Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern München laat Duitse WK-ganger voor miljoenen vertrekken

Laatste update:

Bayern München neemt na één seizoen alweer afscheid van Sebastian Rudy. De 28-jarige controlerende middenvelder maakt namelijk per direct de overstap naar Schalke 04, dat de transfer via de officiële kanalen aankondigt. De international van Duitsland heeft een vierjarig contract getekend in Gelsenkirchen en kost die Königsblauen naar verluidt circa zestien miljoen euro.

Daarmee maakt Bayern flinke winst op Rudy, aangezien de middenvelder vorig jaar transfervrij werd opgepikt bij TSG Hoffenheim. Hij was het afgelopen seizoen een gewaardeerde kracht in de selectie van der Rekordmeister: Rudy speelde 25 wedstrijden in de Bundesliga, waarvan 9 als invaller. Slechts éénmaal behoorde hij in de nationale competitie niet tot de wedstrijdselectie.

Rudy kwam uiteindelijk in alle competities tot 35 officiële optredens voor Bayern, waarin hij goed was voor 1 doelpunt en 5 assists. Hij begon zijn avontuur in de Allianz Arena met het winnen van de Duitse Super Cup, waarna ook de landstitel een prooi bleek voor de roodhemden. Rudy maakte vervolgens ook deel uit van de WK-selectie van Duitsland, afgelopen zomer in Rusland. Hij was basisspeler in de tweede groepswedstrijd tegen Zweden, maar liep al gauw tegen een gebroken neus aan en kwam daarna niet meer in actie op het toernooi.

Voor Rudy is Schalke zijn vierde werkgever op het hoogste Duitse voetbalniveau. De 25-voudig international beleefde zijn doorbraak bij VfB Stuttgart, waarna hij in de zomer van 2010 voor ongeveer vier miljoen euro naar Hoffenheim verkaste. Bij die club verdiende Rudy behalve een transfer naar Bayern ook zijn eerste uitnodiging voor die Mannschaft: op 13 mei 2014 speelde hij als invaller zijn eerste interland in het oefenduel met Argentinië.

Sebastian Rudy is een topaanwinst voor Schalke 04

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goeie aankoop van Schalke. Had hem liever bij Leipzig gezien, die kunnen nog wel een goeie cm gebruiken. Toch wel opmerkelijk dat de beset speler van Schalke na Bayern transfervrij gaat en een wisselspeler vna Bayern voor miljoenen na Schalke vertrekt.

27 augustus 2018 om 20:38

Het heeft inderdaad een wat zure bijsmaak, maar zo werkt het nu eenmaal in het voetbal. Bayern heeft nu ook eenmaal de naam en het salarisbudget mee om dit soort spelers transfervrij aan te trekken, al is het niet altijd op even nette manier.

Ik hoop dat Rudy voor wat meer stabiliteit kan zorgen op het middenveld bij Schalke. Er lopen nog nog te veel onervaren spelers op die positie, zeker voor de CL straks. Ik heb er wel een goed gevoel over.

27 augustus 2018 om 20:43

Wat gebeurt er met Bentaleb?
Ik vind t middenveld niet sterk op Harit en Mascarell na. Buergstaller, Di Santo en Uth zijn leuke spitsen voor de buli en eredivisie maar sat zijn geen spitsen voor Europees voetbal.

27 augustus 2018 om 20:47

Hopen dat Embolo zich goed ontwikkeld. Dat is wel een zeer een talentvolle spits.

27 augustus 2018 om 21:03

Er gingen wat geruchten dat Bentaleb nog zou vertrekken, maar ik ga er vanuit dat hij gewoon blijft, ook vanwege de dubbele belasting door CL voetbal. Hij staat er meestal wel als het moet en heeft een goede pass in de benen, al heeft hij niet de makkelijkste persoonlijkheid. Uth zou nog wel eens kunnen verrassen in Europees verband denk ik.

@elphenomeno: Embolo moet dit seizoen wel echt gaan presteren, anders gaat hij het niet halen op dit niveau vrees ik. Tegen Wolfsburg viel hij wel goed in trouwens.

Rudy is een goede middenvelder die voor veel stabiliteit had kunnen zorgen bij Duitsland, als hij niet geblesseerd was geraakt.

Toch een goede aankoop van Schalke.

Een hele goede middenvelder die bij Bayern helaas niet vaak aan de bak kwam. Was bij Hoffenheim een heerlijke speler en ik weet zeker dat Schalke hier een hoop plezier aan zal beleven.

Of: Ik blijf het echter nog steeds onterecht vinden dat hij mee mocht naar het WK ivm zijn geringe speeltijd bij Bayern terwijl een Pascal Gross vorig seizoen bij Brighton persoonlijk een fantastisch seizoen draaide. Gross had in mijn instantie wat meer toegevoegd voor het nationale team.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren