Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Feyenoord ziet optie wegvallen: Oussama Idrissi lijkt elders te tekenen’

Laatste update:

Oussama Idrissi is onderweg naar Damac FC, zo melden diverse Saudische media. Ook 1908.nl bevestigt het nieuws over de 27-jarige buitenspeler van Sevilla, die volgens het medium nog altijd hoog op het lijstje staat bij Feyenoord. Idrissi ligt in Spanje nog tot medio 2025 vast, maar komt niet meer voor in de plannen van trainer José Luis Mendilibar. Arne Slot zag in Idrissi een welkome versterking richting het einde van de transferperiode, maar de Marokkaanse international lijkt aan de slag te gaan in de Saudi Pro League.

Idrissi speelde in het afgelopen jaar op huurbasis voor Feyenoord, waar hij in het kampioensjaar van de club tot 38 officiële wedstrijden kwam. Daarin was de buitenspeler goed voor zeven doelpunten en acht assists. Feyenoord hield de ontwikkelingen rondom Idrissi op de achtergrond nauwlettend in de gaten, daar de Rotterdammers een nieuwe huurperiode wel zien zitten. Idrissi gaat zijn carrière echter vervolgen bij Damac, waar hij voor vijf seizoenen gaat tekenen.

Indien de lucratieve overstap zich daadwerkelijk voltrekt, komt er een einde aan Idrissi’s weinig succesvolle periode bij Sevilla. De negenvoudig international van Marokko staat sinds oktober 2020 onder contract bij de Spaanse club, toen hij voor 12 miljoen euro werd overgenomen van AZ. In totaal kwam Idrissi slechts zeventien keer in actie voor Sevilla. Scoren deed hij niet, al leverde hij wel drie assists. Tussendoor speelde Idrissi nog op huurbasis voor Ajax, Cádiz en dus Feyenoord.

Omdat Idrissi nog twee seizoenen onder contract staat bij Sevilla, lijkt het erop dat de club een transfersom gaat overhouden aan zijn vertrek. De Spanjaarden staan er financieel slecht voor, waardoor elke euro meetelt. Volgens Transfermarkt is Idrissi momenteel 5,5 miljoen euro waard. Wat Damac zal gaan betalen is nog onduidelijk. In Saudi-Arabië wordt Idrissi teamgenoot van Adam Maher, die sinds vorige zomer voor de club speelt. FC Utrecht hield destijds zo’n 1,8 miljoen euro over aan zijn vertrek.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oh balen zeg. Onze 4e keuze tekent ergens anders. Jammer hoor..........

11 augustus 2023 om 10:57

Nouja ik was wel bang dat ze straks weer bij hem uitkomen als de mogelijkheid voor zich deed. Gelukkig is hij vertrokken.

11 augustus 2023 om 11:23

Effe serieus, als je zo stoer praat, verdien je m niet eens... Ik verbaas me echt over dat Feyenoord supporters, die twee jaar geleden nog nergens op rekenden met bijna faillissement, zo neerbuigend kunnen doen over een klasse speler als Idrissi. speelde vorig seizoen steeds beter en had een goede bijdrage aan het kampioenschap met een aantal belangrijke mooie goals en assists. En wat de gemiddelde fan niet ziet, is de arbeid en tactische inspanningen die een Idrissi levert. at een intelligente speler het is ivm de meest buitenspelers. Denken jullie nou echt dat het toeval is dat achtereenvolgens Wijndal en Hartmann zo goed presteren als linksback? Het is niet voor niks dat de vakman Arne Slot zo gecharmeerd is van Oussama. Dat komt omdat hij ziet wat een waarde hij toevoegt aan een elftal . Maar op de tribune in Rotterdam Zuid vinden ze het allemaal niks en kan de oh zo rijke stadionclub makkelijk 3 betere spelers halen....yeah right.

11 augustus 2023 om 11:34

Eens. Vindt ook dat hij het meer dan verdienstelijk heeft gedaan en zijn aandeel heeft gehad in het kampioenschap en Europees succes. Hij is in meerdere wedstrijden beslissend geweest, dus laten wij hem zeker niet afbranden. Daarnaast ook nog een jongen van de club geweest. Zou nu echter wel de kans geven aan spelers die je al onder contract hebt of gehuurd (Sauer, Minteh), Ivanusec die mogelijk komt en Paixao die er kan spelen ipv weer iemand contracteren.

11 augustus 2023 om 11:48

@clarkkent: sommige Feyenoord supporters.

Ik snap eerlijk gezegd de overdreven negativiteit rond spelers als Idrissi, Alireza en tegenwoordig ook Zerrouki echt niet zo. Kritiek hebben op een slechte wedstrijd nag natuurlijk, maar de eerste twee hebben gewoon een prima bijdrage gehad en Zerrouki heeft nog amper een bal kunnen trappen voor ons, maar toch zijn ze de slechteste voetballers ooit als je hier soms leest...

11 augustus 2023 om 12:05

Mee eens. Ik waardeer hem, niet op de laatste plaats omdat hij een paar hele belangrijke goals gemaakt heeft. Anderzijds, Feyenoord zit niet meer in de positie waar het twee jaar geleden zat. We breken verkooprecord na record en er loopt nog flink kapitaal rond op het veld. Als we die stap verder omhoog willen maken en echt willen aanhaken, moet je een ander kaliber scouten dan Idrissi. Ik denk dus dat veel Feyenoorders niet zozeer Idrissi onderwaarderen, maar bang zijn dat er dezelfde fouten gemaakt gaan worden als na het kampioenschap in 2017.

11 augustus 2023 om 12:06

Even nog op argumenten: Idrissi nog een jaar huren. Hij begrijpt het spel wat de trainer wil spelen, hij begrijp wat er nodig is op deze specifieke positie, hij heeft geen kuipvrees, hij heeft een goede mentaliteit...en hij wil zich ontzettend graag laten zien op CL niveau om te bewijzen aan Sevilla en de wereld dat ie meer kan dan alleen AZ. Waarom zou feyenoord het niet doen?
Het is niet alsof ze in de race zijn voor Neymar? Alles wat je haalt voor rond de 10 mio heeft een schrammetje of moet zich aanpassen. Ik heb wel vertrouwen dat die Slot het goed ziet. Vraag me serieus af of de gemiddelde Feyenoord fan uit Berkel en Rodenrijs met de euforie van het kampioenschap in het hoofd dit ook ziet?

11 augustus 2023 om 12:13

Als je de ''overdreven'' negativiteit rond Alireza niet snapt dan zul je misschien moeten overstappen op een andere sport.
Ik kan er namelijk met mijn hoofd niet bij dat elke pass ingeleverd wordt en dat elke aanname dramatisch is en dat ie de bal gemiddeld binnen 3 seconden kwijt is.
Ik kan me oprecht niet voorstellen hoe je dat voor elkaar krijgt als profvoetballer, en dat bedoel ik niet eens denigrerend, ik kan het gewoon echt niet begrijpen.
Net zoals ik het me niet kan voorstellen dat je als profvoetballer zo stijf stijf eenbenig bent net als Robben bijvoorbeeld
Je bent prof en je hebt de basis niet eens onder de knie...hoe dan?
Ik tel altijd af van 3 tot 0 wanneer Alireza de bal krijgt, en 9/10x levert ie de bal in voordat ik bij 0 ben.

Ja het is een prima vent die uitstekend in de groep ligt, ja hij heeft wat belangrijke goals gemaakt... maar hij is gewoon echtttt niet goed genoeg voor Feyenoord, ook niet voor op de bank.

11 augustus 2023 om 12:58

@clarkkent2
Ik ben niet neerbuigend. Het is meer dat Idrissi alleen een back-up optie voor ons is. Het is niet dat onze eerste optie wordt weggekaapt. Het is meer een speler die we zouden willen als alle andere opties niet lukken.

Ik vind Idrissi een momentenspeler. Niet iemand waar je op kunt bouwen. De Feyenoordsupporters hebben hem een heel jaar aan t werk gezien. Hij was niet goed genoeg. Hij laat soms een glimp zien van klasse, maar heeft heel vaak verkeerde aannames, vertraagt het spel etc etc.

4 goals en 6 assists is niet waar we naar moeten streven voor een buitenspeler. Dat moet gewoon beter. Ik heb niks tegen Idrissi, ik vind het alleen niet jammer dat hij ergens anders heeft getekend. Mret Idrissi kun je de CL niet in.

Op de tribune in Rotterdam Zuid zien we graag ambitie. We moeten maar eens niet volledig afgaan in de CL. Dat zou mooi zijn. Als je dan kunt kiezen tussen Ivanusec en Idrissi, dan kies ik toch liever voor Ivanusec.

Overigens is er op Hartman aanvallend gezien nog wel wat aan te merken. Hij is vooral goed omdat hij een hele felle verdediger is. Aanvallend heeft ie potentie, maar rendeert hij nog niet genoeg.

Je projecteert wel heel erg een beeld van 'de feyenoordsupporter' op me. Feyenoord was afgelopen jaar goed hoor, maar de vleugels liepen echt niet zo lekker. Dat we kampioen werden, was ondanks de vleugels. Niet dankzij. Dat kon iedereen zien. Het is geen arrogantie, maar gewoon hoe de situatie ervoor staat.

Als we afgelopen seizoen Xavi Simons op links hadden en pak 'm beet Cerny op rechts, dan waren we met een groter verschil kampioen geworden. Gelukkig laat Paixao het nu steeds meer zien en moeten we afscheid nemen van Ali, Walemark en Idrissi. Alle 3 gewogen en te licht bevonden voor het niveau dat we willen bereiken.

11 augustus 2023 om 13:26

@clarkkent2,

Volgens mij zijn er genoeg die hem niet waarderen, maar ook genoeg die hem WEL waarderen. Het gaat meer om je wilt niveau ontstijgen en dat lukt niet met hem.

Als je dit niet begrijpt:

Til was ook ontzettend belangrijk bij Feyenoord. Hij snapte ook de speelwijze van Slot. Volgens mij was het toch een upgrade toen we naar Szymanski overstapte. Mocht je dat niet vinden vraag dat maar aan psv supporters.

Het gaat niet om neerbuigend etc. Je weet wat je aan Idrissi had, maar je wilt meer. En Feyenoord is ook niet meer van 2 jaar geleden. Of wil je daar blijven?

11 augustus 2023 om 19:21

@vegitosan:

Nee, hoor ik blijf gewoon lekker voetbal kijken en daar heb ik jouw toestemming ook niet voor nodig.

Zowel Idrissi en Ali konden afgelopen seizoen behoorlijke cijfers overleggen en hebben dus zeker hun bijdrage gehad bij de landskampioen.

Maar ja, als Robben al een speler is die "de basis niet onder controle heeft" dan snap ik waarom niemand goed genoeg voor je is. Verdere conversatie lijkt mij niet nuttig, fijne avond!

11 augustus 2023 om 12:23

Maar hij loopt wel binnen......

11 augustus 2023 om 12:35

Het veranderd snel in Rotterdam 😂😂

11 augustus 2023 om 21:10

Wat zei je? Feyenoord meldt zich voor Idrissi zojuist hahaa

Als dit serieus een optie voor Feyenoord was dan hadden ze hem wel eerder aangetrokken. Pfff kom op zeg.

11 augustus 2023 om 10:57

Als je even de tekst leest snap je hoe de vork in de steel zit. Volgende keer wat meer lezen dan alleen de titel!

11 augustus 2023 om 11:13

Ja maar soccerfan vind het interessanter om onder elke artikel iets te zeggen zonder inhoudelijkniets te zeggen. Ook een kunst op zich

11 augustus 2023 om 11:28

Dat is toch wat VZ wil? Olie op het vuur gooien met titels en wij als dolle honden op elkaar duiken

11 augustus 2023 om 11:37

Wat zegt hij verkeerd dan, als Feyenoord hem als realistische optie zag hadden ze Sevilla/hem maar eerder moeten benaderen.

11 augustus 2023 om 12:11

Soccerfan vindt het vooral heel interessant om onder elk artikel als 1 of ander orakel over te komen die helemaal weet hoe de lijntjes lopen

11 augustus 2023 om 12:32

@tinus45

Als je het artikel zelf zou lezen, zou je het weten. Probeer het eens.

11 augustus 2023 om 12:36

Die toch even rustig man. De transferperiode duurt nog bijna drie weken. Alle tijd.

Je moet die ophitsende media toch niet geloven!

En zo verdwijnt hij in de vergetelheid. Zodat we over een paar jaar denken. Oh ja, weet je nog, Idrissi... Wat is daar eigenlijk van geworden...

11 augustus 2023 om 10:59

Die jongen is 27. Wereldtop gaat het nooit meer worden. Op deze manier voetbalt hij zich stinkend rijk en heeft geen financiële zorgen meer voor de rest van zn leven. En kan daarmee zorgen voor zn naasten. Ik snap hem wel

11 augustus 2023 om 11:02

Net als Theo Lucius haha. Zon speler waarvan je nu denkt; Gods die heeft ook nog bij ons gespeeld. Nog best aardig ook trouwens.

11 augustus 2023 om 11:03

Euhhh, multimiljonair waarschijnlijk

11 augustus 2023 om 11:06

Klopt. En dan kijkt hij weer naar zijn bankrekening en draait hij zich weer lekker om in zijn bedje.

Ben benieuwd wanneer Ivanusec gepresenteerd word, las dat de deal misschien gaat klappen. Zou toch zonde zijn.

11 augustus 2023 om 10:59

Er is een principeakkoord, maar Zagreb wil de CL-voorrondes eerst afmaken met Ivanusec. Daarna komt hij naar Rotterdam. Een Kroatische journalist gaf aan dat hij nu alsnog blijft, omdat Zagreb andere transferinkomsten heeft. Maar 1908.nl heeft dat ontkracht.

11 augustus 2023 om 11:10

Alsof 1908.nl (feyenoord fan krantje) meer inzicht en dichterbij Ivanusec en Dinamo Zagreb staat dan Kroatische journalisten. Denk dat die er een meer realistische kijk op hebben. Ik zou er nog niet zo gerust op zijn dat Ivanusec daadwerkelijk gaat komen.

11 augustus 2023 om 11:10




'1908.nl heeft dat ontkracht'

Dat is natuurlijk geen reden om klakkeloos aan te nemen dat het niet zo is, wij van WC eend adviseren WC eend achtig tafereel. Ik vrees voor jullie dat Ivanusec niet komt, ik lees meerdere bronnen die dit zeggen, niet alleen een Kroatische journalist. Zagreb heeft de poen binnen met Sutalo en Livakovic, Ivanusec hoeft niet zo nodig meer weg nu.



11 augustus 2023 om 11:22

In krant in kroatie stond inderdaad dat men overweegt om Ivanusec te houden wanneer de deal met Ajax doorgaat over Sutalo omdat er dan een aanzienlijk bedrag binnenkomt en wanneer men zich plaatst voor CL men niet meer geld nodig heeft of enorm veel meer gaat verlangen voor Ivanusec

11 augustus 2023 om 11:30

Het zou nog kunnen volgens berichten maar dan zal Feyenoord het bod aanzienlijk dienen te verhogen. Meen een bedrag tussen 15/16m te hebben gelezen dat Dinamo Zagreb dan wil. Ze gaan ook CL spelen dan ga je niet voor een habbekrats op het laatste moment een van je betere spelers verkopen. Betwijfel dat Feyenoord dat gaat doen, dus daarom word dat een moeilijk verhaal.

11 augustus 2023 om 12:33

1908 is geen Feyenoord krantje. Het is van Rutger Vink. Iemand die nogal wat connecties binnen de club heeft. Beetje de Fabrizio Romano van Feyenoord zeg maar.

11 augustus 2023 om 11:40

Ik verwacht niet dat hij komt hoor. Daar gaan tussendoor grotere clubs tussen zitten met meer geld. Persoonlijk schat ik de kans dan ook klein in op een transfer, al hoop ik het wel. Denk namelijk dat ze hogere biedingen zullen ontvangen van kapitaalkrachtige clubs. 8,5 miljoen is echt een schijntje voor zo'n klasbak en lijkt mij kwestie van tijd voordat een club er paar miljoen bovenop doet. Dan is zo'n principe akkoord ook niet veel meer waard.

Los van dat ik hem niet per se gekocht zag worden, heeft hij het echt top gedaan. Uitstekend duo met Hartman die vooral in het laatste kwartaal goed op elkaar ingespeeld waren. Betrokken bij 15 goals, waarvan cruciale momenten tussen zaten (groningen thuis). Alle succes gewenst in Saudi-Arabië!

11 augustus 2023 om 11:05

Meen je dit?
Hij was wel belangrijk, maar hij heeft echt zo ontzettend veel dom balverlies geleden. Een grote bron van ergernis. Niet meer dan een momentenvoetballer die een hele wedstrijd verschrikkelijk kan spelen, maar ineens scoort of een assist geeft. Maar als je dan een momentenvoetballer bent, moet je wel iets productiever zijn dan 4 goals en 6 assists in een heel Eredivisie seizoen.

11 augustus 2023 om 11:09

Ja hoor, ben het met je argumenten eens dat we op dit moment iets beters verwachten op die positie qua spel en productiviteit. Om die reden hoefde ik hem ook niet terug te zien dit seizoen. Maar zijn bijdrage afgelopen seizoen vond ik prima en de wisselwerking met Hartman aan de linkerkant hebben ons veel mooie goals/aanvallen opgeleverd.

Yes ben hier zo blij mee heb in een ander bericht al gezegd dat ik hoopte dat Schneiderlin naar Damac gaat omdat ze ook nog een goede 6 missen. Idrissi is wel een verassing, vorig seizoen nog een goede speler in de top van de Eredivisie, wordt wel makkelijk aanpassen voor hem met Maher erbij. Al-Bishi is op dit moment de enigste fatsoenlijke aanvaller bij Damac en die zal op rechts spelen, Idrissi op links, nu nog een topper van een spits erbij wellicht Douvikas?

Idrissi had natuurlijk gewoon een goeie speler (zeker in deze situatie) voor Feyenoord geweest als je naar zijn statistieken kijkt. Al met al zou ik het ook weten als ik Idrissi was op deze leeftijd, ophalen die miljoenen in SA in plaats van zwoegen in Rotterdam Zuid.

Niet goed genoeg voor Feyenoord, maar ben wel benieuwd wie ze nu halen op de vleugels nu Ivanusec zo goed als zeker niet komt. Zagreb heeft de centen binnen, dus Ivanusec hoeft en zal niet gaan.

11 augustus 2023 om 11:23

Dat van Ivanusec schijnt te kloppen men wil hem houden omdat Sutalo meer opgeleverd heeft dan verwacht en de noodzaak voor verkoop bij plaatsing voor CL er niet meer is?

Ha weer iemand die ervoor kiest om voor het lekkere zonnige klimaat naar Saoedi Arabie te verkassen.

Hier hoef je toch niet rouwig om te zijn.

Onder leiding van Slot is er deze zomer al genoeg middelmaat aangetrokken.

Het ging vorig zomer juist zo goed onder leiding van Te Kloese, waarom dan het aankoopbeleid in handen van een passant schuiven?

11 augustus 2023 om 11:59

Geduld, geduld!!
Ivanusec komt eraaaaaan.

11 augustus 2023 om 14:02

Er gaan steeds meer geluiden op dat die deal definitief afgeketst is.

Het is toch best vreemd te noemen dat er nog steeds geen definitief akkoord ligt?
Ook al wil Zagreb hem behouden voor de wedstrijden tegen Athene dan nog zou er al wel een akkoord moeten liggen.

Nee, ik ben bang dat dit een Gnonto’tje is…
Wekenlang gek gemaakt worden om uiteindelijk Idrissi als aanwinst te gepresenteerd te zien worden.

Feyenoorders die nu laconiek reageren. Doe normaal en wordt aub geen Ajax met hoogmoedig gedrag.

Ook steeds meer jongens van het niveau Idrissi en Rekik trekken nu richting SA. Zo worden ook de ‘mindere’ clubs beter en dus een sterkere competitie in de breedte!

Spelen niet meer voor de top, vullen liever nog meer hun zakken. Gaat nergens meer over.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren