Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Drenthe pakt PSV‘er aan: 'Die moet op dit moment echt niet in mijn buurt komen!

Laatste update:

Royston Drenthe is niet te spreken over de gedragingen van Guus Til tijdens PSV - Feyenoord, zo laat hij weten in een TikTok met Andy van der Meijde. Til was in de topper verantwoordelijk voor de 2-2, waarna hij zich niet inhield met het juichen tegen zijn voormalig werkgever.

Op de vraag ‘Met welke speler van PSV of Feyenoord zou je niet op stap willen gaan?’ is Drenthe duidelijk. “Dat kan er maar één zijn, dat is Guus Til. Hij zou op dit moment echt niet in mijn buurt moeten komen.”

@andyvandermeijde Wie zouden jullie kiezen? #psv #feyenoord ? original sound - Andy van der Meijde

“Alleen maar vanwege het feit dat hij eerst Feyenoorder was en nu juicht als hij scoort tegen zijn oude club. Heel dat Feyenoord-gevoel bij hem is nu voor mij weggedrukt”, vindt de voormalig profvoetballer.

Til kwam in het seizoen 2021/22 op huurbasis uit voor Feyenoord, waarna hij in de zomer van 2022 een definitieve overstap maakte van Spartak Moskou naar PSV. De Eindhovenaren maakten een bedrag van drie miljoen euro over naar Rusland voor de diensten van de middenvelder.

“Als hij nu bij mij in mijn zone was geweest, hadden we waarschijnlijk wel een woordenwisseling gehad”, aldus Drenthe, die duidelijk niet gecharmeerd is van de gedragingen van Til richting zijn oude ploeg.

Van der Meijde komt vervolgens met een mildere reactie. “Ik denk dat ik niet met Mats Wieffer op stap zou gaan. Hij is voor mij echt een ideale schoonzoon, iemand die hard werkt en nooit opgeeft. Maar Wieffer is denk ik niet zo’n feestbeest. Hij is een geweldige speler, maar ik denk dat hij niet zo van het uitgaan is en het achter de meiden aangaan”, lacht Van der Meijde.

Voor Til waren het, wegens een blessure, zondag de eerste minuten in de Eredivisie sinds eind januari. Daarin was hij dus direct weer trefzeker. Tot dusver was hij dit seizoen in twintig Eredivisieduels goed voor acht doelpunten en drie assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb het filmpje gezien dit is satiren, lekkere titel om wat klicks te krijgen.

4 maart 2024 om 10:29

Yep gezien en hij komt er wel echt als een enorme tokkie over.

4 maart 2024 om 11:25

Een Tiktokkie

4 maart 2024 om 11:36

Je bedoelt die gozer die ergens makkelijk geld kan harken, maar er voor kiest om met dementerende ouderen te werken in de zorg....
Wat een enorme tokkie idd....vreselijk.

4 maart 2024 om 15:05

Simpele, primitieve reactie van Drenthe Alsof een huurling die 1 jaartje gespeeld heeft een ' echte' feyenoorder kan of wil zijn.

Ze zijn wel druk bezig met Til zie ik op de socials. Weer een belangrijke goal echt een heerlijke speler om in de selectie te hebben. Mede door hem gaan we 99% zeker kampioen worden tegen stugge verdedigingen zijn Luuk en Guus samen ideaal. Dat mist Feyenoord nog wel eens.

4 maart 2024 om 10:59

En terecht. Hij zat als bankzitter te verpieteren in dat kl*te land dat Rusland heet en hij heeft heel zijn leventje en salaris in Eindhoven puur te danken aan dat Feyenoord hem de kans durfde te geven. Wanneer je dan puur voor de pegels naar PSV gaat, slechts een wisselspeler bent en dan eindelijk weer eens kan invallen is iets meer nederigheid op zijn plaats in plaats van die idiote grote meneer houding die hij gisteren aannam. Vooral tegen Feyenoord.

4 maart 2024 om 11:04

Puur voor de pegels naar een andere club is natuurlijk niet waar he. Til kon bij Feyenoord blijven op huurbasis, waarbij de kans groot was dat hij daarna terug "moest" naar Rusland.

PSV kon hem definitief overnemen, waardoor hij meer zekerheid had, zowel als carrière als prive-leven

4 maart 2024 om 11:04

Mooi verhaal. Eindelijk weer eens kan invallen inderdaad terwijl hij gemiddeld 65 minuten per wedstrijd speelt dit seizoen. Ik zou toch iets vaker naar PSV kijken dit seizoen het is best leuk!

4 maart 2024 om 11:12

Hij heeft heel zijn leventje te danken aan Feyenoord dat hem een jaartje wilde huren?
Lees je eigen stuk tekst nog eens, bizar haha.

4 maart 2024 om 11:18

En dan nu de cijfers.

Eredivisie: 20x bij de selectie. 13x basis en daarvan 7x vroegtijdig gewisseld.

CL incl. voorrondes: 10x bij de selectie. 2x basis waarvan 2x vroegtijdig gewisseld.

Beker en JC: 3x bij de selectie. 2x basis waarvan 1x vroegtijdig gewisseld

Totaal 33x bij selectie. 17x basis en daarvan 10x vroegtijdig gewisseld.

Oftewel: slechts een wisselspeler.

4 maart 2024 om 11:21

@TheKing, dat is natuurlijk niet helemaal eerlijk. PSV rouleert op zijn positie nou eenmaal heel veel. Saibari en Tillman zijn dan ook wisselspelers. Niemand is dan de basis nummer 10?

4 maart 2024 om 11:24

“De middenvelder wordt voor een kleine 4 miljoen euro (met bonussen) overgenomen van de Russische club.”

Het is bekend dat Feyenoord meerdere aanbiedingen heeft gedaan en je gaat mij niet vertellen dat ze niet minder dan 4 miljoen te besteden hadden voor een gehuurde basisspeler in dezelde window waarin Sinisterra en Senesi voor 45 miljoen worden verkocht EUCL finale wordt gehaald.

Guus zit puur voor de pegels in Eindhoven.

4 maart 2024 om 11:24

17x basis in 33 wedstrijden is een wisselspeler? 1289 minuten in de Eredivisie tegenover 1549 voor Stengs. Het is ook moeilijk concurreren met toppers Saibari en Tillman ipv Lingr.

4 maart 2024 om 11:26

Ik denk dat de gehele top 4/5 zo'n speler in zijn selectie zou willen hebben. Het is misschien geen basis materiaal maar kan altijd makkelijk het net vinden. Hij met zijn nuttige goals veel bij aan PSV.

4 maart 2024 om 11:33

Laten we dan inzoomen op de Eredivisie toppers (top 4 en Ajax) + CL wedstrijden:

15x selectie, 5x basis waarvan 4x gewisseld.

Maar leuk dat ‘ie mag starten tegen Almere en RKC hoor. Inderdaad alle redenen om je dan als een idioot te gedragen in het veld.

4 maart 2024 om 11:38

Feyenoord wilde gewoon niet het salaris betaalde dat hij bij Spartak verdiende. Dat is op zichzelf geen probleem, toch? PSV wilde dat wel.
Kan je leuk geld hebben verdiend als Feyenoord afgelopen seizoen maar de salarissen zijn gewoon niet hetzelfde.

Projecteer de situatie eens op jezelf, alsof jij er graag op achteruit zou gaan terwijl je gewoon een heel sterk alternatief hebt.

4 maart 2024 om 11:44

Zeg ik ergens dat het niet mag? Je bevestigt mijn punt. Je gaat voor het geld ergens anders voetballen (prima). Heb dan wel respect voor de club die jou de kans heeft gegeven alles weer op de rit te krijgen. En al helemaal als je dan bij PSV ook niet de grote man bent (10 van de 15 topwedstrijden wissel, 1x 90 min). Dan is normaal doen niet te veel gevraagd i.p.v. zo tekeer gaan, lijkt me? Absoluut terecht dat de media even stilstaan bij zijn gedrag.

4 maart 2024 om 11:57

Nee, jij doet de aanname dat het puur voor het geld is. Want dat is het enige dat we feitelijk kunnen onderbouwen, dat het salaris in Eindhoven hoger is. Ik heb het gevoel dat je het helemaal niet zo prima vind aangezien je het ook hebt over 'tekeer gaan'.

Heb jij het interview naderhand gezien? Of überhaupt meer interviews van Til? Keer op keer benadrukt hij dat hij Feyenoord dankbaar is en dat hij het ook gewoon een mooie club vind. Maar die jongen heeft daar met alle respect één jaartje gevoetbald en inmiddels al twee bij PSV. Dan scoort hij namens PSV in de topper tegen Feyenoord en gaan mensen hem afvallen omdat hij juicht?

Ik vind dat echt lachwekkend haha

4 maart 2024 om 12:03

Laten het nou net de potjes tegen de kleintjes zijn waar Feyenoord een stuk of 6 punten heeft laten liggen en PSV 0.

4 maart 2024 om 12:11

We kunnen wel meer onderbouwen dan dat het salaris in Eindhoven hoger is. Namelijk dat hij basisspeler bij Feyenoord was, er meerdere aanbiedingen door Feyenoord zijn gedaan, Feyenoord + 60 miljoen verdiend heeft aan transfers en Europa dat jaar en de transactie met PSV minder 4 miljoen bedroeg.

Daarnaast gaat het veel mensen niet alleen om het juichen, maar ook om het gedrag richting Timber die daar plat op de grond ligt en het continue zeiken en zaniken bij de scheids terwijl je er 1 seconde in staat.

Maar blijf je mening vooral op onvolledigheden stoelen! Zo werkt een forum alleen niet.

4 maart 2024 om 12:14

Och PSV-er. Krijgen we nu serieus dit haha? Als ik na al die donkere Feyenoord decennia mocht tekenen voor UECL-finalist, een kampioenschap, 2x CL en bekerwinst in drie jaar tijd tekende ik daarvoor. Dus mij heb je daar niet mee. Heel relevant ook in deze discussie. Maar gefeliciteerd met je punten tegen de kleintjes, als je dat wil horen.

4 maart 2024 om 12:31

Het doet je blijkbaar pijn dat, ondanks al de punten die jij opsomt, hij tóch voor PSV koos. Het is leuk om te benoemen wat ze verdiend hebben maar zonder het totale financiële plaatje is dat slechts interessant doen.

Nogmaals, ik vind het echt bijzonder. Want ten tijde van de transfer kon hij er volgens een hoop Feyenoorders toch niks van. Laat het gaan. Til is een passant bij je club geweest en is de club dankbaar, de supporters niet.

4 maart 2024 om 12:32

zit liever bij pav dan Feyenoord . Net zoals vele andere spelers , wat de achterliggende gedachte daar van is , is niet relevant voor een supporter.

Heeft een jaartje op huurbasis voor Feyenoord gespeeld.. hoezo zou hij dan niet mogen juichen? Het is niet dat hij daar uit de jeugd komt en vervolgens jarenlang in het 1ste heeft gespeeld!

4 maart 2024 om 10:09

Ik vind sowieso dat je zelf moet weten of je wel of niet juicht tegen je oude club. Ook als je 10 jaar voor de tegenstander hebt gespeeld, juich gerust.

4 maart 2024 om 10:20

Die man komt uit Zambia, denk je nou echt dat ze daar feijenoord kennen

Is ook wel een bijzondere gozer moet ik zeggen. Na afloop vaak 1 van de meest welbespraakte rustige genuanceerde spelers die er rond loopt, en op het veld komt hij soms over als een doorgesnoven gek die ook niet vies is van een beetje provoceren. Voor PSV overigens op zijn manier wel een enorm waardevolle speler met zijn neusje voor de goal. Voor de basis in topduels en Europees komt hij tekort maar gisteren maar weer eens duidelijk hoe dreigend hij is als invaller. Tegen alle Nederlandse clubs buiten wellicht de top 4 om zou ik altijd starten met hem daar dat je al gauw een doelpunt of 10 per seizoen extra op levert

4 maart 2024 om 11:04

Ik ben het dus echt niet met je eens dat hij tekort komt voor topwedstrijden in de eredivisie. Vorig jaar enorm belangrijk voor PSV tegen zowel Feyenoord als Ajax (in meerdere wedstrijden), dit jaar werd de wedstrijd tegen Ajax (in Eindhoven) mede door zijn goede invalbeurt volledig omgedraaid, en in de wedstrijd in de Kuip in de competitie speelde hij tactisch zo gedisciplineerd dat Feyenoord nauwelijks aan opbouwen kwam. Gister ook positief opgevallen in zn invalbeurt, buiten zijn goal. Als hij fit was geweest voor 90 minuten, had hij gister 100% gestart. Europees komt hij tekort omdat er daar ook op technisch vlak veel gevraagd wordt, maar in de top van de eredivisie kan hij gewoon goed mee.

4 maart 2024 om 11:21

Vind Wiefer nog zo’n voorbeeld. Ik erger me mateloos aan hem als tegenstander door hoe hard hij kan spelen en waar hij mee wegkomt. Heerlijk om zo’n speler in je team te hebben maar verschrikkelijk voor de tegenstander. Zo ook Til.

4 maart 2024 om 11:31

Het is niet alleen dat hij een neusje voor de goal heeft, maar met zijn diepgang en al zijn storend werk is het een ideale teamspeler.

Dat juichen daar stoor ik me niet aan. Wel dat irritante gedrag in het veld. Dat een speler naar mate de wedstrijd vordert irritant word om dat het nodige is voorgevallen, maar hij kwam erin en liep gelijk te klagen. Dat vind ik dan minder richting een oude club.

4 maart 2024 om 11:17

Als je mij gisteren na 60 minuten op de tribune kijken in het veld had gezet dan was ik ook bloed fanatiek geweest en mijn frustratie getoond. Die jongen ziet op de bank nog veel meer van hoe de scheids optreed dan de spelers in het veld, dus ik snap helemaal dat je je soms op de bank zit op te vreten en dit meteen toont in het veld.

4 maart 2024 om 11:33

In het geval van Timber, die er laatst nog uitgelegen heeft met een hoofdblessure, vond ik het vrij misplaatst om dan gefrustreerd tegen de scheidsrechter te gaan doen omdat hij affluit. Dat verwacht ik dan niet van een oud-speler in zulke serieuze gevallen. Dat hij verder blij is met een doelpunt daar geef ik hem alle gelijk in. Hij hoeft ons geen plezier te doen omdat hij hier een jaar huurspeler is geweest.

4 maart 2024 om 12:01

Dat vond hij zelf ook Pablonino waarvoor hij achteraf excuses heeft aangeboden. Kan me ergens best voorstellen dat hij op dat moment in het veld geen rekening houd met dat soort zaken.

4 maart 2024 om 12:13

Kan ik me ook voorstellen maar daar stoorde ik mij wel aan. Hij heeft geen enkel idee van de situatie maar wel klagend bij de scheidsrechter staan. Dat vind ik niet zo chique tegenover je oude club. Maar goed dat is voetbal. Hij is ook niet verplicht zich netjes te gedragen tegenover een oude club, dat je er daar dan niet meer goed op staat moet je op de koop toenemen dan. Voor die 2-3 wedstrijden per jaar is dat ook niet zo boeiend.

4 maart 2024 om 12:33

Nee het verdiend geen schoonheidsprijs, maar in het heetst van de strijd valt er wat voor te zeggen. Goed dat hij het daarom achteraf zelf sterk corrigeerde.

Nou dat zal vast indruk maken dat een nobody als Drenthe hier iets van vindt. Til zit wel echt in de hoofden van mensen lijkt het, ondanks dat hij al uitleg heeft gegeven. Komt erin en doet wat hij moet doen, PSV dichter bij de titel schieten.

Waarom zou Guus Til niet tegen Feyenoord mogen juichen? Van spelers als Jens Toornstra of Jordy Clasie zou ik inderdaad verwachten dat ze ingetogen blijven als ze tegen Feyenoord zouden scoren. Maar Guus Til heeft er maar een jaar gespeeld, op huurbasis nog wel.

Heb meerdere Feyenoorders over het juichen van Til gehoord. Vond ik heel apart, speelde daar een jaar op huurbasis. Thats it. Is meer PSVer dan Feyenoorder ook, tuurlijk juicht hij bij zo’n belangrijke goal.

4 maart 2024 om 11:19

Precies. Daarnaast maakt half Nederland hem voortdurend belachelijk om zijn beperkte techniek en stonden de Feyenoorders bij zijn transfer vooraan om ons te feliciteren met deze matige speler die er weinig van kan. Waarom zou Til ook maar enige loyaliteit moeten tonen naar die supporters?

4 maart 2024 om 13:39

Ik kan het me nog voorstellen als het een voormalig jongen van de club is die er jarenlang gespeeld heeft, maar inderdaad heeft Til verder geen enkele verplichting richting Feyenoord of z'n supporters. Ik heb overigens ook niet de indruk dat supporters dat verwachten. Het is vooral Drenthe die hier nogal dom en agressief uit de hoek komt.

Wie betaalt zijn salaris royston? Juist ja psv dus mag je gewoon juichen toch? Tis misschien niet netjes maar ik snap hem wel. Geblesseerd geweest en dan de gelijkmaker binnen schieten

Wat een rotjoch inderdaad, hij juichte ook toen Psv met 0-4 won van Az en toen scoorde hij zelf niet eens🙄
Waar maak je je druk om.....

4 maart 2024 om 11:33

Ik zag gisteren ook spelers juichen die op de tribune zaten. Het kan echt niet op hoe vreemd deze wereld is.

Heerlijk toch dat ie juicht, zouden meer spelers moeten doen.

Guus Til is in het veld een naar mannetje, maar ja dat heeft ook voordelen.
Maar als iemand zich zo gedraagt dan mogen mensen (vd tegenstander) toch ook wel gewoon zeggen wat een klojo?!
Mij maakt het niet zoveel uit, hij scoort wel, dus het opgefokte houd hem niet af van presteren en dat is nu precies waar ik als coach, maar ook als supporter de grens zou leggen.
Als je door het gedrag kaarten krijgt of jezelf uit je spel haalt, moet je aangepakt worden, maar wat Guus Til doet valt wel binnen die lijntjes vind ik!

Wat een holbewoner die Drenthe. Wat zijn dit nu voor een teksten?
Als Malen laatst keihard uit zijn plaat was gegaan toen hij tegen ons scoorde had ik daar geen probleem mee gehad. Hij voetbalt voor een andere club. Dat hij blij maar wel ingetogen zijn goal vierde gaf wel wat extra klasse aan die jongen.
Maar het is geenszins verplicht ofzo.

4 maart 2024 om 11:11



Lekker Royston ...lekker een speler bedreigen. Wat een mafkees. Jammer dat de journalist niet doorvroeg wat ie dan zal doen.

4 maart 2024 om 12:01

Ja man. Die gozert spoort gewoon niet.

wat een Clown is die Drenthe. Wil weer in de schijnwerpers staan....kijk in de spiegel.

Het heet nog steeds betaald voetbal. Al schijnt dat detail niet bij iedere fan bekend te zijn. En natuurlijk zijn er echte clubspelers, maar toch is het ook gewoon je vak. En als je plezier in het spelletje hebt, en scoort, mag je best juichen. Al is in dit geval de Feijenoord aanhang ietsje minder amused;-)))

4 maart 2024 om 11:07

Voor supporters vaak maar lastig te begrijpen dat de spelers inderdaad gewoon een werknemer zijn en ook passanten. Zodra ze ergens anders een betere plaatje voorgeschoteld krijgen, zijn ze weg. Je hebt uiteraard hier en daar wat uitzonderingen, maar voor veruit de meeste voetballers is het gewoon 'werk'. Til heeft een jaartje leuk gevoetbald bij Feyenoord, maar heeft voor zover ik dat weet verder vrij weinig met die club. Dan mag hij toch lekker juichen? Sowieso krijgt die jongen ook op social media veel te veel bagger over zich heen vanuit Feyenoord-kamp. Hij reageerde wat overdreven, maar heeft uitgelegd waar dat door kwam (en die uitleg kan ik zeer goed volgen), en toen hij merkte dat hij fout zat, heeft hij ook keurig zijn excuses aangeboden.

vind het altijd zoon onzin, waarom mag je niet juichen als je tegen je oude club scoort? Beetje Calimero gedrag dit

Nogal een hersenloze opmerking. Guus Til is opgeleid door AZ en is daar doorgebroken. Til is gewoon een passant bij Feyenoord geweest die nu onder contract staat bij PSV. Dan mag je prima juichen. Was Drenthe trouwens geen jeugdbegeleider tegenwoordig? "niet bij mij in de buurt moet komen"? Ik mag hopen dat hij dergelijk gedrag niet overbrengt op moeilijke jeugd.

4 maart 2024 om 13:56

Ik zou het filmpje niet te serieus nemen.

4 maart 2024 om 15:03

Hij meent het ook vast niet, maar het is hoe dan ook geen verstandige uitspraak.

Tsja, als je dan echt niks meer te melden hebt, ga je deze onzin op internet zetten.. Lekker bezig heren..

Drenthe begint steeds meer op Van Beukering te lijken met dit soort gedrag. Slaat weer nergens op, wel allebei het schoolvoorbeeld van een tokkie.

Waarom zou die niet mogen juichen als die een doelpunt maakt tegen een club waar die een blauwe maandag heeft rondgelopen

Drenthe kan beter niet bij mij in de buurt komen.
Waarom mag een speler niet juichen bij een doelpunt om dat hijeen blauwe maandag bij Feyenoord heeft gespeeld!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren