Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Doelman in Ligue 1 is doelwit van vuurwerkbom en verlaat veld per brancard

Laatste update:

Het Ligue 1-duel tussen Montpellier en Clermont Foot is zondag bij een 4-2 tussenstand definitief gestaakt. Diep in blessuretijd werd er vanuit het thuisvak een vuurwerkbom richting Clermont-doelman Mory Diaw gegooid. De sluitpost werd niet geraakt, maar liet zich toch per brancard van het veld dragen.

Het voorval is zeer opvallend, daar Montpellier nota bene een voordelige marge van twee doelpunten had met nog enkele minuten blessuretijd te gaan. Hoe het met de fysieke gesteldheid van Diaw is, is vooralsnog niet duidelijk.

Vanuit een van de thuisvakken werd er veel vuurwerk op het veld gegooid wat naast de keeper van de uitploeg af ging. Scheidsrechter Florent Batta staakte de wedstrijd tijdelijk, maar na een overleg van circa veertig minuten werd het duel definitief stilgelegd.

De hoofdreden voor het staken was dat Diaw te aangeslagen was om verder te kunnen spelen. De keeper lijkt niet geraakt te worden door het vuurwerk, maar hij moest wel per brancard het veld verlaten.

Montpellier-voorzitter Laurent Nicollin laat in een eerste reactie weten de actie van de fans te verafschuwen. "Ik walg ervan dat een of andere idioot dit doet. Ik wil vooral mijn excuses aanbieden aan Diaw. Ik hoop dat hij met zijn ploeggenoten snel thuiskomt."

"Die persoon is dan wel gearresteerd", vervolgt Nicollin. "Maar ja, wat krijgt hij? Hij wordt uit het stadion verbannen. Dat is het, dat is de Franse wet."

Het is vooralsnog onduidelijk wat het besluit van de Franse bond zal zijn. De wedstrijd werd enkele seconden voor het eindsignaal gestaakt, dus het duel uitspelen lijkt geen realistische optie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als ik naar een wedstrijd ga wordt ik tot mijn ballen gecontroleerd door de beveiliging. Hoe de fuck nemen mensen zulke dingen mee naar binnen ??

8 oktober 2023 om 21:33

Bevriende, corrupte stewards die aan het begin van hun shift effe een tasje verstoppen in het systeem plafond bijvoorbeeld!

8 oktober 2023 om 21:34

Wordt ook vaak aan de onderkant van de stoelen vastgetaped.

8 oktober 2023 om 21:35

Precies maar de kern is dat de doorgaande instroom wordt verzorgd door stewards, schoonmakers etc.

9 oktober 2023 om 01:52

Vind het vooral bezopen dat mensen het leuk vinden en op het idee komen dit mee te nemen. Ik wordt zo ongelooflijk moe van dit soort droeftoeters. Na NL nu ook Frankrijk met dit soort idioten. In Engeland hebben ze het aardig onder controle en in Duitsland denken ze er niet eens aan. Maar de Fransen en Nederlanders zijn weer eens de beste van de klas. Kansloos volk.

Ze zouden bij het identificeren van dit soort mensen eens een stap verder moeten gaan dan een stadionverbod. Belasting een jaar verdubbelen, uitkering stopzetten voor x periode oid. Gewoon dik laten voelen die gasten.

8 oktober 2023 om 21:40

Verschillende harde kernen komen vaak al een dag eerder in het stadion om bijvoorbeeld al een spandoek neer te leggen. Dan is er geen beveiliging bij. Stiekem wat vuurwerk onder stoelen leggen is dan heel simpel. Die gasten van Ajax hadden ook al een dag eerder dan de wedstrijd tegen Feyenoord vanalles neergelegd, tenminste dat heb ik voorbij zien komen dat dat zo was.

8 oktober 2023 om 21:44

Over niet al te lange tijd droppen ze met een drone zo’n vuurwerkbom van boven het stadion in.

8 oktober 2023 om 21:46

Breng ze nou niet op ideeën.

8 oktober 2023 om 21:52

Gevangenisportemonnee

8 oktober 2023 om 22:16

@mbappevangalen kom een keer bij ons in Heerenveen, streepjescode op de seizoenkaart scannen en door naar binnen met de mededeling "prettige wedstrijd".

8 oktober 2023 om 22:19

Is dat zo? De keren dat ik gefouilleerd ben in de ongeveer 18 jaar dat ik naar het stadion ga, is op een, hooguit twee handen te tellen. Nou zit ik niet in een al te fanatiek vak, maar toch.

8 oktober 2023 om 23:35

Geen idee naar wat voor wedstrijden jij dan gaat. De laatste keren dat ik bij Ajax ben geweest werd er amper gecontroleerd. De allerlaatste keer mocht ik zelfs gewoon doorlopen zonder enige controle omdat een vriend voor mij al gecontroleerd was dus geloofden ze mij ook wel.

9 oktober 2023 om 08:46

Ik ga weleens naar oranje en ben daar ook wel gefouilleerd. Vluchtige blik in je tas, en door.

Geen idee hoe de harde kernen dat doen. Ik wil op geen enkele manier met die lui geassocieerd worden.

8 oktober 2023 om 23:41

Ik word nooit gecontroleerd man

9 oktober 2023 om 01:31

Ik altijd 😭😂

Bizar! Je ziet bijna zijn trommelvlies scheuren

Hoe gek ben je in je kop als je dit flikt, ik heb het zoiezo niet zo op ultra’s lekker vervolgen voor zware mishandeling en effe opsluiten!

Lijkt me sterk dat ie niet is geraakt maar zich wel met brancard van het veld af laat gaan. Moet wel iets hem hebben geraakt dan toch?

8 oktober 2023 om 21:39

Geluidsgolven.

8 oktober 2023 om 21:42

Kan ook duizelig zijn en/of heel veel last hebben gehad door een gescheurde trommelvlies na die klap natuurlijk.

Wat een ellende zeg hé. Dan heb ik liever wedstrijden die stilliggen vanwege plastic bekertjes

Ziekelijk gedrag zeg. Bah.

En dan sta je notabene voor...?!

Drm s ligue 1 geen leuke competitie heel veel gezeik altijd stewards die nooit ingrijpen

Het kan altijd erger KNVB en derest van Nederland

8 oktober 2023 om 22:24

Dit is inderdaad ook erg maar wandaden door publiek hoeven we niet op een weegschaal te leggen.
Publiek moet zich gedragen en zo niet keihard bestraffen!
Helaas zijn de straffen in de Westerse wereld vrij laag met uitzondering van de Vs.
Ik ben vanmiddag uit China gekomen voor mijn werk, en ik heb daar een voetbalwedstrijd bezocht.
Ik kan je vertellen dat iedereen in het publiek zich daar perfect gedraagt, dat komt uiteraard door de mentaliteit in China maar ook door de hoge straffen.
Als ze daar vuurwerk op het veld gooien zoals deze supporter zitten ze minimaal acht jaar in de cel.
Zo'n hoge straf gaat deze supporter in Frankrijk nooit krijgen.

8 oktober 2023 om 22:34

Jammer dat je niet te mooie dingen in het Westen zoals vrijheid en mensenrechten waardeert. Ik kan me oprecht niet voorstellen dat dit geen trolpost is.
De VS heeft inderdaad (te) harde straffen en (daarom) ook enorm veel criminaliteit. Ook mensenrechten worden daar ook niet altijd zo goed gehandhaafd.
En China? Tsja, dan ga je daar maar lekker in dat dictatuur wonen waar continue mensenrechten worden geschonden

8 oktober 2023 om 23:16

Het is geen trolpost maar de waarheid!
Mensenrechten zijn niet even goed in elk land maar we hebben het nu over de criminaliteit dus mensenrechten zijn irrelevant.
Te harde straffen en daardoor enorm veel criminaliteit is een onwaarheid, want als we kijken naar de twintig landen met de laagste criminaliteit zijn daar negentien van de zwaarst straffende landen, Ijsland is het enige land dat niet zwaar straft maar wel in de lijst met laagste criminaliteit staat.
Het land met de laagste criminaliteit is Noord-Korea, land met de zwaarste straffen is Noord-Korea want daar voeren ze alleen de doodstraf uit, land met de laagste recidive is Noord-Korea door alleen de doodstraf te hebben als straf gaan criminelen nooit opnieuw in de fout.
Als medewerker voor het Openbaar Ministerie bezoek ik landen wereldwijd om te zien hoe de straffen daar zijn en om te kijken wat ze daar doen om de criminaliteit te bestrijden. Zodat wij er in Nederland van kunnen leren.
Mensen die mij langer kennen op dit platform weten dat.
Ik beslis overigens zelf waar ik ga wonen, daar hebt u gelukkig niks over te zeggen!

9 oktober 2023 om 00:04

Leuk en aardig wat je allemaal zegt over Noord-Korea Thomas, maar voor elk puntje kritiek op de regering ga je al in de bak of word je ter dood veroordeeld.

Mensenrechten hebben wel degelijk invloed op de mate van criminaliteit. Als de regering van een land een land dermate onder controle heeft (lees dictatuur) dan is het natuurlijk ontzettend lastig om überhaupt crimineel actief te worden. Daar krijg je niet de kans voor omdat iedereen toch in de gaten wordt gehouden.

9 oktober 2023 om 00:30

Klopt, daarom is Noord-Korea het land met de laagste criminaliteit en de zwaarste straffen, mensen kijken daar wel uit met wat ze doen.

Mensenrechten kunnen inderdaad invloed hebben op criminaliteit.
Maar we hadden het over zware straffen en criminaliteit, om dan over mensenrechten te beginnen is in mijn ogen wel een andere discussie.
Als ik zoals nu naar China ga en in volgend jaar in het voorjaar naar Noord-Korea zal ik niet met ze praten over de mensenrechten, ik praat puur over de bestrijding van de criminaliteit en over de hoogte van de straffen.
Ik ben zelf voorstander van zwaar straffen en bezoek daarom graag de 123 landen die zwaarder straffen dan Nederland.
De 72 landen die lichter straffen dan Nederland worden bezocht door mijn collega's.

9 oktober 2023 om 10:56

Als medewerker van het OM? Sorry maar daar moet je toch wel een kritischer voor zijn? Heb jij überhaupt ooit 1 criminologisch onderzoek gelezen?

Criminaliteitscijfers zeggen weinig. Die worden bepaald door de overheid zelf. De Sovjet Unie had een tijd geen crminaliteit omdat elke oppositie gewoon opgepakt werd en naar een gevangenis in Siberië gestuurd werd. SterkeJelle heeft gelijk! We moeten vrijheid bearwn en geen Saudi-Arabië/Chinese, en Noord-Koreaanse praktijken hier hebben
Als je Criminologisch onderzoek gaat lezen, dan zie je dat delinquentie ofwel criminaliteit voornamelijk komt door armoede, relatieve deprivatie en gewoon een groot gat tussen arm en rijk. Alsjeblieft, lees ze.

9 oktober 2023 om 12:13

Kritisch moet je altijd zijn ook wanneer je niet voor het OM werk, maar de waarheid mag je wel benoemen.

Ik heb die onderzoeken inderdaad gelezen en er staan altijd veel excuses in.
Zoals dat mensen die in armoede leven sneller de criminaliteit in gaan omdat ze geen keuze hebben, of omdat ze het doen om eten te kunnen geven aan hun gezin.
In mijn ogen is er nooit een excuus om de criminaliteit in te gaan, en je moet criminelen keihard aanpakken!
En over de criminaliteit in de Sovjet Unie was er wel criminaliteit zoals stelen en moorden, die tellen ook mee in de onderzoeken.
De meest recente onderzoeken naar zwaar straffen en criminaliteit zijn goed uitgevoerd door de Vn.
Dit was een reactie op de onderzoeken van Amnesty International die totaal niet volledig waren omdat ze de VS als enige land met de doodstraf hadden gebruikt in het onderzoek.
Daardoor leek het alsof zwaar straffen niet zorgde voor minder criminaliteit, terwijl er nog 55 landen zijn met de doodstraf die wel bewijzen dat zwaar straffen zorgt voor minder criminaliteit.
Singapore is een voorbeeldland, daar hebben burgers vrijheid maar zijn de straffen ook keihard.
Daarnaast staan daar overal camera's en is de kans om opgepakt te worden als crimineel 100%.
Het zorgt er voor dat Singapore een van de veiligste landen is.

9 oktober 2023 om 12:40

"onderzoeken inderdaad gelezen en er staan altijd veel excuses in"
Ik lees alleen maar excuses in jouw eigen stuk. Ik zie juist enorm veel bias. Jouw eigen mening beïnvloed de perfecte oplossingen. Onderzoeken geven iets aan en dan zeg jij "nee want ik vind dat dit andere wel werkt". Dit is niet kritisch

9 oktober 2023 om 12:46

In mijn stukken staan geen excuses.
Ik kom alleen met de waarheid.
De perfecte oplossing laten landen zoals Singapore zien, zorgen dat de kans om opgepakt te worden als crimineel 100% is en keihard straffen.
U begint over armoede, relatieve deprivatie en gewoon een groot gat tussen arm en rijk.
Dat zijn altijd de excuses van mensen en omstanders waarom ze of een naaste de criminaliteit is in gegaan.
Er is geen excuus om crimineel te worden!
Dus moeten we de criminelen keihard aanpakken!
Dat zorgt voor een lagere criminaliteit en meer veiligheid voor de gezonde burger die zich wel aan de wet houdt.

9 oktober 2023 om 13:47

Komt Thomas Angelo weer met ''de waarheid''. Als ik jou was, zou ik een stuk lezen van Michel Foucault over ''de waarheid''. Zeer interessante visie heeft deze beroemde filosoof over de waarheid, of de 'regime van de waarheid' en hoe dit in verbad staat met concept van macht.

En trouwens over data, dat kan men eenvoudig modificeren en manipuleren om zijn of haar gelijk te krijgen. Data is niet ''de waarheid'' en zegt weinig.

Criminaliteit is een sociaal construct. Dat zou u moeten weten als u criminologische onderzoeken heeft gelezen.

Verder kan er geen 100% veilige samenleving bestaan Zelf in China zijn de bang. In China is het best veilig, maar zij hebben totaal geen vrijheid en schenden veel mensenrechten. Als jij daar wilt leven, ga je gang. Dingen als ''harder straffen' kan de subjectieve veiligheidsbeleving tijdelijk wel tijdelijk versterken, maar objectief doet het weinig. In Saudi-Arabië is het ook best veilig als toerist met geld. Dus daar mag je ook leven. Ik hoop alleen dat je zoon dan geen homo worden.

Verder bestaat er niet een dichotome scheiding tussen goed en kwaad. Goed en kwaad is niet zwart/wit, maar zit vol met grijstinten.

Tot slot, u meent al de ''waarheid'' te kennen. Dus naar al die 123 landen te gaan voor onderzoek maakt toch niet uit, als u al de uitkomst in uw hoofd heeft, en niet naar andere visies wilt luisteren.

9 oktober 2023 om 14:06

De waarheid staan in de onderzoeken die zijn gedaan door de Verenigde Naties.
En dat is dat 19 van de 20 landen met de laagste criminaliteit de zwaarste straffen hebben wereldwijd.
Alleen Ijsland straft niet zwaar maar heeft wel een lage criminaliteit.
Prima als u voor laag straffen bent en criminaliteit goed praat.
Dat zie ik ook in de rechtbank wanneer familie van de verdachte aan het woord zijn, altijd maar de daden van de verdachte goed praten.
Tot ze zelf slachtoffer zijn of het slachtoffer kennen, dan moet de straf ineens zeer hoog zijn.
Hypocrieten noemen we dat.
Ik heb het niet over een 100% veilige samenleving maar in landen als Noord-Korea en Singapore is de kans dat criminelen na hun daad worden opgepakt 100%
Dat komt vooral omdat ze daar overal camera's hebben en drones in de lucht die alles filmen.
Wanneer een winkelier wordt overvallen drukt hij op een knop en komen er meteen drones aan die de hele omgeving filmen en mensen volgen.
Dat systeem werkt geweldig!
We moeten ten alle tijde de criminaliteit bestrijden, en criminelen keihard aanpakken, daarom ben ik voorstander van de doodstraf.
Mensen die de doodstraf krijgen zijn nooit opnieuw in de fout gegaan, het zorgt voor een lage recidive, dat zien we in Noord-Korea.
Als we de vrijheid van mensen moeten inperken om de criminaliteit te verlagen is dat een goed idee.
En ik luister graag naar andere visies uit de 123 landen die zwaarder straffen dan Nederland.
Alleen luister ik niet graag naar de mensen die lichtere straffen willen omdat die een crimineel verleden hebben of familie hebben die criminele activiteiten hebben uitgevoerd.
Iedereen bij het OM wil dat de straffen in Nederland zwaarder worden.
Een goede crimineel is een dode crimineel!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren