Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ervaringsdeskundige Wesley: ‘Dylano gaat er minder last van krijgen dan ik’

Laatste update:

Wie afgelopen donderdag zat te kijken naar PSV - Sevilla (2-0) en Dylano K. het veld zag betreden om doelman Marko Dmitrovic een vuistslag te verkopen, moet ongetwijfeld hebben teruggedacht aan Ajax - AZ. Elf jaar geleden werd het bekerduel in de Johan Cruijff ArenA ontsierd door een soortgelijk tafereel. De toen negentienjarige Wesley klom over de boarding en ging het gevecht aan met keeper Esteban Alvarado. Het Algemeen Dagblad sprak met hem.

Alsof het leed voor PSV nog niet erg genoeg was, werd het Europa League-duel met Sevilla donderdag ontsierd door een doldwaze actie van, wat we nu weten, Dylano K. De PSV-fan rende in de slotfase van het Europese treffen richting doelman Dmitrovic om hem een klap in het gezicht te geven. De Serviër wist zijn belager al snel te overmeesteren, maar kon niet voorkomen dat hij werd geraakt. De gedachten gingen bij menig voetbalfan al snel terug naar 21 december 2011.

Toen was AZ-doelman Esteban namelijk het slachtoffer van een soortgelijke actie. De dader destijds: Wesley van Wilsem. Hij kreeg doodsbedreigingen en moest noodgedwongen onderduiken. "En ik kreeg een half jaar cel, 10.000 euro boete en een stadionverbod van dertig jaar", blikt hij nu terug in het Algemeen Dagblad. "Van die zes maanden waren er twee voorwaardelijk, maar dan moest je je wel twee jaar lang steeds melden. Daar had ik geen zin in, dus ik koos ervoor om alle zes maanden te gaan zitten."

Wesley was destijds negentien, blowde en dronk. "Als iemand mij twaalf jaar geleden had gewaarschuwd om zoiets nooit te doen, was het toch wel gebeurd. Daar trok ik me toen weinig van aan. Ik denk dat jongens die zo gek zijn om dit te doen zich niet laten weerhouden door een waarschuwing." Zijn moeder zei destijds dat Wesley ‘ODD’ had, een gedragsstoornis. Zelf gaat hij daar niet in mee. "Ach, dat plakten ze er toen op. Ik was gewoon opstandig zoals zoveel jongeren."

Hij denkt dat Dylano K., die verantwoordelijk was voor het incident bij PSV - Sevilla, er minder last van gaat hebben dan hij. "Die kan straks nog wel door Eindhoven lopen", stelt Van Wilsem. "Door mij werd die wedstrijd gestaakt en verloor Ajax later alsnog. Laat ik het zo zeggen: er kwamen wel wat dreigementen binnen. PSV was al zo goed als uitgeschakeld. Het is niet door die actie dat PSV niet doorging." Inmiddels heeft Wesley zijn leven gebeterd. Hij heeft een gezinnetje en is bezig om werk te krijgen. "Daar wil ik niet te veel over zeggen", besluit hij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bezig om werk te krijgen klinkt nog steeds alsof het niet helemaal wil vlotten, maar goed hopelijk meent hij het

25 februari 2023 om 11:35

Vooral dat 'krijgen' ipv werk vinden zegt veel. Ik begrijp eerlijk gezegd niet dat hij een podium krijgt. Als hij nu nog werk moet krijgen, betekent het dat hij al die jaren geteerd heeft op belastinggeld. Inclusief zijn arrest, proces en de periode in de gevangenis.

Wat mij nog het meest stoort is dat de media hem na het incident met die Dylano, direct benaderden voor interviews. Dit soort tuig is juist op zoek naar aandacht. Daarom doen zij dit in een vol stadion. En de media belonen hen met uitzendtijd en geven hen graag die aandacht. Precies wat zij willen. De volgende Dylano of Wesley staat klaar. Die wil ook aandacht en een podium van de media.

25 februari 2023 om 11:46

Het ergst is dat dit soort figuren zich voortplanten terwijl ze (waarschijnlijk door hun eigen opvoeding) alle capaciteiten missen om een kind te kunnen voorzien van een gedegen toekomst. Geen podium geven inderdaad, jammer dat dit toch gebeurt.

25 februari 2023 om 12:20

Goede aanvulling en ben het met je eens! Misschien zulke gasten verplicht laten castreren

25 februari 2023 om 12:29

Best heftig hoe je hier iemand beoordeelt op een artikel van nog geen 1000 woorden met amper inhoud en voor een daad toen hij 19 was.

Weet jij veel hoe die kerel zijn leven er de afgelopen 10 jaar heeft uitgezien. En dan eindigen met dat die kerel gecastreerd moet worden.

25 februari 2023 om 12:42

Marc433 Gaat alles wel goed? Stel je nou echt voor om iemand te laten castreren omdat hij ooit iemand heeft aangevallen?

Kerel, ga bij jezelf te rade.

25 februari 2023 om 12:51

Lierse,

Misschien heftig en overtrokken, maar ik wordt echt schijtziek van zulke figuren. Je ziet dat hij toegeeft dat het geen zin had, Zelfs van zijn eigen moeder niet. Die bij PSV is ook een veelpleger en kost de maatschappij ontzettend veel geld.

Wij kampen al met een zwaar tekort aan agenten en rechters. Brengen het voetbal en clubs veel schade toe. Verpesten het voor de echte voetballiefhebbers. Ik ben er echt helemaal klaar mee.

En natuurlijk meen ik het niet met dat castreren. Dat gaat te ver. Maar er moet wel wat gebeuren.

25 februari 2023 om 14:00

Een volwassen vent kijkt terug op een erg domme actie en verschuilt zich helemaal nergens achter. Gaat niet mee in het zielige verhaal dat komt door idd, is mans genoeg om toe te geven dat hij gewoon dom was en een waarschuwing of strengere ouders geen zak had uitgemaakt en keyboard held Marc 433 (de naam van een volwassen vent die domme acties had ruim na zijn tienerjaren en daar nauwelijks voor heeft moeten boeten, laat staan schuldbewust op terug kijken) zaagt hem lekker verder door. Wat mij betreft komen er niet meer van het soort figuren zoals jij, die mensen blijven afrekenen op domme jeugd acties ongeacht of ze er schuldbewust op terug kijken of niet.

25 februari 2023 om 16:41

Prachtig die moraalridders die proberen de wereld te verbeteren door exact hetzelfde te doen; op de man spelen en iemands mening op een openbaar forum af te zagen. Geen haar beter dus.

Fijn weekend verder en vergeet niet om Dylano en Wesley voor op de koffie uit te nodigen.

25 februari 2023 om 17:06

@marc433, laat je niets aanpraten door figuren zoals Lierse en ninjakai. Zij zijn een groot onderdeel van het probleem. Altijd verwijtend, op zoek naar nuance en context en excuses. Die softe houding is exact onderdeel van het probleem. Castreren gaat wat ver, maar voor de rest heb je gewoon gelijk. Uit niets in dit artikel blijkt dat die Wesley een aanwinst is voor de maatschappij.

25 februari 2023 om 17:31

Groot gelijk Rochus. Nuance en context.. wtf heb je daar in hemelsnaam aan. Dat kunnen mijn hersenen helemaal niet aan. Lekker simpel en normaal houden. Laten we het lekker zwart wit bekijken en onze eigen aanvulling geven aan anderen. Want ja, ons leven is helemaal perfect.

25 februari 2023 om 17:52

Exact regulator, gewoon jezelf zijn en bijvoorbeeld andere mensen die je totaal niet kent uitmaken voor racist.

25 februari 2023 om 18:28

Je kunt me gerust pm'en als je er nog steeds mee zit. Ik heb met je gedeeld wat mijn indruk van je is. Overigens, ben jij niet degene die het erkende en toen een lul verhaal ging opzetten over dat iedereen racistisch is?

25 februari 2023 om 18:48

Nuance en context zijn inderdaad vreselijk. Het gegeven dat "de harde aanpak" over het algemeen juist weinig tot niet werkt, ondanks het gegeven dat we juist deze honderden jaren aanpakken, moet terugkomen!

Fuck context. Waarom moeten we weten waarom dingen gebeuren?

25 februari 2023 om 19:11

Wat lul je in hemelsnaam. Racisme is helemaal niet van nature. Het is een probleem dat uit sociale constructen voorkomt. Onderscheid maken is niet per definitie racisme. Je hebt blijkbaar geen idee waar je over praat.

Nogmaals. Ik had een bepaalde indruk over jou en vroeg je op de man af of mijn indruk klopte. Dat jij niet snapt dat dat anders is dan een volledige aanname op niet eens een tekst van 300 woorden, is jouw probleem. Maar goed, ik zie al dat je het belang van begrippen zoals context en nuance niet snapt. Je bent wel een beetje blijven hangen aan het begin van de Dunning-Kruger grafiek. ..oh een aanname, ojee.

25 februari 2023 om 20:28

@ Rochus

Het zit wel goed, thanks. Ik ging alweer over tot de orde van de dag. Het is wel de wereld op zijn kop. Gewoon de daden van die hooligans goedpraten en goedkeuren. Verzieken het voetbal, brengen de clubs enorme schade toe, zowel sportief, financieel als imagoschade. Om maar te zwijgen over het traject na hun daden. Wat voor resources en belastinggeld het allemaal kost.

En die hooligans blijven doorgaan omdat wij hier, precies zoals je zegt, slap zijn, hen vertroetelen, thee met ze drinken en gratis Netflix abo regelen. Terwijl ik mijn hele leven lang mij kapot werk, belastinggeld betaal om deze hooligans te financieren.

Ja, nouja, je hebt tegenwoordig sociale media. De foto van Dylano is al overal gedeeld en je kunt nog veel meer informatie van het net trekken wanneer je daar de behoefte toe voelt. Vraag me oprecht af of deze jongen er minder last van gaat krijgen dan Wesley destijds had.

25 februari 2023 om 10:12

Z’n Facebook staat ook openbaar haha. Je kan alles opzoeken inc z’n ouders. Denk nu meer juist last ervan idd

25 februari 2023 om 11:17

Ik denk dat Wesley vooral de lange termijn bedoelt. Ik denk dat mensen dit incident sneller vergeten dan die van Esteban. Enige wat roet in het eten kan gooien zijn te verhalen boetes. De impact van dit incident is kleiner dan toen.

25 februari 2023 om 12:10

@la~decima:

"ik denk dat mensen dit incident sneller vergeten dan die van Esteban."

Misschien als PSV er genadig af gaat komen met alleen een boete. Maar als dit er voor gaat zorgen dat PSV wedstrijden zonder publiek moet gaan spelen, of zelfs helemaal uitgesloten wordt van Europees voetbal, dan denk ik dat Dylano minstens zo'n groot probleem heeft als Wesley destijds.

26 februari 2023 om 00:32

@cabinessence Ik denk dat Decima doelt op het feit dat er naast de memorabele vechtpartij tussen Esteban en Wesley, Nijhuis rood gaf (ja, echt waar, misschien is het daar misgegaan met ‘m) en AZ vervolgens het veld afliep. Dat zijn twee extra memorabele momenten

Mooi om te horen dat die achterlijke toen celstraf een boete en een 30 jarig verbod heeft gekregen.
Mag hopen dat hij tot op de dag van vandaag spijt heeft van zijn actie en die geldboete nog aan het terug betalen is aan zijn ouders.

25 februari 2023 om 10:04

Aan de andere kant is het ook wel een keer klaar, toch? Als iemand van 19 op zaterdagavond iemand op z’n bek slaat dan is het gewoon een vechtpartij. Ik keur het absoluut af en van mij mag hij een levenslang stadion verbod krijgen, maar er word af en toe gedaan alsof deze 2 jongens iemand hebben dood gestoken. Terwijl het verschil met deze 2 alleen is dat ze het in een vol stadion doen

25 februari 2023 om 10:29

Maar vaak als een 19 jarige op zaterdagavond iemand op z’n bek slaat dan is er al iets aan de hand. Deze jongens rennen random het veld op en gaat iemand aanvallen, dat is gewoon echt bizar.

25 februari 2023 om 10:44

Deze 2 gasten hebben niemand doodgestoken nee, maar zorgen er wel voor dat er meer beveiliging rondom een westrijd nodig is en dus geld kost, ook zijn ze een maatschappelijk onderwerp van negatief gesprek en een negatief voorbeeld op tv voor iedereen/kinderen.
Dus dit zomaar wegzetten en vergelijken met een "gewone" vechtpartij is onzin.
Hier komt gewoon veel meer bij kijken.

25 februari 2023 om 10:56

Ook 19-jarige jongens kunnen vervolgd en veroordeeld worden als ze op een zaterdagavond iemand op hun bek slaan hoor.

25 februari 2023 om 11:20

Ze doen dit, zonder aanleiding, waarschijnlijk zonder dat ze elkaar maar een keer aan hadden gekeken. Als jij iemand uit het niks opeens op zijn bek slaat, zonder enige aanleiding, zal er denk ik ook direct verzocht worden om aanvullend psychologisch onderzoek te doen. Daarnaast gebeurd dit op TV, voor tienduizenden mensen. Dan wordt er ook veel strenger op gereageerd, anders geef je een verkeerd signaal af.

25 februari 2023 om 16:02

Klaar? De echt schade is nimmer vergoed. Ajax stond 1-0 voor tegen AZ. Doelpunt werd afgenomen, Ajax verloor en was uitgeschakeld voor de beker. Schade loopt in de tonnen. Is nimmer vergoed want 'van een kale kip kan je niet plukken'.

Ik zou willen dat het helemaal niet klaar was en dat dergelijke figuren elke euro schade moeten vergoed, al moeten ze er 100 jaar oud voor worden.

25 februari 2023 om 18:50

Hoop dat het sarcasme is, anders ben ik blij dat jij weinig te zeggen hebt in de maatschappij.

Lastig te voorspellen. Deze jongen van PSV was al bekend bij de directie en had al een stadionverbod. Ik weer niet hoe de fans en harde kern van PSV hem zien. Het kan zomaar zijn dat sommige van de harde kern dit nog waarderen ook.
Ongelooflijk natuurlijk. PSV moet nu wel echt de portemonnee gaan trekken voor veiligheid en het hanteren van stadionverboden. In samenwerking met moet meldingsplicht toch gewoon net als in Engeland doorgevoerd worden?! Verklein in ieder geval de kans op dit soort onzin

25 februari 2023 om 10:03

De 1e reacties van kennissen in App-groepen waren dat deze kerel nergens officieel was aangesloten. Ook zou hij een tijd terug uit 1 supportersgroep gegooid zijn wegens onderlinge ruzies. Nou kan dat natuurlijk gezegd worden in ‘the heat of the moment’ (minuten na het incident) om afstand te nemen, maar dat zijn doorgaans wel betrouwbare lui.

25 februari 2023 om 10:21

@GeeninspiratieNergens bij aangesloten? Er duiken overal foto’s op van hem in een BFTS-shirt, met gasten die ook allemaal BFTS-shirts aan hebben (en die shirts koop je niet in de fanstore).Het lijkt meer op het schoonvegen van het straatje van die gasten, door te zeggen dat hij nergens bij hoort.

25 februari 2023 om 10:26

Ja zoals ik zeg, het kan gezegd zijn om afstand te nemen natuurlijk. Maar goed dat je BFTS zegt, een vriendengroep van mij heeft daar lui zitten dus ik ga gelijk even verder graven. Ben wel benieuwd naar de feiten nu😂

25 februari 2023 om 10:32

@GeenInspiratie

Dat klinkt voor mij wel als de meest logische verklaring: je wordt namelijk als groep aangekeken voor deze actie als het inderdaad iemand van BFTS blijkt te zijn. Niet alleen door groepen van andere clubs, maar vooral ook door de verschillende groepen binnen PSV.

Ben benieuwd naar je antwoord haha.

25 februari 2023 om 12:22

Waar staat BFTS voor?

25 februari 2023 om 12:34

Als die gozer erin zit, waarschijnlijk 'Be First To Swing'

25 februari 2023 om 12:50

Behoorlijk fanatiek tegen Sevilla

25 februari 2023 om 10:14

Waarderen? Deze jongen is in het stadion al een paar keer flink geslagen door PSV-supporters. Dat gaat er de aankomende tijd niet minder op worden nu hij met naam en toenaam bekend is op het internet, zeker niet wanneer men hoort hoe erg de straf van de Uefa gaat zijn en PSV flink de pineut is. Deze jongen mag wel onder gaan duiken, precies voor die harde kern.

25 februari 2023 om 12:13

"ik weer niet hoe de fans en harde kern van PSV hem zien."

Alle fanatieke PSV-fans die ik ken zijn woedend op hem. Ik heb opgevangen dat er binnen bepaalde supportersgroepen mensen van plan zijn om hem een lesje te gaan leren.

“Bezig om werk te kijken” in een tijd waarin er volgens het CBS 150 vacatures per werkloze zijn. Kansloos figuur dat de maatschappij alleen maar geld kost.

25 februari 2023 om 10:00

Of 2 maanden zitten en 2 jaar melden maar nee daar het Wes geen zin in. Dan maar 6 maanden zitten 🤣

25 februari 2023 om 11:20

@sociomasia, als je toch al 4 maanden zit zou ik die 2 er ook wel bijpakken. 2 jaar lang melden lijkt me dan vervelender

25 februari 2023 om 12:24

Nou 68 keer melden(uitgaande van 2 eredivisieseizoenen) vooruit met wat beker en Europese wedstrijden 90 keer melden of 60 dagen langer zitten vind ik een hele slechte deal 😅

25 februari 2023 om 11:24

Nogal kort door de bocht. Voor veel banen heb je een opleiding nodig. Je weet niet wat zijn opleiding is. Als je geen aanvullende opleiding hebt gedaan wordt het al een heel ander verhaal. Daarnaast zit er ook een gat van een half jaar in zijn CV, heeft ie minimaal een aantekening op zijn strafblad (waardoor VoG al een probleem kan zijn). Verder denk ik dat bij een googlesearch van zijn naam de nieuwsberichten terug te vinden zijn. Denk dat zoiets lastiger is dan je denkt.

25 februari 2023 om 12:17

"je weet niet wat zijn opleiding is."

Dat zal niet heel veel zijn. Zijn IQ is gemeten op 71, 70 is de grens tussen zwakbegaafd en verstandelijk beperkt. Hij zit dus maar één puntje boven wat ze vroeger geestelijk gehandicapt noemden.

25 februari 2023 om 13:10

Dan vallen er dus ook al flink wat banen af. Maakt het niet makkelijker. En zelfs voor dat soort banen moet je soms ook nog een VOG aanvragen. Ik heb een jaar geleden kort als bijbaan als postsorteerder gewerkt bij zo n distributiecentrum van PostNL. 8 uur lang dozen op een band gooien, zelfs daarvoor moet je al een VOG regelen.

25 februari 2023 om 17:23

Ik help hem zo aan een baan in de regio Amsterdam. Het enige wat ik verwacht: je nuchter om 7:00 beschikbaar stellen, buiten willen werken, nuchter blijven en je een beetje normaal gedragen. Dat op ma t/M vr.

25 februari 2023 om 19:08

Ja, want zo werkt het inderdaad. Iedere werkgever wil iedere potentiele werknemer. En dat nog los van het gegeven dat hij misschien net tussen twee banen zit.

Ik ken zijn situatie niet, jij ook niet. Laten we dan ook niet met dit soort stupiditeiten komen.

Zijn hele naam in het het bericht??

25 februari 2023 om 10:06

Hij is zelf ook bij Vice geweest met zijn volledige naam. Lang geleden al. Mensen weten wie hij is.

Die kan straks nog wel door Eindhoven lopen", stelt Van Wilsem…. PSV was al zo goed als uitgeschakeld. Het is niet door die actie dat PSV niet doorging.

Na zoveel jaar mis ik toch nog wat realisme bij deze uitspraak. Ik lees vanmorgen dat psv in potentie zelfs nog een jaar uitgesloten kan worden van Europese wedstrijden. Als dat gebeurt heeft de actie nogal impact en durf ik mijn hand niet in het vuur te steken dat hij nog op zijn gemak door Eindhoven kan lopen.

Ja sorry hoor, maar ik vind het echt ontzettend triest dat jullie als VZ zijnde zo over ODD spreken. 'Maakt mensen agressief etc.' Kom op man.

25 februari 2023 om 10:04

Eerste kenmerk die ik tegenkom bij ODD is ‘driftig’. Nu is dit niet helemaal hetzelfde, maar met het alcoholgebruik erbij komt het op hetzelfde neer in mijn ogen.

25 februari 2023 om 15:20

Alcohol maakt wel meer mensen agressief. Verder kan het zeker invloed hebben gehad op zijn actied toen, maar hoe het hier stond vond ik toch erg negatief en een fout beeld geven.

25 februari 2023 om 10:04

Helemaal mee eens. Iets meer verduidelijking kan geen kwaad. Stel je hebt ODD, dan word je hier op Voetbalzone lekker weggezet. Het lijkt ook nog alsof die mensen er bewust voor kiezen om ODD te hebben.

25 februari 2023 om 10:06

Toch is het in de context van dit incident wel degelijk correct.

‘ Bij odd is er sprake van zowel gedrags- als stemmingsproblemen. Het kind vertoont langere tijd negatief en vijandig gedrag en is openlijk ongehoorzaam.’

VZ neemt enkel de feiten over, het is aan de mensen die zeiden dat hij ODD had die de term misbruiken.

25 februari 2023 om 10:09

Wat? Er wordt toch alleen geciteerd? Lezen is ook een kunst hè Gooner4. Zeg toch ook niet meteen dat je dyslexie hebt.. Man man

25 februari 2023 om 15:22

Mss had ik even dyslexie, maar het is aangepast en dat zegt denk ik ook wel wat

25 februari 2023 om 11:22

Gooner meteen agressief... heb je ODD ofzo?

In de tekst staat 2021 terwijl het in 2011 is gebeurd. Lees het er eerst eens door ipv snel op enter te drukken. En dan 12 jaar later nog bezig om een baan te vinden ??? Dit is het soort wat van werkende mensen leeft.

25 februari 2023 om 12:40

Of weer bezig een baan te zoeken. Het staat er niet echt uitgebreid.

deze wesley blijkbaar nog steeds een droeftoeter... uitkering trekkende nietsnut.
ja is een aanname, misschien heeft hij wel keihard gewerkt afgelopen jaren en is hij echt sindskort weer opzoek naar iets nieuws.. maar ik geloof daar niet zo in, ik ken dit soort type tokkies.

maarja, over tijdje kan ie gewoon weer lekker stemmen, en ik weet ook wel op welke partij dit soort stemt, man man man wat een droevenis in nederland.

die dylano mag trouwens net zo'n erge straf krijgen, nog wel iets meer celstraf en hogere boete wat mij betreft

25 februari 2023 om 10:51

Hoe vindt je zelf dat het gaat? Zijn de aannames in de aanbieding dit weekend?

“Uitkering trekkende nietsnut”, “ik ken dit soort type tokkies”, “ik weet wel op welke partij dit soort stemt”.

Wesley was 19 toen hij die domme actie uithaalde en heeft z’n straf gehad. Dat jij op basis van een actie op z’n 19e kan inschatten hoe hij 12 jaar later is dat vind ik heel knap. Zijn genoeg mensen die als puber volledig ontspoord waren en nu keurige burgers (en vice versa).

25 februari 2023 om 12:25

je slaat de spijker op zn kop. Dit soort gasten blijven altijd even kansloos. Nemen nog een ACAB tattoo in de nek. trekken lekker steun en gaan fantastisch op de status die ze on en offline hebben gekregen wanneer dit soort dingen weer oplaaien in het nieuws. "Ervaringsdeskundige" mn reet.

Als je je als volwassen man nog zo druk maakt over voetbal dat je het veld gaat bestormen en spelers aanvalt, dan heb je ze sowieso niet allemaal op een rijtje.

Wat een artikel zeg.

1. Wat prachtig gekopieerd van het AD, Voetbalzone. Om journalistiek echt trots op te zijn.

2. Top van het AD om zo'n mafkees nog een podium te geven. Ongeacht de omstandigheden of verstreken tijd moet je dat soort kanslozen gewoon vergeten.

3. 'Ik blowde en dronk'? Ja, dat doen genoeg mensen van 19. Je bent een doorgesnoven kansloze. Daarom heb je ook al een 'gezinnetje' en alsnog geen werk.

25 februari 2023 om 16:22

Snap dit niet, zogenaamd iets negatiefs een positief jasje willen geven. Waarom? Omdat het over Nederlandse fans gaat? Zijn er dan opeens excuses en willen ze laten zien dat het wel goed komt want ja dat is met Wesley ook gebeurd he.

Fiets even weg zeg, gewoon keihard aanpakken en al helemaal geen podium geven zulke debielen! Maar ja de dubbele maat kennen we al te goed! Het is een beetje zoals een leerling dat moeite heeft met taal. Is het een Nederlander, noemen ze het dyslexie. Is het iemand met buitenlandse roots, noemen ze het taalachterstand. Tja!

25 februari 2023 om 20:40

Sociofan zoals je ziet wordt deze Tokkie hier com-pleet afgefikt door bijna iedereen, en terecht want ik heb niet vaak zo'n enorme sukkel voorbij zien komen. Geen idee waarom je hier dus alweer je standaard racisme-gejank neerbraakt.

Weinig zelfreflectie. Valt me op dat dit soort jongens het altijd maar goed praten onder het mom van: “ik ben jong en opstandig en daarom deed ik het”. Ja we zijn allemaal jong en opstandig geweest maar dat betekent niet dat je alles maar kan doen waar je zin in hebt.

Laten we deze debiel ook nog even een podium geven. Misschien kan hij er een boek over schrijven en daar zijn geld mee verdienen.

25 februari 2023 om 12:33

*een boek over laten schrijven

25 februari 2023 om 14:48

Jij gaat er vanuit dat hij niet kan schrijven? Zo dik wilde ik het er niet bovenop leggen, maar heb wel even gedacht op het zo inderdaad op te schrijven.

Ergens op de redactie van het algemeen dagblad is een journalist totaal niet creatief bezig geweest. Snap nooit zo goed waarom journalisten altijd uitkomen bij oud daders in de zoektocht naar een alternatieve inkijk. Het verhaal van Wesley hebben we onderhand al zoveek gehoord dat het ChatGPT ook nog wel zou lukken om dit verhaaltje uit te typen.

Maargoed, ik stel voor dat we dit soort types zo min mogelijk aandacht geven. Wat mij betreft is de meest relevante vraag hoe het kan dat een of andere loser met een stadionverbod alsnog binnen was. De oplossing van dat probleem lijkt me veel relevanter dan de gevoelens van Wesley, Dylano of welke hooligan dan ook.

Het is vanaf de conceptie al mis gegaan met deze twee idioten: Dylano en Wesley vind ik persoonlijk al namen voor kinderen uit een achterstandswijk, maar ik vind dat er veel meer sociale controle op de tribunes moet komen en men dit soort figuren nog zwaarder mag straffen. Die Wesley is ook een bijzonder figuur: gaat liever twee maanden opgesloten zitten dan zich twee jaar lang af en toe te moeten melden. Die meldplicht zou ik me braaf aan houden en mocht het eens slecht uitkomen, bijvoorbeeld door vakantie, kan daarin vast wel wat geregeld worden.

Heel apart allemaal. Zogenaamd iets negatiefs een positief jasje willen geven. Waarom? Omdat het over Nederlandse fans gaat? Zijn er dan opeens excuses en willen ze laten zien dat het wel goed komt want ja dat is met Wesley ook gebeurd he.

Fiets even weg zeg, gewoon keihard aanpakken en al helemaal geen podium geven zulke debielen! Maar ja de dubbele maat kennen we al te goed! Het is een beetje zoals een leerling dat moeite heeft met taal. Is het een Nederlander, noemen ze het dyslexie. Is het iemand met buitenlandse roots, noemen ze het taalachterstand. Tja!

25 februari 2023 om 17:34

Hoe precies wordt van iets negatiefs iets positiefs gemaakt? Wesley deelt alleen zijn ervaring wat hem allemaal te wachten stond nadat hij een soortgelijke actie had uitgehaald. Puur informatief, niets meer dan dat.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren