Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

België opgeschrikt door horrorblessure: ‘Zoek de beelden niet op!’

Laatste update:

Het Conference League-duel tussen KAA Gent en Zorja Loehansk (4-1) is donderdagavond overschaduwd door een zware blessure bij Paul Nardi. De doelman van Gent liep een open beenbreuk op en schreeuwde het uit van de pijn.

Het duel tussen Gent en Loehansk was zeventig minuten oud, toen Nardi ernstig geblesseerd raakte. Zonder dat er een tegenstander in de buurt was - de keeper trapte een bal weg - ging het vreselijk mis voor de 29-jarige Fransman.

“We zijn blij dat we doorgaan, alweer. De spelers hebben hun job gedaan. Maar daar moeten we niet te veel over praten. Er is geen sprake van euforie. Er is zelfs geen sprake van blijdschap", sprak Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck na afloop.

"Het is onwezenlijk. Iedereen beseft dat wat vandaag gebeurd is, simpelweg verschrikkelijk is. Ik draai meer dan vijftig jaar mee, sinds mijn kindertijd, en dat had ik nog nooit meegemaakt. Een been dat breekt, zonder contact. Zonder impact. En dan gebeurt dat met een superprof, die leeft voor zijn sport. Die werkt aan zijn lichaam."

Nardi schreeuwde het uit van de pijn en trok meteen zijn shirt over het hoofd. De Franse goalie werd per ambulance afgevoerd. "Bespaar uzelf een slechte nacht en zoek de beelden niet op. Ze zijn niet van het netvlies te branden", aldus Het Nieuwsblad.

"De gedachten van de hele ploeg, de hele staf, iedereen binnen AA Gent, zijn bij Paul”, aldus Vanhaezebrouck. "Ik heb nog iets tegen hem proberen te zeggen, maar hij was zo aan het afzien. Het is onwezenlijk. Ik heb zelf ook dingen meegemaakt, maar nooit iets dat zo erg is."

Vanhaezebrouck hoopt het beste voor zijn pupil. "Eenmaal in het ziekenhuis ben je meestal in goede handen en gaan ze over tot verdoving. Wat medici kunnen, is fenomenaal. De geweldige dokters in het UZ (Universitair Ziekenhuis, red.) zijn tot heel veel in staat. Dit is voor hen een uitdaging om dat been goed te krijgen zodat Paul terug zijn profcarrière kan hervatten."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"zoek de beelden maar niet op."

Incoming elke VZ gebruiker die nu die beelden aan het googlen is

Ziet er niet lekker uit. Moet bij dit soort momenten altijd terugdenken aan Shaw en Moreno of Witsel op die Poolse jongen. Risico van het vak maar het ziet er altijd vreselijk uit.

Gelukkig zijn bovengenoemde voorbeelden ook het bewijs dat het niet je carriere hoeft te verzieken en je wel volledig kan genezen van dit soort horrorblessures.

1 december 2023 om 12:40

Dat waren echter wel gewoon tackles. Geen idee wat er hier gebeurt eigenlijk. Geen contact en een open beenbreuk. Afschuwelijk.

1 december 2023 om 12:43

Ik ben natuurlijk geen dokter maar maakt het echt uit hoe zo'n breuk ontstaan voor het geneesproces? Lijkt me niet toch? Nouja laten we het beste hopen voor die jongen.

1 december 2023 om 15:08

Je been breken zonder ook maar enige aanleiding, zoals ik het uit het stuk haal, is natuurlijk niet gezond. Hopelijk is er verder niets aan de hand maar als er iets mis is met de botten of de structuur of zo kan het natuurlijk wel een probleem zijn.
Ik hoop dat het niet zo is maar het kan natuurlijk wel zijn genezing in de weg gaan staan.

1 december 2023 om 17:03

Zonder aanleiding wil zeggen dat er geen fysiek contact was met een andere speler. Hij kan wel degelijk verkeerd terecht zijn gekomen of zich verstapt hebben. Neem aan dat zijn been niet zomaar doormidden breekt.

1 december 2023 om 17:43

@jtjevett zeker maakt het verschil wat de oorzaak is. Als de botaanmaak/-afbraak verstoord is of als het bot verzwakt is door een tumor ter plaatse, is dat een heel ander proces dan botte pech hebben. Zoals je ook zal begrijpen.

1 december 2023 om 19:05

Echt normaal is het niet dat bij het wegtrappen van een bal je een open beenbreuk hebt lijkt me.

Ik heb er alleszins nog nooit van gehoord (en Hein ook niet blijkbaar).

1 december 2023 om 17:30

Witsel was natuurlijk niet ‘risico van het vak’. Dat was gewoon misdadig en daar werd hij dan ook naar gestraft. Shaw was pech, maar natuurlijk wel anders dan dit.
En voor jouw informatie, ik was blij met die melding, ik hoef zoiets niet te zien. Maar denk wel dat er velen naar gezocht hebben.

Zonder de beelden te zien doet het me denken aan Henrik Larsson, ook zonder contact. Die beelden helaas wel gezien en dat vergeet je niet snel. Sterkte aan deze speler.

1 december 2023 om 13:43

Die beenbreuk van Larsson werd toch veroorzaakt door de voet van de tegenstander die achter tegen zijn kuitbeen kwam in volle sprint, toen Larsson net zijn volle gewicht op dat been en zijn voet op de grond had?

1 december 2023 om 15:02

Zo precies weet ik het ook weer niet, misschien heb ik het toch beter kunnen verdrijven in m'n geheugen dan ik dacht Ik bedoelde meer dat het net als in dit geval geen typische aanslag met directe impact was zoals bij Kokmeijer bijvoorbeeld. Er zal altijd iets van druk of spanning moeten zijn voordat iets breekt natuurlijk.

Was het ook niet Niels kokmeijer die deze blessure opliep en daardoor zen carrière moest beëindigen?

1 december 2023 om 13:42

Kokmeijer was een dubbele beenbreuk na een moordaanslag van die speler van Sparta (even zijn naam kwijt).

1 december 2023 om 14:00

Rachid Bouaouzan.

Wat een smerige overtreding was dat. Bah!
Heb net gelunchd, dus de beelden van Nardi zoek ik maar niet op...

Zoek de beelden niet op! *zoekt de beelden op* he bah wat een horrorblessure.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren