Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente bevestigt: Arnold Bruggink wordt nieuwe technisch directeur

Laatste update:

Arnold Bruggink wordt de nieuwe technisch directeur van FC Twente, zo maakt de club uit Enschede bekend via de officiële kanalen. De oud-middenvelder volgt per 1 juli aanstaande Jan Streuer op, die onlangs samen met trainer Ron Jans bekendmaakte na dit seizoen te vertrekken uit De Grolsch Veste. Streuer gaat Bruggink ‘voorlopig’ nog wel inwerken en ondersteunen, aldus FC Twente.

De komst van Bruggink hing al weken in de lucht. De analist van ESPN, die zelf 113 wedstrijden voor de Tukkers speelde, loopt al ruim een jaar mee met FC Twente en de club zag in hem de geschikte opvolger van Streuer. Bruggink gaf onlangs al aan dat hij openstaat voor de functie als technisch directeur bij zijn oude club, maar dan wel als hij in ieder geval tijdelijk begeleid kan worden door Streuer. Dat gaat dus gebeuren.

“Afgelopen week was al te horen en te zien dat Bruggink kandidaat is voor deze functie”, begint FC Twente op de clubsite. “Arnold heeft dit seizoen reeds op vele vlakken meegelopen binnen de club. We verwachten binnenkort tot een overeenkomst met Arnold te komen, waarna hij vanaf medio maart al aan de slag gaat bij FC Twente. Met ingang van 1 juli is Arnold dan de nieuwe technisch directeur, waarbij Streuer hem voorlopig inwerkt en ondersteunt.”

De nieuwe rol als technisch directeur betekent ook meteen het einde van het werk van Bruggink bij ESPN. Die functie legt hij namelijk neer. De tweevoudig Oranje-international debuteerde op zestienjarige leeftijd in de hoofdmacht van FC Twente. Daarna speelde de oud-middenvelder achtereenvolgens voor PSV, RCD Mallorca, sc Heerenveen en Hannover 96. Eind 2010 keerde hij terug bij FC Twente om daar zijn spelersloopbaan af te sluiten. Het aanstellen van een opvolger van Jans zal een van de eerste taken worden van Bruggink.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pfoah ik houd mn hart vast. Bruggink komt uit de streek, kent d club, heeft in Spanje, Duitsland en Nederland gevoetbald en dus hopelijk een netwerk en lijkt me een integere vent. Maar of dat genoeg zal zijn om in Steuers' voetsporen te treden vraag ik me af.
Ook nog een trainersvacature die ingevuldoet worden + financieel directeur; ik vrees weer roerige jaren bij ons.

17 februari 2023 om 10:59

Ik ben daarom ook wel heel blij dat Streuer nog ruim tijd neemt om hem bij de hand te nemen. Bruggink is geen domme jongen en het is zeer weloverwogen. Garanties krijg je natuurlijk nooit, ook niet met een 'externe'.

17 februari 2023 om 11:15

Zou mooi zijn als Streuer nog jaren lang als een soort mentor van Bruggink kan dienen. Op dit moment lijkt Bruggink mij vooral veel te lief voor dit harde vak. Ik zie Bruggink bijvoorbeeld niet maandenlang zo kalm blijven als Feyenoord constant voor een speler komt, laat staan wanneer hij ook al die shit van vervelende supporters en journalisten die daarbij komt kijken over zich heen krijgt. In die situaties zou het toch lekker zijn als ie even wat advies van Jan kan krijgen.

17 februari 2023 om 11:15

Blijft vreemde move (net als bij Ajax overigens met Huntelaar). mensen benoemen zonder enige leidinggevende ervaring en dan inzetten als Technisch directeur.... In bedrijfsleven zou dit nooit kunnen wanneer wordt het voetbal nou eens volwassen. Een vd Sar zou eerst eens wat cursussen moeten doen en ook een bedrijf moeten leiden zodat hij alle aspecten van het managen leert en weet... Nee in NL benoemen we hem gelijk als directeur van een miljoenen bedrijf..... Twente, idem. Omgekeerd is ook niet goed iemand benoemen die totaal geen verstand heeft van Voetbal maar een hele goede directeur is uit het bedrijfsleven maar enig financieel en bedrijfskundig inzicht zou wel handig zijn

17 februari 2023 om 11:26

Dat is de grap, iedereen binnen de voetballerij vindt de voetballerij zo bijzonder en uitzonderlijk dat het niet als een gewone organisatie gerund dient te worden.
Wanneer puntje bij paaltje komt is het gewoon net als de rest een organisatie die een goede HR afdeling nodig heeft en de juiste man op de juiste plek moet zetten. Of je de HR nu HR, personeelsafdeling of scouting noemt, en of de werknemers nou goed moeten lassen, boekhouden of voetballen, het verschil is niet zo groot. Het enige is dat er bij voetbalclubs veel emotie komt kijken (wat beslissingen vooral negatief beinvloedt)

17 februari 2023 om 13:13

Precies wat je zegt. Brugging zal op veel punten capabel zijn. Het onderhandelen is echter een belangrijk onderdeel van TD zijn en hoe sterk hij hier is vraag ik me af.

17 februari 2023 om 13:42

Onderhandelen is echter meer dan stoïcijns je poot stijf houden. Los van dat we niet weten of Bruggink dat kan of niet, moet je ook gewoon sociale vaardigheden hebben. Niet alleen als TD, maar ook als directielid. Een Van Leeuwen en Verbeek maakten zichzelf op dat vlak al onmogelijk.
En ja.. een beginneling aantrekken blijft een risico. Daarom ben ik nog zo blij met Streuer. Die man is goud waard.

Prima persoon bij een mooie club en dito vacature. Bruggink is een rustige, zelfverzekerde persoon die op het eerste gezicht perfect bij een club als FC Twente. No-nonsense, geen gekkigheid maar Tukkerse nuchterheid. Weet haast zeker dat hij er gaat slagen. Veel succes gewenst, Arnold. In mijn ogen de perfecte man op de juiste plaats!

17 februari 2023 om 11:10

Op basis waarvan ben je zo zeker? Omdat hij een nuchtere Tukker is? Dat vind ik niet echt een argument. Dat wil misschien alleen zeggen dat hij bij de club past, maar dat maakt hem nog niet direct een goede TD.

17 februari 2023 om 12:54

Wie is dat wel op voorhand? Fledderus had ook de gunfactor mee, maar heeft achteraf hopeloos gefaald volgens velen. Terwijl hij toch mega bedragen in het laatje van de FC bracht. Wat is goed trouwens? Wanneer je kampioen wordt en jij degene bent die de spits heeft aangetrokken? Of wat ...? Blijft sowieso moeilijk om over voetbal te praten haha.

Maar wat ik zei. Ik vind Bruggink qua persoonlijkheid perfect passen bij FC Twente.

17 februari 2023 om 13:16

Waarom had Fledderus de gunfactor mee? Ik vond dat altijd al een arrogante kwal die denkt dat hij erg goed is, maar dat duidelijk niet is.

17 februari 2023 om 14:58

Je gaat mij nu allemaal wedervragen stellen, maar jij zegt dat je haast zeker weet dat hij er gaat slagen, als TD. Ik vraag waarom je dat zo zeker weet.

17 februari 2023 om 11:21

Huntelaar is ook een nuchtere boer dat is toch geen criteria om succes te hebben?

17 februari 2023 om 11:27

Huntelaar zit nu dan ook bij alles behalve een nuchtere club.

17 februari 2023 om 14:56

We hebben het hier niet over de functie als perschef of spreekbuis, hè?! Natuurlijk een rustige en welbesproken man, maar natuurlijk totaal niet geschikt om als technisch directeur aan de slag te gaan. Hij heeft 0 competenties op dat vak, 0. Geen ervaring als assistent of hoofdtrainer, geen ervaring in de scouting. Hij is voetbalanalist met een minimaal netwerk.

Ik mag Bruggink wel, maar ik vind dit wel een enorme gok. Het moet echt nog blijken of hij geschikt is als TD. Ben erg bang dat alles wat opgebouwd is in de laatste 3 jaar door Jans, Streuer en vd Kraan nu als een kaartenhuis in elkaar zal vallen.

17 februari 2023 om 11:02

Dat het inzakt is denk ik ook niet meer dan logisch. Er is 2 jaar aan een team gewerkt en men weet wat men aan elkaar heeft. We moeten gewoon opnieuw beginnen (maar financieel stukken sterker). Gezond bouwen aan de toekomst.

17 februari 2023 om 11:29

Ook wanneer Streuer en Jans waren gebleven was de kans groot dat Twente een stapje terug moest doen. Komende zomer wordt er geoogst qua transfers en moet je sowieso nieuwe (mindere) spelers weer inpassen.
Het is gewoon het lot van een Nederlandse club, helemaal wanneer je financieel van ver komt. Ik verwacht de komende jaren nog wel de golf beweging van bouwen, verkopen, opnieuw opbouwen, verkopen etc etc

17 februari 2023 om 13:45

Precies, dat is ook een reden waarom Jans afscheid neemt. Deze zomer is een leegloop, en beter gaat het voor hem niet worden. Liever nu door de voordeur, dan eruit worden geschopt wanneer resultaten tegen gaan vallen met een uitgeklede selectie.

17 februari 2023 om 14:54

@29er - Dat is inderdaad ook onvermijdelijk, zeker kijkend naar het scenario van FC Twente. Toch is er financieel wel wat mogelijk en dan wil je liever geen onervaren technisch directeur die alles moet gaan opbouwen.

17 februari 2023 om 14:52

Het zal niet snel volledig in elkaar storten omdat de portemonnee met het jaar gevulder zal worden, maar dit kan de ontwikkeling wel flink in de weg zitten. Wel denk ik dat volgend jaar een tussenjaar wordt waarin je ondanks een groter wordend budget niet zomaar even meedoet voor de vijfde plaats.

Echter is dit natuurlijk een totaal bezopen beslissing. De hoofdscout of scout was nog een logischere oplossing geweest. Nu zit je met iemand die een snelcursus technisch directeur krijgt. Dan krijg je die functie ook gewoon in de schoot geworpen op basis van eigenlijk helemaal niets. Ik kan er niet met m'n hoofd bij dat ze juist nu zo'n beslissing nemen.

Van de RvC hoef je ook niets te verwachten, want die zijn in hun eigen taken al volledig incompetent. Daar mag een snel een frisse wind gaan waaien. Voetbalverstand is daar ook geen overbodige luxe.

Een management team hoort, net als een elftal, uit een mix van kennis en ervaring te bestaan.Een van de taken van een RvC is om dat te bewaken. En daar zit wel een probleem Met steun van Streuer kan Bruggink slagenMits een ervaren AD, FD en trainer het team completeren.De huidige RvC van FC Twente heeft in het recente verleden niet bewezen dit proces zelf te sturen.Voor de continuïteit van FC Twente is een sterkere RvC van groot belang

17 februari 2023 om 13:48

Dat is voor elke club van belang. Het zal mij eerlijk gezegd niet verbazen als Streuer de RvC gaat binnentreden. Dat is geen fulltime functie, dus kan ie het toch hennig an doen.

Streuer was puur geluk, ook niet 1 op 1 op te vangen. Waar vind je nou iemand met zo veel ervaring in de top, met ook nog is een Twente historie, en ook nog is te betalen is. Die is er niet. Die man was 70 toen hij binnen kwam, al lang binnen en doet het zeker niet meer voor het geld, maar voor z'n plezier. Ja, die moet je op gegeven moment vervangen, dus deze manier zie ik wel zitten. Hem gebruiken als opleider voor een nieuwe generatie.

17 februari 2023 om 14:48

Maak dan de hoofdscout technisch directeur. Dan heb je in ieder geval iemand met een al aanwezig netwerk en de intrinsieke competenties. Dat is ook een risico, maar een beduidend kleiner risico dan dit.

Zowel op sportief als bestuurlijk vlak gaat er een hoop veranderen komende zomer dus dat zal zeker begin volgend seizoen wel te merken zijn. Maar als Streuer nog een transferperiode als klankbord fungeert zal Bruggink voldoende steun moeten hebben om een prima team samen te stellen. Ik hoop dat het gaat lukken, Bruggink komt altijd wel correct over. Misschien soms iets te veel nadenken waardoor mensen hem saai vinden maar Twente is niet echt een club om enorme risico's mee te nemen.

17 februari 2023 om 14:46

Maar correct overkomen is slechts 1 tot 5 procent van het vak technisch directeur. Hij heeft totaal de competenties niet en uit niets blijkt dat hij de juiste kandidaat is. Hij heeft 0 ervaring in elk aspect van een technisch directeur.

17 februari 2023 om 18:43

Hoe denk jij dat mensen aan een carriere als TD beginnen? Via een opleiding?

18 februari 2023 om 01:49

De betere Td's liepen al mee in meerdere functies binnen de voetballerij alvorens ze TD werden. Denk daarbij aan assistent, hoofdcoach, scout, hoofdscout en noem het allemaal maar op. Zelfs in z'n onervaren jaren had Streuer al ervaring in meerdere van die functies.

Streuer helpt ‘m voorlopig.

Bruggink kent de club, en de meeste Ins and Outs waarschijnlijk ook wel en lijkt me niet iemand die snel in paniek raakt. En mòcht dat alsnog gaan gebeuren, dan is Streuer vooreerst z’n vangnet.

Hij mag het eerst gaan laten zien ipv dat ik meteen een oordeel vel.

Bruggink wordt een kind van de club genoemd maar als speler verliet hij Twente waar de arbitrage commissie aan te pas moest komen.
Hij had schijt aan waar die alles aan te danken had en Twente werd afgescheept met een fooi.
Dus hij zit er in eerste instantie voor ichelf,voor de functie.
Niet omdat hij zoveel binding heeft met Twente want dat had hij als speler ook niet.
We moeten hem dus puur op zijn werk gaan beoordelen.
Maar binding met Twente heeft hij echt niet.
Als hij het goed doet gaat hij straks weg voor het eerste aanbod waar die meer kan verdienen.

17 februari 2023 om 14:24

Dat mensen weggaan omdat ze ergens anders een uitdagender baan of omgeving vinden en omdat ze meer kunnen verdienen, vinden we overal normaal, behalve in voetbal. Dat is een beetje idioot toch?
Zeker als hij nog moet beginnen een waardeloos argument.

17 februari 2023 om 16:01

Klinkt als een zakelijke man..

Tja, ongelooflijk hoe je als directie en RvC op zo'n beslissing komt. De man heeft 0 ervaring in het vak, nauwelijks een relevant netwerk en heeft ook nooit meegelopen met de scouting. Hij is tevens nooit hoofdtrainer of assistent geweest. Ik ben bang dat dit geen succesverhaal gaat worden. Streuer helpt hem wellicht, maar je leert niet zomaar even alles in een klein halfjaar, ook niet in anderhalf jaar.

Als ik ook kijk naar de resultaten bij de relatief grote clubs betreft een onervaren technische directie, dat gaat keer op keer niet bepaald van een leien dakje. Ajax, PSV, Groningen, Utrecht, Feyenoord, Heerenveen, Vitesse... Allemaal in de afgelopen jaren problemen gehad met onervarenheid in die functie. Daarbij was dat het grote probleem van FC Twente in het jaar dat het degradeerde. Ja, ik weet het... karma, schulden... Echter had FC Twente nooit mogen degraderen met dat budget, maar Jan van Halst had de ballen verstand van technische zaken.

Ik kan er nog steeds niet bij hoe je het als directie in je hoofd haalt om juist nu voor een totaal onervaren technisch directeur te gaan. Wat was dan in hemelsnaam het profiel en wat waren de criteria?!

Ik ben echt benieuwd wat de grijze muis, a bruggink, er van gaat maken. Vooringenomen zeg ik: t wordt helemaal niks. Hopelijk voor fc twente zit ik er naast.

Dit kan toch niet. Die jongen heeft nul ervaring als technisch directeur. Niet het charisma van een topspeler. Vrees zware tijden voor Twente. Die moet straks gaan onderhandelen met makelaars en spelers overtuigen om voor Twente te kiezen. En goed verkopen. En welk netwerk heeft hij dan. Nooit iets bewezen. Dat is een groot verschil met Streuer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren