Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frank de Boer mist waardering: ‘Er heerst een bepaalde teneur rond mij’

Laatste update:

Frank de Boer heeft in een openhartig interview in het Algemeen Dagblad teruggeblikt op zijn tijd als bondscoach en zijn trainersloopbaan tot dusver. De voormalig Ajacied werd in Nederland meerdere keren landskampioen, maar wist in het buitenland nog geen hoge ogen te gooien. Bij Al-Jazira hoopt hij in de luwte het plezier in het trainer zijn terug te vinden.

De Boer is niet de eerste Nederlander die aan de slag gaat bij de club in de Verenigde Arabische Emiraten. Damien Hertog, Jurgen Streppel en Marcel Keizer gingen hem voor. "Ik heb Marcel wel acht keer gebeld. Ook om te weten hoe ik bijvoorbeeld met hun gebed om moet gaan", aldus De Boer. "En Jurgen zei dat ze heel volgzaam zijn, zolang je ze niet te autoritair aanpakt in de groep."

De keuze voor Al-Jazira is een hele bewuste geweest van De Boer. "Ik was er even helemaal klaar mee", stelt de voormalig bondscoach van Oranje. "Ik had het wel gehad met de spotlights en de voorpagina's. Ik dacht ook: waar doe ik het eigenlijk voor? Ik werkte me uit de naad en kreeg er alleen maar stress van. Ik kan daar goed tegen, laat dat duidelijk zijn, maar ik hoefde het niet op te zoeken. En ik wilde het ook niet meer opzoeken."

Die stress ondervond De Boer onder meer bij het Nederlands elftal, waar hij na een teleurstellend verlopen EK zijn ontslag kreeg. Uitschakeling tegen Tsjechië werd hem fataal. "Was het afgelopen WK nou zoveel beter of leuker?", vraagt hij zich hardop af. "Het was makkelijk om mij af te zagen. Ik kon het niet goed doen. Rond mij heerst een bepaalde teneur. Waarom zou ik dat dan nog opzoeken? Voor mij is het goed zo. Niemand hoeft ook medelijden met me te hebben."

De Boer is vooral blij om nu weer 'innerlijke rust' te hebben. "Het is een misvatting dat ik als trainer per se de top wilde bereiken. Prijzen winnen is mooi, maar daarvoor moeten spelers en de ploeg stappen maken. Daar genoot ik vooral van en dat begon ik te missen. Ik wil alleen niet meer lijden om te leiden. Ik wil voortaan leven in plaats van geleefd worden. Honderd procent."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet zo raar he. Voetbal was niet om aan te zien bij Ajax. Z'n buitenlandse avontuurtjes hebben ook wel een stempel gedrukt op het term Nederlandse coach en als klap op de vuurpijl z'n absolute wanprestatie bij NL

29 juli 2023 om 10:07

Ik heb niks met De Boer, vind dat hij vreemde tactisch keuzes maakt en het spel is niet om aan te zien. Toch heeft hij een punt, met Van Gaal was het niks beters. Gedoe om de keeper en slecht spel

29 juli 2023 om 10:48

Nja juist niet toch? Er werd namelijk wel kwartfinale Wk gehaald, en op nippertje uitgeschakeld door de latere winnaar van dat WK, in plaats van in de achtste finale van een EK kansloos uitgeschakeld worden door Tsjechië

29 juli 2023 om 10:55

Hoe bedoel je “hij heeft een punt”? Onder De Boer werd Nederland kansloos uitgeschakeld tegen een enorm matig Tsjechie, terwijl Van Gaal op een haar na de halve finales moest missen. Bovendien was de toon niets anders dan bij De Boer.

29 juli 2023 om 10:56

Het Nederlands elftal heeft dan ook geen enkele aanvaller van wereldklasse. Dan kun je van ieder land verliezen terwijl de verwachtingen torenhoog zijn. Ik zie Frank de Boer graag terug komen bij Ajax. Maar misschien is het moment na Steijn als de verwachtingen wat lager zijn.

29 juli 2023 om 11:21

We werden kansloos uitgeschakeld omdat De Ligt bezig was met zijn jaarlijkse handbal momentje. Dan kan je Ancelotti, Pep of De Boer zijn, als trainer kan je daar weinig aan doen. Ik vond De Boer ook slecht, maar het spel met Van Gaal was echt niet veel beter vind ik.

29 juli 2023 om 11:53

Daar kun je wel wat aan doen: De Ligt niet opstellen in een 3 mans verdediging. Het is duidelijk dat die rol hem niet ligt.

29 juli 2023 om 12:36

Hoezo heeft hij een punt? We verloren van de nummer 40 Tsjechiã« op het EK terwijl we de makkelijkste route naar de halve finale hadden. Met Van Gaal waren we pas na penalty's uitgeschakeld tegen de latere wereldkampioen. En gedoe met de keepers? Het was vrij duidelijk dat Noppert 1e keeper was. Alleen Feyenoorders maken daar nog zo'n probleem van...

29 juli 2023 om 10:11

In zijn eerste drie seizoenen was het spel vaak prima hoor. Dat eerste halfjaar bracht hij het positiespel terug, in het tweede seizoen leidde hij een Ajax dat 14x op een rij zou winnen met goed spel en in het derde seizoen speelde Ajax vaak leuk voetbal met Eriksen in specifieke wedstrijden als valse 9. Het ging pas mis vanaf het vierde seizoen. Maar toen was Ajax wel van veel kwaliteit beroofd. Kijk bijvoorbeeld eens naar het team in seizoen 4: Cillessen, Va Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen, Blind, Klaassen, Serero, Schone, De Jong, Sightorsson/Kishna (want Fischer geblesseerd). Ja, Schone en Sigi regelmatig op de flank...

29 juli 2023 om 11:00

@Suarez7 ik heb elk seizoen onder de Boer bijna alle wedstrijden in de arena gezeten en ik kan je vertellen dat de resultaten er zeker waren maar het spel absoluut niet om over naar huis te schrijven. Ook in zijn eerste seizoenen was het vaak gezapig, achterin rondtikken en hopen op een briljante actie voorin. Het was een wereld van verschil toen Bosz aan het roer kwam want die liet ze wel des Ajax spelen. Maar dan zonder de resultaten. En toen kwam EtH die beide combineerde. Ik associeer FdB voetbal echt niet met oogstrelend Ajax aanvallen spel. Vanaf het begin aan niet. Maar het klopt wel dat hij ook een tijdlang mindere spelers had.

29 juli 2023 om 11:53

Suarez zo is dat! En boerrigter en Ebecilo, dat is waar die arme man het mee moest doen. Hij heeft getoverd vind ik, plus 15 mei 2011 is een van de mooiste dagen uit mijn leven geweest. De derde ster, en kampioen na 7 jaar!

29 juli 2023 om 11:59

@sulejmanii

Ik moet de Boer inderdaad meegeven; Dat moment was magisch. Ik was bij familie in de Baarsjes. Heb sindsdien niet meer zo'n openbare vreugde uitbarsting meegemaakt als toen Ajax won dankzij valse spits Siem de Jong. De Boer heeft echt getoverd dat seizoen, vooral met het vertrek van Suarez en het verbannen van el Hamdaoui die echt een fantastische spits was destijds

29 juli 2023 om 12:22

@ JtjeVtt: misschien moeten we in Nederland maar eens af van het mooi willen spelen en daarmee verliezen maar leren dat resultaten gelden en blijvend zijn. Ik word liever kampioen met Frank dan niet 1e worden met een Schreuder of Sloggi Heintinga.

29 juli 2023 om 10:12

Heb jij ook al zo'n kortstondig geheugen? Het laatste jaar bij Ajax was niet zo best en zelfs toen werd hij bijna kampioen, maar hij heeft echt seizoenen lang Ajax meer dan goed voetbal laten spelen. De Boer was de opmaat naar het succes van Ten Hag en heel veel mensen lijken dat te vergeten.

29 juli 2023 om 11:08

Maar denk jij nu echt dat De Boer in die periode beslissend geweest is? Ik denk dat je vooral heel blij moet zijn dat de schade onder deze man zo beperkt gebleven is.

In het land der blinden is één-oog koning en dat was zeker in die periode de beste omschrijving van Frank de Boer en zijn Ajax. Toen hij begon was FC Twente zijn grote uitdager om de prijzen in Nederland, die verdwenen echter toch al relatief snel van het podium omdat ze in de financiële nood kwamen. PSV kon in die tijd (ondanks een goede selectie) geen vuist maken en als het daar ook maar half klikte dan werden ze wel “gewoon” kampioen. Feyenoord en AZ waren ook nog volledig herstellende van hun eigen financiële problemen en konden het Ajax daarom nooit echt moeilijk maken. Eigenlijk is dus alleen PSV een constante tegenstander geweest en dat was eigenlijk ook pas toen Cocu kwam het geval, daarvoor werd er gewoon ordinair geprutst in Eindhoven.

De Nederlandse competitie lag in die tijd compleet op zijn gat, wat mij betreft was het echt een kwalitatief dieptepunt. Het is dan relatief makkelijk om met een club als Ajax boven de rest uit te steken..

Wat heeft hij Europees klaargespeeld? In de Europa League louter teleurstellingen en in de Champions League een keer van een grote tegenstander gewonnen als de druk van de ketel was, maar verder ook alleen maar teleurstellingen behaald. De beker? Hoe vaak is Ajax niet voor l*l gezet in de beker omdat De Boer in de tactische 1-op-1 altijd zal verliezen..

Hij zeurt over een “bepaald beeld” of over een “teneur” rondom hem, daar heeft hij het helemaal zelf naar gemaakt! Hij heeft zijn tijd bij Ajax (wat mij betreft) met een matig zesje voltooid en verder alleen maar zware onvoldoendes behaald!

29 juli 2023 om 12:07

“Maar denk jij echt dat de Boer in die periode beslissend is geweest?” Beslissend genoeg om 4x kampioen te worden Yoeri. Ik zou niet weten hoe meer beslissender je kan zijn? Als je 5 jaar voor de groep staat en daarvan 4x kampioen wordt heb je het goed gedaan. Dan kan je er van alles en nog wat bij halen, maar dan kan je niet spreken dat de Boer niet beslissend is geweest.

29 juli 2023 om 12:08

“Maar denk jij echt dat de Boer in die periode beslissend is geweest?” Beslissend genoeg om 4x kampioen te worden Yoeri. Ik zou niet weten hoe meer beslissender je kan zijn? Als je 5 jaar voor de groep staat en daarvan 4x kampioen wordt heb je het goed gedaan. Dan kan je er van alles en nog wat bij halen, maar dan kan je niet spreken dat de Boer niet beslissend is geweest.

29 juli 2023 om 12:25

Ik denk dat je vooral blij moet zijn dat de schade beperkt is gebleven. Ben jij uberhaupt op dr hoogte van de feiten? Ajax was al 6 jaar lang nie kampioem geworden en had financieel niks te makken. Hij heeft ajax met zijn resultaten weer opgebouwd. En alsof ajax een goeie selectie had toen. Met mourinho op jouw foto kan je moeilijk zeggen dat De Boer heeft gefaald bij ajax.

29 juli 2023 om 12:32

@whizzle_shizzle, met de groep spelers die er stond was het de normaalste zaak van de wereld om te strijden voor de titel in de Eredivisie. Als PSV het dan laat afweten is het toch niet meer dan logisch dat je kampioen wordt?

Ik draag nog meer punten aan waardoor je volgens mij goed kunt zien dat er succes was ondanks De Boer in plaats van succes dankzij De Boer. De beker werd niet gewonnen, in Europa werd er steevast teleurgesteld en zelfs iets pietluttigs als de Johan Cruijff Schaal werd maar 1 keer gewonnen!

29 juli 2023 om 12:40

@mickey12, als je Ajax in een compleet isolement neemt dan kun je zeggen dat Ajax financieel niet zo sterk was als nu of 2 jaar geleden, maar als je het bekijkt over de hele competitie (wat je zeker moet doen) dan stond Ajax er nog steeds een stuk beter voor dan de rest. Ik benoem het in mijn originele reactie:

- Feyenoord stond nog compleet in de steigers nadat de club in de jaren voor De Boer praktisch op de rand van de afgrond had gestaan. Het zou zeker tot het seizoen na De Boer duren voor zij pas echt weer een vuist konden maken.

- AZ was nog steeds compleet in opbouw nadat de grote geldschieter daar vertrokken was en iedere progressie die gemaakt werd werd afgestopt door Ajax omdat zij de beste spelers uit Alkmaar wegtrokken..

- PSV had wellicht vanaf 2013 een betere selectie, maar was ook totaal in onbalans. De verdediging was een drama en was niet van het niveau om het Ajax echt lastig te kunnen maken.

- FC Twente moest enorm terugschakelen nadat zij in het eerste jaar van De Boer de grote uitdagers waren. Iedereen kent het verhaal denk ik wel, ze zijn toen zelfs teruggevallen naar de Jupiler League!

Wat houdt je dan (in Nederland) over? Vitesse met Jordania/die Rus? Nee toch? Die zijn toch nooit goed genoeg geweest om Ajax het vuur aan de schenen te leggen?

Ik zeg nog in mijn eerste reactie dat hij wat mij betreft een mager zesje verdient voor zijn tijd bij Ajax. Dan heb je niet gefaald maar het minimale gepresteerd om het niet slecht te doen. Ik benoem niet iets subjectiefs zoals het spel, want dat kan me echt niet zoveel schelen. Als je naar de harde cijfers kijkt en het complete plaatje aanschouwt dan vind ik echt niet dat De Boer het zo fantastisch gedaan heeft bij Ajax.

29 juli 2023 om 13:12

Ja zo blijft het Yoeri. De spelersgroep was toen echt niet al te goed, en wellicht iets beter dan de rest. Maakt het dan automatisch dat je kampioen wordt? Afgelopen seizoen stond Ajax er ook goed voor, maar werden ze uiteindelijk 3e met slecht voetbal.

En je suggereert dat PSV het 4x laat afweten en daardoor Ajax kampioen werd? Je zoekt van alles om de prestaties van de Boer te bagatelliseren wat in mijn optiek totaal niet nodig is. Die man heeft voor zijn kunnen, zeker in die tijd gewoon heel behoorlijk gepresteerd en heeft Ajax 4x op rij kampioen gemaakt. Dat kunnen weinig trainers zeggen…

Oja, en je zegt echt dat de beker niet werd gewonnen en zelfs de Johan Cruijf schaal maar 1 keer werd gewonnen? Je snapt hopelijk dat kampioen worden het allerbelangrijkste is voor een club op nationaal niveau? En de Johan Fruit schaal een oefenpotje is?

29 juli 2023 om 13:37

@Whizzle_shizzle, PSV heeft het twee keer af laten weten. In 2011-12 en in 2012-13, vanwege de matig samengestelde selectie en de hele slechte defensie. In 10-11 waren ze niet in staat om aan te haken (was dat al vroeg duidelijk) en in 13-14 was het eerste seizoen van Cocu een absolute ramp! Zodra PSV zijn zaakjes op orde kreeg werden ze tot 2 maal toe kampioen tegen De Boer.

Ik wijs naar die bekercompetities en de Europese avonturen omdat daar de kwaliteit van de coach een stuk belangrijker is tijdens de wedstrijd dan over een langere campagne bij een kampioenschap. Bij een kampioenschap is de selectie, de breedte en de kwaliteit doorslaggevend. Tijdens bekertoernooien moet je als coach vooraf een goed tactisch plan hebben en tijdens een wedstrijd in kunnen grijpen om een wedstrijd te kantelen. Dat kan hij niet. In Europese duels wist hij zelfs zijn teams niet te motiveren zodra ze in de Europa League geraakten! Steaua Boekarest, Anderlecht, Salzburg dat zijn toch geen teams waar je angst voor dient te hebben als Ajax zijnde? Maar dat waren wel de teams die hem keer op keer wisten uit te schakelen…

29 juli 2023 om 14:12

@Yoeri sorry maar ik trek je argumenten erg slecht. Hoe kan PSV het 2 keer af laten weten? Door de selectie die matig was? Ajax had toch precies hetzelfde met een matige selectie? Als er een team kampioen wordt laat een ander team het ALTIJD afweten. Afgelopen seizoen liet PSV het ook afweten, net als de seizoenen daarvoor. Of waren de kampioenen toen wel terecht? Of hoe zie je dat dan weer?

Wanneer een club tot 4x toe kampioen van Nederland wordt mag je de zittende trainer (wie dat ook is) best roemen voor zijn prestaties.

Je noemt ook allemaal voorbeelden dat het in Europa niet goed ging, dat klopt inderdaad. Geef ik je helemaal gelijk in, maar ik vind dus dat dit met de matige spelers van die tijd te maken heeft. De club had weinig te besteden en er kwamen matige spelers naar Ajax. Hierdoor kon er nationaal wel wat bereikt worden (helaas maar 1x de Johan Cruijf Schaal) maar Europees helaas niets. Al werd in het eerste seizoen onder de Boer ook een prima overwinning in Milaan geboekt…

Dus al met al wil jij het denk ik graag gooien op de andere selecties die het lieten afweten en Ajax die tijd onder de boer niet beslissend genoeg is geweest en bijna niets bereikt heeft.

Ik zie het wat zonniger en vind dat de Boer destijds een puike prestatie heeft geleverd en ben (vooral met de 30e) super blij met de kampioenschappen die hij “ons” bezorgd heeft. Kon het beter en flitsender? Absoluut, maar voor wat hij had heeft hij in mijn optiek prima gepresteerd…

29 juli 2023 om 15:05

Het team wat Ajax in die tijd had was een stuk sterker dan PSV, dat is wat ik zeg. Ze zijn beide matig tov bijvoorbeeld Real Madrid, maar PSV was zelfs matig tov Ajax.. Afgelopen seizoen was voor PSV de uitgelezen kans om hoge ogen te gooien en kampioen te worden maar daar hebben ze gefaald. Heel simpel.

Denk je dat de clubs waar Ajax er in die tijd Europees vanaf ging meer te besteden hadden? Dat denk ik niet, sterker nog: ik weet het zelfs zeker. Er werd elk jaar wel een “prima overwinning” geboekt in de Champions League, maar die wedstrijd die je aanhaalt tegen Milan was er al eentje om des keizers baard.. Er stond niets op het spel..

Het had allemaal veel slechter kunnen zijn onder De Boer, dat ben ik met je eens. Maar het is vooral een periode waar die kampioenschappen het enorme gebrek aan progressie enorm verbloemd hebben. Daar had De Boer een grote invloed op. Hij had er veel meer uit kunnen halen.

29 juli 2023 om 10:17

Niet zo raar, omdat het voetbal bij Ajax niet aan te zien was? Het gaat uiteindelijk om wat je presteert en dat deed hij, met de middelen die hij toen had, fantastisch. Dat hij dit kon neerzetten met spelers als Boilesen, Van Rhijn, Hoesen, Sigi, Sana, Andersen en vele anderen die normaal echt zwaar tekort kwamen voor Ajax was echt een geweldige prestatie. De miljoenen die hij de club heeft opgeleverd met het jaarlijkse CL voetbal vormde vervolgens de basis voor de grote successen in Europa. We kunnen alleen maar respect en dankbaarheid hebben voor hetgeen hij toen heeft gepresteerd bij Ajax. Als trainer misschien geen topper of visionair, maar hij bracht wel wat de club nodig had in een extreem moeilijke periode.

29 juli 2023 om 11:02

@de toekomst
Daar sluit ik me volledig bij aan Wilde even vragen wie Sigi was, maar weet het alweer. De elftallen die FdB kreeg werden alleen maar steeds verder uitgekleed. Vooral Derrick Boerrigter was een absolute hoogvlieger.
Maar ondanks dat psv veel betere selecties had in die tijd, werd hij wel 4x kampioen. En daardoor konden we later doorpakken en een andere weg in slaan.

Dus FdB heeft wel naar mogelijkheden gepresteerd. Toch knap met een middenveld dat uit Anita, Enoh en zserero bestond

29 juli 2023 om 11:54

Precies Hansie Hansie, en door 4x kampioen te worden. Had hij ook een groot aandeel aan de "weelde".

29 juli 2023 om 10:20

Klopt, maar daar staat wel tegenover dat hij met de slechtste selecties ooit moest werken. En die werden jaar in jaar uit steeds verder verslechterd en toch wist hij 4x op rij kampioen te worden en dat hadden er 5 moeten zijn.

29 juli 2023 om 10:27

Zoals hij zeg stelt, was het WK zoveel beter? Nee. En dat is het nu ook niet. Makkelijk om hem af te zagen. Crystal Palace was een domme keuze want wat moet je daar mee? Inter was niet de juiste cultuur, was geen match. Atlanta heeft hij het gewoon prima gedaan. Ajax is 5x kampioen geworden met matige elftallen. En Oranje is een bij elkaar geraapt zooitje ego’s en has-beens. Wat meer respect zou op z’n plaats zijn. Maar lekker makkelijk bashen. Zo typisch..

29 juli 2023 om 11:16

Het probleem is dat hij niet leert van zijn fouten en telkens dezelfde tactische rare keuzes maakt. Daarnaast maakt hij het team niet beter.

29 juli 2023 om 11:20

4x kampioen geworden en dan nog zeuren dat het voetbal niet om aan te zien was. En let maar op word je 3de met mooier voetbal dan is het nog steeds niet goed.

Ik snap de negatieve teneur na de buitenlandse avonturen die niet geheel geslaagd zijn. We schieten daar alleen enorm in door. Als je dan financieel onafhankelijk bent zou ik ook niet meer zo snel een risico nemen op meer negativiteit. Dan is dit natuurlijk een zeer goed betaald en vrij risicoloos avontuur. Succes Frank!

29 juli 2023 om 10:14

Niet geheel geslaagd is eeeuh , een eeeuh understatement. Hij is eeeeuh met afstand de slechtste trainer ooit in de eeeuh PL. Dat record word eeeuh nooit meer verbeterd.

29 juli 2023 om 11:44

Nou eeeuh, wat de boer zegt is dat men kritischer is op hem dan op anderen en eeeuh daar kan ik me wel in vinden. Koeman had bij Valencia maar 1 wedstrijd gewonnen tot aan de winterstop. Hiddink was de slechtste bondscoach ooit. Ben je daar ook eeeuh net zo kritisch op? En eeeuh als je dan gaat zeggen dat zij meer successen hebben.. zij zijn ook al langer trainer en de boer heeft ook successen behaald. Dus iets minder kritisch vind ik eeuh niet vreemd.

29 juli 2023 om 11:57

Koeman wel een beker gewonnen bij Valencia. En op Hiddink was iedereen ook extreem kritisch, maar die heeft wel een carriere vol goede prestaties wat hij daar tegenover kan zetten.

29 juli 2023 om 11:35

Frank is ook gewoon niet zo goede trainer en dat is prima. Niet iedereen kan een geweldige trainer zijn. Ik vind wel dat er vooral vanuit de Ajacieden wel iets meer respect mag zijn voor zijn prestaties daar. Het voetbal was niet goed, maar werd wel 4x kampioen.

29 juli 2023 om 13:34

Er is een grote groep ajacieden hier op VZ die enorm fan is van De Boer gelukkig. Alleen die schreeuwen niet zo hard. Negativiteit valt toch meer op. Ik ga niet elke keer de discussie aan wanneer iemand het weer heeft over 'saai voetbal' of 'slechte trainer', maar voor mij en veel anderen is De Boer een absolute held.

Hij werd als Bondscoach ook wel heel erg aangevallen altijd. Alles lag aan hem. En al voordat hij überhaupt begon werd hij al afgeschreven als bondscoach. Wel heeft hij in het buitenland erg slecht gepresteerd natuurlijk. Hoewel hij bij atlanta nog wel landskampioen geworden is. Hopelijk vind hij zijn plezier terug bij Al-Jazira. Dat lijkt mij nu de uitstekende club om het trainersplezier terug te vinden.

29 juli 2023 om 10:39

Als je een heel toernooi weggeeft omdat je je goede vriend Stekelenburg nog een laatst afscheidscadeau wil gunnen, lag het ook wel een beetje aan hem natuurlijk. En dat is zeker niet de enige dubieuze beslissing die hij heeft genomen.

29 juli 2023 om 10:46

Waren ook wat situaties waar hij niet eerlijk over was. Het begon al heel chaotisch. Bijv over dr afvallers, liegen dat je ze gesproken had. Dat soort zaken. Waren te veel onzin dingen

29 juli 2023 om 11:31

Malen wisselen, Promes meenemen, liegen over het bellen van spelers, erbarmelijke communicatie naar buiten toe, nerveuze uitstraling, dat lag allemaal aan hem ja.

29 juli 2023 om 11:46

@Blue

Dat was Tata Martino die Atlanta landskampioen maakte. Jaar daarna pakte hij wel 2 bekers met ze.

29 juli 2023 om 13:42

Bij Atlanta was hij volgens het bestuur alsnog veel te slecht ondanks de 2 gewonnen prijzen. Zegt genoeg over De Boer als trainer. Hij is gewoon totaal niet goed genoeg als hoofdtrainer en ook wel logisch dat hij nu trainer is in de Vae...

Frank Frank Frank… De trainers wereld is eenmaal een harde cultuur. Heel leuk wat je destijds met Ajax presteerde, maar bij de (destijds) top 5 competities presteerde je er geen ene moer van. Dan is het vrij logisch dat je veel kritiek krijgt. Nu ga je voor de centjes naar de zandbak, pathetic..

29 juli 2023 om 10:48

Wat is daar zo zielig aan dan? Alsof jij het anders had gedaan haha. Dan worden van elke club waar Messi voetbalt… over Pathetic gesproken😜

Goede voetballer, waardeloze trainer. Jammer dat hij dat zelfinzicht niet heeft.

Snap dat het vervelend is voor hem dat is gewoon een gevolg van een aantal hele slechte prestaties als trainer en ik denk ook zijn manier van communiceren. En als je je afvraagt of het Nederlands elftal onder van Gaal nou zoveel beter was snap je het nog steeds niet.

29 juli 2023 om 11:41

Nou ja, hij heeft wel gelijk. De grote fout die De Boer maakte, was dat hij continu 4-3-3 speelde en ineens in de week naar aanloop van het EK overstapte naar 5-3-2. Onder Van Gaal was het ook niet zozeer beter. De leuke wedstrijden van de heren samen zijn makkelijk op 1 hand te tellen. Van Gaal had ook maar de mazzel dat de echt relevante tegenstander pas in de kwartfinale van het WK kwam. Juist Van Gaal lopen we enorm omhoog te schrijven op basis van weinig.

29 juli 2023 om 12:00

Een groot verschil: Van Gaal was dichtbij een halve finale WK tegen de latere wereldkampioen, De Boer ging er kansloos af in de kwartfinale EK tegen Tjechië. En: De Boer speelde de hele tijd 4-3-3 en wou zei dat hij Hollands wou voetballen. Van Gaal was vanaf het begin duidelijk: wij gaan tesultaat voetbal spelen.

31 juli 2023 om 20:50

Nou ja, die 2-2 was natuurlijk pure mazzel. Zo'n wedstrijd kun je 10 keer spelen en 9 keer ga je kansloos met 2-0 of erger zitten. Oranje was behoorlijk wat slechter dan een niet eens zo'n indrukwekkend Argentinie, ook al zijn ze wereldkampioen geworden. Dat die kwartfinale nog een verlenging kreeg, was een klein wonder. Verder speelde De Boer op het EK 5-3-2.

Mooi persoon en een goed karakter. Bovenal een absolute wereldster die doorgaans door Nederlanders omlaag gehaald worden als het even wat minder gaat. De Boer heeft vooral met minimale middelen het bij Ajax heel goed gedaan. Bij een Oranje waren zijn prestaties niet minder dan een Koeman, z'n voetbal vond ik zelfs minimaal zo goed. Mensen onthouden vaak alleen hoe het geeindigd is, zo ook zijn Ajax tijd want ik lees hier dingen dat het niet om aan te gluren was terwijl vooral in het begin De Boer maar zeer verzorgd voetbal naar Ajax filosofie in Nederland maar zeker ook in Europa prachtige potten heeft gespeeld en topploegen heeft verrast. Bovenal gewoon buitengewoon veel successen voor Ajax opgeleverd.

29 juli 2023 om 11:47

Dit is toch gewoon subjectiviteit ten top?! Je kunt toch niet met droge ogen beweren dat De Boer het niet minder deed dan Koeman? Nou moet ik wel zeggen dat De Boer wel heel erg omlaag wordt geschreven en tot daaraan toe kan ik je ook volgen. De Boer was niet zo'n slechte bondscoach als sommigen doen vermoeden. De enige echt grote fout die hij maakte, was de ommezwaai van tactiek, een week voor het EK begon. Uit het niets besloot hij om 5-3-2 te gaan spelen, terwijl de ploeg dat daarvoor nooit had gedaan. Dat is een amateurfout. Voor de rest viel het allemaal best wel mee, in ieder geval van buitenaf. Geen idee hoe hij intern functioneerde richting spelers.

Echter kun je niet ontkennen dat hij sinds z'n vertrek bij Ajax wel hard door het ijs is gezakt. De Boer is gewoon te koppig en zit te veel in z'n eigen manieren. Hij kan zich slecht aanpassen, waardeloos slecht zelfs en dat is de grote reden dat het in het buitenland niet wil. Zijn ego zit hem in de weg en dat ego zie je ook weer terug in dit artikel. Dat is denk ik ook waarom de kritiek zo hevig is. Mensen zien geen zelfreflectie en daar gaan mensen doorgaans niet goed op. Z'n prestaties bij Ajax waren natuurlijk gewoon meer dan goed. Dat mag ook zeker gezegd worden.

Gelukkig hoeven we geen medelijden te hebben, want dat heb ik ook niet.

Wat een huilverhaal Frank! "je bent er helemaal klaar mee". Je komt nergens echt aan de bak omdat je bij Ajax resultaat haalde met oersaai voetbal en daarna bij diverse clubs de kerst niet haalde. Hoezo teneur? Je presteerde niet, dat is de teneur en die is helemaal waar. Maar wel afzien van je grote liefde Ajax omdat ze nog een gesprek met je wilde. Ik denk dat het een excuus voor je is geweest. Bij Balopdak United gaan ze wellicht na 1 gesprek over tot aantrekken van een trainer maar bij elke zichzelf respecterende club niet. Waar je niet klaar mee bent zijn waarschijnlijk die lekkere oliedollars!

Had Frank de Boer graag bij Ajax gezien. Heeft het in een moeilijke tijd zeer goed gedaan!

Juist met kwaliteit had de Boer goed voetbal gespeeld. En ik denk met de selectie van vorig jaar zeker een beter resultaat behaald.

Als je dit soort uitspraken doet dan heb je toch echt geen zelfreflectie ofwel??!

Het probleem van hem is en het lijkt misschien ook geen slechte trainer, dat hij niet met mensen kan omgaan, daar draait het trainer zijn ook om!

Frank was top verdediger maar als trainer van niveau fc Dordrecht!

Zeggen dat we geen medelijden hoeven te hebben maar dan wel even vingertje wijzen naar het WK….

Op de eerste plaats had Frank nooit bondscoach mogen worden. Zijn meeste recente klussen waren allemaal mislukkingen. Dus ja dat je met zo’n CV dan toch aangesteld wordt is gewoon onbegrijpelijk. Als je vervolgens ook nog je selectie samensteld waar geen touw aan vast te knopen is en ook met data gaat smijten die niet kloppen en onbegrijpelijke keuzes maakt dan ben je gewoon klaar.

WK was ook niet best, maar er zat tenminste een duidelijk idee en uitleg achter. Dat het er niet helemaal uitkwam dat kan. Maar er zat ook niet echt veel meer in dan werd gesteld, getuige de resultaten nu onder Koeman met zijn Hollandse school.

4 keer kampioen geworden van de blinde en de lamme!
Voetbal onder de Boer deed pijn aan de ogen en zijn wisselbeleid was vaak zeer discutabel.
Compleet logisch dat de topclubs hem niet benaderden!

Ik denk ook niet dat veel mensen medelijden met Frank hebben, gelukkig geeft hij het zelf aan. Echte rkomt het alsnog over dat hij zichzelf in een slachtoffer rol plaatst, terwijl zijn carrière als coach niet echt denderend is. Ja, 4x kampioen met Ajax is niet voor iedereen weggelegd, maar als ik vele reacties lees van Ajacieden weegt dit ook weer niet zo zwaar

Het waren vier kampioenschappen op rij omdat PSV en Feyenoord nogal beroerd waren. Vooral Feyenoord.

En waar moet die waardering dan op gebaseerd zijn? Niet kunnen communiceren met spelers, dramatisch saaie voetbalvisie, alle geluk van de wereld gehad dat de concurrentie geen kampioen wilde worden. En daarna…. Compleet mislukt overal waar je coach bent geweest. Met als dieptepunt die onbegrijpelijke aanstelling als bondscoach. Waar er totaal niet goed gecommuniceerd werd met spelers. Ronduit schandalig de manier waarop bepaalde spelers aan de kant werden gezet

Zijn eerste seizoen bij Ajax (met de selectie van Jol) was prima. Daarna kreeg hij steeds meer zijn eigen zin en ging het hard bergafwaarts. Ik weet nog dat hij bij Studio Voetbal Queensy Menig de nieuwe Kluivert noemde. Dat vat zijn kijk op talent wel een beetje samen. Ik denk dat hij een aardige veldtrainer is en qua tactiek het theoretisch best aardig snapt, maar zijn gebrek aan communicatieve vaardigheden, geen oog voor talent, zelfoverschatting en eigenwijze gedrag hem hebben genekt. Wellicht was het anders geweest als hij zijn trainerscarriere rustiger had opgebouwd.

Z'n prestaties bij Ajax zijn prima. 4 keer op rij een titel. Ja niet de meest spectaculaire of sterke periode ooit in de Eredivisie, maar daar kijkt niemand meer naar over 20 jaar. Z'n carrière buiten Nederland is natuurlijk lachwekkend. Door die uitspraak van Mourinho voor altijd een grap in Engeland en ook in Italië denk ik niet dat ze hem hoog aanschrijven.

De man mist reflecterend vermogen. Alleen al het badinerende toontje over de cultuur. Ze luisteren als… hij begrijpt nog steeds niet hoe je een team bouwt, hoe je groepsdynamiek voor je laat werken, hoe zijn chagrijnige hoofd en daarbij horende non verbale communicatie invloed heeft op de bredere dislike rondom zijn persoon. Dan komen de slechte resultaten in het buitenland daar bij en is het genoeg om te denken over meneer Frank zoals veel mensen denken over meneer Frank.

29 juli 2023 om 11:40

Prachtig gezegd.

De manier waarop de Boer beoordeelt werd als bondscoach tegenover Koeman is inderdaad niet altijd eerlijk geweest. Had hij gedaan wat Koeman nu doet dan was hij al met pek en veren weggejaagd. Desondanks gewoon een coach die met Ajax een knappe prestatie heeft neergezet met een matige selectie maar daarnaast enkel gefaald heeft

29 juli 2023 om 11:53

Nou ja, Koeman krijgt het tot nog toe ook te verduren. Daar is de kritiek ook zeker niet mals. Eigenlijk zie ik bij Koeman nu dezelfde tendens als bij De Boer toen. Dat krijg je nou eenmaal als je opzichtig fouten maakt. Ik denk sowieso dat Oranje gebaat is bij een moderne coach. Mensen als Van Gaal, De Boer en Koeman zitten veel te veel met hun hoofd in hun eigen achterste en handelen daar ook naar. Ze weten het altijd beter, maar vergeten dat mensen ogen hebben en ook prima een inschatting kunnen maken of het beter kan. Ze kunnen iets opbouwen in het hedendaagse voetbal, maar voortborduren op iets dat er al is en dat ontwikkelen, dat kunnen ze in het hedendaagse voetbal niet.

Johan Derksen was altijd zeer positief over Frank de Boer, mede omdat Frank met Ajax vier keer achter elkaar kampioen werd. Het was niet altijd negatief rondom de Boer. Daarna Inter en Crystal Palace, waarna de Boer terecht kritiek kreeg op zijn werkwijze bij de clubs. Het Ek 2020 ook gewoon niet best.

De Boer heeft veel lof gekregen, maar als je je werk niet goed uitvoert, dan komt er ook kritiek en ja Nederland is een kritisch landje, maar dit heeft de Boer toch echt aan zichzelf te danken.

Vind eerlijk gezegd zijn broer Ronald nog erger. Die is zoals dat in tv wereld wordt gezegd erg in zichzelf gaan geloven.

Nu die weer een club heeft gevonden is het makkelijk praten.
Als die werkloos thuis zou zitten, zou die deze teksten niet uitkramen.
Als voetballer de top gehaald, als trainer gewoon matig.

Mensen branden hem hier af maar de man toont zelfreflectie en welke omgeving hij fijn vindt om te werken. Deze man is introvert en die trekken het slechter als de buitenwereld een grote invloed heeft, ze beleven de passie meer van binnen en trekken zich terug als er stress is.

Frank is niet de beste mbt communicatie en dat heeft hij nu wel door, hij moet de juiste omgeving en voorwaarden opzoeken en dan redeneert hij het beste (lees: is hij gelukkig). Van Basten is ook niet voor niets geen trainer meer; die weet dat het voor hem niet past en zit nu veel beter in zijn vel. Succes Frank!

Tja maar dat is toch logisch als je zowat overal mislukt bent in het buitenland. Zelfs in de VS in de MLS kon hij ondanks 2 gewonnen prijzen niet langer blijven, omdat het bestuur het niet in hem zag zitten. Dat zegt al genoeg over de kwaliteiten van De Boer als hoofdtrainer. Er is een reden waarom hij nu in de Verenigde Arabische Emiraten zit. Hij gaat nooit goed genoeg zijn voor een fatsoenlijke club in de top 5 competitie van Europa...

Van de meeste clubs waar Frank de Boer trainer was weet ik te weinig maar bij Inter was hij dramatisch. Problemen met Brozovic en Icardi, een speelstijl willen hanteren met een selectie die daar ongeschikt voor was. Na een dramatische start weigeren om de speelstijl aan te passen. Was echt dramatisch slecht terwijl de selectie helemaal niet zo slecht was.

Na het lezen van "niet meer lijden om het leiden" en "leven in plaats van geleefd worden", dat na tal van "literaire" uitlatingen gedurende zijn loopbaan als trainer, stel ik voor de heer Frank de Boer voor te dragen voor de P.C. Hooftprijs. Als speler vond ik Frank de Boer echt een wereldster maar als trainer heeft hij mij tot op heden nog niet kunnen bekoren. De vier titels op rij als trainer van Ajax werden behaald met in mijn ogen verschrikkelijk voetbal, niet met voetbal volgens de Ajax-filosofie. Het presteren van Oranje onder Frank de Boer wil ik niet eens meer aan herinnerd worden. Ik adviseer de heer Frank de Boer de aanschaf van een grote spiegel, iets met zelfreflectie....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren