Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eredivisie-trio speelde tegen te zware keeper: ‘Je moet aan de zijkant schieten’

Laatste update:

De ontmoetingen tussen Jong Oranje en Jong Gibraltar (in oktober en november van dit jaar) zijn de spelers van het Nederlandse beloftenelftal bijgebleven, zo blijkt uit de nieuwste aflevering van Ziggo Sport-programma Kick ’t Met. Jong Oranje wist beide duels te winnen (0-5 en 1-0), maar Million Manhoef (Vitesse), Sontje Hansen (NEC Nijmegen) en Ryan Flamingo (FC Utrecht) zullen Jong Gibraltar-doelman Bradley Avellano niet snel vergeten.

De 21-jarige Avellano is vijfvoudig international van het beloftenelftal van Gibraltar. Twee daarvan keepte hij tegen Jong Oranje, in de kwalificatiepoule voor het jeugd-EK. In clubverband is Avellano eerste doelman bij Lynx FC, de nummer acht op het hoogste niveau van Gibraltar.

Avellano in actie tegen Jong Oranje.

Het forse postuur van Avellano viel op tijdens het tweeluik met Jong Oranje. ESPN-analist Marciano Vink liet tijdens het laatste duel in Almere al weten geschrokken te zijn van zijn fysieke gesteldheid. Avellano ging tot tweemaal toe met kramp naar de grond, iets dat Vink nog nooit bij een doelman had gezien. “Laten we het erop houden dat hij er niet fit uitziet”, luidde de conclusie van de analist.

Het postuur van Avellano komt ook aan tafel bij Kick ’t Met ter sprake. “De keeper zag eruit alsof ze hem rechtstreeks uit het café hadden gehaald”, merkt presentator Armin Shah op, waarna de jeugdinternationals moeten lachen. “Maar hij was wel hard (goed, red.) hoor!”, aldus Manhoef. “Maar hij kreeg wel kramp.”

Hansen is het niet met Manhoef eens. “Vond je hem echt hard? Die shotta’s (schoten, red.) waren gewoon nep (slecht, red.). Hij is een beetje dik toch? Dan moet je aan de zijkant schieten!” De analyse van Hansen zorgde voor de nodige hilariteit aan tafel.

Avellano moest in Gibraltar nog vijf keer vissen, maar werd in het Yanmar Stadion enkel gepasseerd door Standard Luik-spits Noah Ohio. Daardoor heeft Jong Oranje na zes wedstrijden nog altijd geen punten gemorst in Groep C van de EK-kwalificatie, waarin Moldavië de volgende tegenstander is.

Reiziger
De nieuwe werkwijze van trainer Michael Reiziger bevalt de jeugdinternationals wel. “Voor hem was het natuurlijk ook nieuw, maar ik denk dat hij het goed doet. Hij kende veel jongens al en is duidelijk in wat hij wil. Zijn tactische plan werd door iedereen direct begrepen, al denk ik niet dat we een hele grote test hebben gehad”, aldus Manhoef.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

“Vond je hem hard? Die shotta’s waren gewoon nep.”

Allemachtig…

29 december 2023 om 07:34

Yep fatsoenlijk Nederlands praten leren ze niet meer op straat hè, willen allemaal kleine gangstertjes zijn hè. Vind je het gek dat men beeldvorming krijgt van bepaalde groepen??

29 december 2023 om 09:04

Och, goshi. Nee toch. Kun je niet meer meekomen met wat er allemaal wat gezegd en is het daarom allemaal slecht?

Straattaal is enorm creatief en een toevoeging aan de Nederlandse taal. Al word ik er soms ook ontzettend moe van.

29 december 2023 om 09:26

@shelby niet meer? Heeft iemand ooit fatsoenlijk Nederlands op straat geleerd dan?

En wat bedoel je met beeldvorming? Welke beeldvorming? En van welke groepen? En hoe weet je dat ze 'allemaal' gangstertjes willen zijn. Wist je trouwens ook dat kleine gangstertjes geen fatsoenlijk Nederlands is? Het is kleine gangsters, of gangstertjes.

Voor iemand die over fatsoenlijk Nederlands valt, heb je in 2 zinnen wel heel hard je best gedaan om te laten zien dat je de taal zelf ook niet echt machtig bent.

Dan was 'vond je hem hard? die shotta's waren gewoon nep' een veel duidelijkere manier om een boodschap over te brengen.

29 december 2023 om 10:45

Hoe is shotta's i.p.v. schoten, hard i.p.v. goed en nep i.p.v. slecht een toevoeging aan de Nederlandse taal? Zeker bij hard en nep heb ik toch een heel andere associatie.

Overigens wel mooi dat ze er nog om kunnen lachen. Ik zou me eerder kapot schamen als het maar 1-0 is gebleven omdat hun broers de shotta's te nep hebben geschoten, dat komt niet door die harde keeper hoor.

29 december 2023 om 11:47

@FCT 4 ever
Taal is altijd aan verandering onderhevig. Taal is nooit een vast en rigide iets. Woorden veranderen voortdurend van betekenis. Ons taalgebruik nu is ook heel anders dan ons taalgebruik 100 jaar terug of zelfs 50 jaar geleden. Wat je nu laat zien is dat je van een andere generatie bent met een andere invulling van de taal.

Om nou te zeggen dat het geen toevoeging is, is een beetje gek. Het is gewoon een andere invulling dan waar jij aan gewend bent. Maar dat is het leven: constante verandering. Je kunt er voor kiezen om te blijven hangen, of om je aan te passen.

29 december 2023 om 12:27

@feye_88 Helaas ben ik wél van dezelfde generatie als deze jongens. En ik ben me ervan bewust dat taal constant veranderd, kijk maar eens artikelen van 1940/1945 na. Anders. Maar op een andere manier als dit. Ik heb er verder ook geen probleem met straattaal, zolang het op de straat blijft. Hard en nep heeft gewoon een andere betekenis namelijk. Niet goed en slecht.

Het enige waar ik me echt groen en geel aan kan ergeren is het gebruik van 'me' i.p.v. mijn. Me vader, me telefoon etc. Ik ben echt geen grammar-nazi, iedereen maakt fouten, maar hier kan ik me echt wél aan ergeren.

29 december 2023 om 12:52

Waarom is dat helaas? Er is niks mis met je generatie hoor. En taal verandert gewoon door groepen die de samenleving beïnvloeden. Straattaal blijft niet op straat. En waarom zou het? Straatcultuur is onderdeel van de Nederlandse cultuur. Ik zie niet in waarom het op straat moet blijven.

Overigens zijn er woorden die voor jou wellicht als normaal voelen afkomstig uit eerdere versies van straatcultuur, zoals het woord chill.

Hard en nep zijn net zo hard aan verandering onderhevig als de rest van de taal. Je kiest gewoon de woorden waarmee je je het beste kunt uitdrukken. Maar dat moet je anderen ook gunnen. En ook al doe je dat niet, je houdt het toch niet tegen.

29 december 2023 om 15:02



@fct4 ever

"ik heb verder ook geen probleem met straattaal, zolang het op de straat blijft"

Dit is een talkshow waarbij voetbal en hiphop-cultuur worden samengebracht. Gemaakt door en gericht op voornamelijk jongeren die straattaal kunnen begrijpen, het zelf regelmatig gebruiken en kunnen waarderen. Straatcultuur speelt hier dus een grote rol in. Als mensen daar moeite mee hebben kan je er ook voor kiezen om gewoon niet te kijken of niet te reageren, simpel zat.

Dit is precies hetzelfde als met Noa Lang elke keer. Wanneer je een groep jongens die zijn opgegroeid met straatcultuur bij elkaar zet, kan je verwachten dat er straattaal gebruikt gaat worden. En vervolgens moet heel de userbase van Voetbalzone daar over vallen.

In interviews met de Ziggo of ESPN zullen deze gasten heus wel ABN praten voor jullie hoor mensen, geen zorgen! Maar laat die jongens aub in hun waarde als ze met gelijkgezinden zijn en een stukje opnemen voor mensen die wél de straatcultuur kunnen waarderen.

29 december 2023 om 07:42

Wat een verschrikking man. En dat moet Nederland vertegenwoordigen.

29 december 2023 om 08:37

Helemaal mee eens! Heb lekker Geert Wilders gestemd opgesodemieterd met dat lui! ;p

29 december 2023 om 08:40

'Met dat lui'. Jij ook wieberen!

29 december 2023 om 09:02

Hhhh was sarcastisch bro, snap niet waarom mensen zich zo druk om maken. Die jongens zitten lekker in hun vrije tijd bij een talkshow.

29 december 2023 om 07:46

Ja, deze jongens gebruiken straatlingo, want daar hebben ze voetbal geleerd. Je weet wel, waar meestal de beste voetballers mee worden gekweekt- de Banlieus in Parijs, de favela in Zuid-Amerika. Jongens uit economisch slechtere milieus, van migratieachtergrond.

Maar dan zo'n neerbuigendheid. "Allemachtig". Gossie, wat erg dat daar geen Neerlandicus zit. Zet je er overheen, als ze maar kunnen voetballen.

29 december 2023 om 07:50

@Bongiorno, straattaal is juist vindingrijk en creatief met taal bezig zijn. Kijk ook naar verschillende rappers, die spelen er echt mee. Ben het helemaal met je eens hoor.

Bovenstaande mannen klinken beetje als die opa's van de muppets

29 december 2023 om 07:56

@Bongiorno helemaal mee eens komt nog eens bij dat de "witte" kinderen in de grote steden en misschien ook wel die van @D. Pranjic en @ShelbyGT500 alsmede die van mijzelf ook zo praten.

29 december 2023 om 08:08

Tja, als je niet naar school gaat heb je meer tijd om te voetballen.

Ik vind het niet zo erg dat er een opmerking over gemaakt wordt, aangezien deze gasten ook een amateur keeper uit lopen te lachen vanwege zijn gewicht.

29 december 2023 om 09:04

Grappig. Ik had ook de associatie met muppets, maar dan niet Statler en Waldorf, maar van die onverstaanbare figuurtjes. Heet die niet beaker?

29 december 2023 om 09:30

Waarom is het relevant dat er in de achterwijken veel voetballers geboren worden. Het is een kwestie van je publiek kennen. Net als prof voetbal geen straatvoetbal is, is een podcast geen plek voor straattaal. Prima dat je op straat wint met een panna en elkaar voor schut probeert te zetten met truukjes. Prima dat je daar straattaal spreekt. Maar dat wil niet zeggen dat het overal gepast is.

29 december 2023 om 11:04

Hard en nep heeft niets te maken met creatief met taal bezig zijn. Dit zijn gewoon bestaande Nederlandse bewoordingen met betekenis. Gebruik je die anders, dan praat je niet dezelfde taal en dus langs elkaar heen. Dat, en het daarbij vrij belachelijk maken van een keeper met overgewicht maken dit voor mij een paar echt domme knaapjes.

29 december 2023 om 12:12

Gast niet zo janken joh, ze worden gewoon uitgenodigd door vrienden en willen daar graag mee aan tafel zitten. Het zij geen robots!
Het is juist leuk dat ze gewoon lekker zichzelf ergens kunnen zijn want overal in elke andere media moeten zij een masker op doen.

29 december 2023 om 18:36

Janken, is dat straattaal voor 'Jansen, je bent een toffe gast'?
Of hoe moet ik het lezen wanneer blijkbaar dingen als nep en hard blijkbaar ook andere betekenissen hebben?

Staat me van die wedstrijd bij dat die keeper nog best wel wat ballen het doel uit hield. Als hij echt zo "nep" was geweest dan had hij er toch wel meer doorgelaten, of is het niveau van jong oranje gewoon "nep"

29 december 2023 om 11:06

Daarom zegt Manhoef ook dat hij hard was, en Hansen dat die shotta’s nep waren.

Toch jammer dat Jong Oranje er dan maar 1 scoort tegen een keeper met overgewicht die zo uit een café getrokken is.

Beetje raar van die podcast ook, kan beter vragen waarom scoor je zo weinig tegen deze keeper. Maar dat is waarschijnlijk te kritisch en dan komen ze niet.

Super hard lachen, maar ze wonnen een potje maar met 1-0. Zou ik me toch eerder schamen. Die te dikke keeper houdt je bijna op een gelijkspel. Das toch soter niffo.

Ik wil Mats een keer in dit programma zien.

29 december 2023 om 11:04

alweer een speler van Utrecht, flamingo zit er nu ook al

Is toch niet erg dat die keeper wat dikker is dan de gemiddelde sporter? Uiteindelijk gaat het erom of hij ballen tegen houdt. Verhoeven heeft ook bij Ajax gevoetbald en het daar niet eens zo slecht gedaan.

29 december 2023 om 11:08

Verhoeven heeft zelfs meer titels dan de meeste Eredivisie keepers bij elkaar.

Kun je wel kritiek hebben op het gewicht van die keeper, maar die manier van praten van ze is pas echt iets om je voor te schamen. Die keeper deed in elk geval nog zijn uiterste best om het goed te doen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren