Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Door blessures geteisterde ontdekking van Van Gaal (33) beëindigt carrière

Laatste update:

Holger Badstuber (33) hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De Duitse centrumverdediger, transfervrij sinds zijn vertrek bij FC Luzern in december 2021, heeft besloten geen nieuw hoofdstuk meer aan zijn carrière vast te plakken. Dat kondigt hij aan op Twitter. Badstuber debuteerde onder Louis van Gaal in het profvoetbal en gold als grote defensieve belofte. Onophoudelijk blessureleed gooide echter roet in zijn eten.

Badstuber, een jeugdproduct van Bayern München, mocht in de eerste officiële wedstrijd onder Van Gaal direct debuteren in de basis. In zijn eerste seizoen in de hoofdmacht kwam hij tot 49 wedstrijden over alle competities (waarvan alle als basisspeler) en won hij het landskampioenschap en de Duitse beker. Ook stond Badstuber aan de aftrap bij de verloren Champions League-finale tegen Internazionale (0-2).

Een grote toekomst leek in het verschiet voor de jonge mandekker. In december 2012 ging het echter gruwelijk mis. Badstuber scheurde zijn voorste kruisband af en kon volgens de planning pas tegen het eind van dat seizoen weer in actie komen. Toen zijn rentree aanstaande leek, blesseerde hij zich echter opnieuw op dezelfde plek. Uiteindelijk stond Badstuber 594 dagen aan de kant voordat hij zijn terugkeer maakte in het Bayern-shirt.

De 31-voudig international begon het seizoen 2014/15 nog als basisspeler, maar al gauw zette een dijbeenblessure een streep door de rest van het jaar 2014. Sindsdien bleef Badstuber altijd sukkelen met zijn fitheid, en zijn oude vorm bij Bayern hervond hij nooit weer. In 2017 maakte hij de transfervrije overstap naar VfB Stuttgart, waar hij ook enkele jaren van zijn jeugdopleiding had doorgebracht. Daar kwam Badstuber in vier jaar tot 64 wedstrijden, met als hoogtepunt het seizoen 2017/18, waarin hij 28 keer in actie kwam. Na in het seizoen 2020/21 uitsluitend voor het tweede elftal van Stuttgart te hebben gespeeld, trok de verdediger naar Luzern. Daar liet hij afgelopen december na 18 wedstrijden zijn contract ontbinden.

"Natuurlijk had ik liever wat minder ernstige blessures gehad", schrijft Badstuber op Twitter, "maar de vreugde over alles wat ik bereikt heb is groot. Met 31 A-interlands, WK- en EK-optredens, zes Duitse landstitels, vier bekerwinsten, het winnen van de Champions League, het WK voor clubteams, de Europese Supercup en drie nationale Supercups kan ik terugkijken op een succesvolle tijd. Veel dank aan al mijn metgezellen en aan jullie fans. Jullie Holger", sluit de verdediger stijlvol af. Badstuber begint nu aan een coachingtraject, zo schrijft hij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In zijn tijd bij Bayern was het zo een groot talent. Hij was heel goed in het meevoetballen en had een goede passing. Helaas mocht het niet baten. Ik wens hem iig heel veel plezier toe in de rest van zijn leven.

5 september 2022 om 13:43

Deze Badstuber was zo goed he. Echt jammer dat zijn knie het meerdere malen begaf. Had een grote kunnen worden. Dit geldt trouwens ook voor Sule. Was de beste verdediger ter wereld imo, maar raakte geblesseerd en is nooit meer op dat top-niveau gekomen.

5 september 2022 om 17:55

Süle is moeilijk te vergelijken. Süle heeft tot nu toe niet de zware pech gehad vergeleken met Badstuber. Zijn blessures zijn het gevolg van een verkeerd voedingspatroon.
Betere voorbeelden zijn Sebastian Deisler en Andreas Görlitz. Dat waren ook veelbelovende Duitse spelers geweest, maar de constante blessurelast was hen te veel. Steeds terugkerende zware knieblessures zijn geen pretje om nog verder te doen.

5 september 2022 om 21:26

Mwaa ik schat Badstuber hoger in dan Sule. Puur verdedigend was Sule misschien beter maar Sule was bijvoorbeeld niet zo wendbaar als een Badstuber. Badstuber kon ook op meerdere positie uit de voeten. Als Linksback en zelfs als CVM.

Wow, Badstuber was ik oprecht volstrekt vergeten als voetballer. Ik dacht dat die veel ouder zou zijn. Wat een enorme pech heeft die kerel gehad. Maar; beter stoppen dan de rest van je leven op krukken.

5 september 2022 om 12:48

Nou inderdaad. Ik moest ook even kijken of het misschien een "broertje van" was.

5 september 2022 om 15:20

Je had hem nochtans vorig jaar nog tegen Feyenoord kunnen zien spelen. Ik dacht dat jij de club vrij intensief volgde, maar misschien vergis ik me.

5 september 2022 om 15:30

Nee, naast mijn favoriete clubs ben ik niet zoveel in de kleinere clubjes geïnteresseerd- tenzij ze iets spectaculairs neerzetten natuurlijk.

Echt te bziar voor woorden dat er een verdienmodel zit achter het bedenken van titels als "door blessures geteisterde ontdekking van Van Gaal (33) beëindigt carrière" in plaats van "door blessures geteisterde Holger Badstuber (33) beëindigt carrière".

5 september 2022 om 12:52

Lekker belangrijk. Je kan gratis nieuws lezen op een website waar gewoon geld verdiend moet worden. Ik vind deze titel juist wel prima. Het kan veel erger!

5 september 2022 om 13:09

reddevilgaz neemt het op voor hetze tegen populaire voetbal site.

5 september 2022 om 13:40

Echt he, Watchdog heeft gelijk. Met dit soort titels moet ik het 3x lezen voor ik weet wat vz met de titel bedoeld. Hou het gewoon simpel man ipv puzzelende clickbaits neer te kwakken.

5 september 2022 om 16:24

Als je het zo irriteert dan zoek je toch naar een andere site voor je voetbalnieuws. Wat Reddevil zegt, er moet hier gewoon geld verdient worden. Ik had zelf waarschijnlijk niet geklikt als de naam Badstuber al in de titel stond, het heeft zijn werk dus gedaan. Waar je je ook druk over kan maken zeg

5 september 2022 om 18:07

“Een naar een ex-club van Louis van Gaal-vernoemde bezoeker van voetbalsite, neemt het op voor de redactie”

5 september 2022 om 12:53

Inderdaad daar stoorde ik me ook al enorm aan.

5 september 2022 om 13:03

Dit is echt een bizarre titel. Zo vreemd en sneu. Zet er maar ook meteen Ajax bij ofso, sheesh! Doe even normaal aub. Clickbait gebeuren. Dieptepunt zeg!

5 september 2022 om 13:11

sportmarketeer vind VZ titel sneu en betrekt Ajax in relaas.

5 september 2022 om 13:38

Je moet ergens wel een grens trekken. Tussen iets op een morele manier vermarkten zodat klanten het gaan kopen of op allerlei sluwe manieren de klant gewoon in de maling nemen zodat jij je zin krijgt zit toch wel een verschil.

Als je product of dienst sterk genoeg is en je hebt er vertrouwen in dan hoef je geen allerlei sneue fratsen uit te halen. Dat zorgt ook voor een betere relatie tussen beide en nu zie je toch veelal kritiek en terecht!

5 september 2022 om 14:47

ik snap wat je bedoelt. Ik maakte ook maar een kwinkslag a al VZ . Je hebt hier wellicht ook meer kaas van gegeten dan ik.

5 september 2022 om 18:06

Och ja, de titel is niet gelogen en zwengelt klaarblijkelijk toch het gesprek weer aan. Ze hadden ook kunnen zeggen: voormalig verdediger van club die beweerdelijk recent interesse had in Frenkie de Jong en er met twee Ajax-talenten vandoor ging hangt schoenen aan de wilgen.

5 september 2022 om 13:05



Ja, het is onhandig lezen, maar er zit een idee achter, en dat vind ik ook niet prettig. Maar het werkt voor VZ. Weet je wat helpt? Beetje relativeren.
Zo ben jij bijvoorbeeld: -door walgelijke titels geã¯rriteerde VZ lid laat ongenoegen blijken.

5 september 2022 om 14:47

Lid van bekend vortbalforum met star wars avatar verzint in de baas zijn tijd titels bij de comments van anderen en wordt ontslagen

5 september 2022 om 14:49



Mwah. Dat is veel te duidelijk. Het is toch kunst om het goed te doen.

Leidsehood spuwt ongenoegen aan adres van Star Wars legende

5 september 2022 om 15:06

Haha. VZ biedt star wars legende contract aan vanwege uniek talent. Tijd voor een update met push melding over Antony Frenkie De Ligt of Ten Hag want we hebben echt niks te doen hier.

5 september 2022 om 15:12



Komkommertijd versterkt de roep om nieuws over peperdure transfertarget Ten Hag.

Haha, Sorry ik draaf door.

5 september 2022 om 13:17

Van Gaal is de ontdekker van Badstuber. Degenen die Badstuber bij Bayern hebben opgeleid die wisten waarschijnlijk niet van zijn bestaan af

5 september 2022 om 13:24

Ik vind dit juist een spitsvondige kop. Prima! Dat gezeik over clickbait is heel vermoeiend. Soms ligt het er echt te dik bovenop, maar dit is gewoon leuk gedaan.

5 september 2022 om 13:44

Ik vindt juist de clickbaits vermoeiend, waarom zulke moeilijke titels gebruiken? Ja ik ben goed geschoold maar dan nog is het heel irritant dat vz zo interessant probeert over te komen. We klikken en lezen het toch wel.

5 september 2022 om 13:57

Als ik aan Badstuber denk dan denk ik direct aan Louis van Gaal die hem met veel bombarie bracht. Ik vind het irritant als ze je heel erg laten raden en dat je wel moet klikken om te weten over wie het gaat, maar bij dit soort dingen weet je gelijk wie het is en dan boeit het me niet en vind ik het zelfs goed gedaan.

5 september 2022 om 14:26

A123

" maar bij dit soort dingen weet je gelijk wie het is "

Zo ben benieuwd hoeveel mensen het gelijk wisten. Ik was zelf deze voetballer helemaaaal vergeten, dus nee bij mij ging er geen belletje rinkelen.

Zou wel erg bijzonder zijn, als jij het gelijk wel wist.

5 september 2022 om 14:57

Ik wist wel gelijk: Badstuber. Blessures, ontdekking van Gaal, 33, dat was genoeg daarvoor. De foto helpt ook nog.

Maar goed, mijn punt een beetje aanscherpen: ik vind het alleen irritant als ze je aan een bepaalde speler laten denken, maar het blijkt iemand anders te zijn. Laatst met Pierie, maar dan met foto van Ihattaren bijvoorbeeld:

Vertrek bij Ajax uitgesloten: ‘ga een half jaar volle bak investeren in mezelf’

En dan is het Pierie... Zucht.

5 september 2022 om 13:40

Is toch gewoon een goede titel. Van Gaal heeft hem inderdaad ontdekt. Als je als trainer in de wereldtop werkt zijn de voetballers die jij laat debuteren én doorbreken schaars. Van Gaal heeft bij Ajax, Barcelona, Bayern Munchen én Man. United bewezen dat het gewoon kan.

Badstuber was er een die veel blessureleed heeft gehad. Ik vraag me toch af of dat niet te voorkomen is met de technieken van nu. Fysiotherapeuten en sportwetenschappers zouden toch op dat vlak meer winst kunnen boeken.

Ik denk bijvoorbeeld aan schoenen en voeding die al een verschil kunnen maken

Ronduit schandalige clickbait titel. Misbruik maken van Van Gaal's gezondheid.

5 september 2022 om 12:49

Wut? 😂 Een clickbait artikel is het zeker , maar op welke manier wordt er in hemelsnaam misbruik gemaakt van v. Gaals gezondheid?

5 september 2022 om 13:08

Verontwaardigd VZ lid wordt om uitleg gevraagd door kritische Imkemontana.

5 september 2022 om 13:13

@Inkemontana, Het begint met de letter s en eindigt op arcasme

5 september 2022 om 14:49

Scvjrbtjekdbrxarcasme?

Dit had echt iedereen van 33 kunnen zijn. Van Gaal is immers de ontdekker van alle voetballers. En dat ze kunnen voetballen is allemaal op zijn conto te schrijven.

5 september 2022 om 16:00

Van Gaal heeft zelfs de titel van dit artikel geschreven denk ik.

Bij het lezen van die naam hoor ik altijd direct het gegiechel van Vd Gijp...

Eeuwig zonde dit. Hij had de potentie om 1 van de beste verdedigers van de moderne tijd te worden. Meesterlijk inzicht in het spel voor zich..daar zijn er maar weinig van.

Guardiola noemde hem destijds terecht één an de beste spelers met wie hij gewerkt had...zonde zonde

Het is natuurlijk ontzettend jammer te horen hoe het met hem is gegaan. Tijdens zijn carrière kreeg hij hoofdzakelijk af te rekenen met tegenslag. Niet alleen op voetballend vlak, maar ook zijn privéleven leed onder de miserie in het voetbal. Hopelijk neemt hij de draad terug op en kijkt hij de toekomst positief tegemoet.

Nee hoor dat verdienmodel voor zulke titels zit hem in SEO. Of je het zo wil doen is een tweede. Maar er zoeken veel meer mensen op van Gaal dan naar "Holger". Er zoeken vast veel mensen op van Gaal. Mogelijk wel de ontdekkingen van van Gaal.

Het voegt helemaal niks toe aan de nieuwswaarde van het artikel. Integendeel. Maar als je kijkt naar de lange termijn denk ik dat dit op den duur meer oplevert (mits niet te overdreven, met oog op een penalty)
Van Gaal trekt meer verkeer en zal dat ook blijven doen komende maanden, jaren enz. Netjes dus niet, maar wel begrijpelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren