Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fortuna Sittard betreedt linkerrijtje na vierklapper voor eigen publiek

Laatste update:

Fortuna Sittard heeft zich zondag gemeld in het linkerrijtje van de Eredivisie. De ploeg van René Eijer won op een kletsnat veld met 4-1 van Excelsior en steeg daardoor naar de negende plaats, al kan men later op de middag nog worden ingehaald door ADO Den Haag. Lazaros Lamprou werd met twee doelpunten de man van de wedstrijd voor Fortuna, dat 26 punten verzamelde in de eerste 21 wedstrijden. Excelsior heeft er 22 en staat veertiende.

Excelsior reisde met een goed gevoel af naar Sittard, met de zege op Feyenoord vers in het geheugen, terwijl Fortuna met 5-0 had verloren van PSV én de nodige spelers miste. In de openingsfase oogde Excelsior dan ook een stuk frisser dan Fortuna en kregen de bezoekers kansen. Doelman Alexei Koselev voorkwam ternauwernood dat Ali Messaoud de bal al na drie minuten in het doel liep na een voorzet vanaf de linkerflank. Ook Mounir El Hamdaoui werd gevaarlijk namens Excelsior. Dat het eerste doelpunt van Fortuna kwam, mocht dan ook verrassend genoemd worden.

De thuisploeg dankte de voorsprong aan een individuele ingeving: in de veertiende minuut krulde Lamprou de bal fraai in de kruising. Even later kreeg Excelsior een nieuwe tegenvaller te verwerken: Luigi Bruins, die zijn driehonderdste wedstrijd speelde in het betaald voetbal, moest geblesseerd afhaken. Fortuna haalde inspiratie uit het openingsdoelpunt en kreeg de overhand in het eigen stadion. De thuisploeg kreeg bovendien veel ruimte van Excelsior. Winteraanwinst Andrija Balic, gehuurd van Udinese, wist daar niet meteen van te profiteren toen hij een goede kans kreeg.

Excelsior-doelman Alessandro Damen trapt de bal uit op het doorweekte veld.

Na 33 minuten viel de 2-0 alsnog. Verdediger Thomas Oude Kotte ging in de fout, waarna Lamprou de bal overnam en Jurgen Mattheij zich makkelijk liet uitkappen. De Griek produceerde vervolgens zijn tweede treffer van de middag. Direct na rust had Mark Diemers de 3-0 op de schoen, maar doelman Alessandro Damen kreeg nog net een voet tegen diens schot. Even daarna stond de doelman als aan de grond genageld, toen een vrije trap van Marco Ospitalieri net langs de kruising scheerde.

Excelsior bleef in leven en werd door Messaoud terug in de wedstrijd gebracht. Na goed voorbereidend werk van Lorenzo Burnet, die op de linkerflank de ruimte indook, kon Messaoud de aansluitingstreffer maken. Jeffry Fortes miste daarna een gouden kans op de gelijkmaker en via Diemers breidde Fortuna de marge weer uit naar twee doelpunten. Excelsior ging slordiger spelen, maar kwam via Dennis Eckert nog wel dicht bij de 3-2: de huurling van Celta de Vigo trof de paal en dwong Koselev nog tot een redding. In de slotminuut bepaalde Andrija Novakovich vervolgens de eindstand.

Zie je Fortuna Sittard in het linkerrijtje eindigen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was een wedstrijd die beide kanten op kon, maar een zondagsschot en een enorme fout helpen fortuna aan een makkelijke voorsprong terwijl de beste kansen verder voor Excelsior waren. Dat de scheids 2 pingels mist en een schwalbe beloont, laat maar weer eens zien dat de VAR er alleen maar is voor de KNVB om te bepalen wie er moet degraderen aan het einde van het seizoen. Overigens had fortuna met een onterechte rode kaart voor Excelsior in de eerste wedstrijd ook al het geluk aan hun kant.

10 februari 2019 om 14:13

De var zit elke club wel eens tegen. Ik kan veel momenten opnoemen waar Fortuna bestolen is. Het is niet zo dat Fortuna alles meekrijgt altijd.

10 februari 2019 om 14:16

Dat zeg ik toch ook niet. Maar 2 pingels en een schwalbe is gewoon teveel. Als je dan ook nog eens aan onze spelers gaat zitten, moet je gewoon nooit meer een wedstrijd fluiten in het professionele voetbal.

10 februari 2019 om 14:17

Precies, in de 5 wedstrijden voor Excelsior was de VAR absoluut niet aan onze zijde). Dat het onderling tegen Excelsior 2x gebeurt is super sneu. Ik hoop toch echt dat die VAR was structureler gaat functioneren, want dit is helemaal niets.

10 februari 2019 om 14:21

Dat de scheids niet goed fluit betekent natuurlijk niet dat hij dit krijgt opgedragen vanuit de Knvb. Het is meer onkunde lijkt me. Dat dit nu toevallig twee keer tegen Sittard hrt geval is zegt niets. Ze heten niet voor niets Fortuna

10 februari 2019 om 14:28

Niet goed fluit? Twee penalties, schwalbes en genoeg kleine overtredingen. Hij krijgt het vanuit de knvb te horen of hij krijgt een kratje pils van fortuna aan het einde van de wedstrijd! Iets anders is bijna niet mogelijk. Hij gaat zelfs niet een kijken bij beide momenten. Dan ben je toch gewoon een 1e klas drol.

10 februari 2019 om 14:47

Ik snap je frustratie echt goed, maar je weet zelf ook dat omkoping belachelijk is (met kratje bier) en dat de Knvb partijdig zou zijn is net zo absurd. De VAR en scheidsrechters moeten toch maar eens goed een rechte lijn trekken wat er wel en niet met de VAR bekeken wordt en dat het niveau echt omhoog moet.

Deze wedstrijd is de uitkomst van de scheidsrechter (wederom) partijdig in een wedstrijd in de Eredivisie, maar laat je niet zo kennen door meteen complottheorieen neer te zetten.

10 februari 2019 om 15:05

Tuurlijk weet ik ook wel dat het kratje bier onzin is, maar ik kan geen enkele reden bedenken waarom je niet eens bent gaan kijken bij deze momenten. Zat echt te wachten op het interview met deze gigantische eikel, maar misschien durft hij niet voor de camera komen. 2 penalties, 1 schwalbe, meedere keren aan spelers van Excelsior zitten met mounir als hoogtepunt en nog vele andere vage beslissingen. Kan gewoon niet bedenken hoe je zulke keuzes kan maken. Kratje bier komt overigens voort uit de jaloezie dat ze brand hebben en wij het sinds dit seizoen moeten doen met het pis van bavaria.

10 februari 2019 om 15:29

over welke 2 penalty's heb jij het? de actie waarbij de scheids een waarschuwing geeft voordat de corner wordt genomen? mag de var daar wel ingrijpen aangezien hij zelf het spel stopt en het dus zelf heeft gezien/inschat? als hij ballen heeft geeft hij daar indd een penalty. er zijn maar weinig scheidsrechters die een penalty geven voor de corner is genomen. en waarom er dan wordt besloten om de ene x te waarschuwen en de andere x niet is mij ook een raadsel.

die schwalbe was gewoon smerig van diemers, het leek ook een overtreding tot je de herhaling ziet, dat de var daar niet mag ingrijpen zou dan in de regels moeten worden aangepast. (regels zouden sowieso duidelijker moeten worden)

verder terechte overwinning van fortuna en de scheids als hoofdschuldige aanwijzen is te makkelijk als je met 4-1 op je klote krijgt.

10 februari 2019 om 17:58

Het zit je diep he. Komt vanzelf goed

Ajax wint voor de winterstop 15 van de 17 wedstrijden en krijgt maar 8 goals tegen.
Ajax verliest kort na de winterstop met 6-2 van Feyenoord.
Feyenoord verliest een week later van Excelsior.
Excelsior verliest een week later met 4-1 van Fortuna Sittard.

Voetbal slaat eigenlijk helemaal nergens op.

10 februari 2019 om 14:17

Alleen psv is idd heel het seizoen constant.

10 februari 2019 om 15:24

want slechts 5 verspeelde punten is niet constant?

10 februari 2019 om 15:37

Opini, wel constanter als ons helaas. 😉

10 februari 2019 om 14:28

Ja en PSV wint van Fortuna, Fortuna van Excelsior, Excelsior van Feyenoord, Feyenoord van PSV en PSV van Ajax. Haha, zo gaat het toch altijd en al helemaal in de eredivisie.

Poeh. Hou er niet van om de scheids de schuld te geven, want we hadden de kansen ook beter af moeten maken, maar hij moet al met zijn tengels van onze spelers afblijven dat opgefokte mannetje. Dat je dan de rest van de wedstrijd zulke fouten blijft maken, laat gewoon een duidelijke voorkeur zien

Verdiende overwinning van Fortuna. Prachtig doelpunt van Lamprou. Keeper haalde een paar mooie ballen eruit. Excelsior kwam om te voetballen dus het was een erg vermakelijke wedstrijd om naar te kijken.

Het linkerrijtje ja. Klinkt mooi maar wat heb je er aan? Alles staat zo dicht op elkaar. Over twee weken kun je alweer 15e zijn bij wijze van spreken. Komt natuurlijk ook een beetje doordat veel clubs beneden de top 3/4 aan elkaar gewaagd zijn en door het grote gat met de top 2.
Overigens wel een broodnodige overwinning van Fortuna, want zoals ik al zei: alles staat zo dicht op elkaar en meerdere misstappen kunnen dan slecht uitpakken. Knap hoe zij zich manifesteren tot nu toe dit seizoen!

Gelukkig is er vandaag gewonnen. Er komen nog een aantal thuiswedstrijden aan die je sowieso moet winnen als Emmen, Ado, Nac. Stel je haalt daar 9 punten uit dan sta je op 35 punten wat meestal genoeg is om boven de nacompetitiestreep te eindigen. In ieder geval, het begin is er.

Heerlijke en terechte overwinning.
Balic heeft zich goed hersteld van vorige week, speelde een prima wedstrijd. Wel nog wat wisselvallig.
Lamprou natuurlijk fenomenaal, vraag me alleen af of Fortuna een optie tot koop heeft in zijn contract?
Koselev begint zich ook onsterfelijk te maken in Sittard. Maakt nog wel eens zijn foutjes maar daar staan heel veel knappe reddingen tegenover.

Nu lekker achterover leunen en kijken wat de rest onderin gaat doen.

Een aangename wedstrijd gezien van beide kanten waarin Fortuna wel haar kansen afmaakte. Sterk optreden van onze keeper (alweer). Fortuna moet tegen clubs uit het rechter rijtje gewoon vasthouden aan 4-3-3 dan zijn we het gevaarlijkst met deze flank spelers. Lamprou erg gevaarlijk met vlagen en Semedo op z'n inzet ook van waarde vandaag. Tegen de zwaarder geklasseerden heb je een betere kans op een goed resultaat met 4-4-2 opstelling. Voor Novakovich ook fijn dat hij een goaltje mee pikt. Balic moet zich alleen echt nog bewijzen te veel balverlies nog . El messaoudi vind ik sterker en voegt meer toe naar mijn mening. Op naar volgende week waar een zware uitwedstrijd op een hobbelig veld in Almelo wacht.

Gelijk opgaande wedstrijd waarbij wij effectiever met de kansen omgingen.
Daarnaast heeft onze keeper een paar uitstekende reddingen verricht en heeft zijn collega aan de andere kant zich niet kunnen onderscheiden.
4-1 is dan wel erg geflatteerd.
Blij met weer een belangrijke thuiszege en met 26 punten wat meer lucht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren