Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Europees kampioen Barcelona negeert Ajax en vormt duo met Pieters

Laatste update:

Marc Muniesa werd tot tweemaal toe in verband gebracht met een transfer naar Ajax, maar onder meer een zware knieblessure zette een streep door een mogelijke overstap naar Amsterdam. De 21-jarige verdediger is inmiddels weer fit en hij heeft zich dinsdag voor vier seizoenen aan Stoke City gebonden. Muniesa, die in juni met Spanje Onder-21 het EK in Israël won, is blij met zijn transfer.

/

“Het was geen moeilijke beslissing”, zegt Muniesa op de officiële website van Stoke. “Maandag heb ik hier de mensen in Engeland ontmoet en heb ik een rondleiding op het erg indrukwekkende trainingscomplex gehad. Ik ben erg verheugd met mijn transfer naar Engeland en ik zal er alles aan doen om de club te helpen. Door het EK is mijn seizoen pas net afgelopen, maar ik kan niet wachten om te starten bij Stoke. Liever vandaag dan morgen”, zegt de linkspoot uit Lloret de Mar.

Muniesa is na Erik Pieters, die voor dik 3,5 miljoen euro overkwam van PSV, de tweede versterking van Stoke voor het komende Premier League-seizoen. Aanvankelijk leek het erop dat de jeugdinternational naar Real Sociedad zou overstappen, terwijl ook Elche serieuze belangstelling had om de transfervrije stopper op te pikken. Muniesa, de op één na jongste debutant van Barcelona in de Primera División, gaat nu dus een duo vormen met Pieters.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat moet zo'n voetballer nou weer bij Stoke City? Zal die wel opgeleid worden tot een ordinaire schopper nu.

2 juli 2013 om 20:06

Pullis is weg dus ik ben benieuwd wat de nieuwe coach voor tactiek zal gaan doorvoeren.

2 juli 2013 om 20:18

Eigenlijk beetje vergeten, maar verwacht het niet met wat er rondloopt al is dit wel een verrassende aankoop. Hopelijk inderdaad volgend jaar meer voetbal van Stoke, kan ik alleen maar toejuichen.

2 juli 2013 om 20:23

@lfc11

Ik hoop ook dat ze zich meer gaan richten op voetbal in plaats van rugbyen. Zeker wanneer je kijkt hoeveel punten dat Liverpool de afgelopen jaren tegen Stoke heeft laten liggen.

Maar qua spelersmateriaal is er toch niet veel meer mogelijk.

2 juli 2013 om 21:15

Pulis mag idd opdonderen met zijn betonvoetbal, mooi dat Hughes daar nu zit, dat is een manager die constructief voetbal wil spelen. Muniesa maakt wel een goede stap denk ik, Stoke is beleidsmatig een stabiele club met veel Premier League ervaring alweer.

2 juli 2013 om 20:14

Ach laat die jongen maar gaan, mag hij samen met Pieters en al die anderen vechten voor degradatie-voetbal. Daarnaast weer het hele seizoen weer lopen verdedigen op hun eigen zestien meter gebied.

2 juli 2013 om 20:19

De betere spelers willen niet meer naar Ajax, want daar krijgt de jeugd de voorkeur. Weinig kans op speeltijd dus....omgedraaide wereld daar.

aardig verschil in voetbal daaro

Van Marcelo naast je tot Muniesa. Wereld kan snel gaat Pietersje.

2 juli 2013 om 20:04

Van Van Bommel als aanvoerder tot Shawcross, wereld kan snel gaan!

2 juli 2013 om 20:33

Shawcross was afgelopen seizoen van een hoger niveau dan Van Bommel. Vooruitgang dus!

2 juli 2013 om 20:51

@jimmy38

Shawcross is dan ook 25 en Van Bommel 36. 11 jaar verschil! Vind je het gek?
Bovendien zat hij 2 jaar geleden bij Milan op een veel hoger niveau dan je vriend.

Ik sta nog steeds liever nu naast Maradona of Davids op het veld dan Melvin Platje, ook al kan Platje NU dingen beter dan hun.

Van Bommel heeft de CL gewonnen, landtitels uit de grootste competities, gespeeld bij clubs als AC Milan, FC Barcelona en Bayern Munchen, en daar was hij een toegevoegde waarde ook nog is, een sleutelspeler!

Shawcross in de jeugd bij Manchester United, maar had daar nog minder waarde dan Büttner nu. Buttner heeft meer wedstrijden voor Manchester United gespeeld dan Shawcross.

Trouwens niet te geloven dat ik hier op inga zeg Het was meer als grap.

.

Hier nog een vergelijking: Maldini of Heitinga...

2 juli 2013 om 22:46

Haha, heerlijke reactie jeffrey! Heb me suf gelachen.

OT: Het is wel een verrassende transfer maar daarom niet minder leuk. Ben vooral erg benieuwd hoe Pieters het gaat doen in de PL.

Ik denk dat ze er toch achter zijn gekomen dat Pietertje niet kan voetballen. Gelukkig voor PSV zijn ze daarvan af. Om een dag later een nieuwe speler te kopen die ook op die positie kan spelen gaat echter wel wat ver

2 juli 2013 om 20:08

Denk eerder dat ze muniesa als backup voor pieters hebben. Die gozer heeft nog nooit wat laten zien, maar och omdat ie van barcalona komt moet hij wel heel goed zijn.

2 juli 2013 om 20:19

Pieters heeft al wel heel veel laten zien

2 juli 2013 om 20:25

Misschien dit seizoen niet nee, maar daarvoor zeker wel. Muniesa heeft misschien 2 wedstrijden in het 1e van barca gespeeld

Toch eigenlijk zonde, niet alleen in deze situatie want Ajax heeft hem momenteel niet echt nodig maar dat een speler de voorkeur geeft aan een laag geklasseerd team uit de premier league dan een topclub uit de Eredivisie die elk jaar om champions league voetbal strijd, puur omdat het verschil tussen de competities zo groot is, op deze manier word het verschil alleen maar groter...

2 juli 2013 om 20:03

Ajax heeft hem nu niet meer benaderd, dus hij heeft deze optie niet gehad.

2 juli 2013 om 21:24

Vier jaar Stoke City salaris = Vier jaar Eredivisie salaris. Zijn keuze voor Stoke City laat duidelijk zien dat hij mogelijk alle andere clubs heeft afgewezen. Daar zitten echt wel een paar ploegen tussen van het niveau top Eredivisie en die heeft hij dus allemaal afgewezen. Vier jaar prima verdienen en ook een enorme uitdaging in een stevigere en zwaardere competitie. Misschien steekt hij er net als Pique er iets van op en in het slechtste geval kan hij altijd wel weer terug naar Spanje, maar dan heeft hij alwel wat meer poen op de bank staan.

Nou jammer dan. Op dat moment was het mooie aanvulling geweest aan Ajax. Nu moeten we gewoon slim kijken naar goed talent, met de juiste aanvulling van ervaren spelers.

logisch, keuze tussen Stoke of Ajax... makkelijk gemaakt.

2 juli 2013 om 20:04

Waarom dan?
Ik ben zeer benieuwd waarom iemand pl kiest boven cl?
Niet dat ajax nog interesse had in hem.

2 juli 2013 om 20:08

BPL speel je 38 wedstrijden per jaar.
CL met Ajax de laatste jaren steeds zes wedstrijden.

Salaris, Stadions, Sfeer, betere competitie, meer in the picture voor Spaanse Elftallen. Zijn eigenlijk genoeg redenen waarom een PL boven de top Eredivisie gekozen wordt.

2 juli 2013 om 20:09

omdat PL veel mooier is dan Ed.
CL is af en toe.. PL elke wedstrijd mooie wedstrijd.

2 juli 2013 om 20:20

@wve

Niet zo moeilijk hé.
Je komt jaarlijks 2x City, 2x United, 2x Arsenal, 2x Liverpool, 2x Spurs en 2x Chelsea tegen. Dat haalt Ajax niet in de CL.

2 juli 2013 om 20:21

Nouja op papier spelen ze CL, in realteit mag je 6 keer per jaar opdraven om achter Ronaldo aan te rennen... Dus dat is geen argument. Goed salaris, mooiere competitie, mooier stadion dat zouden redenen kunnen zijn voor hem om daarheen te gaan.

2 juli 2013 om 21:37

@ Stretfordend

Niet elk team heeft Ronaldo. De afgelopen jaren is Ajax alleen tegen Madrid kansloos gebleken. Die ploeg ligt Ajax gewoon niet.
Madrid is ongelooflijk sterk in de omschakeling, wat juist één van de zwakkere punten is van Ajax.

De competitie is uiteraard van hoger niveau en het salaris is zeer waarschijnlijk ook hoger.

Toch zou ik persoonlijk in zijn fase van zijn carrière kiezen voor Ajax. Spelen voor de prijzen, opdraven in de Champions League en aanvallend voetbal(wat hij gewend is bij Barcelona).

4 juli 2013 om 13:31

Salaris en je speelt tegen betere teams in een betere competitie. Overigens vind ik Stoke een nietzeggende club die leuk meedraaid in de Bpl, maar nooit voor de prijzen zal gaan. Stralen ook weinig voetbal uit.

Edit: zie overigens dat dit met Hughes moet verandering (het voetbal wat ze spelen) , misschien dat het dan wat aantrekkelijker wordt ipv dat beton voetbal.

Ajax heeft allang geen interesse meer in hem.
Ajax heeft moisander en denswil op die plek.

2 juli 2013 om 22:38

Snap die duimpjes omlaag niet. Ajax heeft inderdaad meerdere malen aangegeven het een interessante speler te vinden, maar de laatste keer dat ze concreet zijn geweest is afgelopen zomer. Toen werd echter voor Moisander gekozen en dit jaar kwam hij af en toe nog eens voorbij in geruchten. 'negeert Ajax' in de titel vind ik dan ook raar, aangezien hij deze zomer niet de kans heeft gehad om naar Ajax te komen.

2 juli 2013 om 23:39

Nederlands kampioen Ajax negeert Muniesa had er beter kunnen staan. Ajax heeft voor Moisander gekozen en heeft Denswil daarvoor achter de hand.

In elk geval zijn we hiermee wat betreft deze speler af van misleidende kopjes.

Leuk dat hij in de Premier League komt maar bij Stoke City spelen ze nou niet echt een spel dat ook maar een klein beetje lijkt op dat van Barcelona. Is een verdediger die het positiespel goed beheerst maar denk dat ze hem nu wel zullen leren om de bal maar gewoon op die lange Crouch te pompen.

Qua voetbalopvatting tegenpolen, Barca en Stoke.
Ze willen dus met Hughes echt een totaal andere weg in slaan. Ben eens benieuwd.

Muniesa en Pieters gaan echt geen duo vormen. Beide linksbenig, krijg je weer zo'n raar centrum. Denk Pieters gewoon backen.

Ajax had niet eens interesse we hebben Moisander en daarachter Denswil.

Opleiding van Barca word zwaar overschat meeste spelers middelmaat ook deze Muniesa

2 juli 2013 om 20:13

Niet op elke positie. Het is met name de achterhoede waar Barca geen grote talenten heeft rondlopen. Daar is ook al lang geen echte goede speler doorgebroken. De laatste is Pique en die was in de tussentijd ook nog verkocht aan Man U.
Op het middenveld en in de aanval hebben ze wel degelijk talenten rondlopen. Ook al breken ze inderdaad niet snel meer door.

Geen verrassing natuurlijk dat hij de Eredivisie links laat liggen. Hoewel ik ook niet zeker weet of Ajax hem echt wilde hebben.

Begrijpelijke stap, spelen hetzelfde soort voetbal als Barca, waar Ajax natuurlijk meer van het schoppen en het lange ballen werk is. Nu komt hij gewoon bij een zelfde soort ploeg in de bpl met dezelfde voetbalbeleving als die hij gewent was!

2 juli 2013 om 20:16

' waar Ajax natuurlijk meer van het schoppen en het lange ballen werk is '

Zeg me aub dat dit geen serieuze reactie is...

2 juli 2013 om 20:19

Dit is natuurlijk sarcastisch hè. Ik wil duidelijk maken dat een ploeg als Ajax veel beter bij hem had gepast dan Stoke. Maar wie weet verrast de nieuwe trainer door een andere speelstijl te hanteren.

2 juli 2013 om 20:21

Tja ik lees 100 van dit soort reacties over Ajax, het is maar hoe je het interpreteert.

Maar daar heb je wel gelijk in, waarschijnlijk negeerde Muniesa het voetbal van Ajax en dacht hij(of zijn zaakwaarnemer) alleen aan het geld en aan de grote competitie waarin hij zou spelen. Stoke City is niet echt een club waar ze ' zijn ' filosofie uitoefenen in tegenstelling tot Ajax.
Misschien is de Eredivisie een zwakke competitie, Ajax doet niet onder Stoke en speelt zelfs hetzelfde spel als bij Barcelona en speelt Champions League.

Maar goed, Ajax had nooit concrete interesse dus dit maakt niet zoveel uit.

2 juli 2013 om 20:25

Klopt, maar hopelijk verandert met de aanstelling van de nieuwe coach het voetbal bij Stoke. Als je iig dit soort spelers haalt neig je daar wel naar zou je zeggen.

Muniesa heeft helemaal niets te zoeken bij Ajax. Boilesen en Denswil zijn minstens zo talentvol of talentvoller en Moisander heeft het vorig seizoen gewoon goed gedaan, geloof er dan ook niets van dat Ajax nog steeds interesse in hem zou hebben.

Duo met Pieters?

Ik denk Muniesa met Shawcross in het centrum gaat spelen. En dan Pietertje als linksback.

Stoke heeft met Muniesa tenminste een opbouwende verdediger. Kennelijk gaat Stoke samen met Hughes goed voetbal laten zien. Met Shawcross en Huth achterin heb je twee sterke mandekkers maar wel weer twee waardeloze opbouwende spelers die de bal gelijk wegschieten. Muniesa en Pieters zouden een goeie duo kunnen vormen centraal achterin of anders Shawcroos centraal samen met Muniesa en dan Pieters LB. Heeft Stoke tenminste 1 opbouwende verdediger.

2 juli 2013 om 20:21

Pieters centraal achterin met Muniesa? Twee linksbenige centrumverdedigers opstellen? Daarbij is Pieters voetballend ook niet top op dat niveau. Daarvoor zal hem wat handelingssnelheid ontbreken. Als back verwacht ik dat hij al een stuk beter uit de verf gaat komen.

2 juli 2013 om 21:20

Alsof je bij Stoke moet kunnen voetballen .

Waarom doet Voetbalzone in godsnaam steeds alsof Ajax ooit concreet is geweest voor Muniesa? Ajax heeft hoogstens ooit geïnformeerd naar een huurperiode, maar om dit nog anderhalf jaar te gebruiken in titels van berichten. Waar slaat deze titel bijvoorbeeld op? Genegeerd? Dat is niet serieus te nemen.. Zo kan hij ook Manchester United negeren, want die hebben ook geen interesse..

Hoe dan ook lijkt mij dit geen goede keuze voor Muniesa. Hij is opgeleid om ooit te gaan spelen in een team dat wil voetballen, maar komt dadelijk terecht in een team waar het 0,0 niks over voetbal gaat..

Barça Barça Barça, wat laat je toch een talent gaan.

Talentvolle verdediger die later zeer goed van pas zou kunnen komen omdat Barcelona natuurlijk in verdedigingsproblemen zit. Jammer dat hij nooit een echt kans heeft gekregen in het 1e van Barcelona, ik was er zeker van dat hij gewoon zou kunnen slagen.

Één van de grootste defensieve talenten van Spanje, maar helaas in z'n laatste jaren geremd in z'n ontwikkeling door zware blessures. Onbegrijpelijk dat Barça zo'n talent laat gaan en een onbegrijpelijke keuze van Muniesa voor Stoke City, hopelijk slaagt hij in Engeland en keert hij succesvol terug bij Barça. Veel succes bij Stoke!

Toch een vreemde overstap, was er redelijk zeker van dat die bij ons (sociedad) zou tekenen.. De Primera lijkt me een veel betere competitie voor hem dan de Bpl. Maar goed, we zullen zien hoe het met hem zal gaan.

2 juli 2013 om 22:48

Ik had dit ook niet aan zien komen. Ik had verwacht dat hij zu tekenen voor Sociedad of Elche, maar een stap naar de Premier League had ik niet zien aankomen.
Ik hoop dat hij het waar kan maken, al vind ik het nogsteeds ontzettend dom van Barcelona om hem te laten gaan.

Stoke speelt nog gewoon kick and rush. Dus wat hij daar gaat doen is mij een raadsel. Zou hij zich wel verdiept hebben in de club? Die cultuur ga je echt niet 1,2,3 veranderen. De supporters verwachten ook niet anders.

Kan een goede stap voor hem zijn. Opbouwende kwaliteiten heeft hij al als hij dan ook nog zijn duelkracht verbetert bij Stoke dan kan het een hele complete verdediger worden.

Negeert ajax???? Ajax zat helemaal niet achter hem aan nu. Dus wat proberen ze nu uit te lokken?

2 juli 2013 om 21:19

Jouw reactie

Denken jullie echt dan een van hun centraal komt ipv Shawcross of Huth? Dat zijn 2 beesten die al jaren een goed en gewaardeerd centraal duo zijn. Muniesa is meer aangekocht denk ik als wissel cv omdat ze na Shawcross of Huth en na de verkoop van Upson en Woodgate geen goede cv hadden voor als een van de 2 geschorst zouden zijn of geblesseerd zouden raken.

Hoezo negeert hij Ajax? Ajax wilde afgelopen zomer of Moisander, of Muniesa voor een seizoen om zo Denswil klaar te stomen. Nu we dus Moisander hebben en Denswil aan de deur klopt, is er überhaupt geen plek voor Muniesa. Overigens wel een getalenteerde en technische verdediger die mijns inziens wegkwijnt in het betonvoetbal van Stoke.

Steve Olfers dan? Heeft hij kort geleden nog niet CL gespeeld bij Aalborg? Lijkt mij een aardige versterking voor een cambuur bijv.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren