Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bosz gaat sterspeler verliezen: Haller niet meer recordtransfer West Ham

Laatste update:

Lucas Paquetá gaat definitief de overstap maken van Olympique Lyon naar West Ham United, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano. De Italiaanse journalist zegt dat de Londense club de 25-jarige Braziliaan snel zal presenteren. Bij West Ham, dat een recordsom van zestig miljoen euro gaat betalen, tekent de middenvelder een contract tot medio 2027.

Met deze transfersom is Paquetá de duurste speler ooit in het shirt van West Ham. De linksbenige creatieve middenvelder heeft zijn handtekening reeds gezet en doorging de medische keuring zonder complicaties. Daarmee ziet Lyon-trainer Peter Bosz een sterkhouder vertrekken richting de Premier League. Ook moet Bosz nog vrezen voor het vertrek van Houssem Aouar, die zeer gewild is door zowel Nottingham Forest als Benfica.

Paquetá werd in september 2020 voor twintig miljoen euro overgenomen van AC Milan. Sindsdien speelde hij 80 officiële wedstrijden voor Lyon, waarin hij uitgroeide tot een absolute smaakmaker. In die wedstrijden was Paquetá goed voor 21 doelpunten en veertien assists. Ook werd hij als speler van Lyon een vaste basisspeler in het nationale elftal van Brazilië.

Met de transfer van Paquetá gaat West Ham met tien miljoen euro ruim over het eigen transferrecord heen. In 2019 kwam Sébastien Haller voor vijftig miljoen euro over van Eintracht Frankfurt. Daarvoor stond het record op naam van Braziliaan Felipe Anderson, die inmiddels alweer even speler is van Lazio. Deze zomer gaf de club eerder al hoge transferbedragen uit aan Gianluca Scamacca (36 miljoen euro), Nayef Aguerd (35 miljoen euro) en Maxwel Cornet (ruim twintig miljoen euro).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopen voor West Ham dan hij zijn waarde bewijst. Met de vorige recordsom was het geen gelukkig huwelijk.

Jammer, erg goede speler die aanvallend veel brengt maar zeker ook verdedigend. Goede trap en sterk aan de bal. Heb wel het gevoel dat hij soms iets te vaak het tempo vertraagd door te lang met de bal te lopen. Aouar verkopen is een goede zaak aangezien hij nooit speelt en als hij invalt dan loopt hij maar wat rond alsof hij geen zin heeft.

29 augustus 2022 om 20:08

Wat is er met Aouar aan de hand? Is een uitstekende speler.

West ham dat geen CL speelt kan zulke bedragen tellen, ongeloofelijk.

29 augustus 2022 om 20:10

Het zegt nog meer dat zo een speler naar een club gaat waarvan hij zeker weet dat hij de komende 2/3 jaar geen CL speelt. De PL staat op eenzame hoogte als het gaat om geld, en laatste jaren is dat ook steeds meer te zien Europees

29 augustus 2022 om 20:31

Sterker nog, ze spelen belachelijk slecht bij de start van dit seizoen. Nu al 9 punten verlies. Arsenal zou volgens geruchten ook interesse in deze speler hebben. Blijkbaar niet vergaand en/of niet voor dit bedrag.

29 augustus 2022 om 20:32

Bijna elke club heeft een rijke eigenaar. Je hebt Aziaten, Amerikanen en nu Arabieren met een hele staat achter hen. De FA weet lekker wat het doet hoor. Als het geld maar binnen komt.

29 augustus 2022 om 20:55

Europees juist niet toch? Las gister toevallig dat een Engelse club al sinds 1981 geen CL finale meer heeft gewonnen van een Spaanse club. In de laatste 20 jaar stond er 16 keer een Spaanse club in een Europese finale. Spaanse clubs wonnen die, jawel, 16 keer.

29 augustus 2022 om 21:04

Ajaxcunian. Wat jij zegt klopt helemaal. De aantrekkingskracht van de PL is gigantisch. Neem bijvoorbeeld een Senesi, die naar Bounemouth gaat. Qua club denk ik dat hij echt hoger kan mikken, maar nu speelt hij wel in de PL. Hoog salaris en in de kijker van grote Engelse clubs.

29 augustus 2022 om 22:09

Arsenal stond ook al 9 punten verlies vorige seizoen. Zegt helemaal niks

30 augustus 2022 om 00:13

Qua club kan hij hoger mikken maar valt tot nu toe zwaar door de mand in de PL..

30 augustus 2022 om 08:56

Maar in de laatste 5 CL finales stonden er in 4 finales minimaal Engelse club waarbij Liverpool en Chelsea allebei 1x met de cup naar huis gingen. Barca en Real zullen altijd hun aantrekkingskracht behouden. Verder heb je nog een handvol andere clubs met aantrekkingskracht en dat komt toch echt de PL. Niet alleen de salarissen is heel aantrekkelijk, ook de uitstraling van de Pl.

Alle clubs in de PL (en de degradanten?) krijgen 200 miljoen per jaar aan tv geld.

29 augustus 2022 om 22:15

De clubs in de EPL lopen over van het geld. Een Arsenal en United dat al jaren geen CL spelen en weinig spelers voor veel geld verkopen kunnen kopen wat ze willen, United koopt iedere transferperiode een speler van tegen de honderd miljoen en kunnen het zich veroorloven om iemand als Pogba transfervrij te laten gaan en voor driehonderd miljoen aan spelers op de bank te zetten. Ook een West Ham koopt eerst die Italiaan en nu deze jongen voor gigantisch veel geld. De clubs uit de andere competities moeten het hebben van de verkoop van spelers of het halen van de CL om goed te investeren, het is een beetje oneerlijke concurrentie met de tv gelden daar.

30 augustus 2022 om 02:39

Dat heeft te maken met de tv-rechten in Engeland, die de afgelopen jaren met miljarden zijn gegroeid. En die miljarden worden dus over de clubs verdeeld. Geheel logisch dus dat zelfs de lagere teams zoals Westham over een gigantische schatkist beschikken.

Zul je zien dat Olympique Lyon er van door gaat met Gakpo.

30 augustus 2022 om 00:05

Ik verwacht nu juist dat Bosz en Lyon vol voor Ziyech gaan.

Waar haalt, met alle respect, een club van maar weinig betekenis in de BPL zoveel knaken vandaan? Het voetbal en alles daar omheen is helemaal kapot. Als een West Ham zóveel voor een Paqueta neerlegt, moet Ajax United om nóg meer dan die 100 miljoen vragen voor Antony. Veel geld maar naar ratio binnen de huidige markt wordt Ajax hier gewoon een poot uitgedraaid, en niet andersom.

29 augustus 2022 om 20:17

Feit dat de halve wereld naar de Premier League kijkt en niet naar de Eredivisie schijnt enigszins mee te spelen.

29 augustus 2022 om 20:25

Wel mooi hoe Nederlandse voetbalfans 100 miljoen of meer willen voor een Antony, maar zelf 40 miljoen betalen voor Ziyech te veel vinden.

29 augustus 2022 om 20:36

Aze/che

40miljoen voor een bankzitter is natuurlijk belachelijk veel geld. Voor 15 à 20 miljoen zouden jullie al tevreden moeten zijn. Zeker gezien het salaris van Ziyech, grosso modo 10miljoen per jaar.

29 augustus 2022 om 20:43

100 miljoen voor een ED aanvaller die de dubbele cijfers niet haalt is belachelijk veel geld. Voor 30 a 35 miljoen zouden jullie al tevreden moeten zijn.

29 augustus 2022 om 21:36

Taylor Booth verwoord het perfect

29 augustus 2022 om 22:46

Lol, ben geen ajacied.

30 augustus 2022 om 07:32

Vind het wel raar en oneerlijk dat Werner dan wel voor een laag bedrag mag gaan naar Leipzig. Of zit daar een doorverkooppercentage aan of iets? 40 miljoen vragen voor Ziyech maar slechts 20 voor Werner is ondanks doorverkooppercentage nog steeds heel raar. Ben geen Ajax fan overigens, ben gewoon een liefhebber!

29 augustus 2022 om 20:25



Waar heb jij het in godsnaam over? Lucas Paqueta heeft veel meer bewezen dan Antony en is een vaste waarde bij de Braziliaanse nationale elftal. Dit was een van de beste talenten in Brazilie terwijl Antony als een nobody bij Ajax kwam. Paqueta heeft het laten zien in Italie en Frankrijk in beide competities zie je dat hij iets speciaals heeft. Antony moet het nog allemaal laten zien want in de Eredivisie is het makkelijk om tegen Sparta, Fortuna, Cambuur etc allemaal te spelen. West Ham heeft een hele grote groep fanbase en Premier League is gewoon de beste competitie ter wereld met La Liga. Wees blij dat je voor Antony uberhaupt 100 mil heb gekregen en een vervanger halen word nog heel moeilijk voor ze. Zeker omdat ze zo moeilijk deden over de transfer heb je nu nog maar 48 uur om iemand binnen te halen.

29 augustus 2022 om 20:35

Hoe kun je nou zeggen dat Paqueta het heeft laten zien in Italië? Bij Milan 1 goal en 3 assists in 44 wedstrijden. En zo geweldig is de Italiaanse competitie niet.

29 augustus 2022 om 20:56

Hij kwam bij een matige Milan terecht maar je zag al dat die iets speciaals had daar. Hij werd vergeleken met de nieuwe Kaka.

29 augustus 2022 om 21:06

‘Blij dat je 100 miljoen hebt gekregen’.. Helaas staat dat niet op mijn bankrekening. Daarnaast vind ik het wel lollig om te lezen hoe ik hier word weggezet als Ajacied, als ik de humor in de geagiteerde reacties hier niet zou zien zou ik bijna vragen of jullie willen ophouden met vloeken tegen mij.

Binnen de Eredivisie gun ik Ajax directe degradatie met faillissement tot gevolg, maar feit blijft dat wanneer je de gehele markt en clubs met elkaar vergelijkt, het hier ergens scheef gaat. Of ik denk dat spelers X miljoen waard zijn heb ik denk ik al duidelijk gemaakt door te zeggen dat ik vind dat de markt kapot is.

Wat dat betreft moeten de eredivisie clubs nu wel gewoon hun slag slaan en de vermogende buitenlandse clubs lekker laten lappen. Komt namelijk een dag dat het niet meer is zoals het nu is, met hopelijk tot gevolg dat de financieel gezonde eredivisie clubs boven komen drijven. Het is namelijk een schande dat in bepaalde landen de clubs miljoenen en miljoenen schuld kunnen hebben, terwijl clubs hier uit financiële nood op kunstgras moeten ballen.

29 augustus 2022 om 20:31

Hoe bedoel je voor een paqueta? Is een geweldige speler en 100miljoen voor Antony is erg veel, veel te veel om eerlijk te zijn. Dat zou een bedrag moeten zijn die de club zou moeten betalen om hem over te nemen van United als hij daar zou slagen

29 augustus 2022 om 20:38

Het verschil is dat Man Utd die 100mil betaald. Zij zijn niet enkel een voetbalclub, maar een merk. Het feit dat een West Ham 60mil met een giga salaris kan betalen voor een topspeler als Paqueta bewijst eigenlijk dat de o zo gevreesde Super League al bestaat in de vorm van de PL.

West Ham is niet de enige die dit kan. Zelfs promovendus Nottingham Forrest geeft honderden miljoenen uit.

29 augustus 2022 om 21:00

Sterker nog, Forest heeft vandaag Lodi van Atletico Madrid gepresenteerd, maar daar nog geen bericht over op VZ

30 augustus 2022 om 02:41

Ik heb het hierboven ook al uitgelegd, maar dat komt simpelweg door de tv-rechten, die in Engeland inmiddels boven de 11 miljard uitsteken, en die miljarden worden over de clubs verdeeld. Daarom kunnen zelfs de lagere clubs zoals Westham zulke bedragen neertellen.

30 augustus 2022 om 16:29

Zoek voor de grap eens op wat de tv inkomsten zijn. Tevens levert promotie naar de PL ook een aardig centje op

En bijna 10 mil voor Milan aan doorverkooppercentage, lekker hoor!

29 augustus 2022 om 21:38

Ik had ergens gelezen dat het 15% doorverkooppercentage van de winst zou zijn en dus niet van de totale transfersom. Dat zou betekenen dat Milan hier 6 mil zou pakken, zeker niet verkeerd. Erg goed gehandeld door het Milan management.

Leuke speler maar dan is Anthony ook wel echt de 100m waard. Bizarre markt daar in Engeland als de subtop zo gaat strooien.

29 augustus 2022 om 21:37

Nee andersom. Als Antony honderd mil waard eis, is deze gast ook minimaal 60 mil waard

Als de topspelers uit de andere competities al richting middenmotors gaan uit de Premier League voor veel geld weet je al genoeg. De premier league wordt dan wel interessanter, maar het is toch zonde.

Dit was ook echt een speler voor Arsenal die achter Jesus kon gaan spelen, toch een gemiste kans. West Ham doet goede zaken.

30 augustus 2022 om 00:15

Odegaard en Vieria en eventueel ESR. Dus zeker geen prioriteit voor Arsenal..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren