Feyenoorder Ueda scoort in beide doelen en stoot met Japan door in Azië Cup

Japan heeft zich woensdagmiddag geplaatst voor de kwartfinales van de Azië Cup. In Doha was het elftal van bondscoach Hajime Moriyasu met 1-3 te sterk voor Bahrein. Voormalig PSV’er Ritsu Doan en Feyenoord-spits Ayase Ueda waren trefzeker in het Abdullah bin Khalifa Stadium. Ueda was op ongelukkige wijze eveneens verantwoordelijk voor een eigen doelpunt. In de volgende ronde neemt Japan het op tegen Iran of Syrië, die later op woensdag in actie komen.

Bijzonderheden:
Japan kwam na een half uur op voorsprong, toen Doan een rebound achter de Bahreinse doelman schoot: 0-1. Even na rust was het sterspeler Takefusa Kubo die de voorsprong van dichtbij verdubbelde: 0-2.

In de 64ste minuut werkte Ueda een hoekschop op ongelukkige wijze achter teamgenoot en doelman Zion Suzuki: 1-2. Het eigen doelpunt had echter geen gevolgen, daar de Feyenoorder de zege na een goede individuele actie veiligstelde: 1-3. In de volgende ronde wacht voor Ueda mogelijk een ontmoeting met Feyenoord-teamgenoot Alireza Jahanbakhsh.

Bahrein - Japan 1-3

31’ 0-1 Ritsu Doan
49’ 0-2 Takefusa Kubo
64’ 1-2 Ayase Ueda (eigen doelpunt)
72’ 1-3 Ayase Ueda (assist: Seiya Maikuma)

1
2

Leuk voor Ueda, klote voor Feyenoord. We kunnen hem echt wel goed gebruiken op dit moment.

31 januari 2024 om 14:59

Ja blijft bijzonder zo'n toernooi tussen deze fase van de competities door. Ik ben in ieder geval niet rouwig om de uitschakeling (Saibari) van Marokko hoor!

31 januari 2024 om 15:22

Vind het niet heel bijzonder. Je kijkt vanuit het perspectief van een W-Europese competitie. Als we kijken naar de competitie in Scandinavie of Rusland, loopt deze ook weer anders.

Als de Afrika Cup in de zomer gehouden moet worden, dan had het niet plaats kunnen vinden in bv Ivoorkust.

31 januari 2024 om 15:19

Mag jeje altijd afvragen of hij nu wel een eerlijke kans zou hebben gekregen. Slot moet Gimenez natuurlijk ook wel het vertrouwen blijven geven. Ueda laat het vooralsnog erg goed zien bij Japan, maar hier heeft ie de kans ook nog niet echt lekker gehad. Eigenlijk moet je Gimenez voor een hoog bedrag laten gaan. Dan pas komt Ueda eraan te pas

31 januari 2024 om 15:20

Want Ueda speelt zoveel voor Feyenoord?

31 januari 2024 om 15:52

Gimenez zit even in een wat mindere fase. Je moet hem uiteraard wel het vertrouwen blijven geven, maar het kan geen kwaad om zo nu en dan een concurrent de voorkeur te geven. Dat zet die gasten alleen maar meer op scherp. Je mist nu gewoon een spits. Valt Gimenez uit, wie heb je dan centraal voorin? Trauner?

die eigen goal.. het is dat bahrain er geen pepernoot van kan, maar die keeper van japan is toch echt beduidend een paar niveautjes slechter dan de rest van het elftal.. dat was gewoon een blunder van die keeper. Stompt die bal bij een corner recht de lucht in, Ueda wil de bal wegkoppen maar die keeper hindert hem waardoor die bal in eigen goal beland.

verder had japan, zeker de laatste 20minuten, veel meer goals kunnen maken. Ze speelden een paar kansen echt heel zwak uit.

31 januari 2024 om 14:40

Tellen eigen doelpunten ook voor de topscorer lijst? Dan heeft ie er toch al 4 inliggen dit toernooi

31 januari 2024 om 15:10

Als ze eigen doelpunten mee zouden tellen stond ie zelfs al op 5

31 januari 2024 om 15:51

Ja was heel bijzonder de actie van de doelman. Was geen bijzondere moeilijke bal. Maar bokst hem gevaarlijk weg. Om vervolgens niet te communiceren tegen zijn spelers.

31 januari 2024 om 17:08

Stond suzuki op goal? United had interesse in hem deze zomer om backup te worden achter onana, maar zijn toen toch voor bayindir gegaan

Dit is toch ook wel mooi voor Feyenoord. Die jongen maakt amper minuten in het eerste maar zijn waarde wordt met zo'n toernooi toch gewoon weer opgekrikt. En je weet wat je in huis hebt zodra je hem een echte kans gaat geven.

31 januari 2024 om 14:54

Want omdat hij er een paar scoort tegen B-landen heb je garanties dat hij het voor Feyenoord ook gaat doen?

31 januari 2024 om 15:06

In de eredivisie heb je ook b ploegen, dus vanwaar direct in de aanval?
Als je scoort voor je land dan creëert dat waarde evenals zelfvertrouwen voor die jongen.

31 januari 2024 om 15:29

Omdat ik er bij Feyenoord nog niet zoveel van terug zie, en scoren voor zijn land deed hij daarvoor ook al wel. Ik moet gewoon bekennen dat ik voor iemand van 9 miljoen (echt een grote aankoop voor Feyenoord) die ook al 25 jaar is er al wel iets meer van verwacht had. Ik zie de garantie dus nog niet.

31 januari 2024 om 15:47

@ajaxrosenberg - Dat viel juist tegen bij hem, want hij scoorde pas zijn eerste doelpunt voor Japan in juni 2023 tegen El Salvador. En dat was zelfs zijn 15de interland. En toen had hij al twee toernooien achter de rug gehad, Copa America 2019 (japan was toen uitgenodigd) en WK 2022. Hij is echt pas gaan wezen scoren nu hij bij Feyenoord zit. En gast heeft nog maar 455 minuten gehad bij Feyenoord, dus om nu zo hard te zijn voor hem vind ik ook een beetje onzinnig.

31 januari 2024 om 15:58

Hij heeft alle minuten bij elkaar geteld mischien net 2,5 wedstrijd gespeeld voor Feyenoord, logisch dat je er niets van terug zie. Gimenez is gewoon de onbetwiste nummer 1 dus een echte kans op een hele reeks wedstrijden zal die niet krijgen. Des te knapper het is dat hij zonder al te veel minuten in de benen er dan toch staat zodra hij de kans krijgt. En afgelopen seizoen in Belgie heeft hij het ook gewoon prima gedaan. Genoeg redenen om optimistisch te blijven dat het wel goed komt.

Het eigen doelpunt is op naam gekomen van de keeper Suzuki als het goed is, dus niet van Ueda.

Ueda raakte hem als laatste aan lijkt me dat het voor hem telt. Ook al heeft de keeper de meeste schuld in dit eigen doelpunt.