Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord begint zonder Wieffer; NEC heeft Van Rooij en Proper terug in elftal

Laatste update:

De opstellingen van Feyenoord en NEC voor de TOTO KNVB Bekerfinale zijn bekend. Bij de Rotterdammers is Mats Wieffer afwezig. De middenvelder liep in aanloop naar de eindstrijd in De Kuip een blessure op. Trainer Arne Slot kiest voor Ramiz Zerrouki als vervanger van Wieffer. De wedstrijd begint om 18:00 uur en is te zien op ESPN 1.

Timon Wellenreuther begint onder de lat bij Feyenoord. De Duitser krijgt, zoals vooraf aangekondigd door Slot, de voorkeur boven de pas weer herstelde Justin Bijlow. De verdediging wordt gevormd door Bart Nieuwkoop, Thomas Beelen, Dávid Hancko en Lutsharel Geertruida.

Op het middenveld ziet Zerrouki Quinten Timber naast zich staan, terwijl Calvin Stengs op de 10-positie voor de nodige creativiteit moet zorgen. Voorin wordt spits Santiago Gimenez geflankeerd door Yankuba Minteh en Igor Paixão.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Feyenoord won de Dennenappel in 2018 voor het laatst en krijgt zondag de kans om het bekertoernooi voor de veertiende keer te winnen. De Rotterdammers zijn mede door het thuisvoordeel en het verschil in kwaliteit de favoriet. Dat is te zien aan het verschil op de Eredivisie-ranglijst.

"25 punten is een behoorlijk verschil, maar als je de stand van de tweede seizoenshelft erbij pakt, dan staan zij vierde en voor het weekend nog derde gelijk achter ons en PSV", weet Slot. "Dat zegt veel over de ontwikkeling die zij hebben doorgemaakt. NEC is gewoon een hele goede ploeg en één van de redenen waarom ik Rogier een goede trainer vind, is omdat als wij een wedstrijd moeten spelen, we dan kijken naar een aantal ploegen en dan staat daar ook vaak de wedstrijd van NEC tussen."

NEC


Aan de kant van NEC staat Jasper Cillessen onder de lat. De ervaren goalie krijgt de voorkeur boven Robin Roefs, die tot de halve finale de eerste keus was in het bekertoernooi. Achterin starten Bart van Rooij, Philippe Sandler, Bram Nuytinck en Calvin Verdonk. Het is voor Van Rooij, die hersteld is van een blessure, zijn eerste wedstrijd sinds 30 maart tegen PSV (3-1 winst).

Mees Hoedemakers, Dirk Proper en Tjaronn Chery staan op het middenveld bij NEC, terwijl de aanval bestaat uit Kodai Sano, Koki Ogawa en Youri Baas. Het opstellen van Baas, van nature meer een vleugelverdediger, in plaats van Sontje Hansen is verrassend te noemen.

NEC staat voor een flinke uitdaging, weet Meijer. "Feyenoord heeft nog geen officiële wedstrijd verloren na de winterstop. Die zijn geweldig op weg. Wij zullen de wedstrijd van ons leven moeten spelen om resultaat te halen." Bram Nuytinck liet weten niet te kunnen wachten op de bekerfinale. "Ik heb Champions League gespeeld en met Anderlecht een kampioenswedstrijd. Maar nu maak ik het mee met NEC, mijn club."

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Nieuwkoop, Beelen, Hancko, Geertruida; Zerrouki, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão.

Opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Hoedemakers, Chery, Proper; Sano, Ogawa, Baas.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Welke club wint de TOTO KNVB Beker?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is wel een flinke tegenvaller. Hopelijk laat Zerrouki is wat zien

Zerrouki op zijn eigen plekkie.
Laat het maar is zien.
Hup feyenoord!

Zwaar klote dat Wieffer niet mee doet. Maar ook zonder Wieffer pakken we vandaag de beker !!!!

21 april 2024 om 16:52



vooral zonder, want met Wieffer ga je de beker vandaag iig zeker niet pakken

21 april 2024 om 17:37

@Yoda. Ben je aan het vissen, want ik denk dat Feyenoord favoriet is...

21 april 2024 om 18:42

Waar vis ik naar dan? Natuurlijk is Feijenoord favoriet.

Maar als ze de beker pakken dan is dat toch vooral zonder Wieffer en niet OOK zonder Wieffer

Dat scheelt nogal. Staat Zerrouki daar wel ballen te verspelen of tikkies breed te geven.

21 april 2024 om 17:38

Er zijn best wat wedstrijden geweest wasrin hij het anders prima gedaan, maar goed, het is Zerrouki en dus is het kennelijk verplicht om negatief te doen.

Als je de 11 namen van Feyenoord ziet zijn het weinig geweldige spelers. Toch heel knap wat voor team Slot ervan heeft gemaakt

21 april 2024 om 17:04

Valt toch mee? Geertruida, Hancko, Wieffer, Timber, Gimenez, Minteh, Paixo (en normaal Bijlow en Hartman) zijn toch heel fatsoenlijke voetballers?

21 april 2024 om 17:19

Voor Nederland staan er erg veel geweldige spelers, zie er wel wat in de Europese (sub)top spelen komende jaren.

In Zerrouki we trust! 5-1

Dat is helaas een flinke aderlating..... Hopelijk komt Zerrouki als enige '6' wat beter uit de verf, want tot nu toe was het helaas niet veel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren