Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frimpong uitzinnig tegenover Noa Vahle: ‘Zeg het nog eens, zeg het nog eens!’

Laatste update:

Jeremie Frimpong kan zijn geluk niet op. De Oranje-international was zondag als invaller deelgenoot van hoe zijn club Bayer Leverkusen voor het eerst in de clubgeschiedenis de beste van Duitsland werd. Noa Vahle kreeg na afloop een uitzinnige Frimpong voor de camera. "Zeg het nog eens, zeg het nog eens!", roept de vleugelverdediger wanneer Vahle de woorden 'kampioen van Duitsland' oreert.

Door de 5-0 overwinning op Werder Bremen kon Leverkusen niet meer ingehaald worden. Met nog vijf speelronden te gaan was Bayern München, dat 63 punten verzamelde, ten opzichte van de 79 van die Werkself definitief gezien.

Frimpong had een noemenswaardig aandeel in het al. De 23-jarige Amsterddammer kwam in 27 competitieduels in actie, en was daarin goed voor acht doelpunten en evenzoveel assists.

Reden genoeg voor Vahle om de kersverse kampioen voor de camera te slepen. "Zeg het nog eens, zeg het nog eens!", roept Frimpong dolblij wanneer de Viaplay-verslaggeefster de woorden 'kampioen van Duitsland' in de mond neemt. "Het is een ongelofelijk moment. Alles wat ik kan zeggen is dat het ons gelukt is. We gaan er allemaal van genieten."

Genieten, maar dan wel binnen, en niet op het veld. Frimpong zocht namelijk al snel weer de catacomben op na de veldbestorming van de Leverkusen-fans. "Ik wilde alleen mijn telefoon pakken buiten om live te gaan op Instagram. Maar buiten, nooit meer. Je kreeg geen adem. Er waren te veel mensen", aldus Frimpong.

De Nederlander geniet van het feestje, maar is zich ook bewust van dat het seizoen nog niet gespeeld is. "We zitten nog in de Europa League en de DFB-Pokal, maar wat we hebben gedaan in de Bundesliga is ongekend. We zijn nog steeds ongeslagen. Wat kan ik zeggen? We doen het zo goed."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een prachtige beelden, een geweldige ervaring wat ze zullen koesteren. ❤️ Want een tweede kampioenschap is niet waarschijnlijk.

14 april 2024 om 22:37

Sulejmanii, ik weet niet echt of ik het ermee eens ben dat nog een kampioenschap niet waarschijnlijk is. Meestal zie je bij zulke buitengewone prestaties dat het vooral komt omdat de competitie gewoon zwak is, zoals het jaar dat Leicester kampioen werd met 81 punten. Nu komt het toch vooral door de prestaties van Leverkusen, want die zijn hard op weg om het record voor meeste punten ooit in de Bundesliga te pakken.

15 april 2024 om 19:48

Fc Eindhoven ik hoop ook van wel, in buitenlandse competities ben ik wel altijd voor de underdog.

14 april 2024 om 22:40

Alonso blijft volgend seizoen. Als Nagelsmann weer hoofdtrainer zou worden bij Bayern, acht ik het realistisch dat er bij Leverkusen een verlengstuk komt.
Ik denk nu al niet aan het kampioenschap volgend seizoen.

15 april 2024 om 13:23

Laten we vooral niet doen alsof er geen spelers vertrekken bij Bayer, of dat Bayern geen aankopen gaat doen.

14 april 2024 om 22:52

Jawel dit wordt een Dortmund 2.0 (2011 en 2012).

Zei hij dat maar in het Nederlands. Prima speler,maar ik vind persoonlijk dat een Nederlands international ook gewoon Nederlands moet kunnen spreken.

14 april 2024 om 22:34

Boeie, het is een wereldklasse speler. Hij kan Nederlands begrijpen en zijn teamgenoten hem begrijpen. Zolang de communicatie prima verloopt maakt het eigenlijk toch geen bal uit dat hij geen Nederlands kan. We mogen in onze handen knijpen dat hij niet voor Engeland of Ghana heeft gekozen.

14 april 2024 om 23:21

Jammer zo'n reactie. We mogen best wel wat meer op komen voor onze taal en cultuur. Wil je Nederlander zijn dan moet je ook in het Nederlands kunnen communiceren. Niks mis met een beetje nationalisme.

15 april 2024 om 00:18

Fc-Bami, onzin weer! Hoezo moet hij Nederlands kunnen praten? Er zijn zat Nederlanders die de taal niet spreken! Alsof je Noa Lang wel verstaat?

15 april 2024 om 00:21

Niks mis met een beetje nationalisme? Wat heeft nationalisme ooit voor goeds gebracht, behalve misschien mensen verenigd om tegen andere, veel extremere nationalisten te vechten?

15 april 2024 om 00:22

Dat beetje 'nationalisme' heeft hij toch al. Hij voelt zich Nederlander genoeg om voor Oranje te kiezen. Hij begrijpt de basis en kan het gewoon verstaan. Als je praktisch heel je leven in het buitenland bent opgegroeid, zonder thuis een woord Nederlands te spreken, vind ik het ergens wel logisch dat hij vloeiend Nederlands kan.

15 april 2024 om 12:29

Als je nationalisten gelijk verbind met verenigen tegen andere en vechten dan is dat een gebrek van jou.. Nationalisme kan juist voor mooie dingen zorgen. Het maakt mensen trots waar ze vandaan komen. Iets wat doodnormaal is in de hele wereld behalve in west europa. Maar goed hier zijn we liever alleen maar met onszelf bezig.

15 april 2024 om 17:07

En hiermee spreek je jezelf gelijk tegen. In die andere landen zijn ze namelijk ook trots op de spelers die in hun team spelen. Of denk je dat de Marokkanen en Indonesiërs uit Nederland allemaal de taal spreken?

14 april 2024 om 22:35

Ben wel benieuwd of Johan D hem meer Nederlands vindt, dan dat hij die de Hoop Fries vindt. Frimpong is per slot van rekening in Amsterdam geboren.

15 april 2024 om 10:18

Ik ben inderdaad ook wel benieuwd wat Johan D. vindt van een Luuk de Jong en Xavi Simons die in het Nederlands elftal spelen/speelden. Overigens bedoel ik het verder allemaal niet verkeerd,maar ik vind gewoon de taal spreken van het land waarvoor je speelt zelf wel van belang zijn. Daarmee bedoel ik niet dat hij geen Nederlander is of niet voor het Nederlands elftal hoort te spelen,maar hij mag daarvoor wel wat investeren

14 april 2024 om 22:53

Vind ik ook, toch heeft Frimpong altijd aangegeven voor Oranje uit te willen komen en doet hij dal sinds de jeugdelftallen. Tevens laat hij zich niet afschrikken door Dumfries met een uitweg naar Ghana. Hij kan er verder weinig aan doen dat hij in het buitenland is opgegroeid.. ik vind het een sympathieke gozer en van mijn part mag hij voor Oranje uitkomen. Hoop dat hij ons successen kan brengen en later in zijn carrière ook nog voor een Nederlandse club wil werken.

15 april 2024 om 10:20

Dat vind ik allemaal ook hoor en ik bedoelde ook niet dat hij niet voor Nederland mag uitkomen. Tuurlijk mag ie dat want het is een Nederlander maar persoonlijk vind ik gewoon dat je de taal dan ook moet spreken als je je land vertegenwoordigt

15 april 2024 om 00:02

Frimpong speelt voetbal, hij is geen lid van de Nederlandsche Debatclub. Hij moet zijn voeten laten spreken, en die taal beheerst hij vloeiend.

15 april 2024 om 00:39

Er zijn genoeg spelers in Marokkaans of Algerijns elftal die geen arabisch kunnen omdst ze ergens in Europa zijn opgegroeid.
In die landen zijn ze trots dat die jongen voor dat land hebben gekozen.
Maar hier in Nederland wordt er weer een issue van gemaakt.
Gevoel zegt meer dan taal. En.misschien heeft hij in het buitenland op dit moment wel iets anders te doen dan een cursusje Nederlands. Bijvoorbeeld zich te focussen op carriere en kampioenschap..

Spijkers zoeken op laag water.

15 april 2024 om 07:05

Genoeg spelers? Ik ben zelf van Marokkaanse komaf en de halve selectie spreekt andere talen haha. Zo een Ziyech, Mazraoui etc. zijn gewoon verkapte kaaskoppen hoor. Die lui kunnen niet eens Frans

15 april 2024 om 10:36

Je zegt nu toch gewoon hetzelfde als Hofje?

Alle credits naar de spelers en de staf, zonder de staf was dit zeker niet mogelijk geweest. Ze spelen echt attractief, zeer gedreven en vooral luisteren ze naar de coach, die in mijn ogen een pareltje in het voetbal is. Er zijn weinig succes voetballers die ook successen boeken als trainers. Al met al leuk dat ze kampioen zijn en erg goed dat ze nog ongeslagen zijn. Nu nog de Duitse beker en de euro league, dan heb je een trebble. Kan je lekker effe twee tot drie weken achterover leunen in de vakantie en dan weer alle energie, moed en vooral winnersmentaliteit uit elke speler halen. Met het oog op de champions league heb je ook de nodige miljoenen dat je kan investeren dus al met al zeer geslaagde seizoen en denk de beste ooit uit de clubhistorie van Leverkussen.

15 april 2024 om 17:58

Hoezo vakantie? Daarna is het voor Wirtz, Tah, Andrich en misschien ook Hofmann taak nog een vierde titel binnen te halen.

Duidelijk een Fries die moeite heeft met de Nederlandse taal. Wat een topper! Unieke prestatie van hem en zijn team.

ik hoop dat als we toch op 5-3-2 uitkomen dat koeman het een keer probeert met frimpong op links en dumfries op rechts or vice versa. dat zijn de enigste met de power en loopvermogen om de hele flank te bestrijken.

ik zou de verdediging weleens willen zien als ze zo spelen.
frimpong ake vd ven virgil(ja virgil in de mandekking en niet als vrije man)dumfries.

dan krijg je soort van:
verbruggen
dumfries virgil vdven ake frimpong
frenkie reijnders
xavi
malen gakpo

ik vind zelf vdven een betere speler als laatste man in deze formatie over een devrij of de ligt.meer snelheid om echt die achterste lijn te coveren.

Waarom moet de naam van Noa Vahle altijd gebruikt worden? Mocht dit een andere reporter zijn dan stond er verslaggever ofzo.

15 april 2024 om 19:47

Omdat het de dochter is van uiteraard

Nieuwe back hoop ik bij oranje! Als hij bestand is tegen de deuk daar en een kans krijgt in een 5-3-2

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren