Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Concrete interesse in Gerrard: icoon kan mogelijk snel aan de slag in Engeland

Laatste update:

Steven Gerrard is nadrukkelijk in beeld om de nieuwe manager te worden van Leeds United. Dat meldt The Telegraph. De club is op zoek naar een opvolger van Sam Allardyce, die na de degradatie in mei weer vertrok bij the Whites. Naast Gerrard worden ook Scott Parker (clubloos nadat hij in maart werd ontslagen bij Club Brugge) en Carlos Corberán (West Bromwich Albion) genoemd door de krant.

Leeds begon afgelopen seizoen met Jesse Marsch aan het roer, maar hij werd in februari ontslagen vanwege de slechte resultaten. In mei moest ook zijn opvolger Javi Garcia voortijdig vertrekken, waarna Allardyce aangesteld werd als interim-manager. Onder hem wist Leeds slecht één punt te pakken in vier wedstrijden, waardoor de eerste degradatie uit de Premier League sinds 2004 een feit werd.

Volgend seizoen is Leeds dus weer actief in de Championship, mogelijk met Gerrard als manager. De voormalig middenvelder begon zijn trainerscarrière in de jeugd van Liverpool, waarna hij in 2018 de overstap naar het Schotse Rangers maakte. In 2021 werd hij landskampioen met die club, waarna hij in november naar Aston Villa vertrok. In zijn eerste seizoen in Birmingham eindigde Gerrard met de club op de veertiende plaats. In het afgelopen seizoen ging het veel slechter, waardoor Gerrard in oktober op straat werd gezet.

Het is niet bekend of Gerrard het zelf ook ziet zitten om bij Leeds aan de slag te gaan. Mocht hij besluiten om het niet te doen, dan heeft de club dus nog twee anderen op het oog. Parker, die ook al trainer van Fulham en Bournemouth was, werd in maart al na 67 dagen ontslagen bij Club Brugge. Corberán is sinds oktober 2022 coach van West Brom, waarmee hij dit seizoen negende eindigde in de Championship.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Snap niet hoe coaches zoals Lampard en Gerrard nog aan een hoofdtrainer baan komen. Hebben toch amper wat laten zien en waren beide dramatisch bij hun clubs. Lampard bij Everton en Chelsea en Gerrard bij Aston Villa. Ze spelen echt bagger voetbal met hun ploegen. Als ze slim zijn kunnen ze beter eerst maar is ervaring op doen bij een capabele hoofdcoach zoals Arteta ook deed bij Guardiola...

2 juni 2023 om 22:34

Gerrard heeft wel indrukwekkende prestaties neergezet bij Rangers. Enige trainer in de laatste 10 jaar ofzo die Celtic van de landstitel af wist te houden

2 juni 2023 om 22:37

Rangers is ook niet meer die goedkope failliete ploeg van een aantal jaar geleden, hè... Die hebben inmiddels gewoon weer een dure selectie voor Schotse begrippen.

2 juni 2023 om 22:50

En toch lukt het de andere trainers daar niet om Celtic af te troeven. Gerrard heeft het gewoon uitstekend gedaan daar

3 juni 2023 om 01:38

Ook in zijn eerste jaar bij Villa ze uit de degradatiezone gehaald. Helaas, wat hij in de daaropvolgende periode liet zien, leek het echt he-le-maal nergens meer op met toch wel goed materiaal

Goede trainer met een hoop bagage. Is dit geen optie voor PSV en Ajax????

2 juni 2023 om 22:27

Heeft gefaald bij Villa. Wat zouden PSV of Ajax met hem moeten? Een goede speler maakt nog geen goede trainer. Vraag maar aan Dirk Kuyt.

2 juni 2023 om 22:38

Een hoop bagage? Gerrard begint net en maakt nou niet bepaald heel veel indruk.

3 juni 2023 om 00:05

Een hoop bagage, van de Zeeman ja.. Als je dit soort namen oppert had je net zo goed verder kunnen gaan met RvN en Heitinga..

3 juni 2023 om 11:34

RvN heeft zelf ontslag genomen. Hij is niet ontslagen.

Zou deze kans als ik Gerrard was met beide handen aanpakken. De selectie van Leeds is uitstekend voor de championship. Zie dat wel goed uitpakken.

Dit zijn dus precies de baantjes waar trainers zoals Lampard en Gerrard mijlenver vandaan moeten blijven! Leeds is door Bielsa, en Bielsa alleen, naar de Premier League weten te komen en heeft daarna alleen maar stappen terug gezet! Zij gaan volgend jaar niet promoveren, al was het alleen al door de enorme concurrentie volgend seizoen in de Championship!

Laat dit soort trainers nu eens instappen bij een stabiele middenmoter waar ze niet meteen in heftig vaarwater komen zodra ze 3 wedstrijden niet winnen..

3 juni 2023 om 06:02

Helemaal eens met dat leeds niet de juiste club is. Maar Bij een middenmoter hebben ze geprobeerd met Everton en Villa en dat is ook niet bepaald afgelopen. Maar waar dan wel?

3 juni 2023 om 09:19

Ik bedoelde eigenlijk een middenmoter in de Championship. Maar wat mij betreft vind ik het vrij ruim om te zeggen dat het ze “niet gelukt” is. Lampard heeft Everton in de Premier League moeten houden en dat is gelukt, daarna zijn ze met praktisch hetzelfde team weer aan een nieuw seizoen begonnen en was het wachten tot het verkeerd ging. Bij Villa heeft Gerrard het in het begin niet onverdienstelijk gedaan maar ook Villa is niet echt een stabiele club. Zij hebben ook 3 managers versleten in 3 jaar tijd!

3 juni 2023 om 10:15

Onder gerrard stonden ze op degraderen, onder Emery worden ze 7e. Dus daar mag je toch echt voor naar gerrard kijken.

Laat Gerrard toch eens eerst bij een ervaren topcoach als assistent aansluiten, dit wordt niks zo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren