Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dringend advies voor Stam: ‘Als hij de stad in gaat voor inkopen, bijvoorbeeld’

Laatste update:

Feyenoord maakte maandag de komst van Marcos Senesi wereldkundig. Het is voor het eerst in zeventien jaar dat de Rotterdammers een Argentijnse speler hebben binnengehaald. Arie Haan haalde in 1996 met Pablo Vitamina Sanchez en Patricio Graff voor het eerst spelers uit Argentinië naar Rotterdam-Zuid en heeft in gesprek met De Telegraaf advies voor de huidige trainer Jaap Stam.

“Praat veel met hem! Wat mij niet hielp, was dat mijn Spaans destijds niet zo goed was als nu. Ik weet niet hoe dat bij Jaap zit, maar hij moet sowieso kort bij hem blijven. Desnoods met hulp van een tolk. Die jongen is ver van huis, ver weg van zijn familie. Er moet iemand bij hem zijn die hem aan de cultuur laat wennen. Als hij de stad in gaat voor inkopen, bijvoorbeeld. Leer hem Nederlands en geef hem het gevoel dat hij wordt geholpen. Dan komt het allemaal goed”, zo luidt het advies van Haan.

“Argentijnen hebben ballen en zijn niet bang. Ze zijn flexibeler dan bijvoorbeeld Brazilianen, spelen niet snel de primadonna zoals bijvoorbeeld Brazilianen. Ik heb heel veel plezier gehad van die jongens, die altijd een zes of een zeven haalden en nooit een vier”, vervolgt Haan zijn verhaal. Senesi wordt door Feyenoord voor een bedrag van zes tot zeven miljoen euro overgenomen van San Lorenzo en zette zijn handtekening onder een vierjarig contract.

De nu zeventigjarige oefenmeester in ruste verwelkomde later met Eduardo Tati Montoya en Julio Ricardo Cruz nog twee Argentijnen bij Feyenoord. Vooral laatstgenoemde kende het nodige succes in het shirt van de Rotterdammers, waarmee hij een transfer naar Bologna verdiende. “Julio kwam met al zijn talent, bracht soms te weinig, maar heeft wel een geweldige carrière achter zijn naam. Ik heb eigenlijk alleen maar mooie herinneringen aan mijn samenwerking met hen.”

Is Marcos Senesi een aanwinst voor Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelukkig zijn jongens als Botteghin, Sinisterra, Tapia en Ié er ook nog. Spreken Spaans.(of Portugees wat natuurlijk dichterbij ligt dan het Nederlands)

3 september 2019 om 08:19

En gelukkig spreekt Marcos Engels

3 september 2019 om 09:10

Ja? Hoe weet je dat? Best apart dat z'n introductie in het Spaans was dan.

3 september 2019 om 10:01

Die supporter die hem opgewacht had bij Rotterdam airport heeft even met hem gesproken. Zei op fr12 dat hij dat in het Engels deed.

3 september 2019 om 08:31

Zeker dichterbij het dan het Nederlands, maar nog steeds een compleet andere taal 😉.

Hopelijk een leuke speler die de kwaliteit van de eredivisie weer omhoog trekt. En Feyenoord weer een beetje concurrent maakt. Want wees eerlijk, de uitslagen in de EL waren leuk, maar in de eredivisie heeft Feyenoord geen potten kunnen breken. En met 1 overwinning in 4 wedstrijden is de start natuurlijk alles behalve goed te noemen.

3 september 2019 om 08:39

Het glas is half vol of leeg?

Feyenoord heeft nu pas zn elftal op orde. En zelfs dat nog niet want Jorgensen is er nog niet bij. Voor mijn club gaat het nu pas beginnen. We hebben een kleine achterstand maar nog geen partij verloren.

3 september 2019 om 09:09

Botteghin en Senesi hebben onderling al gesproken, dus er zullen vast wel genoeg overeenkomsten zijn tussen de 2 talen.

3 september 2019 om 09:40

Duits ligt ook wel redelijk dicht bij Nederlands. Maar er zijn weinig Nederlanders die het goed spreken. Ook Hans Kraaij niet.

3 september 2019 om 10:38

Spanjaarden snappen weinig van het Portugees, Portugezen snappen bijna alles in het Spaans. Botteghin zal zeker geen moeite hebben met hem te communiceren in het Spaans. De grammatica is nagenoeg hetzelfde, werkwoordvervoegingen ook. Het is meer de vreemde klanken in het Portugees, waar de Spanjaarden moeite mee hebben. Een Spanjaard zei mij ooit, dat portugees voor hem spaans klinkt, maar dan door een dronken iemand gesproken.

3 september 2019 om 14:35

Dat je een taal niet spreekt wil niet zeggen dat je het niet begrijpt...

3 september 2019 om 20:28

Maar ook niet dat je het wél begrijpt, toch?

Puur afgaande op z’n interviews, lijkt Stam nou niet een gezellige prater te zijn..

3 september 2019 om 08:31

Geen idee. Stam is natuurlijk wel een voorbeeld voor veel verdedigers geweest en ik kan begrijpen dat iemand als Senesi daar veel van wilt leren.

3 september 2019 om 08:32

Vroeger bij De Regenjas vond ik hem wel altijd erg grappig en droog. Weet natuurlijk niet hoe hij nu is.

3 september 2019 om 08:33

Senesi heeft aangegeven dat een telefoontje van Stam de doorslag heeft gegeven om naar Feyenoord te komen, dus Stam zal heus rake dingen weten te zeggen.

3 september 2019 om 08:41

Geen gelogen woord aan. Het gesprek met Stam was doorslaggevend voor hem.

3 september 2019 om 08:43

Zijn we het alweer met elkaar eens, dit begint opvallend te worden

3 september 2019 om 08:47

*opvallend idd!

Maar ja, kan moeilijk discussiëren als je door (in dit geval) dezelfde bril kijkt

3 september 2019 om 09:38

Vind Stam juist prettig overkomen in de meeste interviews. Ja, na afloop van een slechtere wedstrijd ofwel minder resultaat is hij niet de vrolijkste. Maar verder komt hij op mij bijzonder prettig over.

3 september 2019 om 09:41

Stam is gewoon broodnuchter. Wat dat betreft past hij denk ik best goed bij Feyenoord.

3 september 2019 om 09:47

Jaa klopt, haha. Vind ik zelf ook erg fijn. Komt lekker realistisch over, draait nergens omheen, is rustig en duidelijk. Maar bovenal komt hij, in tegenstelling tot wat mensen zoals hierboven denken, ook gewoon prettig/'gezellig' over en zeker richting z'n spelers. Hij communiceert ook veel met ze gelukkig.

3 september 2019 om 12:09

Ik heb Jaap Stam van redelijk dichtbij mogen maken en ik kon wel hem van genieten. Het is een man die nors en niet toegankelijk oogt, maar (gezellig) praten kan hij zeker wel 😂.

Dit gaat vanzelf toch. Naar school om de taal te leren. Veel op pad met je teamgenoten. Vreemd dat er zo op gehamerd word.

Arie Haan is een krotekoker die er niks van heeft gebakken in zijn Feyenoord periode. Die heeft echt geen idee wat die moet doen. Stam lekker zijn ding laten doen, de Zuid Amerikanen in de Feyenoord selectie zullen elkaar wel makkelijk vinden.

3 september 2019 om 09:43

Nou nou. Heeft wel halve finale EC2 gehaald toen. O.a. door Everton uit te schakelen.

3 september 2019 om 11:04

Ja echt. Cruz bloede pas op nadat Haan was vertrokken en Beenhakker het stokje overnam.

3 september 2019 om 11:45

Klopt, en hij had helemaal geen verkeerde selectie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren