Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente haalt 'kampioenenmaker' binnen als opvolger Kluivert

Laatste update:

Jan Zoutman vervolgt zijn trainersloopbaan bij FC Twente. De Tukkers melden op de website van de club dat de voormalig coach van Topklasser IJsselmeervogels is binnengehaald en zijn handtekening zet onder een eenjarig contract in Enschede. Zoutman wordt de coach van Jong FC Twente.

De 43-jarige oefenmeester is gestrikt als opvolger van Patrick Kluivert, die op zoek is naar een nieuwe job. "Ik vind het een heel mooie uitdaging om als trainer bij het beloftenteam van FC Twente aan de slag te gaan", zegt Zoutman. "Jong FC Twente is het hoogste opleidingsteam van de club en komend seizoen spelen we in de Jupiler League. Ik hoop samen met de andere stafleden een mooie bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de beloftenspelers."

Zoutman, die drie jaar bij IJsselmeervogels werkte en in maart vertrok bij deze club, begint woensdag aan zijn nieuwe klus. Met IJsselmeervogels werd hij twee keer algeheel amateurkampioen van Nederland: als coach van Argon slaagde Zoutman daar een keer in. De oefenmeester heeft al ervaring met de Jupiler League, want in het verleden was hij ook nog werkzaam bij HFC Haarlem.

Jan Zoutman is een goede coach voor de beloften van FC Twente

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hier ben ik erg blij mee. Iemand met veel ervaring, ik hoop dat hij een goede is voor onze jeugd.

Ik vind het wel passen bij het "nieuwe" beleid van Twente. Geen grote naam, maar een persoon die zijn sporen in trainersland al heeft verdiend. In tegenstelling tot Kluivert zal deze man zijn focus volledig op Twente hebben staan, ik hoop ook voor langere tijd.

Waar Kluivert ook was aangesteld om talenten binnen te hengelen, zal Twente nu langzaam naar de situatie toe moeten dat de talenten uit de eigen jeugdopleiding komen. Dan heb je wat minder een "uithangbord" nodig.

Wat betreft de resultaten zullen we af moeten wachten, de trainer is natuurlijk ook afhankelijk van het spelersmateriaal. Hoe dan ook, ik vind het geen slechte keuze.

Slim van Jan Zoutman om deze stap te maken. Hij is in het bezit van het trainer/coach betaaldvoetbal diploma, dus mocht Schreuder aan de kant gezet worden wegens slechte resultaten, kan hij het stokje overnemen.

25 juni 2013 om 18:32

Michiel Janssen is hoofdtrainer van twente. En Zoutman is aangesteld voor de beloften.

Kaarten lijken geschud bij Twente.
Schreuder/jansen koningskoppel van het eerste team !

25 juni 2013 om 18:13

dat twente dat wil lijkt me wel duidelijk, maar accepteert de knvb dat?

Alles beter dan die air Miles spaarder kluivert. Die was drukker met andere dingen dan trainen. Zoutman prima keuze en weet zeker dat hij het niveau omhoog kan tillen

25 juni 2013 om 23:59

Dus Kluivert heeft het slecht gedaan? En het niveau is dusdanig dat het echt omhoog moet ?

26 juni 2013 om 00:08

Klopt goed gelezen. Het niveau moet idd omhoog en dat ging met kluivert helemaal de verkeerde kant op.

Prima zet, hij heeft ervaring in de JL en kan de beloften wel beter maken. Het is taak om op elk trainingsonderdeel een trainer te zetten met kwaliteiten. Als Twente dit niet doet, zal dit te merken zijn aan de prestaties in de loop van het seizoen. Afgelopen jaar waren er dus heel veel koekenbakkers die de jongens niet goed genoeg hebben voorbereid. Hopelijk gaat Twente nu goed op zoek naar nieuwe trainers en worden de prestaties volgend seizoen weer om aan te zien

ik kan mij vaag herinneren dat hij trainer was van haarlem( volgens mij toen haarlem tegen het einde zat), de resultaten met de amateurs zijn goed en ervaring in de jl heeft hij dus goede zet.

Ken de trainer zelf niet.

Maar wat ik mij wel afvraag.
Hoe gaan ze die jongens motiveren hetzelfde als bij de "jong" teams in de jupiler league.
Je gaat altijd proberen om kampioen te worden maar wanneer deze jongen niet kunnen promoveren is dit toch raar.
Hetzelfde geld voor degraderen worden ze hier dan niet laks van.

26 juni 2013 om 01:10

De jeugd teams kunnen na 2 jaar wel degraderen. Maar niet naar de topklasse, maar terug naar de beloften competities. Het slechts presterende jeugd elftal zal dan vervangen worden door de kampioen van de beloften competitie. Komende 2 seizoenen is deze regeling vooralsnog bevroren en zullen Jong-psv, Jong-ajax & Jong FC Twente zowieso in de Jupiler spelen. Geen enkel jupiler team zal de komende 2 jaar kunnen degraderen.

26 juni 2013 om 20:25

Dat begrijp ik.

Maar hoe kun je met zo'n constructie spelers "straffen / lonen" wanneer er geen promotie en degradatie is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren