Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Evra is voorstander van komst Weghorst en trekt vergelijking met WK-finalist

Laatste update:

Patrice Evra ziet de komst van Wout Weghorst bij Manchester United zeker zitten. De 41-jarige oud-verdediger denkt dat de Nederlander succesvol kan zijn bij the Red Devils en trekt de vergelijking met Olivier Giroud. “Weghorst doet me een beetje denken aan Giroud: je kan ze altijd aanspelen en dan zelf een loopactie achter de laatste linie maken”, aldus Evra in gesprek met Betfair.

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat United de komst van Weghorst officieel bevestigt. De spits vliegt donderdag naar Manchester om de medische keuring te ondergaan en zal daarna een contract ondertekenen om zo zijn huurtransfer af te ronden. Erik ten Hag ziet in de negentienvoudig Nederlands international een ideaal aanspeelpunt en een optie om een doelpunt te forceren.

Evra, die tussen 2006 en 2014 liefst 379 wedstrijden voor the Red Devils speelde, is een groot voorstander van de transfer van Weghorst naar United. “Het is een goede speler. Hij doet me een beetje denken aan Giroud en dat bevalt me wel. Weghorst speelt met zijn rug naar de goal, heeft een goed fysiek, is sterk en snapt hoe hij een bal moet vasthouden. Hij weet precies hoe hij in de punt van de aanval moet spelen en jongens als Marcus Rashford en de rest van het team zullen het fijn vinden om samen met hem te werken”, is de Fransman complimenteus.

De vergelijking met Giroud, die zelf jarenlang in de Premier League bij Arsenal en Chelsea speelde, is niet voor niets. “Je kan ze gewoon altijd een bal aanspelen en dan de loopactie achter de laatste linie maken”, vervolgt Evra. “Weghorst is een goede afmaker, tweebenig en ontzettend sterk in de lucht. Een spits zoals hij kan succesvol zijn bij United.” The Mancunians betalen naar verluidt drie miljoen euro aan Burnley om de spits tot het einde van het seizoen te huren.

Evra snapt waarom Ten Hag met Weghorst kwam
De oud-linksback ziet daarnaast dat Weghorst bepaalde kwaliteiten heeft die Ten Hag nu nog mist in zijn selectie. “Je kan zien dat de manager meer controle over de wedstrijd wil hebben. Dat is het probleem van United: ze winnen, maar hebben niet negentig minuten lang controle over de wedstrijd.” Evra vindt Weghorst ‘tactisch en technisch een hele interessante speler’. “Je kan hem in z’n voeten, op z’n borst of op z’n hoofd aanspelen en dan houdt hij de bal vast waarna hij assists kan geven aan andere spelers.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat geweldig dit voor Weghorst. Minimale minuten gemaakt tijdens het wk maar heeft toch de harten gestolen van veel voetbalfans.

12 januari 2023 om 12:31

Legendarische invalbeurt natuurlijk, ondanks dat het Nederland uiteindelijk niks opleverde. Denk dat het heel lang geleden was dat we met het Nederlands elftal zo'n knotsgek moment meemaakten.

12 januari 2023 om 12:38

Ik denk serieus waar dat de meesten het hem gunnen puur en alleen om die 2 doelpunten. Voor de rest is het natuurlijk geen speler van het niveau man u.
Denk als Weghorst geen international was geweest of die 2 doelpunten had gemaakt dat iedereen die een niet te snappen stap vond.

12 januari 2023 om 13:03

@brambram

Als dit, als dat, doet er verder niet toe. Hij kreeg zijn kans, en pakte hem met beide handen aan, met succes.

Niemand, maar dan ook niemand verwacht hem bij ManU als eerste spits, dus eigenlijk zegt je reactie helemaal niets, imho.

12 januari 2023 om 13:44

@BramBram, iedereen die iets verder kijkt dan een Wk snapt dat dit gewoon een hele logische transfer is. Zo ook Evra.

Weghorst heeft in de eredivisie bij Az, in de super lig bij Besiktas en in de Bundesliga bij Wolfsburg overal hele stabiele en redelijk indrukwekkende cijfers neer gezet. Tel daar bij op zijn mentaliteit en vechtlust en die jongen is voor heel veel ploegen een meerwaarde.

Misschien geen basis speler, maar dat verwacht ook niemand.

12 januari 2023 om 15:43

Mooi dat iedereen zegt dat je het wk niet mee mag tellen ofzo?! Hij heeft laten zien in de slotfase van een wedstrijd onder de allerhoogste druk twee goals te kunnen maken. Dan ben je toch geslaagd als breekijzer?

Giroud is alleen veel beter met de bal dan Weghorst.

Verder denk ik dat Weghorst het wel leuk kan doen bij Man Utd. Altijd al een zwak voor hem gehad.

12 januari 2023 om 12:32

Maar Weghorst scoort veel meer. Giroud heeft de laatste 7 seizoenen maar 1x meer dan 10 competitiegoals gemaakt. En relatief gezien allemaal bij grote clubs gespeeld. Zijn statistieken zijn gewoon bar slecht voor een pure spits. Volgens mij werd Frankrijk wereldkampioen in 2018 en Giroud maakte niet eens een doelpunt.

12 januari 2023 om 12:51

Over dat meer scoren ben ik het totaal niet met je eens. Giroud is natuurlijk de afgelopen 7 seizoenen ook geen onbetwiste basisspeler meer geweest, maar zelfs in zijn tijd bij Chelsea had hij een gelijkwaardig doelpunt per minuut statistiek als Weghorst.

12 januari 2023 om 12:55

Geef de data eens dan? 3,2,8 en 4 competitie doelpunten is anders gewoon veel te karig.

12 januari 2023 om 13:00

Daarom is Giroud natuurlijk ook topscorer aller tijden van het Franse Elftal (alhoewel Mbappe dit in de toekomst natuurlijk nog wel gaat inhalen).

12 januari 2023 om 13:11

Giroud is ook 36 hè, alsnog presteren op een WK en kampioen worden met Milan. Terwijl weghorst 6 jaar jonger is en in een C competitie in Turkije speelt. Giroud is echt 10 klassen beter dan Weghorst.

12 januari 2023 om 13:23

@derkaiser123

Giroud had in de Premier League 161 minuten per goal nodig en 177 minuten in de Serie A.

Wout Weghorst had in de Super lig 178, in de Bundesliga 173 en in de Eredivisie 197 minuten per goal nodig.

Moet er wel bij vermeldt worden dat bij de Eredivisie wedstrijden ook zijn wedstrijden bij Heracles zijn meegenomen. Zou je Heracles niet meenemen kom je uit op 156 minuten per goal.

12 januari 2023 om 13:35

Vrij knap dus van Weghorst om diezelfde cijfers te bewerkstelligen dan Giroud en dat bij een grijze middenmoter in de BL.

12 januari 2023 om 13:36

@arsenal890
Dat vind jij. De cijfers van Giroud zijn nooit indrukwekkend geweest. In mijn optiek nooit een topspits geweest, maar pure subtop.

12 januari 2023 om 13:53

Verrassend dat jij een ex Bundesliga speler beter vind! De rest kan gelukkig wel objectief kijken. Als Giroud subtop is dan is Weghorst middelmaat. Dan is hij dus alsnog veel beter.

Als je subtop bent dan sta je niet in de basis bij Frankrijk, Milan, Chelsea en Arsenal. Heeft dacht ik vrijwel alles gewonnen wat er te winnen viel.

12 januari 2023 om 14:06

@derkaiser123

Het is ook zeker knap van Weghorst hoor en nog veel knapper als je ziet wat voor route hij heeft afgelegd om daar te komen, maar neemt niet weg dat Giroud gewoonweg een betere spits was.

Maar de tijd zal het leren.

12 januari 2023 om 14:17

Giroud is bij alle clubs en Frankrijk nooit onomstreden geweest, oftewel des te knapper hoe zijn carrière heeft gevormd. Na zijn vertrek bij Montpellier is bij geen enkele club de top spits geweest, maar één van de..

12 januari 2023 om 14:22

Ik vind hem niet beter, citeer mij anders even? Gaat mij om het punt dat Giroud enorm veel erkenning krijgt en Weghorst nauwelijks. Terwijl Weghorst het al jarenlang goed doet. Ook bij Oranje bewees die weer zijn meerwaarde. En Arsenal, Milan en eigenlijk ook Chelsea zijn subtop. Pure top is een Bayern, Real of een City.

12 januari 2023 om 14:29

Als Giroud geen topspits is volgens jou vraag ik me af wat jij gegeten hebt deze ochtend.

12 januari 2023 om 14:38

Derkaiser, het ligt er gewoon weer dik bovenop dat jij een oud-speler uit de BuLi omhoog wilt praten en een oud-speler uit de PL omlaag wilt praten. Dat eeuwige minderwaardigheidscomplex van je sijpelt er altijd wel door. Gelukkig ontken je het meestal ook niet, maar je blijft er wel mee aan de gang. Gisteren noemde je Nkunku nog een top 10 speler van de wereld, zulke uitspraken zouden we eens ergens op moeten slaan om later op terug te grijpen. Hetzelfde gaat op voor Upamecano, dat was volgens jou de volgende beste verdediger van de wereld en kan tot nu toe niet eens potten breken bij Bayern of de nationale ploeg. Het is allemaal zo overtrokken, we moeten er altijd een schep zout bij doen als jij iets zegt over BuLi spelers.

12 januari 2023 om 14:40

Je zegt idd niet met precies die woorden dat je hem beter vond. Ik schatte dat in doordat je zei ‘dat vind jij’. Alsof je daarmee zei dat je een andere mening had. Verkeerd ingeschat, excuus.

Vergelijk de carrières van beide heren even. Dan zie je dat Giroud overal het goed gedaan heeft en vrijwel alle prijzen gewonnen heeft die er te winnen vielen. Weghorst heeft alleen maar bij middelmaat gespeeld (behalve nu bij united) en niks speciaal gepresteerd. Individueel wel aardig gedaan bij Wolfsburg maar meer ook niet. Vind je het dan gek dat de ene veel erkenning krijgt en de andere niet? Een enkele invalbeurt met 2 doelpunten bij oranje. Als dat alles is…

Giroud is topscorer van Frankrijk. Dat is je waarde pas bewijzen. Chelsea en Frankrijk zijn wel top na mijn mening.

12 januari 2023 om 15:03

Is geen Nkunku dan geen top-10’speler? Genomineerd voor gouden bal afgelopen jaar en stond in de top 5 van meeste doelpunten en assists in het jaar 2022. Dar jij hem nooit ziet spelen @samcro is niet gekenmerkt aan de werkelijkheid.En verder blijkt maar weer dat je nooit naar Bayern of de Buli kijkt, want Upamecano is de beste verdediger van Bayern dit seizoen en speelde ook een ijzersterk WK. Maar waarschijnlijk deed het een beetje pijn omdat je persoonlijke favoriet Saliba niet speelde? Continue mij fileren omdat ik zogenaamd door een gekleurde bril kijk, maar je bent zelf anders totaal niet objectief en komt niet eens met cijfers / data. Altijd maar een mening. No one cares!

12 januari 2023 om 15:12

Giroud zal ongetwijfeld meer prijzen gewonnen hebben, maar wordt in mijn optiek flink overschat. Zijn doelpuntengemiddelde op grote eindtoernooien (WK en EK) is gewoon enorm matig en dat terwijl je met spelers als Mbappe, Pogba, Griezmann etc gespeeld hebt. Bij Chelsea scoorde die ook 4 a 5 competitie doelpunten per seizoen en bij Milan heeft die 1x 11 competitie goals aangetikt. De laatste 7 jaar heeft die 1x meer dan 10 compettiei goals gemaakt. Daarnaast heeft die best veel mankementen. Kan geen inidvidiuele actie maken en heeft geen snelheid. Niet dat Weghorst dat heeft, maar wel grappig dat Giroud dan als topspits wordt gezien. Een topspits is iemand als Haaland, Lewandowski of een Kane. Giroud zit daar heel ver vandaan. Die komt eerder in het rijtje van Morata, Andre Silva, Haller en dat soort spitsen.

12 januari 2023 om 16:04

Gelukkig gaat het hier voornamelijk om meningen... Ik baal niet omdat een Arsenal speler weinig minuten maakt op een landentoernooi, dat boeit me echt totaal niet. Ik wil dat ze voor Arsenal presteren, wat ze voor hun land doen of juist niet doen kan mij aan mijn achterwerk eroderen.

Waarom ben ik niet objectief? Ik maak niet eens statements, ik geef alleen aan dat jouw liefde voor de BuLi het onmogelijk maakt om objectief iets te belichten. Alles wat uit Duitsland komt is voor jou per definitie beter dan wat uit Engeland of Spanje komt, dat is mijn hele punt.

12 januari 2023 om 16:33



Dit forum is inderdaad gebaseerd op meningen, anders zal het geen forum zijn inderdaad. Maar het punt is als ik mijn mening geef wordt ik continue door jouw of door pietje of door wie dan ook als niet objectief beschouwt. Maar wie is er er dan wel objectief? Iedereen heeft toch een clubvoorkeur of een voorkeur qua favoriete competitie? Dus ik word een beetje moe van dat gezever continue. Jij bent namelijk ook niet objectief en zal waarschijnlijk ook eerder een Arsenal speler beter vinden dan een speler van Leipzig of Dortmund. Ik roep over Giroud (op feiten gebaseerde statistieken) dat ik hem geen topspits vind en meteen krijg je iedereen weer op je dak. Je kan ook gewoon inhoudelijk de discussie zoeken, maar dat doe je niet.

12 januari 2023 om 18:54

@derkaiser123 - Gebruik je weer dezelfde kulargumenten die je ook een aantal posts geleden hebt gebruikt. Hij was ook in die seizoenen bij Chelsea ook geen basisspeler, dus ik vind het belachelijk dat je die argumenten weer gebruikt. Je doet alsof hij die competitiegoals over 33 wedstrijden heeft gedaan per seizoen, maar beste man heeft respectievelijk 611, 832, 999 en 764 minuten gedaan. En dan ook nog tevens zijn Europese goals achterlaten is echt simpelweg belachelijk. Dit is gewoon cherry picking om alles in jouw voordeel te laten spreken.

12 januari 2023 om 12:59

Weghorst brengt daarentegen veel meer energie en werklust. Ideaal dus om in te brengen om de tegenstander op te jagen. Verder ook enorm handig in een vechtwedstrijd. Denk sws dat hij altijd wel 1 of 2 verdedigers bezighoudt puur, omdat hij houdt van irriteren en werken. Ideaal voor spelers als sancho, garnacho en rashford die dan meer in de 1 op 1 kunnen komen.

Groot en statisch, maar Giroud is wel wat verfijnder dan Weghorst waar Weghorst meer een beuker is tegen wie je als directe tegenstander bont en blauw bent na de wedstrijd.



Die discussie over Ronaldo of Messi als goat kan de prullenbak in. Weghorst rules!!!

12 januari 2023 om 13:23

Haha...om er even verder leutig op in te gaan...Wat als Weghorst in net zoveel minuten meer scoort dan Ronaldo dit seizoen, is het zeker the goat.

Geweldig. Wout Weghorst uit Borne die Old Trafford op zijn kop zet. Lekkere jongen uit het nuchtere Borne, mooi uit de provincie die het Engelse glamourvoetbal op zijn kop zet. Mooie transfer met wilde dromen.

zijn tijd bij burnley was niet echt een succes, maar dan speel je bij burnley... dat zijn (bijwijze van) 11 houthakkers op een veld, kan je niks mee.

bij een man utd verwacht ik dat er wat meer rond of in de 16 van de tegenstander de ballen komen. dan heb je wel wat aan wout weghorst. is ook gewoon een andere optie als het niet lukt met een rashford/martial in de spits

Het is Wout gegund, denk dat ieder topteam een type Wout moet hebben, al is het om alleen maar spelers als Messi vet te irriteren. Daarbij kan hij een doelpunt maken, zoveel is duidleijk. Hij wordt altijd vergeleken met Luuk de Jong, maar die kan eigenlijk maar 1 ding en dat is koppen. Wout maakt oorlog en creeert chaos bij de opponent. Ben benieuwd hoeveel ie gaat spelen

12 januari 2023 om 13:23

De Jong kan ook heel goed verongelijkt kijken en mekkeren

Wel echt een gigantisch slechte vergelijking... Giroud heeft zoveel meer talent, Giroud is door vele zo onderschat en bij veel teams niet de juiste kansen gekregen die hij verdiende. Scoort de meeste bizarre doelpunten op zeer cruciale momenten, is Wereldkampioen mede door zijn aandeel.
MAar goed wie ben ik? Het is tenslotte ook mijn mening.

12 januari 2023 om 13:02

Giroud is goed wanneer er vanuit het gehele team veel meer dreiging komt dan van hemzelf uitgaat. Dan duikt hij altijd wel ergens op om een doelpunt mee te pikken.

12 januari 2023 om 14:41

Ben ik met je eens hoor, het moet niet direct van hem uitkomen. Maar dan nog is het een ver gezochte vergelijk maar dit is met alle vergelijkingen het geval.
Giroud zet je normaliter bij elke goed team in de basis, mits je geen Haaland ofzo voor je hebt. Weghorst is gewoonweg voor Utd een hopelijk geweldige pinchhitter, zou hem gegund zijn als dit een succes wordt!

Opzich een mooie vergelijking inderdaad, hoewel Weghorst wel veel meer zelf scoort en Giroud de ballen als een van de beste klaar kan leggen voor zijn teamgenoten. Qua eigenschappen lijken ze verder inderdaad wel gewoon op elkaar.
Hopen op een Luuk bij Barca achtig scenario voor Weghorst, het lijkt me sterk dat die vaak basis gaat staan maar als pinchhitter de nodige wedstrijden beslissen zou toch al fantastisch zijn!

Ik denk dat er weinig trams zijn waar deze ultra harde werker en teamplayer niet in past. Ik vind het ook verfrissend dat een club als ManU onder ten Hag een keer niet voor een grote naam (lees:ego) gaat, en zuiver kijkt naar het teamfunctioneren.

Ik vind het ook een prima tijdelijke oplossing voor Man utd. Er komen nog veel wedstrijden aan en dan is het wel prettig om nog iemand achter de hand te hebben. Wout is wel iemand die zich denk ik kan schikken bij een topclub als een soort 12de man, die er alleen in komt als er wat geforceerd moet worden. Tegen de wat mindere clubs kan hij zelfs starten om de anderen rust te geven dus voor tot de zomer gewoon een goede optie.

Girous is in alles beter maar Evra heeft wel gelijk dat United zo'n type aanvaller momenteel mist. Weghorst is een prima speler voor op de bank wanneer je iets moet forceren de laatste tien minuten. Voor iets anders komt hij zwaar te kort

Overal waar deze speler kwam was er eerst kritiek, maar hij maakte het tot nu toe waar. Hij wordt niet gehaald als eerste spits, maar als plan B of C .

12 januari 2023 om 14:02

Burnley vergeten?

Die knul komt net kijken. Geef hem even de tijd evra. Niet overdrijven. Ten Hag ziet ook wel zijn talent, vandaar dat hij al wat kansen heeft gekregen. Rustig aan. Banaan.

Soort Peter crouch 2.0 . Wel tof voor hem ! Hoop dat er wat in gaat leggen

Ik vraag me af , waarom deze discussie zo tussen Weghorst en giroud gaat. Als jij trainer zou zijn en je mocht kiezen zou je toch voor Weghorst kiezen. Qua leeftijd. Qua mentaliteit. United heeft als genoeg spelers voetballend beter zijn dan giroud. Maar wie zou er een sterkere stormram bij United zijn dan Weghorst op dit moment. Giroud heeft in de pl bewezen dat hij niet de speler is die wedstrijden beslist of omdraaid. Daarbij zal de reactie van de supporters bij het halen van Weghorst een stuk positiever zijn dan over giroud. Gezien zijn verleden bij de rivaliserende clubs qua grootte en statistieken. Die staat meteen 1-0 achter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren