Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cristiano Ronaldo en burgemeester Milaan walgen: ‘Een schandalige actie!’

Laatste update:

Woensdagavond werd Kalidou Koulibaly tijdens het uitduel van Napoli met Internazionale (1-0) meerdere keren racistisch bejegend door Inter-fans. Na afloop was trainer Carlo Ancelotti woest op scheidsrechter Paolo Mazzoleni, die de wedstrijd niet staakte ondanks verzoeken vanuit Napoli. Cristiano Ronaldo is niet te spreken over de leuzen richting de verdediger.

“In de voetbalwereld wil ik altijd respect en educatie zien. Zeg nee tegen racisme, belediging en discriminatie!", zo laat de aanvaller van Juventus weten op Instagram. Koulibaly, die tijdens de wedstrijd van het veld werd gestuurd door de arbiter toen de verdediger bij een cynisch applaus zijn tweede gele kaart ontving, baalt van het gedrag van de aanhang van Inter.

“Ik bied mijn excuses aan”, laat Koulibaly op Twitter weten. “Voor de nederlaag en voor het feit dat ik mijn broeders in de steek heb gelaten. Maar ik ben trots op mijn huidskleur. Ook ben ik trots dat ik een Senegalees ben, een Fransman, een Napolitaan, een man.” De racistische leuzen kunnen grote gevolgen hebben voor Inter en de supporters van i Nerazzurri.

Giuseppe Pecoraro, aanklager van de Italiaanse voetbalbond, stelde al dat de wedstrijd gestaakt moest worden. Beppe Sala, burgemeester van Milaan en fan van Inter, was aanwezig in het stadion en biedt op Facebook zijn excuses aan. “De leuzen richting Koulibaly waren walgelijk. Een schandalige actie richting een geweldige persoonlijkheid. Ik blijf Inter bezoeken, maar ik maak een klein gebaar als ik weer zoiets hoor. Ik sta op en vertrek.”

“Ik doe het voor mezelf. Ik ben me bewust van het feit dat degenen die de speler uitjouwen helemaal niets om mij geven, maar ik doe het alsnog. Inter gaat ook doen wat in hun ogen juist is. Ik zou graag willen zien dat in de volgende wedstrijd tegen Empoli Kwadwo Asamoah de aanvoerdersband krijgt. Ondertussen bied ik mijn excuses, namens Milaan en mezelf.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit zal nooit stoppen, racisme kan je gewoon niet bannen, er zullen altijd racisten zijn zolang er mensen zijn, jammer maar helaas. Zwaar bestraffen in ieder geval, maar ik heb alle hoop op een racisme vrije wereld al lang opgegeven.

27 december 2018 om 13:07

Daar zit een kern van waarheid in, maar dat betekent niet dat je je er bij neer moet leggen. Op zo een moment in een publieke omgeving kun je een daad stellen door te stoppen met spelen.

27 december 2018 om 13:16

Oh zeer zeker, we kunnen er allemaal wat aan doen, maar dat maakt niet dat het verdwijnt jammer genoeg.

27 december 2018 om 13:30

Gaat inderdaad nooit verdwijnen, mensen denken nou eenmaal in hokjes. Wel belangrijk dat we het zoveel mogelijk inperken door duidelijk te maken dat het een zieke kijk is. Mooi ook dat Ronaldo zijn voorbeeldfunctie op de juiste manier gebruikt hier.

Die fairplay slogans beginnen provocatief te worden, stoor me daar soms enorm aan. Ieder weekend schwalbes, gezanik bij de scheids, "supporters" die tokkiestreken uithalen en dan ook nog racisme.. Maar i.p.v. ook maar iets aan te pakken verschuilen bonden zich achter loze kreten. Walgelijk.

Zul je zien dat je als club eens een statement maakt en van het veld stapt dat je dan nog zelf gestraft word met 3 punten mindering ook. Dat is de fairplay van de Fifa/uefa.

Dat is mosterd na de maaltijd. Als je echt zulke principes hebt, sta je op op het moment dat het gebeurt.

Onbegrijpelijk dat niemand op zo een moment ingrijpt. Ook de inter spelers, of aanvoerder had initiatief kunnen nemen om solidair te zijn en zelf het veld af te stappen.

Achtergesteld volk zulk publiek.

27 december 2018 om 14:09

Toch zou je denken dat het niet al te ingewikkeld moet zijn om uit te zoeken wie die kneuzen geweest zijn en ze een stadionverbod op te leggen. Bij Chelsea waren er laatst ook 4 bezig tegen Sterling en die zijn er ook mooi uit geflikkerd. Dit klonk alsof het er wel meer waren, die moeten vast wel terug te vinden zijn. Dus als Inter ballen heeft dan strooit het gewoon met stadionverboden. Zeker in Italië omdat de stadions daar niet altijd vol zitten en elke supporter broodnodig is voor de sfeer, zou je dan een sterk statement maken.

27 december 2018 om 14:18

Ja, dat lijkt mij ook niet zo moeilijk. Uiteindelijk ligt het aan de gemeenschap. Die moet initiatief tonen. Wat dat betreft is het goed wat Ancelotti en Ronaldo doen. Het afkeuren.

Het is toch vrij vaak in italie dat er racistische leuzen worden geroepen.
Vind dat de fifa en uefa hier eens stappen in moeten nemen.
Het land en de clubs kunnen het blijkbaar niet. Gooi alle italiaanse clubs maar uit de europa voor een jaar.
Kijk eens of ze er dan wat van leren.
Het racisme ban je niet uit, maar je geeft ze ook geen podium meer om het te uiten.
Zijn natuurlijk meer landen waar dit gebeurd maar die hebben niks te verliezen.

27 december 2018 om 13:13

Het gebeurt niet alleen in Italië maar overal.
Ook op de Nederlandse voetbalvelden komt het nog wel eens voor.
Dus waar zet je dan die streep om clubs te straffen?

27 december 2018 om 13:16

Ja dat is lastig natuurlijk.
Maat hier hebben clubs en land het nog onder controle.
In de meeste andere landen word het soms nog niet gesupport door de overheid.

27 december 2018 om 13:18

Gelukkig gebeurd er voor de rest niks in de wereld. Lekker generaliseren. Al die racistische Italianen altijd.

27 december 2018 om 13:38

Het gebeurt overal maar verhoudingsgewijs vaker in Italië dan in bijvoorbeeld Nederland en België. Persoonlijk vind ik voor Europese maatstaven Italië best racistisch. Veel Oost-Europese landen zijn dat echter ook.

27 december 2018 om 13:38

Ik vind dat een goedkoop antwoord. Het is niet de eerste keer dat dit juist in Italië gebeurt. Dat valt op, en heeft daarom weinig met generaliseren te maken.

Daarnaast, wanneer je buurman door rood rijdt is dat geen excuus om dat ook te doen.

Het zou de Italianen sieren om de hand in eigen boezem te steken, zoals Ancelotti doet, en je af te vragen waarom dit terugkerend kan blijven gebeuren.

27 december 2018 om 13:41

Wil je het ontkennen dat het niet vrij vaak in italie geneurd dan??

27 december 2018 om 13:56

Wve

In Nederland gebeurt het ook vrij vaak, Belgie ook (heb ik zelf al vaak gezien), Spanje idem, Rusland, Amerika, Overal.

27 december 2018 om 13:59

Ik heb Nederland, België en Amerika anders veel minder in het nieuws zien komen met betrekking tot racisme dan Italië... Dat het overal gebeurt is een feit, maar Italië is toch wel echt extreem wat racisme betreft.

27 december 2018 om 14:02

Oxxis

Geloof je dat nou echt? Meer en meer zie ik racisme in België, omdat andere culturen nu eenmaal aan het inmengen zijn met de onze, en onbekend maakt onbemind, en dat is nog zacht uitgedrukt. Amerika is een ongelofelijk fel racistisch land, ongelofelijk dat je dat niet kan erkennen en denkt enkel en alleen af te kunnen gaan op de media.

27 december 2018 om 14:15

Amerikanen geven tegenwoordig vooral af op Mexicanen/Hispanics. Dit komt amper in het nieuws omdat het sneu genoeg 'normale gang van zaken' is nu, en met een president die kastelen neerzet om die 'aliens' buiten te houden dan hoef je van de media geen alarmbellen te verwachten. Ik zit toevallig in Bonaire nu met veel Amerikanen en ik had het er vd week over met een oudere Amerikaanse vrouw, als je hoort hoe Mexicanen daar soms behandeld worden.. allemachtig denk je dan. In Italië komt het dan vaker zo uitgebeeld in het nieuws, maar onderschat die Yanks niet idd.

27 december 2018 om 15:38

Die paar keer dat er wat gezegd word hier staat niet in de verhouding tot de duidelijk hoorbare dingen die daar geroepen worden.
Een lazio waar de supporter al jarenlang bekender staan om hun racisme dan om hun prestaties.
Juventus, milan, as roma, het zit er stuk voor stuk ingebakken.
Staat totaal niet in verhouding met Nederland en een beetje geinformeerde voetbalsupporter die verder dan club kijkt weet dat.
Dat het gebeurd overal is een feit die niet te ontkennen valt.
Maar in italie hebben ze geen controle meer.

27 december 2018 om 19:22

Wve

In Italie word het nu effectief aangepakt, in vele landen word het nog doodgezwegen of doen ze alsof hun neus bloed, net zoals in Engeland waar veel geminimaliseerd word of zelfs de pers niet haalt, NL heeft van dat doen of de neus bloed ook een handje aan. Ik praat racisme in Italie niet goed en ik praat Italie ook niet goed, maar beweren dat Italie er feller door geplaagd word is onzin.

27 december 2018 om 20:34

Alex.

Die effectieve aanpak laat dan wel te wensen over, want vooralsnog is Italië het enige westerse land waar je dit soort dingen met regelmaat hoort. Plat gezegd vind ik dit slap gelul van jouw kant. Erken toch dat dit niet kan!

27 december 2018 om 21:25

Het enigste westerse land je laat me goed lachen Andonis, en ik erken het toch dat dit niet kan? Waar maak jij op uit dat ik het wel vind kunnen? Racisme is echter niet alleen een groot Italiaans probleem, dat is al wat ik zeg.

28 december 2018 om 05:55

Alex. Ik vind er weinig grappig aan. Ik zie, in west Europa, en ook niet in de VS, nergens met regelmaat donkere spelers op deze manier belachelijk gemaakt worden behalve in Italië. Kun jij me voorbeelden noemen waar dat wel met regelmaat gebeurt?

Dan is het wat mij betreft niet de oplossing om te zeggen, ja helaas is discriminatie overal aanwezig. Dat klopt wel, maar dan kom je met een wassen neus aan. Dat lost niets op. Erken het probleem, en doe er wat aan. Wat is dan volgens jouw die effectieve aanpak? Want Koulibaly merkt daar niet veel van.

27 december 2018 om 17:27

In Nederland slaan we weer de andere kant uit. Daar vinden we alles racistisch en moeten we ons meer aan de “buitenlander” aanpassen dan andersom lijkt het wel...

Daarmee wil ik overigens niet goed praten wat er in Italië gebeurt.

27 december 2018 om 17:35

".... lijkt het wel..."

Precies Ado. Dat lijkt zo. Maar dat is dus niet zo. In Nederland slaan we niet 'de andere kant' uit, in Nederland maken we het veel bonter. Daar wordt racisme gewoon ontkent en doen mensen of het niet bestaat en roepen ze standaard dat mensen die zich gediscrimineerd voelen 'de racismekaart trekken'!

Dat 'we ons moeten aanpassen aan de buitenlander' is echt onzin. Waar dan, wanneer, hoezo? Ik pas me nergens aan aan, en zeker niet aan 'buitenlanders'.

Respectloos, dergelijk gedrag.
In Nederland zijn we al zover, dat na bijvoorbeeld zwaar beledigende spreekkoren sanctie's kunnen worden genomen, als er bewijs voor is.
Je zou er bijna een plaatsvervangend schaamte gevoel bij krijgen, diep triest dit!

27 december 2018 om 13:20

Aha omdat Salvini rechts is moet het maar een racist zijn zeker? Begrijp niet waarom je hem erbij betrekt

27 december 2018 om 14:52

Misschien omdat de politiek in een land ook weergeeft hoe er gemiddeld in zo'n land gedacht wordt?

27 december 2018 om 21:12

Ja maar dan alsnog. Salvini is geen racist. Dus wat heeft het te maken met racisme?

27 december 2018 om 13:39

Politieke oriëntatie bepaald niet of je racistisch bent of niet. Ik beschouw mezelf ook eerder rechts dan links. Ben ik dan ook een racist?

Ik vraag me af eigenlijk waarom de club Internazionale heet.
De zogenoemde fans van zo'n club hebben dan het recht niet om fan te zijn van zo'n club als ze toch de bedoeling hebben racistische spreekkoren te uiten naar spelers van andere origine.

Het is aan Inter zelf om hard door te grijpen.

27 december 2018 om 13:34

Alsof die “fans” beseffen dat hun club net een voorstrijder tegen racisme was, die door het afscheiden van de toenmalige Milan Cricket club ontstaan is omdat die bijna exclusief Italianen opstelde. En als ze het al weten staan ze er op dat moment gewoon niet bij stil, er hoeft er maar eentje te beginnen roepen, sommigen voelen zich dan jammer genoeg ook genoodzaakt of gesterkt om zulke zever te roepen, dat wilt niet zeggen dat ze daarom ook allen werkelijk racist zijn. Dat praat het niet goed maar veel word veroorzaakt door het sterk voelen in groep.

27 december 2018 om 13:37

"fc Internazionale Milano, ook wel Internazionale, Inter of Inter Milaan genoemd, is een voetbalclub uit Italië, opgericht op 9 maart 1908 door een aantal "rebellen" die zich niet konden vinden in de reglementen van de Milan Cricket and Football Club, nu beter bekend als AC Milan. Het voornaamste bezwaar was dat er geen buitenlandse spelers werden toegelaten."

Bron: Wiki

Inderdaad extra schandalig dat juist deze "supporters" zich daaraan schuldig maken.

Past goed in het beeld dat ik recentelijk schetsen. Zuid-Europa is een compleet andere wereld waarin wij leven. Ze lopen in deze opzichten zeker nog 15 jaar achter. Leuk dat Inter nu met deze woorden komt, maar loop dan tijdens de wedstrijd met beide teams van het veld als je het zo erg vind.

27 december 2018 om 14:54

Ja joh bij Chelsea wordt Sterling afgemaakt en Chelsea supporters laten zwarte mensen niet toe in de metro, maar inderdaad dit is een zuid Europees probleem..

27 december 2018 om 20:34

Leer lezen Shorty. Ik zeg nergens dat het alleen een Zuid-Europess probleem is. Dat ze achterlopen lijkt me duidelijk, dat betekent niet dat het racisme in Engeland bijvoorbeeld weg is. Leuk dat je conclusies haalt uit woorden die er niet staan.

27 december 2018 om 21:11

Ik kan prima leren knulletje, met je nare toontje. Je zegt dat het een compleet andere wereld is, ik geef een aantal feiten die laten zien dat onze wereld niet compleet anders is. Prima dat jij dat niet verdragen kan, maar houd je opgefokte reactie dan maar lekker voor jezelf.

27 december 2018 om 18:03

Ik wist dat veel mensen Italië erg racistisch vinden. Maar jou woorden slaan echt alles. Ben je nou echt zo ontwetend?

Lekker is dat de aanklager aangeeft dat de wedstrijd gestaakt had moeten worden. Ook heeft Napoli verzocht de wedstrijd te staken, maar de scheids weigert gewoon af te fluiten. Die vind het kennelijk allemaal maar normaal. Dan snap ik ook waarom hij klapte. Wel de regels hanteren bij een overtreding, maar voor de rest doen alsof je doof bent. Niet koulibally schorsen, maar de scheids. Verder blijft het in en in triest, maar we hebben het wel over Italië, want dit gebeurd bij teveel clubs. Ja het gebeurd ook in NL maar niet in deze extreme mate. Bij lazio is de harde kern extreem rechts en die worden niet of nauwelijks aangepakt.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren