Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Franse topscorer aller tijden op drempel van overstap naar Amerika

Laatste update:

Olivier Giroud is nog maar enkele details verwijderd van een transfer naar Amerika, zo meldt Fabrizio Romano op woensdagochtend. De Franse aanvaller was al even in gesprek met Los Angeles FC en beide partijen hebben inmiddels een mondeling akkoord bereikt tot de winter van 2025.

In Los Angeles gaat de topscorer aller tijden van de Franse nationale ploeg zich herenigen met doelman Hugo Lloris, die tijdens de winterse transferperiode tekende bij de huidige nummer zes van de Major League Soccer (Western Conference).

Er was veel belangstelling vanuit het Midden-Oosten, terwijl Giroud ook voor een langer verblijf in Europa kon kiezen. Dat kon zelfs bij AC Milan, daar i Rossoneri de aflopende verbintenis van de aanvalsleider graag wilde verlengen.

Giroud kan nog altijd rekenen op veel speeltijd bij AC Milan. Dit seizoen kwam hij al 2.640 minuten in actie, verdeeld over 36 optredens. Daarin was de 129-voudig international van Frankrijk (56 doelpunten en 16 assists) goed voor 14 doelpunten en 9 assists. Giroud speelt sinds de zomer van 2021 bij AC Milan en is zeer geliefd bij de supporters sinds de landstitel van 2022.

Naast Lloris heeft LAFC overigens nog een Fransman onder contract staan. De in Le Mans geboren Denis Bouanga is al enige tijd een van de sterspelers van de Amerikaanse club. Bouanga speelt zijn interlands echter voor Gabon.

Olympische Spelen


Voor Giroud staat sowieso een drukke zomer te wachten, daar hij naast een deelname aan het EK in Duitsland hoopt op de Olympische Spelen in Parijs. Meerdere ervaren spelers van les Bleus hopen op een dispensatieplek in de selectie van bondscoach Thierry Henry.

In de reglementen van de Olympische Spelen staat dat een land achttien spelers mag meenemen. Slechts drie daarvan mogen ouder zijn dan 23 jaar. Naast Giroud leven Karim Benzema, Kylian Mbappé, Antoine Griezmann en Raphaël Varane al enige tijd met de Olympische droom. Deze sterren zijn daarbij wel afhankelijk van hun club, die zelf moet beslissen of ze hun spelers afstaan aan het toernooi.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is toch wel een speler die altijd ondergewaardeerd is gebleven. Was een uitstekende spits zeker bij Arsenal, aldus een Spurs fan.

20 maart 2024 om 09:58

Gewoon een prima breekijzer. Beetje een vreemde spits, Zlatan-light; ondanks zijn lengte behoorlijk technisch.

27 maart 2024 om 16:25

Enorm technisch inderdaad. Als je een compilatie maakt van zijn mooiste doelpunten zou je denken dat hij een van de besten ter wereld was.

27 maart 2024 om 18:56

Vind het echt wel meer dan een breekijzer. Heeft geweldige carrière met ook vele waanzinnig goals en ook belangrijke goals. Geweldige techniek heeft de man ook nog eens! Altijd mooi om hem te zien voetballen.

20 maart 2024 om 10:01

Niet alleen bij Arsenal. Vond hem vaak bij Chelsea ook echt goed en bij Frankrijk liet hij anderen om hem heen vrijer spelen. Dit is nu een typische speler die bijna altijd in dienst van het team speelt, (bijna) altijd een voldoende scoorde en veel inzet had.

20 maart 2024 om 10:09

Als spits doodleuk het WK gewonnen zonder zelf ook maar een keer op doel te schieten.

20 maart 2024 om 10:18

Ja dat klopt. Mooi statistiek toch? Maar door hoe hij speelde konden Griezzman en Mbappé wel vrijer spelen.

20 maart 2024 om 12:01

Bij chelsea functioneerde hij ook gewoon beter dan alle dure vervangers idd. Maakt overal wel zijn goals.

20 maart 2024 om 14:16

Mooie statistiek, maar ook bizar haha. Bij veel landen wordt een spits afgemaakt in de media om zulke stats, maar zoals je zegt speelden Mbappé en Griezmann daardoor stukken beter.

20 maart 2024 om 10:17

Wel ondergewaardeerd maar aan de andere kant wel WK, CL, EL, Serie A, Ligue 1 en meerdere FA cups gewonnen. En zilver op het EK. Prijzenkast puilt uit

Wat een vreemde speler is dit. Vooral bij Arsenal werd hij regelmatig niet goed genoeg bevonden en hij hoorde volgens vele ook niet thuis in het basiself bij Frankrijk. Vaak bekritiseerd. Maar ondertussen al 37 jaar en altijd maar blijven scoren. Vaak ook belangrijke doelpunten. Hele goede spits!

Sta er 50/50 in. Hij mag zeker blijven, maar als hij gaat, is het tijd voor verjonging. Ondanks Milan slechte historie heeft met jonge spitsen laatste jaren. Okafor is zijn logische vervanger, maar Sesko en Zirkzee worden ook genoemd

20 maart 2024 om 13:45

Zirkzee is wel een vergelijkbare speler, voetballend technisch en sterk aan de bal. Hij laat, net als Giroud, andere spelers beter spelen

Toch bijzonder om te zien hoe zijn carriere is verlopen. Kan me herinneren dat hij samen Belhanda, Montpellier kampioen maakte met Franrkijk. Sterker nog, Belhanda was de absolute ster van dat team. Toch heeft Giroud een veel mooiere carriere gehad. Zo zie je maar dat er meer bij komt kijken dan enkel goed kunnen voetballen.

27 maart 2024 om 10:58

Dat komt ook mede doordat Giroud goed weet wat hij wel en niet kan, hij niet egoistisch is en bereid is zichzelf op te offeren voor het team. Daarnaast heeft hij voor zijn bouw ook wel een bijzonder goede techniek die niet veel spelers hebben.

27 maart 2024 om 12:23

Ik herinner met Giroud vaak aan WK 2018, waar hij geen 1 doelpunt had gescoord en wereldkampioen werd. Dus zeker knapper dat hij topscorer allertijden is van frankrijk.

Ergens blijf ik het raar vinden dat Giroud topscorer aller tijden van Frankrijk is, maar het is ook niet zo dat hij een of andere huis-tuin- en keuken voetballer is. Hij is of was in zijn hoogtijdagen geen absolute wereldtopper zoals Benzema, Suarez, Lewandowski, Aguero, Kane, van Persie en bijvoorbeeld wat jaren voor hem Henry.

Eigenlijk bij alle clubs waar hij heeft gespeeld heeft hij het gewoon heel goed gedaan. Weet nog dat hij toen kampioen werd met Montpellier in de Ligue 1. PSG was toen net een klein jaartje overgenomen door de oliesjeik en Ancelotti werd dat seizoen (rond de winterstop volgens mij) aangesteld, maar ze hadden toen al spelers zoals Sakho (eigen jeugd), Menez, Alex, Matuidi, Maxwell, Pastore, Motta, Sirigu, etc, voor best wel veel geld gehaald (vooral Pastore) maar ze uiteindelijk 2de werden met 3 punten achterstand op Montpellier, mede doordat Giroud dat seizoen goed was in combinatie met Belhanda.

Bij Arsenal eigenlijk ook altijd wel prima cijfers overlegd, bij Chelsea was hij ook prima in de rol die hij had. Vooral als een soort stand-in en vaak had hij zijn waarde ook echt wel. Maar moet zeggen dat ik hem uiteindelijk toch het beste vond de afgelopen seizoenen bij AC Milan. Was/is echt wel nuttig in de rol die hij heeft en scoort zijn goals, maar vond hem de afgelopen seizoenen perfect zoals hij het vervulde bij Milan.

Ik kan hem alleen maar bedanken voor de afgelopen 3 seizoenen. Wat een krijger was dit, hij gaf echt 100% voor zijn team. Mooi palmares ook, heeft het maximale uit zijn carriere gehaald. Nu kan die gerust uitbollen in de MLS. LA is in ieder geval zeker niet mis

Kreeg bij Arsenal nooit de waardering die hij verdiende, al blijft die lange doelpuntendroogte in de PL en de uitschakeling in de CL waar hij de bal er maar niet in kreeg ondanks heel veel kansen, me toch wel altijd goed bij.

Heeft een fantastische lijst aan prijzen bij elkaar gevoetbald, een carriere om trots op te zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren