Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Europese grootmacht in vergevorderd stadium met Ajax-target Henderson’

Laatste update:

Jordan Henderson en Juventus zijn serieus in gesprek, zo meldt journalist Alfredo Pedullà via X. Vrijdagavond bracht transfermarktexpert Gianluca Di Marzio al het nieuws dat de 33-jarige controleur op het lijstje zou staan in Turijn. Volgens zijn Italiaanse collega Pedullà zijn de onderhandelingen zelfs al in een ‘vergevorderd stadium’.

Pedullà benadrukt dat Henderson deze transferperiode het belangrijkste doelwit bij Juventus is. De Italiaanse topclub wil de controleur van Al-Ettifaq voor liefst achttien maanden huren. Wel wil Juve daarbij een optie opnemen waardoor de huurdeal in juni kan worden stopgezet, indien gewenst.

Juventus-trainer Massimiliano Allegri heeft volgens Pedullà al toestemming gegeven aan de clubleiding om door te pakken voor Henderson. In de Saudi Pro League ligt de 81-voudig international van the Three Lions nog tot medio 2026 vast. Volgens Transfermarkt is Henderson momenteel 7,5 miljoen euro waard. Dat is aanzienlijk minder dan de 14 miljoen euro die Al-Ettifaq afgelopen zomer bij Liverpool neertelde voor zijn diensten.

Eerder meldden Engelse media nog dat Al-Ettifaq enkel bereid is mee te werken aan een huurdeal indien het volledige salaris van Henderson wordt overgenomen. Gezien de financiële status van Juventus lijkt dat op voorhand niet aannemelijk, maar mogelijk komen i Bianconeri dus toch over de brug.

Henderson is inmiddels in ieder geval een veelbesproken naam in de Italiaanse media. Volgens Di Marzio moet Juventus eerst een speler verkopen om Henderson aan te trekken. Volgens de kenner van de Serie A is Moise Kean de voornaamste kandidaat om op de transferlijst te worden geplaatst.

Ajax
Dinsdag pakte Fabrizio Romano uit met het nieuws dat Ajax overweegt Henderson terug naar Europa te halen. De huidige nummer vijf van de Eredivisie ziet in de Engelsman de ideale toevoeging voor op het middenveld, gezien zijn defensieve kwaliteiten en leiderschapsrol.

Mocht Ajax de voormalig speler van Liverpool daadwerkelijk willen aantrekken, zal de club wel moeten puzzelen in het salarishuis. De Amsterdammers gaven afgelopen seizoenen het nodige geld uit aan spelers en vooral door de uitgaven van Sven Mislintat afgelopen zomer is er weinig financiële beweegruimte in de Johan Cruijff ArenA.

In de strijd om Henderson heeft Ajax naar verluidt naast Juventus ook concurrentie van Newcastle United en Bayer Leverkusen. Volgens Ajax-clubwatcher Mike Verweij is er zelfs een tweede Premier League-club in de race om de controleur. Ondanks de interesse van de andere ploegen is Ajax volgens Romano momenteel favoriet.

Zie jij Jordan Henderson nog naar Ajax komen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit klinkt een stuk logischer.

13 januari 2024 om 13:11

ajax is ook nooit echt in de markt geweest.
De club staat in brand.
Types als Henderson gaan niet naar een ajax toe, is gewoon niet interessant.

13 januari 2024 om 13:17

Er zijn aardig wat betrouwbare journalisten die bekend maakte dat Henderson en Ajax meermaals hebben gesproken. Maar 4sigare weet even te melden dat het nooit heel serieus is geweest en Ajax nooit in de markt is geweest. Nee. Oke.

13 januari 2024 om 13:28

Ajax was wel in de markt als ik de berichten mag geloven, echter zou het salaris een flink obstakel worden. Voor Juventus is dat obstakel minder groot vermoed ik.

13 januari 2024 om 13:29

Haha, zo mooi dat een random VZ account meer bronnen, informatie en wijsheid in pacht heeft dan de Romano's van deze wereld.

13 januari 2024 om 13:40

Maar Tinus, ze kunnen het wel geprobeerd hebben, maar de kans is op dit moment wel erg klein. Het Ajax van 3 jaar terug had zeker een kans gemaakt, maar ik zie Henderson niet bij dit Ajax aansluiten. Het kan goed dat ze Ajax gebruikt hebben om belangstelling van andere clubs aan te wakkeren

13 januari 2024 om 13:45

Ik acht en achtte het sowieso niet heel kansrijk. Maar dat is echt iets heel anders dan een random reaguurders die '' Ajax is nooit in de markt geweest '' roept.

Er zijn echt aardig wat betrouwbare bronnen die weten dat het zelfs vrij reëel was op een bepaald moment. Dat ik het vrij kansloos acht is iets anders. Dat komt simpelweg doordat Ajax en de eredivisie nier interessant genoeg is voor dit soort spelers.
Maar Ajax was wel degelijk in de markt.

13 januari 2024 om 13:47

De journalisten moeten ook wat te schrijven hebben.
Hij zal gerust met ajax gesproken hebben, luisteren wat zei te bieden hebben.
Maar als de grote teams aan het toneel verschijnen dan is ajax niet meer interessant.
Die kunnen niet bieden wat de grote teams wel kunnen.

13 januari 2024 om 13:50

Henderson en Ajax lijkt mij persoonlijk vrij kansloos. Oprecht. Dat lijkt me niet te gebeuren. Maar er zijn meerdere betrouwbare bronnen die zelfs witte rook verwachtte '' dit weekend ''.

Nu lijkt mij dat persoonlijk dus niet vrij reëel en zijn we kansloos tegen teams als Juventus en tegenover een twintigtal andere clubs. Maar laten we niet doen of Ajax niet serieus in de markt was, dat is echt nonsens.

13 januari 2024 om 13:53

Dan spreek jij jezelf tegen 4sigare. Als Henderson met Ajax gesproken heeft en geluisterd heeft naar wat ze te bieden hebben, dan waren ze in de markt. Daarbij is Ajax óók een grote naam. Henderson zag tot een 10 seconden voor tijd Ajax nog als CL finale opponent in 2019. Dat Ajax maakte Juve vakkundig kapot.

13 januari 2024 om 14:02

@myvision, maar Henderson ziet ook dat Ajax niet meer het Ajax van 4 jaar terug is. Dat Ajax onderaan stond en van een amateurclub verliest gaat gewoon de hele wereld over. Wat er dan 4 jaar terug gebeurde is op dit moment minder van belang

13 januari 2024 om 14:09

My vision dacht jij echt dat Henderson van alle clubs naar Ajax gaat komen? Wees gewoon realistisch.

13 januari 2024 om 14:11

@Myvision Ajax is een grote naam, maar de Eredivisie niet zozeer. Tel daar de prestaties van Amsterdammers bij op en de kwaliteit van de selectie dan is het t.o.v. Juventus een snel uitgemaakte zaak. Het zegt genoeg dat de topclubs in Nederland uitzonderlijker moeten presteren en voornamelijk in de CL, om nog in de markt te zijn voor dit soort jongens. Ajax zit helaas nu in een verdomd hoekje waar het jaren de toonaangevende club was. Dat is voetbal. Juventus presteert de laatste jaren ook niet optimaal, zit weer in een schandaal, maar kan gewoon meer betalen en speelt in een aantrekkelijkere competitie.

13 januari 2024 om 14:20

@fr010frdam: nee, dat snap ik ook wel maar als dat wat 4 jaar gebeurde een incident is, dan is het verlies van een amateurclub ook niet de nieuwe standaard toch?
@deuitverkorene: Ik heb overal gezegd dat we niet te vroeg moeten juichen.
@romarky: Dat weet ik, maar zulke spelers gaan ook weleens naar een Benfica of Galatasaray en dus maakt de kwaliteit van de competitie niet altijd alles uit. De Eredivisie is niet een topcompetitie, maar zit wel in de top 6.

13 januari 2024 om 14:49

@myvision, nee is zeker niet de nieuwe standaard. Ajax komt er wel weer bovenop. En daar was Henderson een mooi puzzelstukje voor geweest, jammer dat de kans nu klein is dat hij komt.

13 januari 2024 om 15:06

Wat is dat toch dat veel voetbal supporters altijd in het verleden leven, het gaat om het nu. Ajax heeft op moment een heel matig elftal waar ook voor een Henderson weinig tot geen eer te behalen valt.

13 januari 2024 om 17:53

Het kan ook dat Ajax dit heeft aangegrepen om richting de achterban te laten weten dat ze ‘het echt geprobeerd hebben’ om ze vervolgens blij te maken met het terughalen van jongens als FitzJim en Rijkhoff. Ajax moet vanaf het begin geweten hebben dat ze kansloos waren. Iemand als Henderson komt niet in onze Mickey Mouse league op kunstgras ballen.

13 januari 2024 om 14:26

Juventus heeft daar een houtje van, spelers halen die niet echt het Juventus niveau zouden moeten zijn maar leuk voor er bij.
Nutteloze toevoeging voor Juventus

13 januari 2024 om 15:14

Dit soort geruchten worden over het algemeen door zaakwaarnemers de wereld in geholpen om de speler goed in de markt te zetten. Die staan wat sterker in de onderhandelingen als er allemaal geruchten zijn over andere clubs met interesse. Iedereen kon toch wel bedenken dat zo'n speler niet 90% van zijn salaris gaat inleveren voor een club waar hij totaal geen binding mee heeft.

Goh, wie had dat gedacht dat er een grotere optie beschikbaar was voor hem...

13 januari 2024 om 13:14

Dit is gewoon een stunt van her management van Henderson om ajax meer te laten betalen. Tuurlijk komt hij gewoon naar ajax.😉

Juventus en afbouwende spelers veel te veel betalen. Noem een beter duo.

13 januari 2024 om 12:43

Turkse clubs en afbouwende spelers veel te veel betalen is een geduchte concurrent...

13 januari 2024 om 13:09

FC Utrecht past daar ook wel bij.

13 januari 2024 om 13:42

@ Ceaser... je noemt gewoon de nummer 1 op dat vlak 🤣

13 januari 2024 om 15:16

Je zou Juve wat beter moeten volgen. Het nieuwe beleid werkt helemaal anders met veel jeugd daar kan doorstromen. Juve zou trouwens Henderson huren en 1,5m salaris betalen dus veel te veel betalen????

13 januari 2024 om 15:24

Die tijd is voorbij hoor.

En nu worden alle mensen die zich het hoofd helemaal gek hebben laten maken door de media weer boos op Ajax...whahahaha
Let maar op.

Heerlijk dit. Ik ga nergens van uit. We zien wel of er deze maand iets bij gaat komen.

13 januari 2024 om 13:05



Het is inderdaad vooral het ajaxminnende mediakorps dat deed voorkomen alsof het allemaal in kannen en kruiken was en er werden allerlei zaken verzonnen die de keus realistisch zou maken, van belasting die hij niet zou hoeven betalen tot de (uberhaupt toch al minieme kans) malle veronderstelling dat hij zich bij Ajax wel weer in het Engelse elftal zou kunnen gaan spelen. Iedereen met een klein beetje realiteitszin wist als dat dit een doodlopend pad was.

13 januari 2024 om 13:30

Fitz Jim is erbij gekomen 😁

Dat is niet een heel moeilijk keuze. Tegen dit soort clubs is Ajax gewoon kansloos.

13 januari 2024 om 13:38

Zeker als die clubs ook nog zijn hele salaris overnemen.

Had ook al niet verwacht dat hij naar Ajax zou komen

Zou niet eens verkeerd zijn. Had er helemaal niet aan gedacht. Prima controleur voor 1 a 2 jaar. Zo kan Locatelli gewoon op zijn goede positie als box to box. En kan Mckennie op de rechterflank gaan spelen. Wat in mijn opinie beter bij hem past.

Helaas is Ajax niet meer interessant voor dit soort spelers. Sportief te ver afgegleden en een dramatisch elftal waar geen eer mee is te behalen.

13 januari 2024 om 12:41

Door het spelen in de Eredivisie is Ajax echt nooit interessant geweest ten opzichte van Juventus voor dit soort spelers hoor.

13 januari 2024 om 12:48

Ben ik niet met je eens. Eredivisie is uiteraard niet de beste competitie, maar deze spelers komen niet meer omdat Ajax geen rol meer speelt in Europa. Daar waar in het recente verleden na de winterstop nog in Champions League werd gevoetbald, praten we nu over de Conference League. Totaal niet interessant.

13 januari 2024 om 12:57

Week in week uit naar plaatsen zoals Almelo, Heerenveen, Nijmegen is echt niet interessant. En dan speel je een bekerwedstrijd in Apeldoorn….
Al was Ajax wel in de CL, is het niet interessant voor spelers als Henderson om naar NL te komen.

13 januari 2024 om 13:05

Spelers van dit kaliber zonder een verleden in Nederland hebben de Eredivisie nooit interessant gevonden. Ook niet toen Ajax na de winter nog CL speelde.

13 januari 2024 om 13:30

Dit soort spelers kwamen nooit naar de eredivisie.

De spelers die naar de eredivisie kwamen waren oftewel jonge talenten (qua ontwikkeling is Ajax voor hen vaak wel een betere stap dan Juventus), oftewel ervaren spelers met een achtergrond in Nederland (bijvoorbeeld Tadic of Haller), ofwel Nederlanders, oftewel oudere spelers die geen (grote) alternatieven hadden in topcompetities of spelers die niet op verlanglijstjes stonden van teams als Juventus.

13 januari 2024 om 13:54

Ahok. Vandaar Gotze. Goedemiddag Lierse.

13 januari 2024 om 14:27

Klopt Myvision. Die past mooi in de laatste categorie. Of had je die toevallig gemist?

13 januari 2024 om 14:30

Ik denk dat je met Götze de enige uitzondering op de regel te pakken hebt. En die kwam alleen vanwege Schmidt, anders had hij de Eredivisie ook niet gekozen.

13 januari 2024 om 14:34

Interesse van topclubs in Götze was er ook niet als ik het me juist herinner.

13 januari 2024 om 15:08

Heb je de Italiaanse stadion wel eens gezien. Daar zit bij de helft van de teams de stadions half vol. Kan je beter in Almelo of Heerenveen je uitwedstrijd spelen.

13 januari 2024 om 12:44

Dat zijn we toch nooit echt geweest? De spelers die terugkwamen hadden iets met Ajax of Nederland, zie Tadic en Blind.

Spelers als Henderson hebben vrijwel nooit interesse in de eredivisie en Ajax.

13 januari 2024 om 12:52

Ajax is niet meer aantrekkelijk omdat het sportief is ingestort. Als Ajax nog actief was geweest in de Champions League had hij al lang voor Ajax gekozen.

13 januari 2024 om 12:54

Hij koos toch al voor een club zonder de enige echte CL? Dat heeft er nu niets mee te maken.

13 januari 2024 om 12:57

We zullen het nooit weten, maar ik waag het oprecht te betwijfelen. Voor spelers als Henderson zijn er toch tientallen clubs die interessanter zijn? We spelen in de eredivisie tegen de lamme en de blinden, ook als we in de CL actief zijn.

13 januari 2024 om 12:59

Allang voor Ajax gekozen? Op wat baseer jij dat op? 2x halve finale CL in 19?
Deze man wilt geld, that’s it. En of Ajax hem kan betalen? Ja, als er nu 7 man wordt verkocht ja.
Droom verder Master1

13 januari 2024 om 13:02

Ik vind dat je onze eredivisie toch wat onderschat. We zijn na de echte topcompetities de ‘best of the rest’. Qua coëfficiënten doen we het prima met straks 3 CL plekken. In elke competitie heb je zwakke ploegen, ook in Spanje, Italië en Frankrijk.

13 januari 2024 om 13:04

@saskeboy Als hij geld wil kan hij beter in Midden Oosten blijven voetballen toch? Bovendien is hij al schat hemeltje rijk en zijn er op zijn leeftijd andere zaken belangrijker.

13 januari 2024 om 13:05

Ben ik niet met je oneens, maar in die landen is het niveau wel hoger, zijn er grotere stadions en betalen ze simpelweg beter. Kijk bijvoorbeeld welke oud gedienden er in Turkije spelen. Die staan qua competitie onder ons, maar in Turkije spelen toch echt een aantal klasbakken. Die zijn doorgaans voor Nederlandse clubs onhaalbaar.

13 januari 2024 om 13:13

Die afweging had andere redenen GELD

13 januari 2024 om 13:36

Het is dan ook de combinatie competitie en club uit die competitie. Als Hellas Verona had aangeklopt had Ajax een kans gehad. Maar bij Juventus echt nooit hoor.

13 januari 2024 om 13:12

Eigenlijk niet veel slechter dan spelen in de zandbak dus?

13 januari 2024 om 13:28

Ach, ik ben er van overtuigd dat 1 of 2 spelers op de juiste plaats genoeg kan zijn om dit Ajax weer stappen de goede op te laten maken.

13 januari 2024 om 14:10

Dit hele Henderson verhaal was sowieso al niet realistisch. Kijk naar die man zijn salaris en dingen die hij heeft bereikt. Henderson is gewoon een vedette, genoeg clubs zouden hem willen overnemen.

Helaas.. Nu snel doorschakelen naar een realistischere optie met ervaring

Toch zie je maar weer dat voor heel veel mensen geld toch niet de motivatie kan zijn! Het idee misschien wel en de eerste paar weken misschien maar daarna niet meer

Kennen jullie dat verhaal van Henderson en Eto'o?
Die kwamen niet!

Want dacht Ajax nu echt...
Deze jongens gaan echt niet naar Nederland.
Al zouden ze een miljoen meer verdienen dan bij de Westham, Newcastle etc ploegen

13 januari 2024 om 12:55

Het is PSV toch ook gelukt met Gotze? Tadic werd ook verondersteld niet te komen bij de eerste geruchten. Je moet het toch op z’n minst proberen. Als het dan niet lukt, jammer maar dan heb je het tenminste geprobeerd.

13 januari 2024 om 13:03

Die hadden wel allemaal een verhaal. Götze kende Schmidt goed en Tadic had in Nederland gespeeld en beschreef Ajax als droomclub. Dat zijn realistische opties. Spelers als Henderson of Eto'o zijn en waren totaal onrealistisch. Wat gaan die in vredesnaam in Nederland doen.

13 januari 2024 om 13:03

Is wel ff een ander kaliber. Daarbij zat Götze ook zonder club meen ik. En Tadic speelde in de kelder van de PL en had al een historie in NL. Ook was Ajax toen een stuk beter

13 januari 2024 om 13:48

En Tadic is van jongs af aan altijd al een groot Ajax supporter geweest.

13 januari 2024 om 13:32

Wie niet waagt wie niet wint.

Vind dit wel een typische Juve aankoop/ huurdeal. Had de benen niet meer bij Liverpool samen met Fabinho om gaten dicht te lopen. Wellicht dat de serie A hem nu wat beter ligt, oudere spelers doen het daar toch vaak goed.Ik denk ook dat de club beter matcht met het profiel van Henderson, een echte leider en man op en naast het veld. Bij Ajax zou hij moeten spelen met veel jonge spelers die nog carrière moeten maken en nog niet allemaal dezelfde professionele instelling hebben die nodig is voor de top.

13 januari 2024 om 15:12

Denk zeker dat hij van waarde kan zijn. Zal in een 3 mans middenveld komen. Waar Rabiot en Locatelli / Mckennie de km zullen gaan maken. En waar Henderson dan het spel moet verdelen. Type speler die nog mist bij Juve momenteel.

Grappig, toen de naam van Hojberg rond ging in de media las ik dat Juve aan het langste eind zou trekken. Het is nog steeds niet gebeurd. En nu gaat Juve voor Henderson? Ik neem toch aan dat Juve niet beide spelers gaat halen.

Normaal gesproken wint Juve zo’n strijd, alleen als ze niet aan bepaalde transfereisen voldoen of Henderson zelf liever naar Ajax wilt dan zullen we dat winnen.

Ik blijf heel sceptisch, ik vrees het Eto’o scenario. Zolang we dan maar niet met een type Sanogo eindigen.

Leek me ook al erg onwaarschijnlijk dat hij in Nederland zou gaan voetballen. Hij heeft met zijn laatste stap toch aangetoond zeker niet alleen naar het sportieve plaatje te kijken, maar ook naar salaris en daarnaast; wat is er voor eer te behalen met Ajax, hij is te oud om er nog lang van meerwaarde te zijn en het is nog maar afwachten of ze volgend jaar uberhaupt Europa League spelen.

13 januari 2024 om 13:36

Er valt juist heel veel eer te behalen bij Ajax: Namelijk Ajax weer terug terugbrengen waar het hoort. Mooi project om onderdeel van te zijn. Het is alleen zo dat als 33 jarige je waarschijnlijk niet veel tijd meer hebt om ervan te genieten als het lukt.

Juventus is ondertussen een voormalig Europese grootmacht.

Als Juventus komt is het natuurlijk een kansloos verhaal voor Ajax. Maar ja de kans was sowieso niet zo groot dat hij naar Ajax zou komen. Tuurlijk kon Henderson enorm veel toevoegen maar dit huidige Ajax is natuurlijk subtop Eredivisie. Die kerel heeft heel veel andere opties die beter zijn qua club en salaris...

Daarom was het onzin om hier uitgebreidt in de media over de mogelijke transfer naar Ajax te berichten. Dit is niet eens in de buurt geweest van reëel. Leuk voor om een keer in de wandelgangen te plaatsen. Men had pas moeten gaan berichten zoals nu bij Juve, dat het iets van concreet wordt. Allemaal weer sensatie om niks.

13 januari 2024 om 13:39

Mwah als Juve niet bereid zou zijn zijn hele salaris te betalen bij een huurdeal denk ik dat Ajax nog best kans had kunnen maken, tegen dit kun je niet op.

Laat hem maar naar Juve gaan.
Als Ajax zijnde zou je toch gek zijn om hem te halen
Hij krijgt in Saudi-Arabië volgens mij 15 miljoen per jaar, hij wil water bij de wijn doen en naar Europa gaan, nou wat zal hij dan moeten kosten?
Ik gok zo'n 6 a7 miljoen per jaar, dat moet je toch niet willen voor een 33 jarige.
Doorschakelen en kijken voor wat goedkoper en jonger.

13 januari 2024 om 14:08

Riedewald zou een prima optie zijn! Is nog maar 27 jaar en kind van Club. Speelt(de) al tijdje als middenvelder bij Palace. En als hij speelde vond ik hem altijd wel een goede indruk maken. Heeft als het goed is nog maar een contract voor 5 maanden.

13 januari 2024 om 14:10

Laten we inderdaad weer op de Temu tour gaan ergens in een 2e divisie.. kom op zeg. Ik had geen seconde de ilussie dat hij zou komen.maar dit zou toch perfect zijn? We hebben genoeg jonge spelers

Mooi zo. Scouting vanaf de bank, dit is waardeloos: te duur, te oud en totaal tegen Ajax filosofie. Ondertussen worden de talenten door City en oa RB Salzburg opgepikt en blijft t doodstil in Amsterdam. Bizar

Geen gekke transfer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren