Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Coutinho stopt per direct: ‘Ik kon het niet van me afzetten’

Laatste update:

NEC verzekerde zich eerder deze zomer nog van de diensten van Gino Coutinho, maar de club zal weinig plezier beleven van die aanwinst. De Nijmegenaren maken zondagochtend namelijk via de officiële kanalen bekend dat de 36-jarige sluitpost zijn contract heeft ingeleverd en per direct een punt achter zijn loopbaan zet. Technisch directeur Remco Oversier noemt het besluit van Coutinho ‘ontzettend jammer en balen’.

“We hebben goede en emotionele gesprekken met Gino gevoerd over zijn gevoelens en zijn overwegingen die hij had bij het maken van deze keuze. Het is een moedige keuze, omdat hij richting ons en zichzelf hard en eerlijk heeft moeten zijn en een beslissing heeft genomen wat niet alleen hem, maar ook de club ten goede komt. Dit besluit is uiteraard niet van de ene op de andere dag genomen”, legt Oversier, die Coutinho verder veel succes wenst, uit.

Coutinho spreekt over het moeilijkste besluit uit zijn carrière en maakt duidelijk dat zijn loopbaan nu op een andere manier eindigt dan hij eigenlijk voor ogen had: “De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat de gedachte om te stoppen met betaald voetbal al wat langer speelde, maar na de fijne en goede gesprekken die ik deze zomer heb gevoerd met NEC waren alle twijfels weg en ging ik vol enthousiasme deze uitdaging aan”, geeft de keeper, die in Nijmegen binnenkwam als eerste doelman en in de eerste twee wedstrijden van het seizoen de negentig minuten volmaakte, aan.

“De afgelopen periode is dit gevoel toch weer bij mij gaan leven en ik heb het niet van me af kunnen zetten. Ik kan en wil alleen voor NEC spelen als ik honderd procent ben en alles kan geven, want dat verdienen de mensen op kantoor, de supporters, de staf en ook mijn teamgenoten. Ik heb me hier heel goed op mijn plaats gevoeld en wil iedereen bedanken voor de wijze waarop ik opgevangen ben en de wijze waarop de club met mijn situatie is omgegaan”, sluit de doelman af. Coutinho kwam in juni over van AZ en speelde in het verleden voor onder meer Excelsior, ADO Den Haag, Vitesse en PSV.

Snap jij het besluit van Gino Coutinho?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Lekker moment ook zo net na het sluiten van de transfermarkt. Alsof die dat een week eerder niet wist al. Als het dan echt een kerel is moet die ook geen salaris vragen voor die paar wedstrijdjes.

2 september 2018 om 12:05

Waarom geen salaris? Hij heeft die periode toch gewoon waarvoor hij onder contract staat?
Als er niemand is om hem te vervangen is er een probleem met de breedte van de selectie. Hij had ook z'n kruisbanden kunnen scheuren dan had er ook een andere keeper gelijk klaar moeten staan...

2 september 2018 om 12:10

Omdat ie de club nu in principe in de problemen heeft gebracht. Een contract aangaan en dat niet uitdienen is al niet zo best, maar ook nog een keer 2 dagen na het sluiten van de transferperiode stoppen (als eerste keeper!) is echt dramatisch voor Nec. Als het een kerel was geweest had ie nog even een half jaartje gas gegeven, hoe moeilijk kan dat nou zijn. Het is toch niet alsof ie wordt uitgezonden naar Irak.

2 september 2018 om 12:24

Omdat hij NEC met een gigantisch probleem opzadelt. Gehaald als eerste keeper, en twee dagen na sluiten transfermarkt dan kap je er mee. Dan had die een week geleden ook kunnen aangeven bij nec dat hij enorm twijfelt en ze er goed aan doen een keeper bij te halen.

2 september 2018 om 12:35

Dat zal iets iets zijn waar de rechter over zal moeten beslissen tenzij Couthino zelf beslist geen salaris te willen ontvangen...

2 september 2018 om 12:43

'...een contract aangaan en dan niet uitdienen is al niet zo best...'

Wat? meestal schreeuwen de spelers en clubs moord en brand wanneer iemand zijn contract wil uitdienen. BIj Ajax wordt je zelfs op de tribune gezet en wordt zo je carriere verpest

2 september 2018 om 15:09

Weet jij even wat er allemaal in zijn hoofd om gaat.

Kun je ook zeggen dat NEC de situatie fout heeft opgevolgd en dit eerder had moeten aanvoelen (je hebt toch trainers die met hem praten). Dit is en blijft toch een bedrijf of niet?

2 september 2018 om 12:07

Owja, waarom dat dan? Ben het eens met je punt betreft timing maar waarom geen salaris? Krijgt hij daarmee zijn tijd ook terug dan ofzo?

2 september 2018 om 13:20

Hij krijgt toch zowiezo salaris voor als hij speelt hoezo vragen pfff

Hij is gehaald als 1ste keeper toch benieuwd of we ergens transfer vrij iets kunnen halen of dat Albas vaste keeper word

Toch vreemd dat hij stopt na die enorme blunder tegen jong utrecht. Miss niet meer de energie en de motivatie om daar over heen te komen of geen zin meer

Heeft niet het maximale uit z’n carrière gehaald, denk ik. Heeft wel een prima carrière gehad, bij niet de minste clubs. Goed en eerlijk dat hij toch besluit te stoppen.

En nu kan NEC alleen nog vervanging halen in de transfervrije keepers.

De achterliggende reden weet ik uiteraard niet, maar als technisch directeur zou ik wel even goed vloeken ...

Zijn er nog keepers zonder contract?

2 september 2018 om 12:20

Ik kan wel keepen en heb geen contract , maar of NEC daar zo blij van word

2 september 2018 om 12:45

de slechtste speler moet toch altijd keepen? Ik voorzie geen enkel probleem

Best wel jammer. Met een goede focus kan Coutinho best aardig keepen. Nu dan toch maar Alblas het vertrouwen geven. Ik vind die jongen best bij NEC passen, zowel qua niveau als qua houding. Met van Duin hebben we al een redelijke 2e keeper. Ondanks het ongelukkige tijdstip overleven we dit dus wel. Beter dan je het hele seizoen ergeren aan een ongemotiveerde keeper. Hopelijk hervindt Coutinho het geluk een beetje buiten het voetballen om.

2 september 2018 om 13:39

met van duin redelijke 2de keeper????? das echt een ramp deze jongen staat bij de treffers nog reserve

Enyama toevallig ook 36 was volgens mij transfervrij maar wel jammer zo vlak na de deadline. Maja wij weten niet wat er in Gino zn hoofd omgaat..

Dit noem ik nou een goeie dosis zelfreflectie. Deze vent maakt zichzelf geen illusies en is gewoon eerlijk. Respect!

Zeer overschatte keeper geweest. Ik heb nog nooit een wedstrijd gezien waarvan ik dacht: joh, aardige keeper. Het is geen zekerheid voor de verdedigers en hij straalde geen rust uit. Maar ja, lullig moment ook. Nu moet NEC het intern oplossen of transfervrij want het is natuurlijk net na het sluiten van de markt.

dat is competitievervalsing. de clubs waartegen nec al gespeeld heeft, moesten tegen een betere nec-keeper spelen dan de clubs die nog tegen nec moeten spelen.

2 september 2018 om 12:37

Wat een onzin. Dus als iemand nu z'n spieren afscheurt is dat ook vervalsing?

2 september 2018 om 13:13

Doe aangifte zou ik zeggen..

Had dat ff een weekje eerder gezegd denk ik zo, want nu zitten we lekker met de gebakken peren. Dat ie wil stoppen is nog tot daar aan toe maar het is te idioot voor woorden om daar twee dagen(!) na het sluiten van de deadline mee te komen.

Verder vind ik het wel jammer, want het leek mij met z'n ervaring een goede toevoeging. Nu maar hopen dat er ergens nog een transfervrije keeper op te halen is.

Birighitti van NAC heeft zijn contract laten ontbinden. Van NAC naar Nec, als ik hem was zou ik mijn familie niks vertellen over de blunders bij NAC en net doen alsof je eerder altijd een typfoutje maakte als het over zijn club ging.

Vreemde snijboon die gozer.

Dan stop je toch lekker ah einde van het seizoen of desnoods in de winterstop en vertrek je iig door de voordeur.

Hoe mooi hij het ook allemaal weet te zeggen met dat gehuilebalk.
Hij laat declub, supporters, koffiedames, receptionisten, medespelers, etc gewoon in de steek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren