Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Trainer Gent blijft vijanden maken: na ‘doodschieten’ is voorzitter aan de beurt

Laatste update:

Hein Vanhaezebrouck heeft voor de tweede keer binnen een paar dagen voor ophef gezorgd in België. De trainer van AA Gent kwam afgelopen donderdag al onder vuur te liggen, daar hij zijn spelers op controversiële wijze afviel na de nederlaag tegen Djurgårdens IF in de Conference League (4-2). Zondag was ook de voorzitter van de Buffalo's aan de beurt. Ivan de Witte had kritiek op de speelwijze van Gent, waar Vanhaezebrouck niet van gediend was.

De Witte gaf na afloop van het midweekse Conference League-duel een interview. Daarin uitte hij kritiek op de instelling van de spelers, het spelsysteem en op de trainer. "Ook de paus is niet feilloos", sprak De Witte over Vanhaezebrouck. Na afloop van de gewonnen competitiewedstrijd tegen KV Mechelen (3-0) had de gewezen oefenmeester zijn reactie klaar.

"Ik kan niet aanvaarden dat mensen er zijn die zeggen dat er geen drive of overtuiging is. Dat klopt helemaal niet. Sorry, hè. Djurgårdens had acht doelpogingen, wij 21 (twintig volgens de UEFA-statistieken, red.)", begon Vanhaezebrouck. Daarop zette hij openlijk zijn twijfels bij de kennis en kunde van De Witte. "Om tegen mij te spreken over systemen en manier van voetballen, publiekelijk, moet je een kenner zijn. De voorzitter en ik hebben vrijdag samengezeten op het vliegtuig. Daar heb ik vastgesteld dat hij nog geen enkel beeld had teruggezien van de wedstrijd.”

De uitspatting van Vanhaezebrouck volgt in een week waarin hij al onderwerp van gesprek was in de Belgische media. De 58-jarige oefenmeester had na het duel met Djurgãrdens fikse woorden over voor zijn defensie. "Wij geven hen één of twee kansen en zij scoren. Bij ons is het piece of cake.. Maar ik kan ze (zijn eigen spelers, red.) niet doodschieten, want dan kom ik spelers tekort. Ik kan ze niet neerkogelen, dat gaat niet", klonk het tijdens de persconferentie.

Ruzie en controverse is Vanhaezebrouck sowieso niet vreemd. De Belg kwam in zijn eerste periode als trainer van Gent (tussen 2014 en 2017) al regelmatig in de clinch te leggen met De Witte en overige bestuursleden. Het feit dat Vanhaezebrouck de club in 2015 de eerste landstitel ooit bezorgde, deed De Witte besluiten hem in 2020 terug te halen. Sindsdien hield Vanhaezebrouck zich afzijdig van publieke bonje, tot afgelopen donderdag.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Hij heeft groot gelijk, voorzitters moeten zich niet met de speelwijze/opstelling bemoeien.

17 oktober 2022 om 18:13

In Amsterdam zou dat toch echt heel welkom zijn ;-)

Wellicht dat training in spraak deze trainer handiger kunnen maken in hoe je de media te woord staat, zeker nu alles uitvergroot wordt zal dit in zijn nadeel kunnen werken terwijl hij toch echt goed werk levert. Dit zijn details die bij trainers een groot verschil kunnen maken in kwaliteit en eventuele interesse van andere clubs

Sjah dit was echt super dom van De Witte om dit in de media te doen, maar hij was emotioneel na een zeer teleurstellende nederlaag en doet dan domme uitspraken. Hij had deels wel gelijk verder, verdedigend loopt het vierkant in sommige matchen dit seizoen en daar mogen er terecht vragen over worden gesteld. Alleen mag hij zijn eigen trainer nooit zo in de wind zetten in de media, het is logisch dat Hein daarop reageert. Hein heeft ook wel gewoon een punt dat Gent zijn limieten heeft qua budget en de combinatie tussen competitie en Europees voetbal dan niet gemakkelijk is, ook al blijven die matchen tegen Djugardens een aanfluiting.

Nu kennen de twee heren elkaar wel al langer, soms botst het tussen hen maar dat heeft ook wel al voor succes gezorgd in het verleden. Ik denk dat ze hier ook wel weer uitgeraken. Althans dat hoop ik, want ik betwijfel of een andere coach beter zal doen met dit materiaal.

Overigens wel grappig dat VZ blijft volhouden dat er ophef was rond de uitspraken van Hein na de match.

17 oktober 2022 om 18:43

Inderdaad, heb letterlijk geen enkel artikel in de kranten gelezen over z’n uitspraken

17 oktober 2022 om 19:05

Ophef levert meer aandacht op dan geen ophef…

Ik vind dit alleen maar verstandig van deze trainer. Als je voorzitter in het openbaar dingen gaat roepen over voetbalinhoud, dan moet je daarop openbaar reageren. Het kan handiger, maar stil zijn is geen optie.

Hein heeft gewoon gelijk.
Soms kan hij wel eens doordrammen of lijkt hij het orakel van Delphi

Maar het is gewoon een steengoede coach.
Samen met Vrancken de beste in België

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren