Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eliminatie Barcelona heeft niet alleen gevolgen voor de Champions League

Laatste update:

Voor Barcelona heeft de uitschakeling in de Champions League in meerdere opzichten vervelende gevolgen. De ploeg van Xavi, die dinsdag in de kwartfinale met 1-4 onderuit ging tegen Paris Saint-Germain (5-3 over twee duels), mag nu niet deelnemen aan het WK voor clubteams in 2025.

Eind 2022 maakte FIFA-voorzitter Gianni Infantino bekend dat het WK voor clubteams uit 32 ploegen zou bestaan. Gastland is de Verenigde Staten, dat een jaar later het WK voor landen organiseert met Canada en Mexico.

De uitbreiding naar 32 clubs is een flinke, daar in de huidige opzet maar plek is voor zeven clubs: de zes winnaars van de continentale toernooien en de kampioen van het gastland. Inmiddels zijn in Europa elf van de twaalf deelnemende clubs bekend.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Barcelona maakte alleen nog kans op deelname door het Champions League-seizoen een goed vervolg te geven. Dat gebeurde niet, daar de Catalanen dinsdag met 1-4 onderuit gingen op eigen veld tegen PSG.

Spanje levert daardoor Real Madrid en Atlético Madrid af. De laatste Europese plek wordt vergeven aan Arsenal of Red Bull Salzburg. De Noord-Londenaren nemen het woensdag in hun kwartfinale op tegen Bayern München (2-2 eerste duel).

Europese deelnemers aan WK voor clubs


Engeland: Manchester City en Chelsea
Spanje: Real Madrid en Atlético Madrid
Duitsland: Bayern München en Borussia Dortmund
Italië: Internazionale en Juventus
Frankrijk: Paris Saint-Germain
Portugal: Benfica en FC Porto

Laatste Europese deelnemer: Arsenal of Red Bull Salzburg

Andere continenten: Al Ahly (Egypte), Seattle Sounders (Verenigde Staten), Fluminense, Flamengo, Palmeiras (allen Brazilië), Wydad Athletic Club (Marokko), Monterrey, Club León (beiden Mexico), Al-Hilal (Saudi-Arabië), Urawa Reds (Japan), Auckland City (Nieuw-Zeeland)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Portugal doet het toch altijd goed ondanks de kleine competitie met hooguit 4 goede teams als je Boavista meetelt. Maar het meest bijzonder vindt ik toch Brazilie met 3 deelnemers en verder geen Zuid-Amerikaanse afvaardiging.

16 april 2024 om 23:53

Boavista? Neem aan dat je Braga bedoelt

16 april 2024 om 23:55

Bedoel je niet Braga?

16 april 2024 om 23:55

Gok omdat die Braziliaanse ploegen in de laatste 3 jaar de copa libertadores hebben gewonnen.

Zonde, maar met de prestaties afgelopen jaren hebben we er ook weinig te zoeken.

Gelukkig is het altijd sterke Auckland City wel van de partij op het WK

17 april 2024 om 09:06

Niet vergeten: thuis zijn ze bijna niet te verslaan 😉

Ik zal me echt eens gaan moeten inlezen in de nieuwe CL opzet en bijkomende poespas, want ik begrijp er niks van

17 april 2024 om 00:38

Wat heeft dit met het nieuwe cl format te maken?

17 april 2024 om 00:43

Dit is het wk voor clubteams, niet CL

Dan heeft Barca niet het excuus dat hun agenda overvol zit.

Misschien heb ik iets gemist, maar waarom geen ploegen uit NL?

17 april 2024 om 00:32

Geen NL clubs die hoog genoeg scoren. Hieronder heb ik het coëfficiënten systeem gepost.

Hoe werkt dit precies? Want snap er geen bal van!
Waarom bepaalde ploegen wel & andere weer niet?
Heel wazig dit..

17 april 2024 om 00:31

In Europa is het:
2 punten voor een gewonnen pot
1 punt voor gelijkspel
4 punten voor deelname aan de groepsfase
5 punten voor kwalificatie ro16
1 punt voor elke kwalificatie van de volgende ronde na ro16.

Dit in de CL de afgelopen 3 seizoenen plus de huidige jaargang. Beste 12 kwalificeren maar maximaal 2 teams van hetzelfde land.

17 april 2024 om 00:53

City en Chelsea al geplaatst en Arsenal kan er nog bij, zijn er 3. Bonusplekken ofzo? Ik weet niets van de regels btw.

17 april 2024 om 00:55

CL winnaars zijn automatisch geplaatst volgens mij. Arsenal moet em dus winnen om er bij te zijn als ik me niet vergis.

18 april 2024 om 00:00

Brazilie dan?

Beetje vreemd dat Chelsea hier tussen staat. Ook Juventus vind ik er niet echt bepaald tussen horen. Daarnaast moet Barcelona de keuze boven Atletico staan. Ook red Bull Salzburg is een vreemde keuze.

17 april 2024 om 00:41

Er is niet gekozen, dus niets geks aan. Atleti heeft beter gepresteerd dan Barca, simpel. Salzburg heeft beter gepresteerd dan clubs uit landen als Nederland en zit er daarom bij. Ze hebben minder coëfficiënten behaald dan andere Spaanse, Engelse of Duitse clubs zoals Barca maar er mogen maar 2 teams uit hetzelfde land deelnemen. Juve hoort bij de beste 2 presterende Italiaanse clubs en scoort eveneens hoger dan clubs uit andere competities.

17 april 2024 om 00:53

Waarin heeft Atletico beter gepresteerd dan Barcelona? Onderlinge wedstrijden verloren. Staan onder Barcelona in de competitie. Barcelona regerend landskampioen. Even ver gekomen in de Champions League. Het enige wat Atletico beter heeft gedaan is dat ze verder zijn gekomen in de Copa del Rey. Waarin ze overigens door dezelfde tegenstander zijn uitgeschakeld als Barcelona. Met grotere cijfers wel te verstaan..

17 april 2024 om 00:56

Beter gepresteerd in de Champions league de afgelopen jaren. Wat nu ook niet zo moeilijk was.

17 april 2024 om 01:00

In de CL, al de rest doet er niet toe in dit geval. En niet enkel dit seizoen, de voorbije 4 seizoenen samen genomen.

17 april 2024 om 09:28

Juventus is wel bijzonder (knap?). Laatste 2 CLseizoenen maar 3 punten totaal. Dat geen ander italiaanse club beter heeft gepresteerd.

Verder zou ik er niet teveel waarde aanhechten. Het is dat het WK clubs is... Want qua niveau hebben andere continenten er niks te zoeken, op zuid amerika na (en heel!! misschien 1/ 2 clubs uit Azië).

Dat ze het toernooi uitbreiden vind ik prima. Dat ze het om de 4 jaar gaan doen vind ik uitstekend, dat zei ik ook al toen ze er in eerste instantie een jaarlijks gevalletje van wilden maken. In de zomer spelen idem. Ik vind alleen de selectie zo wrang. Veel te voorspelbaar. Ik had liever gezien dat ze bijvoorbeeld alle finalisten of halve-finalisten van de voorgaande 4 jaar hadden geselecteerd uit de CL. Dan kan een momentopname voldoende zijn voor kwalificatie. Lijkt mij persoonlijk leuker.

Wat betreft Barca. Tja 50 miljoen aan deelnamepremie mislopen is niet niks. Daarnaast moet er nog 1,2 miljard aan prijzengeld verdeeld worden dus een aardige payout die ze missen.

17 april 2024 om 00:47

Een half miljard aan prijzengeld* van de 2,5 miljard wordt 2 miljard meteen verdeeld onder de deelnemers. De winnaar kan tot 100 miljoen mee naar huis nemen. Hetzelfde tot zelfs meer als men in de CL opstrijkt.

17 april 2024 om 00:53

Het is wel weer een zware belasting extra voor de spelers. Groepsfase plus knock-outs. Nu heb je dus elke zomer een toernooi voor Europese landen als je de nations league meetelt. Nations league-EK-WK voor clubs-WK.

Want het toernooi is in juli volgens mij.

Waarom zou je überhaupt aan dat oefentournooi mee willen doen? De Coca-Cola cup in de zomer heeft nog meer prestige. Men denkt dat zodra je ergens de titel "wk" op plakt het opeens waarde heeft. Vraag dat maar aan de Amerikanen, hoeveel toernooien waar enkel Amerikaanse clubs aan mee doen een "wereldkampioen" titel krijgen..

17 april 2024 om 00:44

Omdat je een gigantische bak geld kan verdienen. Dat kan Barcelona opzich wel goed gebruiken..

17 april 2024 om 00:47

Als je een gigantische bak geld wilt verdienen kan je ook oefenwedstrijden spelen in het Midden-Oosten en China.. Ik zie het verschil niet zo..

17 april 2024 om 00:46

Prestige komt van de deelnemers en toeschouwers. Dit zijn toch niet de minste teams en je kan volgens mij evenveel kijkers verwachten als in de CL. Dan is er van prestige toch enige sprake.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat er 25% meer prijzengeld dan in de CL te verdelen is. Europese clubs die deelnemen verdienen dus in 2025 een stuk meer. Dat lijkt me een prima reden om te willen deelnemen.

Je komt hier vooral heel zuur over.

17 april 2024 om 00:48

Je kan mij van veel dingen beschuldigen. Maar volgens mij niet mijn mening omtrent dit soort toernooien en supercups. Die is namelijk al jaren hetzelfde..

Wat een waardeloze bekertoernooi. Met alle respect, maar op basis van wat mag Chelsea hieraan deelnemen? Wij hebben daar toch helemaal niets te zoeken? Zet dan een Liverpool in of zo. Desnoods Sevilla. Ook merkwaardig dat er geen Nederlandse club bij zit. Dit is een nutteloze cup. Gedomineerd door Europese teams met een paar B en C teams vanuit de wereld om een beeld van diversiteit te creëren. Wij hebben al een Champions League voor de beste Europese teams. Hou het dan bij de huidige concept. Dan begrijp ik het nog wel. De CL winnaars van elke continent tegen elkaar in plaats van deze poppenkast.

17 april 2024 om 00:50

Chelsea mag meedoen aangezien de winnaars van de CL van 2021 t/m 2024 zich automatisch kwalificeren voor het WK. De overige plekken zijn op basis van coefficienten.

17 april 2024 om 00:57

Okã©, bedankt voor de info. Die CL winst voelt al weer heel lang geleden

Ik vind het nog altijd een verkapte CL toernooi met wat andere teams uit verschillende continenten.

Volgens mij staat er overigens een fout in het artikel. Er mogen maar 2 teams per land deelnemen. Dus neem ik aan dat als Arsenal zich plaatst dat Chelsea dan afvalt. Maar dat zou betekenen dat Salzburg dan sowieso geplaatst is, neen?

17 april 2024 om 00:54

De enige uitzondering op de twee teams per landen is volgens mij als er op die 4 jaar meer dan 2 clubs uit eenzelfde land een CL winnen. Wat nu dus zo zou zijn als Arsenal de CL wint.

17 april 2024 om 00:59

Beetje een arbitraire regel daar de CL winnen nog geen garantie is op deelname of wel? Dan moet je alsnog hoog genoeg scoren over alle 4 seizoenen samengenomen, neen?

Overigens is dat nu sowieso al het geval met Chelsea in 21 en City in 23.

Of is het zo dat winnaars sowieso gekwalificeerd zijn, ongeacht hun coefficienten, en er dus in theorie ook 4 teams uit hetzelfde land zich kunnen plaatsen indien die 4 teams de 4 CL-titels hebben gewonnen?

17 april 2024 om 01:01

Dat laatste klopt volgens mij. En een CL winnen is leidend volgens mij. Zo lijkt het me sterk dat Chelsea het meeste punten heeft over 4 jaar in de CL na City.

17 april 2024 om 01:19

Op basis van de info op de website van de FIFA kan Arsenal alleen deelnemen aan het WK voor clubs als ze deze CL editie winnen. Gebeurt dit niet, gaat de laatste plek naar het hoogst geklasseerde team in de CL-only ranking van een land zonder twee deelnemers, en dat is Red Bull Salzburg.

Voor de comments hierboven waarom er geen Nederlandse club mee doet, Ajax was de enige club in de running op basis van punten, maar zijn op precies het verkeerde moment sportief ingestort. Indien ze dit seizoen de groepsfase van de CL hadden gehaald waren zij het hoogst geplaatste team uit een land zonder twee deelnemers, en ging het laatste ticket naar hun (ervan uitgaand dat Arsenal de CL niet wint).

Ik begrijp het niet real als kandidaat kampioen dat die meegaat ok maar atletico? Ze zijn uitgeschakeld in de cl en worden geen kampioen en toch gaan ze mee?

17 april 2024 om 01:03

Uiteindelijk is het allemaal vrij eerlijk. De Europese coëfficiënten zijn leidend. De best presterende clubs op de uefa-ranking krijgen dus die tickets, met als beperking dat er maximaal 2 per land kunnen zijn.

Als ik kijk naar dit lijstje weet ik het zeker. Auckland City, ik ken ze niet maar van mij mogen ze dit winnen

Tja ze lopen inderdaad veel geld mis door niet mee te doen. En met de financiële situatie waar zij nu zich in bevinden was het een mooi bedrag geweest. Maar ja als je slechter hebt gepresteerd dan Atletico Madrid de afgelopen jaren verdien je het natuurlijk niet. Ben benieuwd wat Barcelona aankomend seizoen gaat doen ook qua trainer. Want het gaat een belangrijk moment worden. Haken ze aan of beginnen ze weer opnieuw. Want de nieuwe trainer kan niet veel geld uitgeven.



Als clubs als Barcelona er niet bij zijn, dan zullen de regels binnenkort wel weer worden aangepast.
Zo gaat het meestal met de zogenaamde prestigieuze evenementen. De regels zijn er om te zorgen dat de kapitaalkrachtigste, clubs met de grootste achterban uiteindelijk meedoen. Niet per se de teams die het beste presteren.

Ik zie psg wel kans maken op de champions league. Je ziet dat de coach top is, spelers zijn een echte team. Dembele voelt zich thuis, laatste jaar mbappe, vitinha die opeens de sterren van de hemel speelt. Marquinhos die meer schoten tegenhoudt dan een keeper. Toppers als hakimi en donnaruma. Die Zaire die zo makkelijk mannetjes passeert. Ik ben altijd skeptisch over psg, maar je ziet dat ze erin geloven. Uiteindelijk wint het team die het hechtst is in combinatie met een topcoach.

17 april 2024 om 08:11

PSG maakt uiteraard kans, vooral omdat er geen team echt bovenuit steekt. City, Real en Arsenal zijn ook gelijkwaardig. Ik gok op Real.

17 april 2024 om 22:30

Ik denk eerder City. Die hebben over de gehele linie toch iets meer kwaliteit wat mij betreft, waar Real het voornamelijk moet hebben van enkele uitblinkers. Bayern kan ook nog wel eens op z'n Bayern's gaan presteren in de CL. Allianz Arena is een machtig fort, als die erachter gaan staan dan kan het nog wel eens gaan spoken daar

Gaaf toernooi. Hopen dat de clubs het een beetje serieus gaan nemen. Het zal in status moeten groeien, maar die bak prijzengeld en de titel “wereld kampioen” zal wel helpen.

Wel handig dit toernooi. We moeten er wel voor zorgen dat de meest succesvolle teams de kans krijgen om nóg meer geld te verdienen anders heb je kans dat er straks een of andere pauperploeg aanhaakt ofzo.

Echt klote. Zeker wetende dat Atlético eruit ligt had je in de halve finale met Dortmund een winstpartij en een gelijkspel kunnen kwalificeren voor dat WK voor clubteams.

Achja, gisteren was ik echt enorm razend vooral op de manier hoe we de kwalificatie eigenlijk weggeven. PSG was gisteren alvast aanvallend begonnen, maar met 11vs11 hadden we dit altijd over de streep getrokken. We hadden sowiso nog een tweede gescoord met Yamal op het veld die Nuno Mendes echt hoofdpijn gaf in die eerste 20 minuten.

Araujo was echt een enorm dom moment omdat je de keeper altijd een kans moet geven. Barcola is niet eens linksvoetig en ging sowiso met zijn linkervoet uitkomen tegen Ter Stegen. Cancelo vind ik helemaal achterlijk, je bent 29 jaar en hebt bij de beste clubs ter wereld gevoetbald. Ik zag die overtreding van kilometers ver aankomen vanaf dat Dembele die bal te ver uitspeelde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren