Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen wint en wacht zinderend slot van de Keuken Kampioen Divisie

Laatste update:

FC Groningen heeft gedaan wat het moest doen in de strijd om directe promotie naar de Eredivisie. De Trots van het Noorden was in Euroborg veel te sterk voor SC Cambuur, dat er met een 3-0 nederlaag genadig vanaf kwam. Doelpuntenmakers waren Marvin Peersman, Thom van Bergen en Romano Postema. Dankzij de zege staat Groningen op 70 punten en heeft het Roda JC Kerkrade (71) en Willem II (74) in het vizier. Groningen neemt het nog op tegen zowel Roda als Willem II.

Cambuur zorgde voor het eerste gevaar via Daniel van Kaam, die vanaf randje zestien teleurstellend over schoot. Groningen liet zich al snel zien via Peersman. De verdediger, in de afgelopen speelronde tegen VVV-Venlo goed voor een cruciale assist, kopte naast uit een hoekschop.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De verlossende openingstreffer voor Groningen volgde alsnog uit een hoekschop. Laros Duarte schilderde een hoekschop tot bij de tweede paal, waar Peersman boven alles en iedereen uittorende en alsnog scoorde tegen zijn oude ploeg 1-0. Een vlammend schot van Leandro Bacuna vloog enkele minuten later over.

De intenties van Groningen waren duidelijk: zo snel mogelijk de voorsprong verdubbelen. De tweede treffer leek een kwestie van tijd en dat bleek ook zo te zijn. Postema stuurde Van Bergen diep en laatstgenoemde rondde overtuigend af: 2-0. Groningen hoopte het duel nog voor rust definitief in het slot te gooien, maar Cambuur-goalie Yannick van Osch voorkwam dat door te redden op het verwoestende schot van Jorg Schreuders.

Ook na rust had Cambuur weinig in te brengen en ontsnapte het meermaals aan de 3-0, toen Duarte en Van Bergen op Van Osch stuitten. Er leek niets aan de hand voor Groningen, totdat Hidde Jurjus ruim twintig minuten voor tijd een directe rode kaart kreeg voor het neerhalen van de doorgebroken Milan Smit. De daaropvolgende vrije trap leverde geen gevaar op voor de ingevallen doelman Dirk Baron.

Ook met een man minder bleef Groningen de gevaarlijkere ploeg. Dat bleek onder meer uit een scherpe counteraanval, die net niet kon worden afgerond door Schreuders. Zijn poging vloog enkele centimeters naast. Cambuur probeerde het wel, maar het ontbrak bij de Leeuwarders simpelweg aan kwaliteit en overtuiging. Postema schoof vlak voor tijd zelfs nog zijn achttiende van het seizoen binnen: 3-0.

Groningen neemt het vrijdag in Tilburg op tegen Willem II. Op de één na laatste speelronde reist de ploeg van Dick Lukkien naar Velsen-Zuid voor het treffen met Telstar. Op de laatste speeldag komt Roda JC naar Euroborg in wat waarschijnlijk een allesbepalende wedstrijd zal zijn om directe promotie naar de Eredivisie.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgend jaar gewoon weer terug, wisseling van de wacht met de mannen uit Arnhem 🫡

Dat was nooit een rode kaart. Wat een farce. Hopelijk wordt die geseponeerd, want hebben Jurjus gewoon nodig komende week.

Uitstekende overwinning. En weer goaltje Postema.

20 april 2024 om 23:08

Een kaart op basis van een waarneming van een grensrechter die 25 meter verderop staat? Kan nevernooitniet stand houden lijkt me.

20 april 2024 om 23:23

Volgens mij constateerde de scheids wel de overtreding, maar keek hij naar zijn grens voor eventueel buitenspel. Neemt niet weg dat de beslissing wel erg dubieus was. Wedstrijden zonder VAR zijn soms een loterij wat dat betreft.

Ok ga er maar vanuit dat die rode kaart van Jurjus geseponeerd wordt. Wat een idiote actie van de scheidsrechter en vooral de grensrechter, want volgens mij was het op advies van die beste vrouw die 40 meter van de situatie vandaan stond.

Hopelijk wint Willem II volgende week en verliest Roda bij Jong Ajax. Dan is Willem II zeker van promotie.

20 april 2024 om 23:18

Alleen winnen van Willem II is voldoende. Laten we dat ook maar zo doen dat Roda ook wint. Zijn er 2 blij en geholpen. Bizar spannend dit pff

20 april 2024 om 23:26

Liever dat Groningen de volgende twee wedstrijden 6 punten pakt, Willem II 1 punt en Roda JC 4 punten. Heb je op de slotdag 3 ploegen die kampioen kunnen worden, is toch veel leuker?

20 april 2024 om 23:41

Is wel veel leuker maar ik denk niet dat het zover komt.

21 april 2024 om 11:01

We kunnen ook dealtje sluiten hoor. Gelijkspelen volgende week. Winnen wij wel van Roda thuis. Jullie kampioen, wij 2e.

Ga er wel vanuit dat Groningen in beroep gaat tegen die kaart, Jurjus is toch wel fijn om erbij te hebben straks. Leuke wedstrijd om te zien!

Met de VAR zouden ze zien dat er geen contact was.
Maar nog erger, dat het buitenspel is.

Ga er van uit dat deze kaart niet blijft staan.

Ik denk dat Willem II en FC Groningen direct promoveren en hopelijk Roda JC via de nacompetitie. Hebben ze alle drie recht op

Belachelijke rode kaart wat mij betreft, en waar liep die grens ook. Dik verdiende overwinning, Cambuur heeft niet 1 kans gecreëerd in 94 minuten voetbal. Zelfs niet tegen 10 man, wat een matige ploeg. Nu op voor de finales in Tilburg en thuis tegen Roda. Alle vertrouwen in rechtstreekse promotie!

En dat met 10 man, vond de rode kaart onterecht, grens kon dat never nooit zien en met een var zou je dus veel meer overzicht hebben. Maar goed zelfs met 10 prikken ze een goaltje mee. vond de tegenstander erg matig vandaag

Belachelihke rode kaart scheids snapt er niks van

21 april 2024 om 12:55

Overdrijven is ook een vak hoor. Vanuit scheidsrechter oogpunt is het logisch dat hier rood gegeven is. Er is contact, er is een doorgebroken speler etc. Hier is de VAR voor bedacht en die hebben we niet in de KKD. Het contact was te minimaal voor een overtreding

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren