Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht haalt uit tegen ADO; Jeroen Zoet stopt strafschop

Laatste update:

FC Utrecht heeft eindelijk weer eens een thuiswedstrijd gewonnen. Na drie thuisnederlagen op rij won de ploeg van trainer John van den Brom vrijdagavond van laagvlieger ADO Den Haag. Kristoffer Peterson opende de score in de eerste helft, waarna score werd uitgebreid tot 4-0 door Gyrano Kerk en twee goals van Sean Klaiber. Jeroen Zoet stopte vlak voor tijd nog een strafschop.

Onder Pardew werd vorige week een belangrijke overwinning geboekt tegen hekkensluiter RKC Waalwijk (2-0). Die lijn hoopte de degradatiekandidaat vrijdagavond door te trekken tegen FC Utrecht, dat vorige week niet verder kwam dan een 3-3 gelijkspel tegen PEC Zwolle. De thuisploeg was vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. De beste kansen waren voor de thuisploeg. Issah Abass had al een kans om zeep geholpen toen Utrecht na een klein kwartier spelen alsnog op voorsprong kwam. Op de linkerflank brak Peterson uit en hij mocht ver komen van de ADO-defensie. De winterse aanwinst drong het strafschopgebied binnen en liet doelman Luuk Koopmans kansloos. Het was in totaal de vierde goal van de ex-aanvaller van Heracles Almelo tegen ADO. Tegen geen enkele andere Eredivisie-club was de Zweed vaker trefzeker.

ADO wist slecht sporadisch uit te breken en doelman Jeroen Zoet kwam nauwelijks in de problemen. Utrecht kreeg diverse mogelijkheden, maar onder meer Gyrano Kerk en Issah Abass hadden hun vizier niet op scherp staan, terwijl ook Peterson goede mogelijkheden onbenut liet. Na 45 minuten greep Pardew in en verving hij Crysencio Summerville ten faveure van Erik Falkenburg. Ondanks de wissel bleef het spelbeeld na rust onveranderd en was het wachten op de 2-0. Deze viel al snel in de tweede helft. Vanuit een hoekschop kreeg Klaiber de bal voor zijn voeten en hij besloot vanaf circa 25 meter uit te halen. Koopmans verkeek zich lelijk op de uithaal en moest opnieuw vissen.

Met nog ruim een halfuur op de klok was het geloof in een goed resultaat volledig verdwenen bij de bezoekers uit Den Haag. Utrecht had er nog wel zin in en bleef aandringen. Na een prachtige diepe pass van Jean-Christophe Bahebeck was het Kerk die de 3-0 maakte. De ploeg van Van den Brom combineerde er op los en kwam via Klaiber op 4-0. De mee opgekomen rechtsback passeerde Koopmans voor de tweede keer deze avond. In blessuretijd kreeg Goossens nog de kans om de eer te redden namens ADO. Zoet, die weinig te doen had gekregen deze avond, koos de goede hoek en stopte de strafschop.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is natuurlijk nooit leuk om te verliezen, had zelf naar aanloop van deze wedstrijd er erg veel vertrouwen in. Niet met mooi voetbal, wellicht een gestolen overwinning maar in ieder geval iets. Nou goed, we gaan gewoon door naar de volgende speelronde en we zullen wel weer zien! Ondanks dat ik Alfons een topper vond, heeft de komst van Pardew en al die leuke nieuwe spelers wel gezorgd voor vertrouwen in mij als supporter in ieder geval. In de eerste seizoenshelft wist je al dat je ging verliezen en geen aanspraak zou maken op wat dan ook!

24 januari 2020 om 22:04

Ik heb vandaag de hele wedstrijd gezien maar ik zou er niet te veel vertrouwen uitputten met de komst van Pardew, er leek vandaag in ieder geval geen touw aan vast te knopen als hij al een tactisch plan had. Kijk voor de rest geen Ado, dus hoop voor je dat dit een incident was.

25 januari 2020 om 02:28

Ik weet niet waar jij dat vertrouwen dan uit haalt, die nieuwe spelers zijn werkelijk waar 1 voor 1 verschrikkelijk. Die stubbs is nog een grotere houten boom dan beugelsdijk, die van buuren kan echt helemaal niks, baluta of hoe die ook heet kan er helemaal niks van. En dan de spelers die er nog staan zoals Goossens immers bakker malone het is echt niet om aan te zien. Ik denk dat wij dit jaar helaas het team zijn dat de eredivisie gaat verlaten want het is nergens zo een triest zooitje als dat het bij ons is op het moment.

25 januari 2020 om 10:59

Wishful thinking Mauri. Het is allemaal erg pover, maar je zou toch zeggen dat ze een keer moeten gaan winnen.

Wat was Ado slecht zeg, vind ik als Utrecht supporter niet erg maar Pardew heeft nog een hoop werk te doen. Drie spitsen op de bank en middenvelders in de spits zegt genoeg over de intenties.Verder Utrecht niet groots maar dat was ook niet nodig vanavond. Mooi dat Zoet nog de strafschop pakt, je zag oprecht de blijheid bij zijn teamgenoten. Geeft weer het nodig vertrouwen. Ook mooi voor Kris een goal bij zijn rentree in de Galgenwaard de wedstrijd openbreken,(ondanks heel slecht verdedigen of anti verdedigen van Malone.)

24 januari 2020 om 22:11

Immers in spits vond ik geen gek idee. Vorig seizoen liep het ook erg stroef tot de wedstrijd thuis tegen Vitesse waar Immers in de spits werd gezet. Sindsdien zijn veel punten gepakt waaronder een vijfklapper tegen jullie en een uitoverwinning op AZ. Ik zie zelf liever Immers in de spits dan Michiel Kramer of die van Buren. Necid daarentegen toch wel onze beste spits. Maar goed jammer om te horen dat ADO zo belabberd speelde, heb ze niet kunnen zien door werk en kwam in de wedstrijd op het moment dat Zoet s een keertje een penalty pakt. Is hem persoonlijk natuurlijk gegund maar ik had zelf wel graag een doelpunt voor ADO gezien. En om op je reactie op mijn reactie te reageren, het ziet er (nog) niet uit, maar er is wat kwaliteit toegevoegd, er valt meer te schuiven in het team en Pardew is gewoon een gerespecteerd coach. Ik heb er nog wel vertrouwen in!

24 januari 2020 om 22:15

Welke spelers zijn de spelers die kwaliteit toevoegen aan dit team dan? Vandaag heb ik daar niks van gemerkt en vind het wel interessant om Ado een beetje te gaan volgen, geeft altijd wel een nieuwe dimensie zo'n coach die zijn eigen spelers meeneemt.

24 januari 2020 om 22:16

Michiel Kramer moet je al helemaal niet willen, zijn 1e seizoen van ADO was hij prima maar daarna werd hij alleen maar slechter en slechter.

24 januari 2020 om 22:30

De Bock is gewoon een zeer degelijke back voor zeker 2/3 van de eredivisieclubs, bij hem vind ik het echter zonde dat het ten koste gaat van Meijers, wie ik een erg sympathieke speler vind en wie uiteraard onze captain is. Baluta heb ik nog niet zien spelen voor een club, maar oogt als een rots van een verdegende middenvelder, speelt al basis bij Roemenië en heeft deze zomer erg fortuinlijk gespeeld op het EK u21 waar Roemenië sowieso heeft verrast. Stubbs vind ik een typische ADO verdediger, heeft alles in zich om een publiekslieveling te worden. Goed gebekt en vooral een harde verdediger. En ja, die Thomas. Het is vooral hoop gezien we al zolang toe zijn aan een creatieve middenvelder. Hij heeft ook al voor Wales gespeeld, maar goed, het zegt niet veel en het is vooral gebaseerd op hoop. Bij van Buren vermoed ik dat hij helemaal niet zo goed is. Speelde geen bijzondere rol in zijn tijd in Nederland en ondanks dat hij van een Champions League club kwam speelde hij daar sporadisch. Spence is zo'n typische Engelse speler die altijd maar wordt verhuurd. Wel een sympathieke jongen wat ik van hem heb gezien en een leuke vrouw! We gaan het zien.

24 januari 2020 om 22:38

Veel succes de rest van het seizoen!

25 januari 2020 om 08:38

Allemaal leuk een aardig. Maar ADO had voor de winterstop 0 creativiteit. Dat hebben ze nog steeds niet.

Mooi moment voor zoet, zal hem zeker een boost geven in het zelfvertrouwen

24 januari 2020 om 22:18

Zoet in Oranje!!

24 januari 2020 om 22:23

Hahahah, laten we eerst maar eens zien of hij constant kan blijven presteren

Bij de graafschap gaat het gerucht dat utrecht interesse in Owusu heeft.

24 januari 2020 om 22:12

Owusu is een rechtsback toch? In dat geval mag die van mij wegblijven, hebben Klaiber en Vd Maarel die daar kunnen spelen en in de zomer Troupee ook weer. Dan had ik lekker Troupee in Utrecht gelaten als je nu andere opties gaat zoeken.

24 januari 2020 om 22:27

Vgm een back ja, is niet nodig want je hebt volgend seizoen ook Troupee weer terug.

24 januari 2020 om 22:28

Had net mijn bericht veranderd.

Lekker bezig UUUUUU. Een eenvoudige en doelpuntrijke overwinning. Doet me deugd.

Dit was volgens mij precies de wedstrijd die Utrecht nodig had, en Ado was een mooi slachtoffer. 4x gescoord, thuis gewonnen (na 3 nederladgen) , Zoet de nul gehouden en penalty gestopt, Urby (eindelijk) in de basis en Peterson blijkt echt de missende schakel op links. Als Dalmau weer helemaal fit is, kan het nog wel leuk worden met Peterson op links en kerk op rechts.maar man man man, wat was ado slecht, het zou me niet verbazen als ze alsnog degraderen. Al hoop ik dat echt niet, want vind het een leuke ploeg voor de eredivisie.

24 januari 2020 om 22:27

Een Koopmans die er niets van bakt. Dat zie je ook niet vaak.

Leek er op alsof ADO de wedstrijd bewust liet lopen. Dit was zo onthutsend slecht.

Waarom staat Bahebeck niet in de basis? Maakte vorig jaar echt een goede indruk. Lijkt meen stuk beter in de spits dan Abass. Vond hem vorig jaar (als hij fit was) 1 van de beste Utrecht spelers.

24 januari 2020 om 23:06

Hij is altijd zwak, ziek, misselijk of geblesseerd... goede spits áls die speelt

24 januari 2020 om 23:11

Eigenlijk heeft Utrecht voor een club als Utrecht wel een absurde luxe voorin te bedenken dat je Kerk, Dalmau, Peterson, Bahebeck, Makienok, Cerny(ook al is die hopeloos uit vorm) en Abass hebt

Wat is die Emanuelson toch nog steeds een bovengemiddelde speler voor dr subtop. Heerlijke techniek

Iedereen verwacht dat na het aantrekken van die nieuwe spelers en coach het gelijk beter gaat? Die gasten speelde voor de tweede x met elkaar. Ik verwacht dat het wel beter gaat na een paar wedstrijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren