Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord-aanwinst zocht tevergeefs contact met andere Eredivisie-club

Laatste update:

Mikki van Sas denkt dat hij het in zich heeft om in de komende jaren uit te groeien tot eerste doelman bij Feyenoord. De negentienjarige Utrechter tekende afgelopen zomer voor drie seizoenen in De Kuip, nadat hij eerder contact had gezocht met de club uit zijn geboortestad. FC Utrecht had echter al genoeg doelmannen in het keepersbestand, waardoor een terugkeer van het voormalig Manchester City-talent geen optie was. Bij Feyenoord voelt Van Sas zich nu al thuis. “Ik ben ervan overtuigd dat ik hier nog veel beter en eerste doelman kan worden”, aldus de goalie in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Van Sas is door de polsblessure van Justin Bijlow momenteel de tweede keeper van de regerend landskampioen. De jeugdinternational had bij City kunnen blijven, maar gaf zijn voorkeur aan een vertrek. “De stap naar het eerste elftal is groot voor een jongen van 19 jaar zonder ervaring op het hoogste niveau. Het leek mij beter om ergens anders te kijken.” Na tevergeefs contact met Utrecht klopte Feyenoord plotseling op de deur toen Bijlow geblesseerd raakte. “Ik ben hartstikke blij dat ik nu bij Feyenoord zit. Hoe groter de challenge, hoe fijner en leuker ik het vind. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier nog veel beter en eerste doelman kan worden.”

Uiteindelijk zat Van Sas uitgerekend tijdens het uitduel met Utrecht (1-5 winst) voor het eerst op de bank bij Feyenoord. “Het was voor mij en mijn ouders een heel speciaal moment.” Hoewel Van Sas de winnaar van de Champions League heeft verlaten, durft hij nog altijd groot te dromen. “Ik wil nog steeds de beste keeper ter wereld worden en de CL en het WK winnen.” Om daar te komen heeft hij in Manchester alvast belangrijke eerste stappen gezet.

“Ik ben in Engeland volwassen geworden en heb er geleerd mijzelf staande te houden”, aldus Van Sas. “Ook fysiek ben ik nu veel sterker dan toen ik uit Nederland vertrok. Natuurlijk heb ik de afgelopen jaren mijn familie en vrienden soms gemist. Elke keer als ik voor een korte of langere periode weer in Nederland was genoot ik daarvan. Het voelt fijn om terug te zijn.”

Verwacht jij dat Van Sas op termijn eerste keeper van Feyenoord wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zegt misschien weinig, maar ik was zwaar onder de indruk van hem op de training zaterdag. Hij haalde er de meest onmogelijke ballen uit en is ook pas 19. Heeft zeker de potentie om eerste keeper van Feyenoord te worden.

26 september 2023 om 12:24

Wat dat betreft ook héél blij dat ook hierin de ingezette lijn 'waarde creëren' weer terugkomt, gezien de keuze voor Marsman ook voor de hand lag.

26 september 2023 om 12:52

Is het niet zo dat City een terugkoopregeling heeft bedongen?
Ik dacht dat destijds begrepen te hebben.

26 september 2023 om 12:59

Daar was sprake van maar ten kloeze heeft het ontkent!

26 september 2023 om 13:12

Gingen wel wat verschillende verhalen over rond, maar voor zover ik begreep is het inderdaad (toch) zonder terugkoopoptie o.i.d. en is hij 'gewoon' van ons.

26 september 2023 om 22:27

Van wat ik heb begrepen is hij transfervrij gekomen met een doorverkooppercentage. Er werd ook nog gesproken over eventuele bonussen maar hoe dat precies zit weet ik niet. De terugkoopoptie heeft Feyenoord eruit kunnen slopen.

Mooie en dappere woorden jongen! Onze steun heb je. Eens een Feyenoorder altijd een Feyenoorder! Hoop dat je al je dromen bij ons waar kan maken.

Denk en hoop dat hij na Bijlow de nummer 1 wordt. Volgens mij hebben we hem ook maar voor een minimaal bedrag, rond de 2 ton, aangetrokken. Echt een prima transfer en voor zover ik hem in actie heb gezien is hij echt heel goed. Begin zelf steeds minder vertrouwen te hebben in Bijlow, helaas.

Aangezien Bijlow altijd geblesseerd is en Wellenreuther zeer inconsistent zou het mooi zijn als deze jongen inderdaad zo talentvol is als men zegt. Beetje geluk bij een ongeluk dat na de blessure van Bijlow hij nog aan het keepersbestand is toegevoegd, ook als Justin straks terug is kan je Mikki er prima bij hebben

26 september 2023 om 12:20

Wellenreuther inconsistent? Volgens mij is hij toch aardig betrouwbaar. Het is dat Bijlow kind van de club is, anders was het een spannende strijd geweest tussen 2 redelijk gelijkwaardige keepers.

26 september 2023 om 13:47

Nee, daar geloof ik echt totaal niet in. Voor die wedstrijd in de Arena vorig jaar was zo'n beetje iedereen het er over eens dat Wellenreuther voor veel onrust zorgde en ondanks dat hij niet echt grote blunders had gemaakt, had hij toch veel ballen doorgelaten die een topkeeper (voor Eredivisie begrippen) had gepakt. In z'n rol als tweede keeper is hij in principe zeer geschikt maar de kwaliteiten van een eerste doelman voor Feyenoord heeft hij niet.

26 september 2023 om 12:37

Wellenreuther is echt veruit de beste 2e doelman van een Nederlandse club. Als ik objectief kijk, vind ik hem misschien nog wel beter dan Bijlow. Het is dat Bijlow haast verzekerd lijkt om in Rotterdam zijn hele leven probleemloos 1e keeper te zijn.
Denk eens aan de tijd van Lamprou of van Dijk als keepers...

26 september 2023 om 12:59

Wellenreuther is een hele goede keeper. Zijn zwakke punt is wel echt hoge ballen.

26 september 2023 om 13:06

Moeilijk te zeggen of dat zo is, er zijn maar weinig 2e keepers die zoveel in actie moeten komen als Wellenreuther. Wel met je eens dat hij een goede vervanger is voor Bijlow.

26 september 2023 om 13:44

Oh absoluut mee eens dat Wellenreuther een grote upgrade is tov onze keepers in het recente verleden... Maar Bijlow is echt veel beter hoor. Wellenreuther zorgt af en toe echt voor paniek achterin en heeft weinig klem. Met hem op doel houden we ook vrijwel nooit de nul. Voor een tweede keeper in principe meer dan prima, maar met Bijlow die constant geblesseerd is maakt hij natuurlijk heel veel minuten en ik vind hem echt niet goed genoeg om eerste keeper te zijn bij een topclub.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren