Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen stuurt tien man RKC met forse nederlaag huiswaarts

Laatste update:

FC Groningen heeft zijn derde seizoensoverwinning te pakken. De noorderlingen klopten zaterdag RKC Waalwijk met 4-1 en Género Zeefuik kreeg een applauswissel: hij leverde een doelpunt en een assist. De aanvaller staat nu op drie goals in drie duels in de Eredivisie dit seizoen. De boze vingers zullen bij RKC wijzen naar Jonas Ivens, die zijn team kort voor rust in de steek liet door een rode kaart te pakken. Groningen heeft nu elf punten, terwijl de Brabanders op vijf punten blijven steken.

/

Zowel Groningen als RKC wist in de voorgaande vier wedstrijden niet meer te winnen en snakte dus naar een driepunter. De Trots van het Noorden trok uiteindelijk aan het langste eind en dat deed men tegen tien Brabanders. Acht minuten voor tijd moest RKC namelijk met tien man verder na een oliedomme overtreding van Ivens op Zeefuik. Groningen kreeg dit seizoen al vier rode kaarten, maar dit keer was RKC dus de ongelukkige. Het lukte de dominerende thuisploeg niet om het verschil al bij rust te maken en er daalde dan ook een fluitconcert neer op de spelers van trainer Erwin van de Looi. Groningen kreeg middels een vrije trap van Nick van der Velden, die werd gekeerd door Jan Seda, slechts één serieuze mogelijkheid.

RKC creëerde nog de beste kansen in Euroborg. Romeo Castelen schoot met zijn linker uit de draai te slap in en Rémy Amieux trof op slag van rust uit een moeilijke hoek de paal. Groningen mocht de bal op de eigen helft rondspelen, maar op de vijandelijke helft werd men fel opgevangen. Erwin Koeman, die als speler voor Groningen uitkwam, bracht overigens Frank van Mosselveld na de veldverwijzing van Ivens in de ploeg voor Peter Jungschläger. De goal van Groningen kon door het overtal aan spelers eigenlijk niet uitblijven en in de tweede helft werd de druk opgevoerd. Het ontbeerde de thuisploeg aan creativiteit en pas na 65 minuten werd men weer gevaarlijk.

/

Michael de Leeuw had de bal voor het intikken, maar de invaller kreeg de voorzet van Tom Hiariej niet onder controle. Drie minuten later was het wel raak: Nick van der Velden vond op aangeven van Zeefuik de lange hoek: 1-0. De aangever was twintig minuten voor tijd de afmaker, want de spits kopte van dichtbij binnen: 2-0. Hij leek zijn team in rustig vaarwater te brengen, maar niets was minder waar. Na 73 minuten zorgde Aurélien Joachim voor de aansluitingstreffer door na een rappe counter een voorzet van Amieux binnen te glijden. De fans in Euroborg werden ongerust, maar haalden opgelucht adem toen er in blessuretijd nog twee keer werd gescoord: Krisztián Adorján en De Leeuw verschenen op het scorebord.

Wie eindigt dit seizoen hoger?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Echt een prestatie die Genero hier levert. Hij heeft nu gewoon al zó veel gescoord voor zijn doen. Echt bizar, dat het er dan ooit nog uitkwam bij hem. Qua dat betreft is het dus ook duimen dat hij ooit nog zijn slanke look terugkrijgt!

21 september 2013 om 21:52

Terugkrijgt? Niet om te provoceren maar in mijn heugenis is die altijd al zo geweest. Toen die bij psv 1 debuteerde al

22 september 2013 om 00:32

We weten natuurlijk allemaal dat je dit sarcastisch bedoelt.
Moet jij je niet bezig houden met je eigen clubje? Ze staan namelijk zeventiende... Of ben je daar tevreden mee?

mooie duidelijke overwinning na een hele slechte 1e helft 2e helft ging het veel beter. al met al ben ik zeer blij met de 3 punten !

Wat een drama wedstrijd van Groningen..

Pijnlijk voor Ivens dat het uitgerekend tegen FC Groningen een roe kaart krijgt. Een prima overwinning van FC Groningen. De punten zijn binnen voor die club. Met deze ploeg gaan ze makkelijk de voorronde van de EL halen

Drama opstelling, drama wissels, drama wedstrijd. Enigste positieve is de 3 punten, next.

Is toch wel wat beter dan die Adorjan. Die volgensmij in zijn debuut rood kreeg tegen go ahead

21 september 2013 om 22:32

Heb je de goal van Adorjan gezien? Die zul je Kirm niet zo snel zien maken

21 september 2013 om 23:44

Adorjan is een hele goede speler, die alleen nog maar kan groeien. Kirm is op zn weg terug en ook al heeft die veel wedstrijden goed gespeeld, heeft die nog toch echt een slechtere periode. Ik denk dat Adorjan groeit, dat we Kirm alleen nog maar als invaller zullen zien.

22 september 2013 om 00:33

Zo veel goede wedstrijden heeft Kirm nou ook weer niet gespeeld. Pas eind vorig jaar na de winterstop kwam hij een beetje op gang en dit seizoen speelde hij alleen tegen NEC goed.

Het grootste verschil met vorig seizoen is dat we nu wel het net weten te vinden, er is al 17 keer gescoord. En juist de transfer waar de meeste kritiek op is geweest, Vd Velden, vind ik tot nu toe de beste aanwinst. Hij speelt constant een voldoende en brengt dreiging.

Poeh wat een slechte pot..met 10 man thuis tegen RKC en dan nog hadden hun de beste kansen.
Maar goed laatste kwartier loop je gelukkig weg en staat er wel een score.
Adorjan en Nick een keer omwisselen lijkt me wel een goede optie. Zeefuik komt er ook aan en pakt toch wel goed zijn goals mee! Tom Hiariej ook erg knap! Praktisch afgeschreven maar herpakt zich goed! Ekong nog te licht bevonden speelde onzeker en niet goed. Kappelhof is totaal geen voetballer op de back ik blijf liever Magnasco zien. Botteghin speelde weer heerlijke als een echte boer (is geen Braziliaan haha). Al met al een vermakelijke pot met belangrijke punten maar het moet wel stukken beter qua veldspel!

Matige pot van FC. Zwaar geflatteerd gewonnen. Zeefuik is dramatisch en vertraagd het voorspelbare voetbal van FC Groningen. Hoop dat v/D Looi dat ook ziet....

21 september 2013 om 23:12

Zie ik toch heel anders dan jou..note bene de beste aanval en mooie goal van Nick werd door Zeefuik opgezet daarna overstap en daarna de bal terug leggen. Hij won bijna al zijn duels en je kan hem tenminste aanspelen. Al werd dat vandaag veel te weinig gedaan. Ik vond hem ook veel meer beweging hebben dan anders. Prima als je geen fan van hem bent maar je maakt mij niet wijs dat je hem slecht vond.

21 september 2013 om 23:50

Ik vond hem ook niet best anders hoor, die assist was de enige goede actie van hem.
Hem aanspelen heb je niks aan, 9 van de 10 keer moet de bal toch achteruit en ben je weer terug bij af en verder heb je weinig aan Zeefuik. Snap werkelijk niet wat Groningen dacht toen ze hem kochten maargoed dat heb ik wel bij meer spelers die ze halen.

22 september 2013 om 00:02

Tot de 53ste minuut heeft onze FC geen bal op het doel gekregen. Zeefuik heeft ruim 70 minuten nodig gehad voor echt gevaar. Hij vertraagd het spel met Zivkovic is alles veel dreigender. Met hem scoorde de FC ineens 2x in vijf minuten. Zeefuik is voorspelbaar en traag.

22 september 2013 om 08:14

Kan het misschien ook aan zijn medespelers liggen? Ik vond hem prima spelen.

21 september 2013 om 23:48

Dit was misschien nog wel een van de betere wedstrijden die Zeefuik gespeeld heeft. Hij is een prima aanspeelpunt en houdt 3 man bezig en weet de vrije man nog te vinden. Zeefuik is geen echte #9, dus dat moet je ook niet verwachten. Ik zou het nog steeds beter vinden als je een spits er naast hebt ipv een 433. Kostic is meer een echte linksbuiten, maar aan de andere kant heb je dat niet echt. Daarom snap ik de 433 ook niet helemaal. Zeefuik krijgt steeds meer vertrouwen en hoop dat die in de basis blijft, want Groningen moet echt met een duidelijk basiself komen om te kunnen groeien.

Volgende wedstrijd zo spelen :

bizot
wijnaldum
letschert
botteghin
magnasco
chery/adorja
lingdren
VDV
kostic
zeefuik
chery/adorja
22 september 2013 om 00:30

Groningen moet niet in een 4-3-3 spelen. 4-4-2 zou velen malen beter zijn. De twee Z's moeten voorin; Zeefuik en Zivkovic! De backs heb je waarschijnlijk per ongeluk omgewisseld. chery mag wat mij betreft op de bank.

22 september 2013 om 08:33

Letschert is geschorst, wijnaldum is links en magnasco rechts....

Geen beste wedstrijd, eerste helft slaapverwekkend voetbal van FC Groningen. RKC stond gewoon goed in de organisatie, ook nog een deel van de tweede helft. Na de goal van Nick kwam de wedstrijd eindelijk een beetje los. Ik ben blij met de punten, maar het spel zal wel beter moeten. Positieve aan deze wedstrijd is, dat we spelers hebben die uit het niets kunnen scoren. Goals van Nick van der Velden, en Adorjan waren erg fraai. De goal van de Leeuw was oof fraai, maar daar ging wel een dekkingsfout van RKC aan vooraf

Verschrikkelijk, niet om aan te zien, deze wedstrijd. Groningen heeft eigenlijk slechts 5 minuten leuk gevoetbald ( tussen de 65e en 70e minuut ), de rest was niveau onderbond. Er was werkelijk niemand die de bal over 5 meter bij elkaar in de voeten kon spelen. Vd velden begon nog wel goed maar zakte ook steeds verder weg ( veel slechte passes, balverlies ) Er waren eigenlijk maar twee spelers die vrij goed speelden; Botteghin en Hierariej, voor tom natuurlijk harstikke leuk. Troost Ekong bleef in de rust achter, was inderdaad één van de velen waarvan geen pass aankwam. Mijns inziens was er echter één man nog slechter en dat was Wijnaldum. Wat speelde deze man een draak van een wedstrijd, hij deed werkelijk helemaal niets goed! Van het alsmaar weer beloofde spektakel kwam ook weer niets terecht, Wat wil je ook met tegen RKC ook weer twee verdedigende middenvelders opstellen... De eerlijkheid gebied te zeggen dat toen de Leeuw erin kwam dit het spel ook niet ten goede kwam, de Leeuw deelde in de malaise, hoeveel ballen heeft hij geraakt? Voorin is er veel te weinig beweging waardoor de middenvelders steeds weer terug spelen, niet om aan te gluren! En dat tegen RKC met tien man. 4-1, erg geflatteerd. Als klap op de vuurpijl werd 1 minuut ! voor tijd Zivkovic nog in het veld gebracht, ongelooflijk....... Heb absoluut niet genoten!

22 september 2013 om 11:44

@ stevegoble

Kan jij als Groningen supporter vertellen waarom de leeuw zo weinig speelt. Vorig seizoen toch een van de smaakmakers met veel puike doelpunten. Ziet de coach het niet in hem zitten?

22 september 2013 om 20:26

De Leeuw was geblesseerd. Op zijn plek is bovendien Chery erbij gekomen. Groningen wilde wat meer creativiteit op het middenveld. De Leeuw heeft in het begin van het seizoen zelfs nog in de spits gestaan. Maar de laatste wedstrijden was hij geblesseerd.

O ja ik was nog wat vergeten..... En weer stond Kappelhof rechtachter, trainer waarom doe je de supporters dit toch steeds weer aan? Inmiddels is al meer dan een jaar duidelijk dat hij ongeschikt is voor deze positie. We hebben toch Magnasco! Kappelhof als voorstopper oké maar stop nou eens met die onzin om Magnasco er steeds weer uit te halen.

Mijn opstelling moet nog even op zich laten wachten, omdat Bakker nog herstellende is. Burnet en Wijnaldum zijn te dromerige voetballers en kunnen op linksachter beter vervangen worden door Johanson. Bakker zal als hij herstelt is de houterige Botteghin vervangen. Zivkovic zal in ieder geval al volgend jaar de spitspositie innemen

bizot
kappelhof
bakker
letschert
johanson
v.d velden
adorjan
hiareij
chery
zeefuik
kostic
22 september 2013 om 00:37

Denk dat zo'n jonger centraal duo niet ideaal is.

22 september 2013 om 09:25

Botteghin eruit, ben je gek geworden? 1 van de weinigen die goed voetbalt. Ben het wel met je eens dat Bakker een groot talent is en zo maar eens beter kan zijn dan Letschert. We moeten altijd afwachten hoe hij terug komt van blessure.

Poeh, wat was Groningen slecht en wat hebben ze geluk dat die Ivens een rode kaart pakt, anders had ik ze nooit punten zien pakken. Zelden een club zo slecht zien ballen met een man meer.

Tsja, het was niet best. Lees hierboven dat Botteghin eruit zal worden gehaald als Bakker weer terug is.
Dit lijkt mij het laatste wat zal gebeuren gezien Botteghin zeer stabiel speelt als een rots in de branding.

Mijn opstelling is dan ook zeker anders

Bizot
Magnasco
Kappelhof
Botteghin
Burnet
Adorjan
Hiariej
vdVelden
Kostic
Zivkovic
Chery

misschien kunnen ze v.d. week tijdens de trainingen eerst eens terug naar de basis. De bal krachtig inspelen/ met voldoende vaart....daarmee versnel je het spel......de meesten bij de fc geven allemaal van die pisballen die een half uur onderweg zijn....bedoel; als je daar al moeite mee hebt.......idd zwaar geflateerde overwinning. Ook niet best dat je grootste talent op de bank mag zitten....als je ziet wat het alternatief is....

22 september 2013 om 09:22

Morgan, hier sla je de spijker op zijn kop! Iedere pass miste snelheid. Allemaal pisballen, of in de blind naar voren of achter de man. En inderdaad onbegrijpeijk dat Zivkovic er niet in staat. Samen met Zeefuik in twee spitsen systeem.

22 september 2013 om 16:52

Denk dat het, gebaseerd op zijn spel van gister, De Leeuw ook wel naast Zivkovic mag. Dan zou De Leeuw als aanspeelpunt, en Zivkovic een afmakend talent kunnen zijn.

Niet dan?

22 september 2013 om 20:33

Frank, gebasseerd op het spel van gisteren is de Leeuw alles behalve een aanspeelpunt. Hij speelde zeer zwak. Zeefuik is een veel beter aanpeelpunt. Neemt niet weg dat de Leeuw wel vaak een doelpunt meepikt en meestal voorop in de strijd gaat, Hij zou eigenlijk vlak achter de spitsen moeten spelen. Maar daar hebben we ook nog Chery en Adorjan voor. Dit zijn spelers die veel creatiever zijn dan de Leeuw al valt Chery mij niet mee!

Was echt een draak van een wedstrijd, kappelhof, ekong en wijnaldum waren echt niet best. Ekong stond onder hoogspanning, kappelhof staat rechtsback maar ik heb hem er 1x overheen zien komen en met niemand in de buurt maakt die man zich al druk. Wijnaldum staat structureel te diep, bij Kostic op de lip en amper aanspeelbaar, laat staan gevaarlijk. Tommie hirariej durft alleen maar terug te spelen waardoor de druk van het opbouwen bij de defensie blijft, en daar zit nu juist het probleem, het is maar goed dat Botteghin er staat, die kan voetballen. Adorjan is echt een rasvoetballer, die veel te weinig de bal krijgt op rechts, hij moet op 10 spelen vind ik.

Bizot
Magnasco
Botteghin
Wijnaldum
Burnet
Vd Velden
Adorjan
Lindgren
Kostic
Zeefduik
De Leeuw

Groningen had belooft meer spektakel te bieden... Voorlopig gaan ze op de oude voet verder met saai en laf voetbal. Ze kunnen wat dat betreft een voorbeeld nemen aan Heerenveen. Op enkele uitzonderingen na hebben zij geen betere selectie dan Groningen maar ze spelen wel met lef thuis ( uit is het gewoon counteren verder). Nijland en Co hebben volgens mij als belangrijkste doelstelling het vermaken van het publiek. Dit omdat dit de laatste jaren niet het geval was en mensen hun seizoen,aart gingen opzeggen. Voorlopig is het nog steeds bij tijden saai en laf wat mogelijk een grote rekening gaat opleveren aan het einde van het seizoen.

22 september 2013 om 20:40

Martinus, altijd weer zinnig commentaar. Van de daken roepen dat het publiek weer vermaakt moet worden maar iedere keer weer met een laffe opstelling in het veld komen. Waardeloos! Het was dat Kieftenbeld geblesserd uitviel anders hadden we ook deze wedstrijd de volle 94 minuten weer met twee verdedigende middenvelders gespeeld. En Kappelhof maar weer opstellen als rechtsback, worden we niet echt blij van!

Ben het helemaal met je eens Martinus. Er werd weer voorafgaand het seizoen spektakel beloofd en weer komt Nijland en V.d. Looi hun belofte niet na. Gisteren slechts 18000 toeschouwers aanwezig. Verwacht als Groningen zo doorgaat dat ook volgend seizoen veel seizoenkaarthouders niet zullen verlengen.

Mee eens hoor het was niet best. Maar toch 17 goals, dat zijn toch euforiemomenten. Voor dit aantal aar hadden we vorig jaar bijna een half seizoen voor nodig. Spelen tegen 10 man is de FC niet gegeven, een schrale troost is dat geen enkele ploeg dit vrijwel lukt. Blij met de drie punten, maar die waren ook nodig: Psv, AZ, Twente en Vitesse zijn de volgende 4 ploegen.

De pot was bij tijd en wijle niet om aan te zien. Steeds dat tikkie terug, weinig gedurfde passes. Wel mooi om Hiariej weer terug te zien. Speelde gister degelijk, waar hij het qua lengte op zijn directe opponent moest nalaten, heeft hij dit qua spel ruimschoots goedgemaakt. Ook Botteghin heeft een goede indruk achter gelaten. Een leider voor de jongere verdedigers, een stevige jongen die er wel in durft. Helaas was zijn centrumparten, Troost-Ekong niet heel goed. Gelukkig had hij dit zelf uiteindelijk ook door, omdat hij weinig tot geen risico meer nam. Al met al, een mindere pot, maar een prachtig resultaat.

Die Adorjan is een leuke speler. Daar gaat Groningen dit seizoen nog veel plezier aan beleven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren