Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jaap Stam staat voor terugkeer als hoofdtrainer in Nederland

Laatste update:

Jaap Stam kan op korte termijn beginnen aan een nieuwe klus als hoofdtrainer. De coach is, volgens berichtgeving van 1908.nl, in gesprek met DOS Kampen, dat uitkomt in de tweede klasse. Voor Stam zou het zijn eerste klus als trainer zijn sinds zijn vertrek bij FC Cincinnati in 2021.

De 51-jarige oud-verdediger heeft nog niet zijn jawoord aan DOS Kampen gegeven, maar is wel al in gesprek met de amateurclub uit Overijssel. Hij kan daar de opvolger worden van de na dit seizoen vertrekkende Johan Pitstra.

Mocht Stam daadwerkelijk bij de tweedeklasser tekenen, hoeft hij waarschijnlijk niet gewend te raken aan de omgeving. De voormalig prof werd namelijk geboren in Kampen en staat voor een terugkeer bij de club waar hij ook zijn eerste stappen als voetballer zette.

Stam stond eerder voor de ploeg bij Jong Ajax, Reading, PEC Zwolle, Feyenoord en dus Cincinnati. Bij de Amerikaanse ploeg werd hij in september 2021 vanwege tegenvallende resultaten ontslagen.

Sindsdien stond Stam niet weer aan het roer van een club. Tussendoor heeft hij niet stilgezeten. De legende van Manchester United is momenteel als analist werkzaam bij ViaPlay.

Met name de aanstelling van Stam bij Feyenoord was opmerkelijk. De trainer kwam over van PEC, waar hij op dat moment slechts een halfjaar in dienst was. Met de Zwollenaren was hij dat seizoen dertiende geëindigd in de Eredivisie.

Het leverde Stam een transfer naar Feyenoord op, maar in Rotterdam wilde het niet vlotten. Na vier maanden in dienst te zijn en tijdens achttien officiële wedstrijden voor de ploeg te hebben gestaan, werd Stam door Feyenoord ontslagen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan is het klaar met de trainerscarriere van Jaapie! Misschien kan hij in de toekomst nog een rol van betekenis spelen bij het Nederlands elftal.

16 januari 2024 om 12:25

Alex Pastoor is ook eens afgedaald naar de amateurs om daar het vak weer onder de knie te krijgen en zie hem nu. You never know.

16 januari 2024 om 13:03

@lexus, wanneer is Pastoor afgedaald dan naar de amateurs dan?

Na zijn carriere even jeugd en AFC gedaan, maar na zijn overstap als hoofdtrainer bij de profs nooit meer terug gegaan naar de amateurs hoor.
- Fenerbahce (2e team)
- assistent bij Heerenveen
- assistent bij Feyenoord
- Excelsior
- Nec
- Slavia praag
- Az
- Sparta
- Altach (oostenrijkse Bl)
- Almere City

16 januari 2024 om 12:31

Misschien juist wel lekker om even in de luwte bij zijn club te gaan werken om vervolgens weer een stap te maken.

16 januari 2024 om 15:47

Mooi voor die club want dan neem hij kelly mee .toen die bij Feyenoord kwam werd er geroepen we hebben eindelijk een speler die de bal naar voren schiet

Misschien een leuke optie voor Feyenoord als Slot straks vertrekt

Had op basis van de titel gehoopt dat het een KKD of lage regionen Eredivisie club zou zijn, toch jammer hoe het is gelopen bij Stam. Heb het gevoel dat er misschien wel wat meer in zijn carriere had gezeten (als trainer van middenmotors en laagvliegers, niet voor de absolute top) maar zijn tijd bij Feyenoord heeft hem toch een beetje de das omgedaan lijkt het. Had achteraf gezien toch beter bij PEC kunnen blijven toen. Hoop dat hij het goed zal doen bij DOS en dat we hem wellicht ooit weer terug kunnen zien op het hoogste niveau.

16 januari 2024 om 13:25

Volgens mij vonden de fans van PEC het destijds niet zo erg dat hij naar Feyenoord overstapte omdat het voetbal niet om aan te gluren was. Weet niet of bij PEC blijven dan wél succesvol zou zijn geweest.

16 januari 2024 om 13:35

Ik dacht dat hij het opzich best redelijk deed bij Zwolle en op basis daarvan naar Feyenoord vertrok. Bijzonder dan wel dat hij door Feyenoord werd aangetrokken op dat moment.

Ach bij sommige oud voetballers zit het er gewoon niet echt in wat betreft een trainerscarriere, vind het vaak wel jammer als ze er veel tijd en energie in hebben gestoken zoals bij Stam. Ik moet toegeven dat ik onder Stam wel het allerslechtste Feyenoord heb gezien dat ooit live heb mogen aanschouwen in een klassieker (de kansloze 4-0, beetje omgekeerde wedstrijd van dit jaar .

Wel jammer voor hem, vind het een ontzettend sympathieke gast (heb hem twee keer mogen ontmoeten) en het was natuurlijk een legendarische speler.

16 januari 2024 om 18:45

Dat was ook zo. Het was juist vanwege de goede prestaties met Zwolle dat Stam naar Feyenoord kon. Alle analisten zagen op dat moment in Stam ook de nieuwe toptrainer van Nederland.

16 januari 2024 om 18:43

Misschien een leuke optie voor Ajax als Van ‘t Schip straks vertrekt 😉

Stam lijkt me totaal geen man die goed is in het aansturen van een groep mensen. Heb hem communicatief nooit zo sterk gevonden en in zijn jaren als coach in het betaalde voetbal spatte het tactisch vermogen er ook niet bepaald van af. Als speler was het wel een geweldenaar, blijft een van de helden uit mijn jeugd! Maar een hoofdtrainer zie ik niet in hem...



Ik vind het eigenlijk wel getuigen van karakter als hij dit zou doen! Niet krampachtig vasthouden aan het idee dat hij een profclub moet trainen, maar een paar stapjes terug doen en daar, na eerdere mindere momenten in zijn trainerscarriã¨re, juist weer extra ervaring opdoen. In de luwte, met minder druk, lekker met een groep werken en proberen goede resultaten te halen. Mocht hij het goed doen, dan kan hij zomaar weer op de radar komen van profclubs. Zijn naam blijft hij altijd mee hebben.

Jezus, DOS Kampen en ik nog denken ´Het zal toch niet in de KKD zijn, dan is het game over voor Jaap´ is het DOS Kampen. Nou goed, de beste man is financieel onafhankelijk, dus dan zal hij er wel vrede mee hebben.

16 januari 2024 om 12:39

@bongiorno
Mooi toch dat Stam terug gaat waar bij tot zijn 20e heeft gespeeld totdat hij werd gescout door PEC Zwolle? De extreme druk van een profclub is er dan niet meer en zo kan hij in de luwte toch het trainersvak uitoefenen.

16 januari 2024 om 12:58

Bij dit soort verenigingen wordt ook flink betaald door sponsoren, ga er maar vanuit dat hier voldoende sociale druk is.

16 januari 2024 om 13:09

Bij DOS wordt amper betaald, maar de druk is hoog. Dat is ook waarom ze nu op dit niveau spelen. Veeleisend publiek en dat heeft Pitstra die van ACV kwam de kop gekost. Heeft vorig seizoen al Talententraining gedaan bij DOS, dus de jeugd is al gewend met hem.

Dit is gewoon een leuk passieprojectje voor hem, misschien tot de zomerstop en dan een nieuwe trainer. Hoogstwaarschijnlijk kan hij dit ook nog eens combineren met zijn analistenwerk. Prachtig, zo'n wereldwijd erkende topspeler die zijn 1e clubje gaat helpen, ookal spelen ze slechts tweede klasse.

16 januari 2024 om 13:37

@aequalitatum
Heb je de tekst wel gelezen?

Stam begint pas aan het eind van het seizoen, omdat Pitstra dan vertrekt. Dus het is helemaal geen passieprojectje. Toch mooi dat hij terugkeert naar de club waar hij uiteindelijk is gescout door PEC Zwolle.

Mooi dat Stam terugkeert naar de club waar hij uiteindelijk gescout is door PEC Zwolle. Weg van de extreme druk die bij een profclub heerst en in gemoederlijke sfeer kan hij toch het trainersvak uitoefenen.

Ach voor het geld hoeft stam het niet meer te doen, dat maakt deze keuzes toch een stuk makkelijker, hij heeft in een interview wel is aangegeven dat zijn mooiste tijd als voetballer bij Dos Kampen was, puur omdat het toen nog puur was, daarna werd het echt werk

Mooie keuze zou dit zijn! Nodige ervaring opdoen met een stuk minder druk, voor het geld hoeft hij het niet te doen.
Mensen die trouwens zeggen dat het nu gedaan is met zijn carriere (wat ik hier in de reacties voorbij zie komen) hebben last van korte-termijn visie, vanwege zijn naam zullen clubs hem zeker nog in de gaten houden en mocht hij het hier goed doen qua resultaat en mooi en verzorgd voetbal op de mat kunnen leggen dan zal hij vast nog wel die springplank kunnen gebruiken naar betaald voetbal, en anders behoudt hij hier zijn plezier voor het spelletje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren