Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Feyenoord hakt knoop door en blijft komende tien jaar in De Kuip spelen’

Laatste update:

Stadion Feijenoord blijft de komende tien jaar de thuishaven van Feyenoord, zo meldt 1908.nl dinsdagochtend. Daarmee lijkt er in ieder geval tijdelijk een oplossing te zijn voor de jarenlange discussie die wordt gevoerd in Rotterdam. De Stadionclub speelt als sinds 1937 in De Kuip en daar komt nu minstens een decennium bij.

Algemeen directeur Dennis te Kloese heeft het besluit maandagavond bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst van de Feyenoord Business Club. Feyenoord is daarnaast bezig aan een tienjarenplan voor de huidige Kuip, om te kijken welke verbeteringen er toegepast kunnen worden. 1908.nl komt later deze week met een video waarin het besluit uitgebreid wordt besproken.

In april van dit jaar ging er een streep door de plannen voor een nieuw stadion. Dat besluit werd door de supporters van de club met open armen ontvangen. Om de komende tien jaar in De Kuip te blijven spelen is het nodige onderhoud vereist en dat kan nog een probleem gaan vormen. De kosten daarvoor worden geschat op een bedrag tussen de tien en vijftien miljoen euro. Feyenoord werkt op de achtergrond aan een oplossing van het probleem.

Aanstaande donderdag speelt Feyenoord een cruciaal Europa League-duel met Lazio in het eeuwenoude stadion. De verwachting is dat het wederom gaat kolken in De Kuip. Voormalig Feyenoorder Ruben Schaken denkt dat de sfeer in het stadion het verschil kan gaan maken. “Absoluut heeft dat invloed. Dat is iets magisch. Die sfeer heb ik ook zelf meegemaakt. Dan kunnen er gekke dingen gebeuren. Ik weet niet of iedereen zich de goal van (Elvis, red.) Manu nog kan herinneren. De Kuip ontplofte en dat vergeet ik nooit meer”, zei de zevenvoudig Oranje-international in de uitzending van Feyenoord TV afgelopen maandag.

Moet Feyenoord blijven gaan voor het behoud van De Kuip?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Daar gaan ze dikke spijt van krijgen. Heel Rotterdam ontwikkelt zich in rap tempo, de ene hoogbouw na de andere maar in zuid blijven ze huilen om oud staal. Dom.

1 november 2022 om 10:33

Het was juist dom om wel een nieuw stadion te bouwen. Kosten waren veel te hoog geworden met de nieuwe bouw prijzen. Dat had als een strop om de club gehangen en zelfs de ondergang van Feyenoord kunnen betekenen. Risico was gewoon te groot.

1 november 2022 om 11:01

Er was een rendabel plan toen men 15 jaar geleden begon met de plannen maar die zijn door de eigen fans omver gekegeld omdat men liever 10e werd in de Kuip dan kampioen in een nieuw stadion, daarna is het veruit te duur geworden en hebben de fans hun eigen club in de voet geschoten… veel Feyenoorders zijn grotere fan van hun stadion dan van hun club lijkt het…

1 november 2022 om 11:09

@misjeljansen

Rendabel plan? Heb je het nou over HNS? Het plan waarvan achteraf werd geconcludeerd dat als het uitgevoerd zou worden, dat het de ondergang van Feyenoord zou betekenen. Dat plan was zo dramatisch dat de gemeente niet garant wilde staan voor een lening van 165 miljoen omdat het veel te risicovol was.

Dit heeft dus niets, maar dan ook niets, te maken met "fans die liever 10e worden in de Kuip dan kampioen in een nieuw stadion".

1 november 2022 om 11:10

Dat plan van 15 jaar geleden kreeg men ook niet financieel rond zonder hulp van de overheid/gemeente. Dat extra geld ging toen niet door omdat het wk van 2018 naar Rusland ging...

1 november 2022 om 11:38

Keva
"het was juist dom om wel een nieuw stadion te bouwen. Kosten waren veel te hoog geworden met de nieuwe bouw prijzen. "

Je hebt een punt als je zegt dat de kosten inderdaad astronomisch zijn. Alleen is het van belang dat je snapt dat het weliswaar onmogelijk is voor Feyenoord om volledig zelfstandig een nieuwe stadion te bouwen, maar dat dit dus inhoudt dat dit door andere partijen moet worden gedaan. En dat waren ook de plannen waar men de afgelopen jaren mee bezig is geweest. Daarbij zou Feyenoord, dus, ook géén direct financieel risico lopen. Dat risico zou door andere, kapitaalkrachtige, partijen gedragen worden. Met als consequentie dat die partijen dan ook eigenaar zouden zijn van dat nieuwe stadion en niet Feyenoord zelf.

Dus het risico was niet zozeer te groot. Althans niet voor Feyenoord zelf.

Maar de keerzijde van de medaille is en blijft wel dat als Feyenoord geen nieuwe stadion heeft het altijd derde viool zal spelen ten opzichte van Ajax en PSV. Want zonder nieuwe stadion kan Feyenoord niet die financiële stappen zetten die die andere clubs wel kunnen.

1 november 2022 om 11:40

Keva

"dat plan van 15 jaar geleden kreeg men ook niet financieel rond zonder hulp van de overheid/gemeente. "

Er is geen enkel levensvatbaar plan voor welk nieuw stadion ook voor Feyenoord als de overheid daar gee hulp en steun aan verleend. Overheidssteun voor een nieuw stadion voor Feyenoord is onontbeerlijk!

1 november 2022 om 10:45

Huilen om oud staal? Zo lang er geen plan is voor een rendabel nieuw stadion, ik herhaal rendabel, is het überhaupt voor Feyenoord niet mogelijk om te vertrekken uit De Kuip. Met een nieuwbouwplan waarin de club Feyenoord centraal komt te staan, krijg je vanzelf het merendeel van de achterban wel mee. Dit was in alle vorige versies van nieuwbouw niet het geval. Feyenoord ging er in potentiele nieuwe omzet niet of nauwelijks op vooruit.

De eerste maanden van Te Kloese bekoren mij wel. Hij durft beslissingen te nemen, onderbouwd het met logische argumenten en weet dit ook naar de achterban te communiceren. Hopelijk kan Feyenoord nu stapsgewijs alle randzaken rond De Kuip gaan aanpakken. Het is en blijft het meest geweldige stadion om te bezoeken in Nederland!

1 november 2022 om 10:55

Het gaat niet alleen om Rotterdam maar ook om de kuip zelf hé.

Je gaat zoveel missen om niet door te gaan met dit plan. Ik snap dat alle getreuzel etc te lang duurt. De Kuip is iets speciaals wat niet alleen gaat om "oud staal" wat men zegt. Alleen denk ik wel zet ene belang nu even opzij en kijk wat we kunnen maken in de toekomst. Je mist zoveel commerciele belangen. Het is super gezellig in de kuip, maar alles als toiletten als kleedkamers etc dat kan je niet meer renoveren. Locatie is natuurlijk ideaal, naast varkenoord.

Om mee te gaan met de stad, en ook voetbalniveau moeten ze toch een plan gaan maken.

1 november 2022 om 11:05

Sinds wanneer is Feyenoord verantwoordelijk voor de ontwikkeling van "zuid"?

1 november 2022 om 12:47

Haha gelukkig zijn ze dat niet want dan was er daar al helemaal niets van de grond gekomen.

1 november 2022 om 14:46

en nu wel?

1 november 2022 om 11:06

Dit was al een plan dat bij voorhand niet rendabel te krijgen was, echter door een visie van de gemeente dat het er Moest komen is het doorgedrukt. Feyenoord city is echt niet de trekpleister van het hele gebied. Dat is de Pathé de kuip met circa 1,6 miljoen bezoekers per jaar. Daar draait de economie op van alle omliggende exploitaties.

De gemeente heeft gewoon zitten speculeren met gemeente geld en Feyenoord richting Golman gedwongen. Ridicuul en gezichtsverlies voor de gemeente.

Fantastisch nieuws! Nu in alle rust zoeken naar een lange termijn oplossing.

1 november 2022 om 10:40

Wat hebben ze de afgelopen 10 jaar gedaan dan?

1 november 2022 om 10:44

@ijsmuts

Geld in een bodemloze put gegooid en vooral degene die die plannen hebben gemaakt een mooi pensioen gegeven.

1 november 2022 om 11:55

@jjr12: dat ook

Zonde. Feyenoord komt in mijn ogen echt alleen op het volgende niveau met een modern stadion. Of een stadion dat compleet gerenoveerd wordt (zoals Bernabeu nu en straks Spotify Camp Nou). He is nu te oud, te krakkemikkig en alles behalve een interessant stadion voor grotere sponsoren om zich te komen vestigen.

1 november 2022 om 10:35

Maar het blijft De Kuip. Hoewel ik er echt he-le-maal niets mee heb, is het wel een monument en een plek waar mensen hun hart hebben liggen.

Ik denk dat een renovatie er ook wel aan zit te komen. Maar hoe dan ook; dit is voor nu even de beste oplossing. Er was lange tijd onduidelijkheid over of er een nieuw stadion komt, of een renovatie. Nu hebben ze beide even in de ijskast gezet.

Een nieuw stadion is voor de club Feyenoord denk ik ook beter, als je verder wil groeien. Óf een grote renovatie. Maargoed, dat brengt dus teveel problemen met zich mee, blijkbaar.

1 november 2022 om 10:39

Sentimenteel gelul over dat monument. In De Meer lag ook alle historie van Ajax, maar met zo'n stadion kom je niet verder. Datzelfde geldt ook voor Feyenoord, leuk en aardig dat mensen er hun hart hebben liggen, maar daar koop je geen speler voor. Die renovatie gaat juist onvoldoende soelaas bieden, dus dat lijkt ook weggegooid geld. Dan kom je dus uit bij een nieuw stadion, daar heb je geen 10 jaar voor nodig om dan tot precies dezelfde conclusie te komen.

1 november 2022 om 10:40

Voor ik verhuisde naar het buitenland zat ik regelmatig op D en daar valt het nog mee (qua toiletten etc.)

Maar na een keer op de gele zijde te hebben gezeten, schrok ik wei. Er is echt een hele grote renovatie nodig. Van de toiletten tot aan de business seats.

1 november 2022 om 11:03

De Meer was wel een stuk kleiner dan de Kuip en die was ook echt op (de Meer) + dat Ajax voor grote wedstrijden en Europees uitweek naar het Olympisch stadion. Over de Kuip kan ik niet oordelen maar dat Ajax destijds een nieuw stadion nodig had, dat was overduidelijk.

Ik heb wedstrijden in het Olympisch stadion bezocht maar dat was ook niet veel meer. De slechtste herinnering die ik aan het Olympisch stadion heb is dat Obiku in de verlenging van een beker ronde tegen Ajax scoorde en in de hekken klom (met die stalen punten bovenop), iets waar hij een paar hechtingen aan overhield 😊.

De enige wedstrijd die in Nederland met een sudden death eindigde, een seizoen erna was de sudden death regel alweer afgeschaft..

1 november 2022 om 11:34

De Meer is toch niet te vergelijken met De Kuip? Misschien qua gevoel, verder ook niet.

1 november 2022 om 10:59

En waarom is het niet interessant voor grotere sponsoren? Feyenoord huurt eigenlijk het gebruik van Stadion NV. Waarom zou een sponsor eerder een banner ergens tonen in Amsterdam of Eindhoven? In mijn optiek zit je maar te grabbelen naar iets zonder gedegen onderzoek of fundamentele feiten om te onderbouwen.

Het stadion gaat hoe dan ook verbouwd worden. Sponsoren komen met succes of bereik, of het staal nou uit 1937 komt of uit 2022. In goede of slechte tijden, Feyenoord is en blijft aantrekkelijk vanwege het bereik onder de supporters en media-aandacht.

En zo werkt de club zich de verdoemenis in. In plaats van vooruit kijken en toekomst gericht denken vasthouden aan nostalgie van supporters die 1+1 niet eens weten.

Aansluiting bij de echte top zal achterblijven, en laten we maar eens zien waar Rotterdam over 10 jaar staat gezien de snelheid waarin ze daar bouwen.

1 november 2022 om 10:34

Nja ik denk dat ze binnen afzienbare tijd wel te horen krijgen dat ze het stadion uit moeten om veiligheidsredenen. Ik vraag me serieus af het uberhaupt nog wel veilig is daar als ik dat zo op en neer zie gaan. Weet ik wel dat het altijd wel zo was maar het kan er nooit beter op worden. Voor geen goud dat ik daarheen ga..

1 november 2022 om 10:38

Gelukkig worden er, zeker bij oudere gebouwen, vaak controles uitgevoerd. En juist bij De Kuip, waar al jarenlang over renovatie of verhuizen wordt gesproken, denk ik dat er voldoende keuringen zijn geweest om beide partijen in argumenten te voorzien.

Overigens beweegt elk stadion wel als er tienduizenden supporters gaan bewegen.

Ik geef je wel gelijk met je laatste opmerking

1 november 2022 om 10:43

Het gaat al sinds de opening op en neer. Als ik het goed heb zijn er bij de test van het stadion duizenden mensen ingezet (mariniers, maar kunnen ook werkelozen geweest zijn; ben dat ff kwijt) om te springen om de flexibiliteit van het stadion te testen. Elke goede constrctie beweegt dan mee. Wolkenkrabbers hebben bij flinke wind 1,5 meter uitslag.

1 november 2022 om 10:35

Je bedoeld de supporters die complimenten van de gemeenteraad kregen voor de hoeveelheid kennis die ze over het gigantische project hadden? Waarbij de bestuurders van Feyenoord schitterden in afwezigheid of de kennis niet paraat hadden? Bedoel je die supporters?

Of heb je het over de Raad van State die het plan ook volledig heeft vernietigd? Weten die ook niet wat 1+1 is?

Voor de zoveelste keer: het Feyenoord City plan was megalomaan en gedoemd om te mislukken. In Rotterdam zijn mensen niet tegen een nieuw stadion, ze waren tegen Feyenoord City! Zodra er een goed plan komt voor een nieuw stadion, waar Feyenoord overduidelijk op vooruit gaat zonder dat er onverantwoorde risico's genomen moeten worden, dan is het grootste gedeelte van het Legioen en de Rotterdammers voor. Zolang dat er niet is, zal er altijd weerstand blijven. Vooral als er vanuit de club Feyenoord niet mét, maar tégen supporters gepraat wordt. Supporters die, zoals de gemeenteraad heeft aangegeven, vaak meer kennis hebben dan bestuurders van Feyenoord.

Zonde. Feyenoord wil zich blijkbaar niet ontwikkelen en blijft hangen in het oude onder druk van de supporters. Spreekt van weinig ambitie.

Positief dat nu eindelijk een knoop doorgehakt lijkt te zijn, dan kunnen ze zich in iedergeval zich ergens op richten en concrete plannen maken.

Lijkt me wel zaak om de boel grondig te renoveren, want een stadion in deze staat voor een club als Feyenoord is gewoon een schande en is de club onwaardig.

Prachtig mooi stadion. Dit geeft mij het Betzenberg gevoel. Een mooi imposant stadion die al sinds jaar en dag op de zelfde plek staat en altijd is gerenoveerd (al is de kuip al een tijdje niet gerenoveerd). Ik kan Feyenoord of die Rote Teufel ook niet zo snel in een ander stadion zien spelen. Mooie club dat Feyenoord met toffe fans!

Triest voor die club en voor de supporters die wel vooruit willen.

1 november 2022 om 10:39

Ik zie je onder elk artikel dat over Feyenoord City gaat afgeven op supporters die tegen het plan zijn en hen scharen onder "supporters die voor achteruit gang zijn, van sentiment houden etc., echter ontbreekt bij elke reactie de onderbouwing. Zou je eens kunnen onderbouwen waarom Feyenoord City dé oplossing voor Feyenoord zou zijn en waarom de risico's verantwoord waren?

Ik ben benieuwd.

1 november 2022 om 13:25

Bepaalde supportersgroepen hebben helemaal niet inhoudelijk gekeken naar het plan Feyenoord City. Ze blijven leven in oud sentiment mbt de Kuip terwijl er geen geld meer uit valt te halen. Je moet als club een keer vooruit en dat kan met een nieuw modern stadion. Feyenoord City is nu niet meer de oplossing gezien de hoge bouwkosten vanwege de enorme stijging in grondstofkosten. Echter wanneer Feyenoord niet zo vreselijk had getreuzeld door al die jaren heen dan had je dit probleem nu niet gehad. De risico's waren te verantwoorden omdat je met een groot nieuw modern onderkomen meer sponsoren aan je weet te binden, je meer skyboxen weet te verkopen en je gehele imago als club een nieuwe boost krijgt. Een investering voor de langere termijn in een goed modern ontwikkeld gebied binnen de gehele regio Rotterdam dat nog lang niet al haar potentie heeft ingelost. Stilstand is achteruitgang, tenzij je tevreden bent met een enkele titel per 20 jaar.

2 november 2022 om 10:14

@consy

En welke supportersgroepen zijn dat dan?

Je doet het voorkomen alsof je van de hoed en de rand weet, maar inhoudelijk zeg je eigenlijk niet zoveel. Natuurlijk zijn er mensen die zich niet verdiept hebben in het stadiondossier, maar andersom zijn er ook genoeg supporters die roepen dat “we een nieuw stadion moeten krijgen want dan wordt je elk jaar kampioen”, zo werkt het natuurlijk niet. De supporters(groepen) die zich op het gemeentehuis gemeld hebben en gebruik hebben gemaakt van hun spreekrecht, hebben keurig verwoord waarom FC een dramatisch plan is.

Een nieuw stadion zou inderdaad kunnen zorgen voor meer inkomsten door business seats, skyboxen etc. Echter verdween bijvoorbeeld bij Feyenoord City al de gegarandeerde fee (nadat die eerst al werd verlaagd van 25 naar 17,5 miljoen) en waren de prognoses betreft de ticketing veel te positief.

Samenvattend: ja tegen een nieuw stadion, nee tegen Feyenoord City!

Na 10+ jaar gedoe komen ze uiteindelijk tot de innovatieve oplossing om het probleem nog eens 10 jaar voor zich uit te schuiven... Feyenoord moet qua achterban en commerciële potentie gewoon de 2de club van Nederland zijn, dat gaat nooit lukken op deze manier.

Goed dat er duidelijkheid is. Maar wat een verhaal is dit zeg.
De Kuip moet of grondig gerenoveerd worden of er moet een nieuw stadion komen. Dat is niet iets van vorige week. Zo jammer dat het zo lang moet duren voor er een goed plan op tafel ligt.

Ik denk dat als Feyenoord een volgende stap wilt zetten ze nu wel tempo moeten gaan maken.
Een nieuw of goed gerenoveerd stadion kan weer voor structurele extra inkomsten zorgen.

Pas op de plaats, als binnen de komende 5 jaar de volgende stap wordt ontwikkeld, dan heb je daarna een mooie 5 jaar om het te bouwen. Wordt tijd voor een nieuwe oplossing, want met slechts een extra 10 jaar in de kuip gaan er geen grote renovaties komen.

Niet blij mee! Supporters met korte termijn visie zullen hier blij mee zijn.

Heel fijn, dankzij nostalgie om oud staal, kunnen we lekker blijven voetballen in de marge. Tuurlijk een prachtig stadion, maar we moeten verder, kennelijk willen we dat niet. Met dank aan de “ supporters “.

1 november 2022 om 10:56

Die supporters kijken vaak niet verder dan hun eigen neus lang is. Die kennen de woorden lange termijn niet. Nostalgie is voor hen het belangrijkste. Ik ik ik.

Op naar het 100 jarige jubileum ...

1 november 2022 om 11:13

Inderdaad. Vond het wel grappig te lezen dat men sprak van het eeuwenoude stadion dat nog 100 moet worden.

1 november 2022 om 11:17

van de 20ste naar de 21ste eeuw...? Ik ben zelf ook al eeuwenoud

Is een mooi plan, maar dan hoop ik toch echt dat men de boel grondig opknapt en dat je niet tot je enkels in de zeik staat. Ook het contract met Pepsi en Heineken opzeggen !’
Verder zorgen dat de infrastructuur naar de Kuip grondig verbeterd !! En dat men een beetje meegaat in de tijd. Scoreborden, video schermen

Maar ik ben bang dat het niet gaat gebeuren en dat er een keer een tribune naar beneden komt met alle gevolgen van dien.

Bouwen moet je doen tijdens een recessie en daar moet Feyenoord voor sparen. Dan zijn de grond en bouwmaterialen ten minste betaalbaar. Nu betaal je de hoofdprijs en daalt de waarde. Deze keuze is dus wederom dom. Zorg dat je geld hebt gespaard met transfers en ga bouwen op het juiste moment.

1 november 2022 om 11:11

Feyenoord en sparen ? Dat is de laatste 80 jaar geen hele goede combinatie gebleken .

1 november 2022 om 11:36

Ze hebben nu voor het eerst in jaren waarde op het veld en geld op de bank. De lange termijn vooruitzichten zijn in 30 jaar niet zo goed geweest.

Waar het kleine Cambuur vooruit wil en eindelijk is gaan bouwen aan een nieuw stadion blijft Feyenoord vasthouden aan het oude. Hier gaan ze echt spijt van krijgen. En ja het kost een vermogen maar op deze manier doorgaan gaat je ook een vermogen kosten.

Op welke manier is dit stadion Eeuwenoud? Nog niets eens één eeuw, laat staan eeuwen. Vreemde woordkeuze.

Ik hoop dat er nog wat zaken verbeterd kunnen worden, maar met een stadion van bijna 100 jaar oud zal dat niet heel schokkend zijn. Goed scouten en vaak CL spelen, dan heb je geen hypermodern stadion nodig.

Zouden de spelers en supporters dan verplicht met een bouw helm moeten gaan spelen of zitten kijken . Dat het stadion een x in elkaar dondert is zeker ,de vraag is alleen wanneer.

1 november 2022 om 11:16

Waarom zou dat stadion een keer in elkaar donderen? Er zijn gebouwen die langer overeind staan. En al blijf je hier gewoon je onderhoud doen, dan staat de Kuip er ook nog wel een tijdje hoor.

1 november 2022 om 11:20

Ja hoor, in al die jaren nog nooit wat naar beneden zien komen, maar jij als Ajax supporter bent natuurijk dé bouwkundig ingenieur bij uitstek die de Kuip van binnen en buiten kent.

1 november 2022 om 12:08

" maar jij als Ajax supporter "

Geef mij 1 reden waarom je dat er bij moet halen. Hoe kinderachtig kan je zijn zeg. Alsof je dan geen normale mening kan hebben over dit. Altijd weer die clubs erbij halen.

2 november 2022 om 16:43

Gast, wat is hier in godsnaam kinderachtig aan? Ajax supporters zijn al sinds mensenheugenis niet welkom in de Kuip, dus de kans dat hij er zo vaak komt dat hij denkt dit soort statements te maken is gewoon uitermate klein. Volgende keer misschien zelf wat volwassener zijn en nadenken over waar een opmerking vandaan kan komen in plaats van zomaar iets te projecteren.

1 november 2022 om 12:34

Het heeft Ajax toch ook goed gedaan om nieuw stadion te bouwen, want ook dat olympisch stadion was nostalgie wil je als club groeien is een nieuw stadion nodig, die Feyenoord fans hebben kortetermijnvisie, niet een gedateerd stadion die je in stand houdt door nostalgie en sprookjes.

Feyenoord blijft blijkbaar graag in de schaduw staan van PSV en Ajax. Puur onderbuik- en fangevoelens. Als neutrale supporter ben ik meerdere malen in de Kuip geweest, het is gewoon een verouderd en lelijk stadion. De supporters maken het stadion groots, als je daar doorheen kijkt blijft alleen sentiment en een lelijk stadion over.

Hoeveel geld er verloren is gegaan aan de ontwikkeling van een eventueel nieuw stadion is bizar en daarnaast waren de plannen gewoon erg vaag en slecht uitgewerkt.

Ik verbaas me ook over dat er alleen naar de cijfers wordt gekeken. Het comfort, de faciliteiten en mogelijkheden binnen een stadion maakt ook dat je kapitaal op het veld beter kan functioneren.

Men moet een rendabele oplossing vinden en zsm afscheid nemen van de Kuip of enorm veel geld inverteren in een grondige make-over. De trouwe aanhang zal ook een nieuw stadion doen beven.

Prachtig. Dat wordt dus nog minimaal 10 jaar kijken naar spelers a la Sven van Beek, Mark Diemers en Alireza

de sfeer zou het verschil kunnen maken, weet je wat volgens mij ook verschil kan maken? inzet passie en strijd als je dat niet kunt, kun je wel thuis blijven!

Dus nog minstens tien jaar stagneren.

Zie veel mensen makkelijk proberen te scoren met teksten als "Klaar met de sportieve ambities" , "onder druk van supporters deze keus gemaakt" en nog veel meer kul. Als je ook maar enigzins verdiept hebt in de plannen die er lagen weet je dat het een alles behalve haalbaar plan was. Blijkt ook als de financiering tot 3 keer toe niet rond komt, en nu dus door de RVS wordt geblokkeerd.

Maargoed, het is veel makkelijker roepen dat Feyenoord supporters en de club als algeheel niet vooruit wil. Vooral als je letterlijk geen enkel idee hebt wat de businesscase van het nieuwe stadion voor de club Feyenoord inhield.

Op basis van nostalgie vasthouden aan super oude stadion dat niet aan de eisen voldoet en niet eens een goed toilet heeft,en gewoon versleten is, in mijn ogen had je moeten afbreken en nieuwe stadion erin gemoeten, maar ja nostalgie wat koop j e ervoor. Kuip is niet meer van deze tijd... Het stadion is verroest en is toe aan vervanging..

Uit de oude persberichten heb ik begrepen dat de oude Kuip als onderpand diende voor de financiering die Goldman Sachs heeft verstrekt voor de ontwikkelplannen van de nieuwe Kuip. Die Amerikanen zijn over het algemeen niet heel mild als er niet terugbetaald kan worden. Ging volgens mij om 20 mln of meer. Is al bekend hoe dit terugbetaald gaat worden nu de plannen niet doorgaan of is dit nog een verhuld molensteentje om de nek van Feyenoord?

Dus we worden middenmoters op termijn..erg jammer. Snap echt niet dat dat ze willen blijven. Een city, arsenal, Atletico hebben ook veel gedoe gehad met nieuwe stadion maar toch doorgezet. Niemand praat nu nog over de oude stadions.

Zonder een echte renovatie blijft het vergane glorie.
Ga eens een biertje halen op de 2e ring.... Veel succes.
Geloven in de magie van de kuip terwijl Ajax vaker heeft gewonnen in de kuip van Feyenoord dan andersom zegt mij genoeg. Teveel mensen zijn gaan geloven in de kuip en dat houdt Feyenoord klein.
Een nieuw stadion kan als een vliegwiel gaan werken maar veel Feyenoorders willen dat niet inzien. Omdat de Feyenoord weinig succes heeft houdt je als supporter te lang aan de verkeerde dingen vast.
Met nostalgie win je geen prijzen.

1 november 2022 om 12:36

Feyenoord fans blijven hangen in sprookjes en nostalgie, maar houden gewoon de groei van hun eigen club tegen.. Zien niet dat ze hun eigen club in de weg zitten.

1 november 2022 om 13:35

En supporters van andere clubs, die zich hoogstwaarschijnlijk amper verdiept hebben in de plannen, weten te vertellen wat het beste is voor Feyenoord. Er zijn genoeg Feyenoord supporters wezen inspreken bij de Gemeente welke gewoon met goede argumenten en bezorgheden kwamen. Er word gedaan alsof supporters tegen een nieuw stadion zijn, maar veel al is dat niet zo. Veel supporters zijn tegen dit stadion(plan).

10 jaar is wel heel lang. Had verwacht dat het om ongeveer de helft van die tijd zou gaan voordat ze het weer eens zouden gaan proberen met dat nieuwe stadion.

Eeuwenoude stadion? Dat impliceert meerdere eeuwen terwijl het 85 jaar oud is...

De Kuip heeft de 2 basis principes wel op orde, capaciteit en een goede grasmat.
Daar is denk ik verder alles wel mee gezegd.

Ik weet zelf niet wat een nieuw stadion gaat betekenen qua energiebesparing e.d. maar ik denk wel dat je flink wat moet gaan verbouwen wil afgezien van capaciteit en grasmat een fatsoenlijk stadion hebben voor de toekomst, en als dat betekent dat een deel van het stadion dicht moet vanwege een verbouwing, dan moet dat maar zo zijn.

Tja, er komt wel een tijd dat de Kuip afgekeurd wordt door de UEFA en FIFA om internationale wedstrijden te kunnen spelen. Dan heeft Feyenoord een groot probleem waar ze ook moeten spelen.

Ik denk dat te maken heeft met tegenstanders van een nieuw stadion bestuurders of politica's hebben omgekocht om hun doelen verwezenlijken. De corruptie regeert nog steeds in Nederland, helaas.

Voor Feyenoord is het beste wel een nieuw stadion te bouwen in samenwerking met rijke investeerders die wel risico kunnen dragen, zowel politiek zo min mogelijk wordt bij betrokken.

Misschien wel een idee voor Rotterdam een geheel nieuw groot stadion te bouwen voor Sparta, Excelsior en Feyenoord, zowel 3 clubs moeten gaan fuseren tot een nieuw sterke Feyenoord. Het is niet anders, zowel voor de toekomst is een sterke grotere Feyenoord noodzakelijk om de strijd aan te gaan met Ajax en PSV om landskampioenschap en regelmatig Champions League te spelen. Dat is enige mogelijkheid voor Rotterdam met grotere steun te doen. Als 3 clubs niet willen fuseren blijft het voorgoed bij oude zoals nu het is. Ik begrijp supporters en sponsoren van 3 clubs wel dat ze niet liever met elkaar fuseren.

Waarom zou men gaan kijken naar een nieuw stadion op Maasvlakte in plaats van aan de Maas? Dan heb je ook meer ruimte voor parkeren, heb je ook in binnen de stad minder last van grote aantallen supporters. Dit is misschien wel veel goedkoper dan Feyenoord City, denk ik. Naar mijn theorie zou een nieuw stadion met 75.000 zitplaatsen het beste uitkomen naar een voorbeeld van Allianz Arena van Bayern München met eventueel schuifdak. Deze stadion moet dan een nationaal stadion van Nederland worden, waar ook wedstrijden van Oranje en Feyenoord gespeeld kunnen worden en eventueel concerten worden gehouden. Zo'n stadion moet ook gebruikt worden bij eventuele toekomstige Europees of Wereldkampioenschap voetbal voor mannen en vrouwen, maar ook bij Olympische zomerspelen als die in Nederland gehouden wordt.

Ik kan me niet echt voostellen dat Feyenoord tientallen jaren blijft spelen in oude de Kuip, dat is toch geen groei voor de club.... En zeker ook is dat niet goed voor de club om zo te denken dat het beste is. We moeten echt vooruit denken en niet meer in nostalgie.

1 november 2022 om 13:54

Goed punt! Denk dat zelfs fuseren niet noodzakelijk is, je ziet meerdere clubs één stadion benutten (zie Bayern Munchen en TSV 1860 Munchen, Inter en Ac Milan, As Roma en Lazio etc).

Ben zelf voorstanderd van een nieuwe stadion aan de rand of uiten de stad dan indd aan de Maas, denk daarnaast wel dat de kosten volledig moeten gedekt woorde door 3e als het een onafhankelijke project wordt dan z'n hele project aan de maas waar meerdere partijen betrokken worden en de kosten gedeeld kunnen worden.

Vergeet daarnaast de aantrekkingskracht van z'n project ook niet. Voordeel van Rotterdam is dst vele grote gemeentes of steden in de buurt liggen waarvan haar bewoners ook eventueel naar z'n hele site zullen komen..

Maar je hebt zeker een goed punt, voor verwoord!

1 november 2022 om 15:20

Bayern en 1860 fuseren al meer dan 4 jaar geen stadion meer.

1 november 2022 om 16:33

Bedankt voor de complimenten van je. Ik ben ook roerend met jou eens wat jouw punt betreft. Ik denk hoe ook belangrijk is voor de stad Rotterdam om eens goed bekijken wat er ook mogelijkheden zijn waar een nieuwe stadion gebouwd kan worden.

Er zijn in Europa veel stadions die veel mooier zijn dan de Kuip eigenlijk, waar ook aantal type stadions die heel goed kan passen bij Feyenoord zoals die van Benfica of Sporting Lissabon (portugal). Die lijken erg veel op de Kuip, maar wel anders, geeft ook bijna zelfde gevoel als in Kuip. Die zijn wel goedkoper dan een stadion aan de Maas vooral wel aantrekkelijker dan die aan de Maas.

En wat ik ook denk van een Gazprom-stadion in Saint Petersbrug is ook een zeer goede mogelijkheid te kopiëren van deze vorm van omvang, wel groter dan die in Rusland natuurlijk... is wel duurder dan die goedkopere versies van stadions die in Portugal zijn gebouwd. En trekt veel meer bekijks dan in oude Kuip, waar ook meer van allure wordt gezien. Ik vermoed dat deze stadion wel 650 miljoen euro gaat kosten als ze gaan bouwen inclusief 3de partij meer kosten bijdraagt. Onder deze stadion kan men een transferium gebouwd worden net als bij Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Ik denk echter dat dit ook voorkeur is voor Rotterdam en Feyenoord om te proberen na mislukking van Feyenoord-City project.

Dromen mag toch? Maar als Rotterdam en Feyenoord besluiten om een goedkope en sobere stadion te bouwen verlies je ook veel aantrekkelijkheid Dat zou ik echt onverstandig vinden, want Feyenoord heeft een naam in hele wereld vanwege successen in het verleden.

Dom, hiermee zal Feyenoord nooit de aansluiting gaan vinden met de (sub)top.
Zeker de laatste jaren waar Nederland punten pakt, groeit en ontwikkelt zorgen zulke zaken voor stagnatie of zelfs een ondergang. Probeer maar eens een thuiswedstrijd te bezoeken van Feyenoord. Kost je letterlijk 45 tot 55 min om van de snelweg tot aan je parkeerplaats te komen.

Ik snap volledig dat veranderingen niet fijn aanvoelt, maar een nieuw stadion is van essentieel belang. Heel Rotterdam groeit, ontwikkelt zich en wordt steeds moderner behalve op zuid. Dat hele project was zeker goed geweest voor de Rotterdammer, Rotterdam en Feyenoord. Maar men blijft liever hangen in het verleden dan vooruit kijken naar/in de toekomst..



Hoe veel tijd heeft het hakken van deze knop wel niet gekost, sjeetje zeg. Vind 10 jaar wel erg lang voor een niet-modern stadion, lijkt me niet erg verstandig als je als club echt wilt doorgroeien..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren