Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht gunt Maher definitief lucratief avontuur in Saudi-Arabië

Laatste update:

Adam Maher maakt een lucratieve transfer naar het Midden-Oosten, zo is maandag definitief duidelijk geworden. De 28-jarige middenvelder van FC Utrecht stapt voor naar verluidt een transfersom van 1,8 miljoen euro over naar Damac FC in Saudi-Arabië. Het vertrek van Maher uit Utrecht hing al enige tijd in de lucht. De spelmaker stond in totaal drie seizoenen onder contract in De Galgenwaard.

"Na drie seizoenen in Utrecht, en vijf jaargangen in de Eredivisie sinds hij in 2017 vanuit het Turkse Osmanlispor bij PSV terugkeerde, stond Adam open voor een nieuw buitenlands avontuur", verklaart technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite. "Wij hebben Adam te kennen gegeven dat we hem vanwege zijn voetballende kwaliteiten graag bij onze selectie wilden houden, maar ook aangegeven dat we bereid waren mee te werken aan een vertrek in het geval er een passend bod op hem zou worden uitgebracht. Dat laatste gebeurde, en Adam bereikte met Damac FC ook persoonlijk een akkoord."

De controlerende middenvelder, die nog een jaar onder contract stond in Utrecht, maakte intern kenbaar deze zomer graag een buitenlands avontuur aan te gaan. Maher slaat daarbij ook financieel een enorme slag. Bij Damac komt de voormalig PSV'er terecht bij de nummer vijf van het onlangs afgelopen seizoen in de Saudi-Arabische competitie.

Henk Fraser, die sinds dit seizoen voor de spelersgroep staat in FC Utrecht, had onlangs nog kleine hoop op een langer verblijf van Maher. "Ik vind Adam een fantastische speler", aldus Fraser tegenover Voetbal International. "Ik hoop dat hij blijft. Maar ik snap ook wat er speelt. Hij speelt hier al een tijdje, heeft nog steeds een droom en een zekere leeftijd."

Utrecht anticipeerde al op het vertrek van Maher door Go Ahead Eagles-aanvoerder Luuk Brouwers voor iets minder dan een miljoen euro binnen te halen. FC Utrecht kijkt al met al terug op een zeer succesvolle samenwerking met Maher, die drie jaar geleden transfervrij werd binnengehaald. De vijfvoudig Oranje-international was in de Domstad seizoenenlang een stabiele factor en sluit af met 91 wedstrijden voor de club op de teller (9 goals en 14 assists).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi voor alle partijen dus Maher lekker cashen, Utrecht winst gemaakt en de vervanger staat al klaar. Dat zijn de transfers.

Tja... heeft naar mijns inziens nooit volledig kunnen overtuigen. Het is nooit meer de speler geweest die hij bij AZ was. Toen was het een supertalent, maar na zijn AZ-periode is het nooit meer wat geweest. Er is veel kritiek op hem geweest tijdens zijn periode bij ons. Veel balverlies en slechte passes. Heb bij hem nooit het gevoel gehad dat hij écht voor ons cluppie wilde presteren. Al met al een win win situatie voor beide partijen lijkt me!

8 juli 2022 om 17:26

Tja dat laatste krijg je met die enorme reeks aan voormalige talenten/grote namen die bij Utrecht weer een kans krijgen. Die zijn echt niet 100% gemotiveerd om voor Utrecht te spelen. In het verleden zijn het ook eerder de spelers van kleinere clubs die succesvol zijn geweest bij Utrecht (Mertens Toornstra) ipv de zogenaamde grote namen. Utrecht moet eens/weer beleid gaan maken.

8 juli 2022 om 18:04

Helemaal mee eens daarom ben ik blij dat Utrecht een speler als Brouwers heeft gehaald dat lijkt me echt een jongen die zich veder kan ontwikkelen bij ons en de volgende stap kan maken. Ik zie ook veel liever zulke jongens komen die echt willen dan spelers die een grote naam hebben maar niks presteren.

11 juli 2022 om 15:02

En vorig jaar Timber ook een mooi voorbeeld

8 juli 2022 om 22:19

Hij speelde gewoon altijd prima bij Utrecht. Niets mis mee

11 juli 2022 om 14:18

Mua, Maher was het afgelopen seizoen statistisch juist behoorlijk goed, vooral in verdedigend opzicht. Volgens mij had hij 1 van de meeste intercepties van de Eredivisie en maakte ook veel vuile meters. Met de rest ben ik het wel eens. Het is er uiteindelijk nooit meer echt uitgekomen sinds hij vertrokken was bij AZ (eerste periode). Bij PSV gleed hij steeds verder af, bij FC Twente was het niets, bij AZ een kleine opleving maar daar is het ook bij gebleven.

Eerlijk gezegd had hij de tweede keer gewoon niet weg moeten gaan bij AZ. Daar had hij sowieso een basisplaats blijven houden, je speelt er vaak Europees voetbal en je staat er nou eenmaal beter op binnen Europa dan bij pakweg FC Utrecht. Ik heb dan ook nooit begrepen waarom je in hemelsnaam AZ zou inruilen voor Utrecht (niets tegen Utrecht natuurlijk).

Heerlijk toch als je zo nog winst kan maken op zo’n jongen die al 28 is. Leuk gedaan!

Jammer dat het nooit is geworden wat we allemaal ooit dachten. De connectie die hij bijvoorbeeld direct had met van Persie in Oranje op het veld verraadde wel klasse. Of de stap naar PSV achteraf gezien niet de juiste was of dat er wat anders was is lastig te zeggen.

Jammer blijft het wel dat hij na AZ niet de stappen heeft kunnen maken.

Oké en wat is een flinke transfersom?

11 juli 2022 om 14:20

Nauwelijks twee miljoen naar verluidt.

11 juli 2022 om 15:07

Waarvan een deel naar hemzelf gaat omdat hij zijn contract verlengde

Over een half jaar voor een nuts en een appel optehalen. Na de winter dus bij Sparta, Heerenveen of nec

Ik vind Maher een goede voetballer maar ook een hele lui voetballer ik vind dat hij met zijn talent meer had kunnen bereiken dan hoe zijn carriere er nu uitziet. Financieel is dit een hele leuke vervolgstap voor Maher maar sportief gezien is zijn carriere bijna wel voorbij.

8 juli 2022 om 18:09

Ik vond hem nou niet heel lui bij utrecht, niet voor niks dat hij de meeste balveroveringen in de eredivisie had afgelopen jaar.
Vond dat hij vooral vaak onnodig balverlies had en dat vaak op gevaarlijke plekken.

8 juli 2022 om 18:30

Mee eens maar als je hem bijv tegen Ajax uit zag spelen was die echt geweldig maar die week erop tegen een mindere tegenstander vond ik hem toch minder gemotiveerd. Als hij het kon opbrengen om elke week zo gemotiveerd te spelen hadden er wel leukere clubs tussen gezeten dan waar hij nu natoe gaat.

Daar is het ook nooit echt uitgekomen he. Dachten allemaal dat dit een nieuw pareltje zou zijn, maar is het niveau Utrecht eigenlijk nooit meer ontstegen. Terwijl hij bij AZ toch heerlijk begon.

Dit moest de opvolger van Sneijder worden en leek de stap naar de top ook te maken. Helaas is het nooit helemaal gelukt.

"een flinke transfersom" tsja daar blinkt onze FC in uit om die niet te benoemen.
Met andere woorden voor een habbekrats.

Ben er niet rouwig om dat Maher weg gaat, maar waarom zo geheimzinnig naar de fans toe
wat betreft de transfersom.
Of denken ze nu nog steeds dat de gemiddelde Utreg fan niet weet dat het dan wel voor een schijntje is??

Zag vanavond de wedstrijd tegen Heerenveen, Zoveel talent waarom daar niet mee door gaan en een keertje geen play offs halen? Weg met de zgn gevestigde namen.
Gelukkig ruimen ze nu eens op.

Maar goed dat is mijn mening.

Toch wel treurig, eigenlijk. Op je 18e uitgeroepen tot Nederlands Talent van het Jaar, op je 19e A-international, op de 20e de topaankoop van PSV van dat seizoen... En dan op je 28e, nog in de kracht van je leven, naar de zandbak...

11 juli 2022 om 14:21

Ik heb altijd de indruk gehad dat Maher maar moeilijk om kon gaan met het feit dat hij bij PSV 'slechts' 1 van de 11 was. Je zag z'n vertrouwen met de maand afnemen en belandde na z'n eerste seizoen langzaamaan op de bank. Maar goed, nu ben ik aan het gissen. Gezien z'n talent is het wel vreemd, want de omstandigheden bij PSV waren niet eens nadelig voor hem. Het kwam er op de 1 of andere manier simpelweg niet uit.

11 juli 2022 om 22:30

"ik heb altijd de indruk gehad dat Maher maar moeilijk om kon gaan met het feit dat hij bij PSV 'slechts' 1 van de 11 was."

Ik denk dat dit inderdaad een groot deel van het probleem was. Bij AZ was hij de speler waar vaak de ballen bij ingeleverd werden, bij PSV moest hij er zelf voor werken. Daar liepen in zijn eerste seizoen immers ook Wijnaldum, Locadia, Bakkali en Depay rond en daar ging natuurlijk ook wel eens een pass naartoe.

En hard werken is nooit iets voor Maher geweest. Ik heb het zo vaak bij hem gezien, dat hij tijdens een spintje zomaar ineens afhaakte, dat hij bij een duel toch maar z'n been introk... Ik heb altijd gedacht dat Maher echt een topper had kunnen worden als hij zelfs maar de helft van de mentaliteit van mindere goden als Hendrix en Hiljemark zou hebben gehad.

Tot over een paar maanden, halfjaar of een jaar terug in de Eredivisie. Die gaat het zoals de meeste spelers daar, niet lang volhouden.

11 juli 2022 om 14:31

Heb even gekeken naar de competitie in Saudi Arabië en de 2 populairste nationaliteiten die daar spelen zijn op 1 Brazilië en op 2 Marokko gevolgd door Tunesiers , kans is groot dat hij daar makkelijk aanpast ook heeft Damac veel Noord-Afrikanen een hoop Marokkanen en Algerijnen dus lijkt me sterk dat hij het daar niet volhoud.

11 juli 2022 om 14:53

Dat is allemaal leuk en aardig, maar noem mij nu eens spelers die vanuit de Nederlandse competitie naar het midden oosten zijn vertrokken en langer dan één seizoen bij zo'n club hebben gevoetbald. Ik ken ze niet.

11 juli 2022 om 15:02

Karim El Ahmadi speelt daar al sinds 2018.

11 juli 2022 om 15:20

Boussoufa was ook een succes daar was dacht ik zelfs speler van het jaar geworden daar en ook Hamdallah een andere Marokkaan die is volgens vele zelfs de beste presterende speler ooit in de Saudische competitie, hij ligt er als Marokkaan gewoon goed op in Saudi Arabië ook omdat hij denk ik een moslim is, die wordt echt met open armen ontvangen daar.

11 juli 2022 om 17:14

In ieder geval de broertjes de Boer, Boutahar iets recenter.
De meeste gaan daar ook niet naar toe om er nog jaren te wonen maar om nog 1 of 2 jaar te cashen.
Een speler als Maher zal een leuke bankrekening hebben als hij geen gekke dingen heeft gedaan maar zal ook nog lang niet financieel onafhankelijk zijn. Na een jaar of 2 daar kan dat maar zo.

Netjes!
Deze jongen heeft met zijn ervaring veel mogen toevoegen aan Utrecht.
Laatste tijd was niet meer de grote uitblinker maar een zeer nuttige selectielid.
Nu lekker cashen en wie dan terug naar Nederland en je carriere afsluiten bij topclub Fc Emmen

Geef hem inderdaad groot gelijk om nu nog even een paar jaar te cashen. Heb wel altijd het idee geahd dat er meer in zat bij hem

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren