Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Clubs uit subtop Eredivisie informeren naar vleugelverdediger Jong Ajax

Laatste update:

Derwin Martina weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De negentienjarige rechtsback beschikt over een aflopend contract bij Ajax en weet nog niet of die verbintenis verlengd zal gaan worden. "Ik heb gelukkig een aantal wedstrijden op mijn naam staan en hoop dat ik daarmee heb laten zien wat ik in huis heb", vertelt Martina aan Ajax Showtime.

De vleugelverdediger, die tot dusver zestien competitiewedstrijden speelde in de Jupiler League, lijkt niet bang te hoeven zijn dat hij uit het betaalde voetbal zal verdwijnen. "Verschillende clubs uit de subtop van de Eredivisie en de top vijf van de Jupiler League hebben laten weten Derwin te volgen", vertelt management P4P International Sports. "Hij staat bij veel clubs op het lijstje en dat is ook niet vreemd, aangezien Derwin snel en technisch is. Hij kan bovendien de hele rechterflank bestrijken."

Martina speelde voorheen altijd als rechtsbuiten, maar is dit seizoen naar de achterhoede verhuisd. In het eerste van Ajax is Ricardo van Rhijn momenteel de vaste rechtsback en hij gaat binnenkort zijn contract bij de club verlengen. Achter Van Rhijn is Ruben Ligeon de back-up en ook Kenny Tete komt eraan.

Derwin Martina is goed genoeg voor Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Komt duidelijk te kort voor Ajax 1, hij zou er goed aan doen om in de Jupiler League een club te zoeken, want in de Eredivisie wordt het lastig voor hem om een basisplaats te krijgen, zelfs bij de degradatiekandidaten.

24 maart 2014 om 20:23

"verschillende clubs uit de subtop van de Eredivisie en de top vijf van de Jupiler League hebben laten weten Derwin te volgen", vertelt management P4P International Sports..
Betekend niet dat hij meteen een basisplaats zal veroveren, maar de kans zit er wel in.

Ah dit verklaart waarom hij verdedigend zo ongelooflijk zwak is, het is een rechtsbuiten... Ik vind het eerlijk gezegd niet wat en kan niet geloven dat er echt subtoppers geïnteresseerd in hem zijn.

24 maart 2014 om 09:35

Gratis en dus rechtsbuiten. Wie zegt dat ze hem als back willen

24 maart 2014 om 10:29

Niemand, maar vind je hem al buitenspeler wel goed genoeg voor de subtop van de Eredivisie? En gratis is hij natuurlijk niet, moet altijd salaris betaald worden.

24 maart 2014 om 11:41

Joh je meent het dat er salaris betaald moet worden? Schaars krijg toch ook een salaris terwijl hij helemaal niks levert, deze jonge zou goed bij Nec, go ahead of Dordrecht kunnen passen.

24 maart 2014 om 12:52

Als vleugel kan hij aanvallend gewoon mee. Dus als een club hem voor de nr 7 positie wilt kan hij slagen

24 maart 2014 om 13:37

@bonaire

Hoho rustig maar, ik vind ook dat Schaars veel te weinig presteert in vergelijking met zijn salaris. Wat dat echter met deze discussie te maken heeft, snap ik niet.

Bovendien hebben we het over de subtop van de eredivisie, dan kom jij met Nec, Go Ahead Eagles en Dordrecht (notabene Jl). Misschien is het verstandig om wat minder gepikeerd te reageren.

Dat is toch wel het voordeel van het spelen van de Jupiler League, ook matige spelers van Jong Ajax worden zo opgepikt.

24 maart 2014 om 09:33

Dat was sowieso wel het geval. Bijna iedere Eredivisie club heeft wel een speler in de gelederen die het eerste van Ajax nooit heeft gehaald.

Ajax moet voor een vaste kern zorgen in het jeugdelftal net als Barcelona ook oudere jeugdspelers langer vasthoudt voor het tweede elftal. Deze Martina, maar ook Van den Boomen kunnen dergelijke spelers worden. Ajax moet zulke jongens gewoon een paar jaar in Jong Ajax houden om daar voor continuïteit te zorgen. Het bevordert de ontwikkeling van talenten niet als zij in Jong Ajax steeds in hele andere samenstellingen spelen.

24 maart 2014 om 09:54

Het bevordert de talenten juist niet dat ze moeten banken voor spelers die het eerste nooit gaan halen.. De doorstroom vanuit de jeugd is vrij groot, dus moet je ook ruimte creëeren voor die jongens die de potentie hebben het eerste wél te halen.. Persoonlijk vind ik vd Boomen een prima CV, maar met Veltman, Gravenberch en ook vd Hoorn wordt het erg druk voor die positie en is hij toch het minst ver. Vanuit de A1 hebben Mirani en v Bruggen (beide 1e jaars A) meer kans en potentie het eerste te halen en ik verwacht 1 vd 2 in de loop van volgend seizoen doorstromen naar Jong.. Martina heeft ook gigantisch veel concurrentie op rechtsback, buiten de genoemde 2 in het artikel, Tete en Ligeon, komen ook Owusu en in mindere mate Lartey-Sanhiez eraan..

24 maart 2014 om 12:25

@ Trodat4030

Dat heb je goed gezien. Vd Boomen is een prima CV alhoewel hij het laatste jaar CVM speelde. Op beide posities heb je gewooon heel veel concurrentie van spelers.

Voor Branco van den Boomen
Cvm: Blind, Poulsen (mits hij blijft), Sporkslede, Bazoer. Terwijl Boccara en Enoh ook nog officieel niet weg zijn.
CV: Veltman, Moisander (mts hij blijft), vd Hoorn, Denswil, Gravenberch. Terwijl in de B1 ook grote talenten rondlopen zoals Leyder en dergelijke.

Voor Martina
Op de rechtsback is gewoon teveel concurrentie. Zoals gezegd gaat van Rhijn inderdaad zijn contract verlengen en blijft die contractueel tot 2017 of langer verbonden aan Ajax. Ligeon is de vaste back up maar zal het niet gaan halen, Kenny Tete zal de volgende in de rij wezen. En als je bedenkt dat Owusu in de A1 ook al een hoge potentie laat zien zit je rijkelijk gevuld.

Noem dan ook clubs ipv suggestieve dingen te roepen, ik word hier helemaal niks wijzer van. Als ik aan subtop denk denk ik overigens aan AZ en Heerenveen, lijkt me stug dat die op hem wachten

24 maart 2014 om 09:56

Groningen

24 maart 2014 om 10:12

Wij zijn absoluut geen subtopper, volgens mij zijn we na dit seizoen de nummer 9 van de afgelopen 10 jaar. Dan ben je een middenmotor. Ook zal Groningen niet op hem wachten, we hebben Hansie Hateboer en Hagenauw op die 2 posities

24 maart 2014 om 10:48

Vandaar ook de smiley..

Maar jullie willen toch wel backups voor elke positie neem ik aan? Zeker voor verdedigers is dat wel handig, al is het maar om een schorsing op te vangen. Echter denk ik niet dat Groningen dan voor Martina wilt gaan, mochten ze iemand op rechtsback erbij willen, dan kunnen ze beter vragen of ze Tete mogen huren.. Vraag is dan wel of hij van basis Jong Ajax naar backup Groningen wilt..

24 maart 2014 om 11:01

We hebben rechtsback ook nog Magnasco, dus daar zijn we al dubbel bezet. En Hateboer is een dusdanig groot talent dat zelfs Ajax interesse had, dus wat moeten wij met Tete? Ik zeg niet dat die slechter is, maar als één van onze grootste talenten rechtsback speelt gaan we daar geen speler halen. Kunnen we ons beter op een andere positie versterken.

24 maart 2014 om 11:06

Wat Job al zegt wat moeten wij met Tete, ik snap niet zo goed waarom Ajacieden altijd rest van Nederland zo onderschat. helemaal de club die jullie nota bene 2 17 jarige wilt ontnemen, dat zegt iets over onze opleiding he.

Op rechtback hebben wij overigens Magnasco nog, Hiariej en Kieftenbeld kunnen er spelen en Kappelhof is van origine rechtsback. Rechtsbuiten hebben Kirm, Hagenauw, vd Velden, Chery eventueel en we kunnen Kostic er neer zetten en Oldenburger opstellen. Nee geef ons dan maar een topspits, een box to box middenvelder en een fatsoenlijke linksback. Daar mag je wel mee helpen

24 maart 2014 om 12:28

@ Grunnboy

Groningen heeft idd geen rechtsback nodig, maar dat betekent niet dat andere clubs geen jonge talentvolle back/rechtsbuiten nodig hebben. Tenslotte is hij transfervrij en kost hij een jeugdsalaris wat voor veel clubs goed te betalen zijn. Daarnaast hebben Ajax jeugd spelers toch wel een bepaalde garantie van slagen opgebouwd in de rest van de eredivisie. Dus er zijn genoeg clubs die een gokje willen wagen.

Groningen misschien niet, maar andere clubs kunnen wel geinteresseerd zijn voor een leuke back up rechtsback.

24 maart 2014 om 10:51

AZ zou heel goed kunnen. Beerens, Marcellis en Reijnen vertrekken dus een extra speler op rechts zou zeker gewenst zijn.

24 maart 2014 om 16:48

Als AZ zijnde zou ik niet op Martina zitten te wachten. Matige speler, druistig en absoluut geen goede rechtsback voor een subtopper in de eredivisie.

24 maart 2014 om 10:52

Toch mooi dat spelers die Ajax 1 niet halen gewoon gewaardeerde basiskrachten zijn voor de rest van Nederland. Ajax opleidingskampioen voor de eredivisie.
Mooi toch dat een club als Groningen verrijkt wordt met ik noem Kappelhof, Bizot, Burnett en min of meer ook Lindgren.

24 maart 2014 om 11:02

Lindgren was voor ons ook een leuke inderdaad. Eerst goedkoop overnemen en daarna voor 2,5 miljoen terug verkopen aan Ajax. Die tijdens zijn helaas geweest .

24 maart 2014 om 11:08

Vooral Burnet is iedereen lovend over, die jongen die hoort bij Real Madrid, ongelooflijk wat een talent, ik denk niet dat Nick Bakker de stadjer uit Groninger zijn plek had ingenomen als die niet zwaar geblesseerd raakte, want die Burnet dat is een toppertje. Maar ze mogen bij Ajax wel 1 ding aan spelers uitleggen, dat de bal ook een onderdeel van het spel is.

24 maart 2014 om 11:17

Ach hij is toch gratis overgekomen? Door Ajax van harte gegund aan jouw club?
Prima deal toch, zo af en toe een leuk talent voor ons en de jongens die het niet redden voor jullie, zodat jullie in de middenmoot kunnen blijven meedraaien.met soms een uitschieter naar onder of boven.

Maar heerlijk als je weer zo lekker zuur reageert, nu kan mijn dag niet meer kapot.
Schijnt de zon in Groningen ook? Maakt verder niet uit, ik wens je een fijne en gelukkige dag toe.

Oef, misschien wordt hij dan gehaald voor de breedte door die clubs want oei, Ik houd altijd mijn hart vast als hij speelt.
Verdedigend echt dramatisch en ook aanvallend/opbouwend vind ik het maar niks hoor...
Iedere keer als hij speelt is hij de zwakste schakel zowat joh...

Nu wil het niet zeggen dat hij ook als rechtsback gehaald wordt door andere clubs maar ook als rechtsbuiten zie ik niet echt een toegevoegde waarde voor de clubs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren