je verhaal Fap! Heerenveen heeft best een leuk team. Met een betere trainer moet je hiermee toch wel in de subtop kunnen spelen.

3 april 2024 om 23:28

Kees Kwakman zei het in de rust al (en jullie trainer voorafgaand): Aan de bal hebben we een prima selectie. Alleen onze trainer met een zéér negatieve spelopvatting en de verdedigende onoplettendheden maken het toch een heel zwaar seizoen.

En subtop: Nja, PSV, Feyenoord, AZ, Ajax en jullie zijn al een stuk verder logischerwijs. Dan komen daarna FC Utrecht en NEC (ik zie ze met de wijze waarop zij met hun geld omgaan nog lang meedoen) en daarna komt een groep waar wij bij zitten. Het zal mee moeten zitten mochten we weer met de subtop mee kunnen doen. Al ben ik dus niet ontevreden over het team 😉

Zelf de kansen niet genoeg benut en Heerenveen erg effectief. Propper had een penalty moeten krijgen denk ik, dan was het 2-4 en klaar. Maar goed, zelfs na de 3-3 krijgen we nog 2 dikke kansen op de winst, dus hand in eigen boezem. Dat Steijn het niet meer heeft is wel een gemis... die raakt echt geen knikker meer.

De VAR had even een rookpauze toen Pröpper naar de grond werd getrokken in de 16?

Verder ook waanzinnig dat zulke 100% kansen om zeep worden geholpen. Gebeurt sowieso te vaak dit seizoen en dat moet echt beter mochten de CL-voorrondes worden bereikt.

Propper kan het altijd prima verwoorden meteen na de wedstrijd. Ze waren de betere en moeten gewoon de kansen afmaken. Pech met het penaltymoment, maar dan nog moeten Steijn en Unuvar die goal maken. Rots was goed, dat mag ook weleens gezegd worden.

3 april 2024 om 23:12

Zo, is die snel kalm. Haha, al vaker gemeld maar het is echt een voorbeeld aanvoerder. Rots idd terecht man of the match.

3 april 2024 om 23:14

Ik vind Propper in het veld een verschrikkelijke zuiger, maar daarbuiten inderdaad echt een meer dan prima gast. Zijn interviews zijn altijd eerlijk en hij kan het allemaal bovendien goed verwoorden. Goede aanvoerder!

3 april 2024 om 23:14

Ja zeker Rots heeft grote stappen gemaakt, zeker niet verwacht!

Pff heel jammer dat we maar 1 puntje uitlopen op Az.. waren niet heel veel beter dan Heerenveen, maar als iemand de overwinning had verdiend waren wij dat wel

toch blijft dat Heerenveen een apparte ploeg, je weet niet wat je er van kan verwachten..

Op naar zaterdag dan gelukkig weer thuis (al hoewel gelukkig pakken we nu wel meer punten uit dan vorig seizoen)


Tja, de VAR, Van Boekel ongelooflijk 100% penalty kans groot 2-4...
Lekker dan, blamage KNVB al weer....

Het dramatische niveau van de KNVB arbitrage wordt weer uitstekend tentoongesteld...

Heerenveen een penalty na ingrijpen Var(terecht) maar daarvoor wordt propper overduidelijk naar de grond getrokken en dan wordt er niet ingegrepen..

Totale willekeur, de arbitrage hanteert zijn eigen regels, tijd voor een grote bezem door de scheidsrechters, Joey Kooij en v Boekel steken er elke week boven uit wat een middelmaat.

Hopelijk tegen Sittard dat Oosting kiest voor een andere 10 en LW.
Ik zie het liefst Vlap toch wel echt een paar potten op 10 en Taha/unuvar op LW.
Daarnaast zou ik Ricky ook boven Boadu verkiezen. Het loopt toch iets makkelijker met Ricky in de spits.

Mooie pot voetbal, een beter voetballend FCT waar we zelf vechtlust tegenover zetten. Uiteindelijk blij met een punt, gezien de kansen die FCT nog had. En eindelijk eens een logische opstelling van Kees.

Ik vond de reactie van zowel Pröpper als Oosting getuigen van grote klasse. Kijk naar jezelf want zowel Stijn als Unuvar krijgen nog een 100% kans. Daarnaast stond t verdedigend toch goed en werd er goed gevoetbald.

De eerste tegentreffer heb je pech dat deze wordt aangeraakt waardoor het puur geluk is dat hij bij Heerenveen terecht komt. De tweede is een prachtig doelpunt en de derde is een terechte pingel..you win some and you lose some.

Overigens was Rots met afstand de beste gisteren...bijna alles ging goed. Hij wisselt eindelijk zijn acties af en wordt daardoor voor verdedigers steeds moeiliker te bespele.n

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren