Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Emotionele week voor talent van FC Twente: ‘Hij was een vriend’

Laatste update:

Nana Ntuli heeft een moeilijke week achter de rug. De achttienjarige aanvallende middenvelder van FC Twente woonde de begrafenis van Senzo Meyiwa bij, de doelman van de nationale ploeg van Zuid-Afrika die eind oktober door een inbreker werd doodgeschoten. “Hij was een vriend van me”, zegt Ntuli op de website van Twente.

/

“We hebben samen gespeeld bij Orlando Pirates, daarnaast hadden we plannen om in december samen op vakantie te gaan. Dan is het heel onwerkelijk wat er gebeurd is. Het leert je te beseffen dat het leven zomaar voorbij kan zijn”, aldus Ntuli. “Ik ben Twente heel dankbaar dat ze me alle tijd en ruimte hebben gegeven om op gepaste wijze afscheid te kunnen nemen.”

“Nu kon ik vaarwel zeggen aan een vriend die heel belangrijk voor me is geweest. Hij was het die me als jonge speler heeft opgevangen en die me altijd heeft voorgehouden dat ik ooit de stap naar Europa zou maken. Dat is uitgekomen”, besluit Ntuli, die zegt dat hij de 27 jaar geworden Meyiwa nooit zal vergeten.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi van Twente dat ze hem vrijaf hebben gegeven om hem de begrafenis bij te laten wonen.

9 november 2014 om 12:13

Ik vind dat niet meer dan menselijk. Het zou toch niet normaal zijn als ze dat niet zouden doen? Daarbij heb je niet veel aan een geëmotioneerde voetballer die niet bij de les is.

9 november 2014 om 12:24

Heb je een punt, ja. Maar ze hebben hem, buiten de begrafenis om, ook alle tijd gegeven om het te verwerken.

9 november 2014 om 12:27

Dat is niet het mooie hieraan, maar dat ze hem daarnaast alle tijd geven om het te verwerken wel. Het is normaal dat iemand een begrafenis kan bijwonen, maar er zijn genoeg clubs die daarna zeggen: het is voorbij, je gaat weer aan de slag. Twente geeft hem de kans om het rustig een plekje te geven en dat is iets wat minder vaak voorkomt. Daarnaast is dat voor iemand van 18 misschien nog wel belangrijker dan iemand van 28, aangezien die meestal beter met zulke situaties om weten te gaan (niet altijd natuurlijk!).

9 november 2014 om 13:46

wat is daar mooi aan ?
dat is een verplichting !
Twente zou wel een enorme K.. club zijn als ze dat weigerden iedere club trouwens

9 november 2014 om 17:27

dat zou je denken ja, maar ik las een tijdje geleden dat city geen toestemming aan toure (volgens mij) had gegeven om zn stervende broer te bezoeken.
en ook dingen die voor zich spreken kunnen mooi zijn.

Verschrikkelijk. Het is dat het nu een bekend persoon is, maar dit is dagelijkse kost in ZAF. En dan te bedenken dat dat nog een van de rijkere landen van afrika is. Sterkte aan familie en vrienden!

9 november 2014 om 11:47

Juist omdat het een van de rijkere landen is in Afrika gebeurt het er vaak, verschil tussen arm en rijk is er veel groter dan in een willekeurig ander arm land.

9 november 2014 om 14:27

Omdat het een rijk land is komt het meer in de media, dat betekent niet dat het meer gebeurt. In andere landen is het gewoon geen eens een nieuwsitem en als het dat wel was, dan maalde niemand er om omdat het maar één of ander rimboeland is die geen rol van betekenis speelt op het internationale toneel.

Mooi gebaar van Twente! Getuigd van respect en saamhorigheid. Mooi!

Heftig verhaal hoor.. Kan me voorstellen dat je leven even stilstaat als je op die manier een vriend kwijtraakt. Fijn dat FCT gewoon alle ruimte gaf, niet meer dan logisch natuurlijk, maar toch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren