Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bonucci wacht mogelijk fikse schorsing door achterhouden van informatie

Laatste update:

Leonardo Bonucci wacht mogelijk een schorsing van zes maanden. De stopper van 1. FC Union Berlin wist volgens meerdere Italiaanse media af van de gokverslaving van Nicolò Fagioli, die betrokken zou zijn bij illegale gokactiviteiten. Volgens de wet had Bonucci zijn kennis moeten delen met de openbaar aanklager.

Naast Fagioli worden ook Sandro Tonali en Nicolò Zaniolo verdacht van illegale gokactiviteiten. De twee werden donderdag weggestuurd bij de Italiaanse nationale ploeg, die in voorbereiding was voor zijn EK-kwalificatieduels met Malta en Engeland. Het tweetal is ondervraagd door de politie en later werd bekend dat ook Fagioli wordt verdacht van illegaal gokken.

Italiaanse media melden dat Bonucci, net als minimaal één andere teamgenoot, wist van het gokken van Fagioli. Dat zou de verdediger zeer duur kunnen komen te staan, daar de typische straf voor het achterhouden van dat soort informatie een schorsing van zes maanden is. Er is overigens geen hard bewijs dat Bonucci zelf ook illegaal gokte.

Fagioli zou volgens de berichten al in augustus hebben toegegeven met een gokverslaving te kampen. Hij heeft zijn club Juventus daarover ingelicht, lang voordat zijn naam uitlekte in de pers. Fagioli moest tijdens het verhoor zijn telefoon afstaan aan de autoriteiten. Op die manier kwam aan het licht dat Bonucci en minimaal één ander persoon afwisten van de gokpraktijken van Fagioli.

Fagioli, Zaniolo en Tonali kunnen maximaal drie jaar geschorst kunnen worden. Fagioli is bereid om volledige medewerking te verlenen. De middenvelder wil bewijs overhandigen aan de openbaar aanklager. Dat en het feit dat Fagioli zijn gokverslaving in augustus al toegaf, kan leiden tot een verminderde straf. Mogelijk komt er volgende week al duidelijkheid over zijn mogelijke strafduur.

Bij Tonali en Zaniolo ligt de zaak wat ingewikkelder. Beide spelers hebben toegegeven illegaal gegokt te hebben, maar ontkennen dat zij weddenschappen hebben geplaatst op voetbal. Het duo claimt dat zij op blackjack en poker hebben gegokt. De autoriteiten hebben ook de telefoons en tablets van dat tweetal in beslag genomen.

De kans is overigens groot dat het niet bij Fagioli, Tonali en Zaniolo blijft. Zeker tien spelers uit de Serie A zouten ook illegale gokactiviteiten hebben ondernomen. Geruchten dat AS Roma-verdediger Nicola Zalewski één van die namen zou zijn, werden door de Pool zelf keihard ontkend.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gaat me wat te ver om ook vrienden te straffen van de mensen die gokken. De gokkers zelfs straffen lijkt me al genoeg!

15 oktober 2023 om 18:45

Wellicht moeten ze adverteren van gokbedrijven gewoon ook gelijk verbieden. Het brengt niets dan narigheid. De enige mensen die winnen zijn wiskundigen en die kunnen dan hun kennis gebruiken voor iets dat wat toevoegt.

Ik ben meer benieuwd wat er zou gebeuren als Zaniolo een schorsing boven het hoofd krijgt terwijl hij gehuurd is met verplichte koopoptie. Mogen ze dan dit deal ongeldig verklaren en terugsturen naar Gala waarbij Gala dus met een aankoop van 22 miljoen vastzit waarvan ze het geld niet meer zullen terugzien? Dit zal dan een flinke schuldenpost voor Gala zijn.

15 oktober 2023 om 18:03

Dit is een goeie inderdaad. Ik ben echter benieuwd of de regels in Engeland hetzelfde zijn. Als hij de overtredingen niet aantoonbaar heeft gemaakt in zijn tijd bij AV dan kan de FA er ook niet veel mee toch?

15 oktober 2023 om 19:36

Het is een optie tot koop, geen verplichte koopoptie. Zaniolo geeft aan dat hij niet heeft gegokt op voetbalwedstrijden. Mocht dat wel worden bewezen dan zit zijn tijd bij Villa er sowieso op.

Was Bonucci niet zo boos op De Ligt vanwege het verklikken van dergelijke informatie?

15 oktober 2023 om 17:55

Oh dat is waarom Bonucci zo boos was, maar terecht want waarom moet je vrienden of teamgenoten er bij naaien?

15 oktober 2023 om 18:08

Omdat , als je het niet zegt, een schorsing kunt krijgen van zes maanden

15 oktober 2023 om 18:13

Was dat niet Barzagli

Interessant dit, ben benieuwd of ze op eigen wedstrijd gegokt hebben. Er is een heel groot onderzoek gaande waar zeker nog 10 spelers uit de serie verdacht worden van illegaal gokken. Ik heb ergens een lijstje zien voorbij komen maar het is niet bevestigd. Op dat lijstje stonden wel 4 Lazio spelers, onder andere Luis Alberto.

15 oktober 2023 om 18:18

Fagioli heeft niet op wedstrijden van Juventus gegokt.

15 oktober 2023 om 18:24

Bedoel over het algemeen, aangezien er nu wel heel veel spelers ervan verdacht worden illegaal gegokt te hebben, Serie B en lagere divisies in Italie gokken ze 100% op eigen potjes,

Als die lijst verder klopt dan heeft lazio wel een groot probleem.

15 oktober 2023 om 20:01

Ah, dan heb ik je verkeerd begrepen.

Veel Lazio-namen op die lijst inderdaad, al zullen ze vast en zeker niet allemaal geschorst worden.

Gevalletje Ndrangheta ofso? Never rat om your friends xD

Omerta vriend.

Maar alle gekkigheid op een stokje. Hier kan je deze man niet voor schorsen. Misschien had ie wel zoiets van zoek het lekker uit, wat gaat het mij aan?

Ondertussen is bijna elke club verbonden met een gokbedrijf. Hoe verwacht je dat je eigen mensen niet gaan gokken wanneer je zelf alleen maar bijdraagt aan het promoten van gokken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren