Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Erik ten Hag biedt speler aan in Eredivisie: ‘Kan een hele goede voor ons zijn’

Laatste update:

FC Twente is inderdaad in de markt voor Facundo Pellistri van Manchester United. Dat bevestigt technisch directeur Arnold Bruggink in de podcast De Ballen Verstand van Tubantia. De oud-voetballer werd getipt door Erik ten Hag, al was Bruggink de 21-jarige Uruguayaan naar eigen zeggen toen ook al op het spoor. “Pellistri kan een hele goede speler voor ons zijn”, aldus de technisch directeur.

“Het helpt dat Ten Hag de club kent”, legt Bruggink uit in de podcast. “Wij hebben aangegeven wat we Pellistri kunnen bieden, hoe hij ons kan helpen en hoe wij hem kunnen helpen. Uiteindelijk bepaalt de speler zelf, maar in Engeland is the boss (de manager, red.) erg belangrijk en in dit geval is dat natuurlijk Ten Hag uit Twente.” De oud-voetballer denkt dat Pellistri een goede aanwinst zou zijn voor de Tukkers. “Het is een rechtsbenige rechterspits, dus het is wel wat anders dan Vaclav Cerny.”

“Hij heeft een hele goede dribbel, diepte in zijn spel en zijn statistieken bij Uruguay zijn heel goed. Met name qua assists, scorend is het iets minder.” De vleugelaanvaller wacht na twaalf A-interlands nog altijd op zijn eerste doelpunt in het shirt van Uruguay, maar was wel al goed voor vijf assists. “Pellistri kan een heel goede speler voor ons zijn. Dat het een huurling is, is niet erg.” Pellistri stond op het WK in twee van de drie groepswedstrijden in de basis. Alleen tijdens de 2-3 nederlaag tegen Portugal moest de rechtspoot het doen met een invalbeurt, al kwam hij toen alsnog tot een half uur.

Bij United liep het afgelopen seizoen echter een stuk minder voortvarend. In elf wedstrijden gunde Ten Hag hem 280 speelminuten. Vier van die wedstrijden speelde hij in de Premier League. Op de rechtsbuitenpositie ondervindt Pellistri concurrentie van onder meer Antony, terwijl ook Amad Diallo hoopt op speelminuten na een seizoen te zijn uitgeleend aan Sunderland. Daarnaast zijn meerdere aanvallers, onder wie Jadon Sancho, ook inzetbaar als rechterspits.

Pellistri strak in 2020 neer bij Manchester United, dat hem voor 8,5 miljoen euro overnam van de Uruguayaanse topclub Peñarol. De rappe aanvaller werd een half jaar na zijn komst voor anderhalf jaar verhuurd aan het Spaanse Deportivo Alavés. Voor die club speelde hij 35 wedstrijden, maar een doelpunt of een assist zat er niet in. Nu hoopt Twente dus toe te slaan. Of Pellistri daadwerkelijk komt, valt nog te bezien. Het talent staat namelijk in de belangstelling van meerdere clubs.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben bang dat hij iets te hoog gegrepen is, hij is nu mee naar Amerika en betere clubs willen hem hebben. Mag nu toch wel snel een buitenspeler bij, om nu met Rots naar Zweden af te reizen lijkt mij niet heel hoopgevend.

20 juli 2023 om 16:24

Ik ben ook bang dat hij niet komt. Het feit dat hij met Manchester United is afgereisd naar Amerika is geen goed teken. Rots schijnt wel een goede voorbereiding te draaien, maar ben het met je eens dat dit te mager is voor de Europese wedstrijden. Hopelijk laat Taha snel zien dat hij ook een serieuze optie is als linksbuiten.

20 juli 2023 om 19:17

Ik moet het eerst ook maar zien gebeuren. Maar het zou voor hem sportief wel het beste zijn. Een jaar lang alles spelen in Nederland (mits hij presteert natuurlijk). Is beter dan bij een grotere club op de bank te zitten en je het moet doen met een invalbeurt hier en daar.

20 juli 2023 om 23:52

Jij doet Rots tekort! Dat is een hele goede voetballer die zich nu mooi kan profileren. Ben ik niet bang voor.

Toch een beetje dat old boys network. Lijkt me inderdaad geen gekke vervanger voor Cerny ondanks dat het een ander type speler is. Met van Wolfswinkel loopt er natuurlijk wel een spits rond die een goede voorzet er wel kan in prikken.

20 juli 2023 om 15:55

Denk niet dat v Wolfswinkel basisspeler gaat worden, wel een heel ander type dan Cerny, waar Cerny vaak naar binnen komt blijft deze wat meer aan de lijn, heel benieuwd wat er dan met het spel van Brenet gaat gebeuren, die ging juist naar voren als Cerny naar binnen trok, je krijgt dan een ander voetbal te zien. Ben benieuwd

20 juli 2023 om 16:00

Neem aan dat ugalde eerste spits is maar wel mooi als er speler met kwaliteit cerny gaat vervangen mocht dit lukken.

20 juli 2023 om 16:07

Ah sorry, zat er even flink naast, dacht dat Ugalde meer van de linkerflank kwam. Dan houd ik het er wel op dat van Wolfswinkel als supersub er mooi en paar voorzetten van Pellistri in kan koppen, blijft mijn verhaal tenminste nog een beetje staan

20 juli 2023 om 16:13

Nu Unuvar geblesseerd is heeft v Wolfswinkel een paar x op links gestaan 😉

20 juli 2023 om 16:16

En dan voornamelijk bijsluiten in de punt neem ik aan? Dat zou nog wel eens kunnen werken met een aan de lijn blijvende rechtsbuiten met een goede voorzet.

Laat ten Hag het maar regelen met zijn oud teamgenoot Bruggink haha!

20 juli 2023 om 21:09

Is unuvar alweer geblesseerd ja? Blijft ook bezig..

20 juli 2023 om 21:20

Yep en Regeer ook, dus hebben nog niet veel aan de Ajax spelers

Waarom vertelt Bruggink in een podcast welke spelers FC Twente op het oog heeft? Ik vind dat een beetje kneuterig, maar kan aan mij liggen.

20 juli 2023 om 16:04

De spelers waar hij het over heeft waren al bekend bij het grote publiek. Dus het is niet zo vreemd dat hij het daar over heeft.

Bruggink moet eens wat minder lullen en wat meer werken. 3 weken in functie en nog werkelijk helemaal niets gepresteerd. Op 3 van de 4 posities achterin hebben we achter de basis spelers alleen maar jeugdspelers zitten. We hebben niet 1 echte rechtsbuiten in de selectie want zowel Daan Rots als Taha zijn geen rechtsbuitens, We Cerny is al weken weg en het enige wat hij doet, is koketteren met het feit dat hij ten Hag kent. Maar wel eindeloos in de media aangeven dat hij Eiting wil hebben. Nee meneer Bruggink dat onderhandelt fijn. De verkopende partij zit handenwrijvend achterover bij zoveel amateurisme. Toen Brugging werd aangesteld heb ik de term Bruggenwirth 2.0 genoemd omdat Bruggink iedere logische kwalificatie voor TD ontbeert. Het volgende brevet van onvermogen van onze RvC. En 3 weken na zijn aanstelling hoor ik alleen maar teksten uit een theorie boekje en is er concreet 0,0 gepresteerd. Het verbaast me niet gezien deze bizarre aanstelling, maar ik maak me wel ernstig zorgen.

20 juli 2023 om 16:01



Om vervolgens als eerste handeling een verschil in bod van 2mil op Eiting neer te leggen. Kom op zeg, alsof Volendam van gisteren is.
4 ton voor een aanvoerder die alles gespeeld heeft op Eredivisieniveau, hoe durven ze. Eerst schreeuwen bij Zerrouki hoe slecht Feyenoord het spelletje speelde en nu zelf exact hetzelfde doen. Geeft geen pas natuurlijk.

20 juli 2023 om 16:19

Allereerst is er nog nergens bewezen of dit echt zo is (waarmee ik niet zeg dat het niet zo is). Wat ik wel zwak vind, is dat Bruggink niet reageert. Ook dat is weer niet professioneel. Maar ik spring pas echt uit mijn vel wanneer we 2-2,5 miljoen gaan betalen voor grauwe eredivisie middelmaat als Eiting. Heb regelmatig wedstrijden van Volendam gezien en voetballend sprong Eiting er niet echt bovenuit bij een degradatiekandidaat. Op de Europese velden lopen er honderden Eiting's rond. Waarom dan zo onprofessioneel constant in de media roepen dat je Eiting wilt hebben. Dan heb je dus totaal geen onderhandeling positie meer.

20 juli 2023 om 16:20

Niemand neemt de Telegraaf serieus als het hun eigen club betreft, maar als het over een andere club gaat is het opeens een betrouwbaar medium 😂😂 ook de mensen van Volendam die over de onderhandelingen gaan heel nergens vermeld wat het bod van Twente was, alleen dat het met Eiting een overeenkomst was bereikt zonder toestemming van Volendam. En ja dat is schandalig, maar helaas gebruikelijk. Dit alles getypt hebbende mogen ze van mij Eiting bij Volendam laten Kjolo doet het prima op die plek en hoop ik toch echt dat ze met spoed wat buitenspelers en op zijn minst 1 CV gaan halen

20 juli 2023 om 16:32

Heeft De Telegaaf ook bij Twente geinformeerd naar dat bod en de status van de onderhandelingen? Volgens mij zit het verhaal heel anders in elkaar. Kan me nauwelijks voorstellen dat Twente slechts 4 ton heeft geboden voor Eiting tenzij er sprake is van een gelimiteeerde transfersom. De berichten in de media zijn in ieder geval tegenstrijdig. Regionale journalisten van Tubantia maar ook VI berichten anders dan de journalisten van De Telegraaf, waarvan ook jij als Ajacied toch moet weten dat zij niet altijd even betrouwbaar zijn.

20 juli 2023 om 16:41

Wie zegt dat Bruggink niet ongelofelijk hard z'n best doet om de selectie rond te krijgen?
Natuurlijk hoop je als supporter dat er al wat meer versterkingen richting Enschede zouden zijn gekomen, maar je moet deze man ook een kans geven. Volgens mij is het ook zo dat Streuer nog steeds bij Twente actief is. Mocht het allemaal zo simpel zijn en Streuer ziet Bruggink allerlei fouten maken, dan denk je toch wel dat hij in zou grijpen? Ik vind het allemaal wat voorbarig om zo ongelofelijk negatief te zijn over een TD die pas net bij onze club is.

21 juli 2023 om 02:55

Ik ben negatief omdat Bruggink nooit aangesteld had mogen worden. Geen enkele scouting ervaring, geen enkele management ervaring. De stagiaire die bezig was met een snuffelstage wordt zo, maar directeur gemaakt. Al die leden van de RvC hebben grote bedrijven en bij niet een van die bedrijven is de stagiaire ooit directeur geworden. Ik neem deze aanstelling de RvC kwalijk en niet eens zozeer Bruggink alhoewel ook die beter had moeten weten. Niet voor niets schreeuwt Bruggink van de daken dat Streuer langer moet blijven want Arnold is totaal niet klaar voor deze functie. Maar hij heeft de baan geaccepteerd, dus wordt hij nu ook verantwoordelijk gehouden voor de resultaten. In topsport worden er prestaties verwacht en is er geen geduld. Zie alle trainers die er jaarlijks ontslagen worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren