Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Darmstadt vernoemt stadion voor één seizoen naar overleden supporter

Laatste update:
/

Het stadion van SV Darmstadt 98 heet doorgaans Stadion am Böllenfalltor, maar dat verandert voor één seizoen. De thuishaven van de club wordt namelijk tijdelijk vernoemd naar de onlangs overleden supporter Jonathan Heimes. Darmstadt werkt de thuiswedstrijden dit seizoen daarom af in het Jonathan-Heimes-Stadion am Böllenfalltor.

De supporter overleed in maart van dit jaar op 26-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. De vader van Jonathan is in dienst bij technologiebedrijf Merck, een belangrijke sponsor van de club uit de Bundesliga. Hij stelde voor om het stadion naar zijn zoon te vernoemen, een idee dat vervolgens werd uitgevoerd door de club.

Darmstadt maakte maandag bekend dat de thuiswedstrijden dit seizoen worden afgewerkt in het Jonathan-Heimes-Stadion. “Een extra motivatie voor ons. Elke Darmstädter die zich met ons identificeert, zal zich ook met Jonathan identificeren”, reageert aanvoerder Aytaç Sulu op de clubsite van Darmstadt. “Ondanks zijn ziekte heeft Jonathan ons team veel energie gegeven”, aldus voorzitter Rüdiger Fritsch.


Eindigt Darmstadt dit seizoen in het linkerrijtje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is echt een heel gaaf eerbetoon. Helaas maakt deze jongen het zelf niet mee.

5 september 2016 om 16:35

Lijkt mij dat alleen de eigenaar kan bepalen hoe zijn eigendom heet.

Prachtig eerbetoon. Heel erg bijzonder. Ook mooi voor de nabestaanden...

Respect hiervoor, prachtig gebaar! Zoals hier in de reacties ook al werd gezegd: Mooi voor de nabestaanden. Daar sluit ik me volledig bij aan. Prachtig!

Mooi gebaar, maar wat ik mij dan wel afvraag: Zouden ze dit ook gedaan hebben als de vader van de overledene niet in dienst was van een belangrijke sponsor?

Edit: Het zal natuurlijk iets van invloed hebben gehad, maar als je die jongen opzoekt zie je dat hij ook niet zomaar een Darmstadt-fan is. Hij heeft jarenlang tegen k*** gevochten en is een stichting begonnen die onderzoek naar de behandeling van k*** probeert te financieren. Die stichting werd ook door de Darmstadt supporters, spelers en crew omarmd, en Jonathan's slogan ("du muss kämpfen!" werd het onofficiële motto van de club.

5 september 2016 om 18:45

Waarom moeten mensen zoals jij gelijk zou moeilijk doen met vragen als "zouden ze dit ook doen als"? Accepteer dat dit gewoon een mooi gebaar is!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren