Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht krijgt laatste waarschuwing en wacht flinke straf bij nieuwe rellen

Laatste update:

Een deel van de tribunes in Stadion Galgenwaard dreigt leeg te blijven als fans van FC Utrecht zich nog een keer misdragen. Daarnaast is het een optie om supporters van de Domstedelingen te verbieden mee te reizen naar een uitwedstrijd. De gemeente, politie en het OM waarschuwen daarvoor na een aantal incidenten rond wedstrijden van FC Utrecht in de afgelopen weken. Dat meldt RTV Utrecht.

Afgelopen weekend kwamen fans van FC Utrecht niet voor de eerste keer dit seizoen negatief in het nieuws, toen ze in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard (3-4 zege) een vuurwerkbom op het veld gooiden. Can Bozdogan, een eigen speler, werd bijna geraakt. Een week eerder, in het met 0-2 verloren duel met Ajax, werd Brian Brobbey racistisch bejegend. Eerder in augustus waren er bovendien al rellen rond de Galgenwaard ontstaan na de wedstrijd tegen SC Cambuur (0-0).

In een gezamenlijke verklaring laten de gemeente, de politie en het OM weten dat dit gedrag onacceptabel is en moet ophouden. “Het voetbalgeweld is enorm belastend en ingrijpend voor iedereen die hiermee te maken krijgt, waaronder de politie, het veiligheidspersoneel van het stadion en de spelers. Daarbij verpest dit het plezier van de andere supporters.” Als de relschoppers zich daarom nu opnieuw misdragen, volgen er ‘ingrijpende maatregelen’. “Denk daarbij aan sluiting van het tribunedeel van waaruit het incident plaatsvindt of het weren van uitpubliek bij een volgende wedstrijd."

In de afgelopen periode werden er al verschillende maatregelen genomen tegen fans die zich misdroegen, zoals stadionverboden, gebiedsverboden en strafrechtelijke vervolgingen. Thijs van Es, algemeen directeur van FC Utrecht, liet weten zich enorm te schamen. “Een wedstrijd van FC Utrecht, uit en thuis, zou een uitje moeten zijn voor iedereen en een plek waar íedereen zich welkom zou moeten voelen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Mag ik raden wanneer de eerste rellen weer plaats gaan vinden ?

Overigens wel met alle respect voor de normale Utrecht suppotters. Elk seizoen weer vol goede hoop !

9 september 2022 om 20:36

Nou zeg dan?

Want er is gesproken van de week tussen de jongens die de laatste weken bezig zijn en de directie/veiligheidsteam en van seumeren.
Er zijn toezeggingen gedaan door beide partijen, het blijft rustig als de afspraken worden nagekomen. Al kan er niet voor iedere groep worden gesproken.

9 september 2022 om 20:41

Toezegging aan zo’n tuig? Wat zou je die in vredesnaam toe moeten zeggen, buiten een levenslange ban in het stadion? Tegenwoordig moet alles met de fluwelen handschoenen worden aanpakken. Keihard aanpakken dat tuig.

9 september 2022 om 20:47

It wasnt me gap.Doet de club zelf he.Ik zou als beide partijen nooit met elkaar om de tafel gaan.Nu zijn er toezeggingen gedaan dat het rustig blijft als er bepaalde verboden worden ingetrokken. Dus ben benieuwd

9 september 2022 om 21:39

@Shahubsie

Keihard aanpakken werkt niet, je kan beter met elkaar in gesprek gaan waardoor de orde gehandhaaft kan worden. Toezeggingen dat bepaalde stadionverboden worden ingetrokken in ruil voor sociale controle en rust.

Dit gebeurd in bijvoorbeeld Rotterdam en Amsterdam ook al jaren. Overigens is dit op een ‘hoger podium’ ook al jaren gaande, zie bijvoorbeeld de gesprekken met de Taliban.

9 september 2022 om 21:49

De stadionverboden intrekken is wat mij betreft echt de wereld op kop. Een zwaktebod, ze zouden moeten dreigen met levenslange verboden en flinke geldboetes.

9 september 2022 om 23:02

@jjr12Eigenlijk onzin natuurlijk. Als club heb je niks aan onruststokers of fanatiek publiek. In principe ben je als club het product en het publiek de klanten.In jouw en mijn wereld niet, maar zo zou het wel moeten zijn en daar wil iedere club op lange termijn naartoe, probleem is dat iedere beleidsbepaler aan de korte termijn denkt en het is dan dus pappen en nathouden.Want veel jongens vinden bepaalde vergrijpen echt onzin dat er sv’s voor worden uitgedeeld, maar feitelijk gezien mogen die dingen niet punt uit, zware straf? Ja zeker, maar dat is een boete voor zonder licht fietsen ook, maar het mag gewoon niet.Ik vind die discussies dus ook onzin, is alleen nuttig voor de club op korte termijn. Als harde kern kan je blijven komen maar ben je een schoothondje. En je kan beiden die beloftes niet waarmaken en/of je er aan houden.

10 september 2022 om 07:02

@Salerno1919….Oh dus die acties hebben er voor gezorgd dat die idioten hun zin nu hebben gekregen. En is het nu een soort van chantage wat er aan de hand is. Als club moet je daar niet in mee gaan.

10 september 2022 om 09:54

@Salerno1919

Groot gelijk natuurlijk. Maar naast dat de fanatieke supporters een doorn in het oog zijn, zijn ze ook onmisbaar voor een club. Zowel qua sfeer als sociale controle op de tribune als aanzien in binnen- en buitenland.

Het Legioen wordt (vaak) niet zo bewierookt omdat de leden van de business club nou zo lekker kunnen borrelen natuurlijk.

10 september 2022 om 10:22

At jjr. Een goedemorgen roffa. Denk dat de meeste mensen dat stuk redelijk overschatten.
De beleidsbepalers hebben liever suffe amerikaanse toestanden, met echt publiek/fans ipv supporters.
Beleidsmatig snap ik dat volledig. Maar voor mezelf de doodsteek qua beleving

10 september 2022 om 10:24

At soccerfanEens hoor.Zie voor beide partijen de winst niet

9 september 2022 om 22:02

Wat een gezwets. Het is al jaren en jaren rustig, maar nu inderdaad een paar wedstrijden niet. Goed dat het gelijk wordt aangepakt op alle mogelijke manieren. Toch wel een schril contrast met hoe Edwin vd Sar 2 jaar terug alles en iedereen de schuld gaf bij alle Europese rellen, maar niet zijn eigen fans en de media daar vrolijk achteraan hobbelde. Overigens heb ik niets over de apengeluiden vanuit de Cambuur fans gehoord, maar goed doet er op zich ook niet toe.

9 september 2022 om 22:08

Ik zet 5 euro op de wedstrijd aankomend weekend tegen Vitesse. Wat ooit een van de sportiefste wedstrijden van het seizoen was waarin onze beide nummers vier herdacht werden is het in hele korte tijd geëscaleerd in ellende en de reden waarom is mij onbekend.

Wat een schijn straf! Met andere woorden weer een zachte geldboete ... Pak het strikter aan door puntenaftrek in te lassen. Je zult zien hoe snel dit dan afgelopen is gezien de meerderheid van de fans (inclusief de club) zich dan directer benadeeld voelt. Een kleine boetebedrag zoals tegenwoordig gegeven wordt nog net niet mee begroot en werkt overduidelijk dus niet. 1e keer/incident in het seizoen = fikse geldboete (circa 500k) en 2e keer/incident in hetzelfde seizoen = 3 punten aftrek, 3e keer = 5 punten aftrek en uitsluiting van Europees voetbal als de eindstand dit vorm geeft. Je kunt als KNVB zelfs stellen dat er bij soortgelijke gevallen de wedstrijd gestaakt wordt en stellen dat de betrokken club reglementair 0-3/3-0 verloren heeft. Kom op, dit is veeeelste soft en als de klemtoon op individuen ligt, ga je het nooit verbannen.

9 september 2022 om 20:35

Ik denk dat de normale supporter niet zal ingrijpen, wordt meestal niet zo gewaardeerd door die stoere gasten

9 september 2022 om 20:37

Dan krijg je heel veel hooligans die bij andere clubs rotzooi gaan trappen.
Lijkt mij een minder goed idee
Overal cameras ophangen en lekker lang vastzetten of alle stadions na de wedstrijd laten opruimen!

9 september 2022 om 20:39

Denk nou ff na man . Gaat een supporter van een club bij zijn vijand ff vuurwerk gooien . Gaat het hard met de puntjes hoor 😉. Valt in de eredivisie allemaal reuze mee als je ff naar de EL en CL kijkt deze speelronde .

9 september 2022 om 20:56

@Maarten ja hoor want jij gaat als kwaadwillende met je seizoenskaart,/of losse uit kaart ergens anders zitten om zo rotzooi te trappen in je eentje met een hele meute van de tegenstander om je heen, waar de harde kern ook bij zit. Los daarvan is het overduidelijk welke supporters het zijn ... Wie doet er nou zoooooveeel moeite om de andere ploeg te benadelen. Zullen ze dan ook een ander shirt aan doen. Ik zie de F side al massaal PSV shirts kopen om rotzooi trappen hahaha In plaats van waarom het niet kan te roepen kom dan zelf met de oplossing. Alles afkraken is makkelijk a la Derksen. Jullie redeneren alsof de reguliere supporters deze onzin uitvoeren - vader met kids - nee het zijn hooligans die pas stoer denken te zijn in een groepje. Het lijkt me sterk dat die elders gaan zitten wat überhaupt niet zomaar kan bij een regulier redelijk uitverkocht stadion. Degene die het kaart heeft komt dan ook verhaal halen of informeert een steward. Net als de bioscoop als jij op een foutieve plek zit, is het ook geheid dat je daar op aangesproken wordt. In plaats van beren op de weg gooien ... Gaarne met oplossingen komen - denk zelf eerst na.

9 september 2022 om 20:56

Dan zullen clubs als Utrecht Ajax & Feyenoord voor degradatie spelen en een Cambuur mag dromen van europees voetbal als er elke keer punten in mindering komen 😂 ook europees blijft er niks meer over van de goede status van NL want ook daar hebben de clubs zich vaak misdragen.

Wat belachelijk ze hadden zich AL misdragen namelijk, gelijk na de wedstrijd tegen Ajax. Wat hebben we toch waardeloze en slappe "leiders", zelfde met die rotzooi in die gehele tweede kamer met Rutten voorop.🙄 Maar goed, fijn weekend allen! 🙏🏾

9 september 2022 om 20:37

Rutte is geen leider, Rutte zit daar voor 1 iemand en dat is zichzelf 😂

9 september 2022 om 20:52

Haha inderdaad, bizar dat zo iemand mag en kan blijven zitten. Al is de rest net zo niets toevoegend.

9 september 2022 om 21:13

Hij is gewoon gekozen door het volk zoals dat hoort in een democratie. Dan kun je wel zeuren over hoe en wat maar iedereen in Nederland had al de juiste informatie om te stemmen vorig jaar na bvb het schandaal mbt de toeslagen. Toch werd hij met de VVD nog groter, stoppen met zeiken dan.

9 september 2022 om 21:59

Ja toch consy 👍

10 september 2022 om 07:27

Als Jesse Klaver de leider van Nederland wordt, is dat ook de keuze van het volk. Echter zal 80% van het land dan niet op hem gestemd hebben. Mogen we daar dan t.z.t. niet over klagen? Ik dacht dat je het over een democratie had, volgens mij mag je daarin klagen over hetgeen je niet aanstaat en waar je niet zelf voor gekozen hebt.

OT: slappe straf, er moet veel sneller een forse sanctie staan op dit soort incidenten, zo verandert het nooit permanent.

10 september 2022 om 14:17

Consy dat jij als een mak lammetje achter het gros clowns wilt staan moet jij weten. Ik "zeik" wat ik wil, er zijn zoveel problemen in dit land over een Jetten nog maar te zwijgen.

10 september 2022 om 14:19

Thanks Jizzy, zo kijk ik er ook na kijk dat vluchtgedrag van amateur Klaver bv dat is helemaal triest. Van sommigen mag je geen kritiek hebben op die onkundige clowns lachwekkend.

Dan kunnen ze iig nog 1 x rellen…. Volgens mij moet je dit de kop in drukken en geen ruimte geven. Welnee laten we weer lekker Nederlands afwachten tot er weer echt wat gebeurd en dan zien we weer verder.. #nutteloos #vingertjeswerk

Alweer een waarschuwing,het zal wel dat dit nooit opgelost.
Hoe vaak moet dit nog gebeuren.
Idioot volk

Goh, de volgende waarschuwing zonder sancties, de stad Utrecht ten voeten uit……..
Misschien moet de club die elk jaar een veel te grote broek aantrekt eens serieus worden aangepakt?!

Utrecht komt er mooi mee weg. Wij mogen alleen nog maar seizoenkaarthouders naar binnen laten.

De meest eenvoudige oplossing; ontruim het betreffende vak en neem bij iedereen zij ID of rijbewijs af (maak hiervoor een nieuwe regel, voortaan moet iedere bezoeker een ID of rijbewijs bij zich hebben anders kom je het stadion niet meer in) Alle relschoppers komen zo boven drijven en krijgen een levenslang stadionverbod plus een nog te bedenken enorm hoge geldboete. Bij een ontruiming leveren alle bezoekers hun ID of rijbewijs in. Als je hem terug wilt hebben wijs je de daders maar aan. Het wordt tijd dat mensen op staan voor gerechtigheid.

Met alle camera technologie is het toch stom dat je ze niet veel gerichter persoonlijk kan aanpakken. De club of de goede supp straffen zou niet moeten want die doorgesnoven idioten geven er allemaal geen fuck om! En vinden zichzelf veel belangrijk dan de club of de medesupporter.

Met alle camera technologie is het toch stom dat je ze niet veel gerichter persoonlijk kan aanpakken. De club of de goede supp straffen zou niet moeten want die doorgesnoven idioten geven er allemaal geen fuck om! En vinden zichzelf veel belangrijk dan de club of de medesupporter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren