Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayer Leverkusen wint weer na ongekende flater Mainz-doelman Zentner

Laatste update:

Bayer Leverkusen blijft ook na 23 speelronden ongeslagen in de Bundesliga. De koploper won vrijdagavond in de BayArena met 2-1 van FSV Mainz 05. De voorsprong op nummer twee Bayern München is opgelopen naar elf punten, al komt der Rekordmeister zaterdag nog in actie tegen het RB Leipzig van Xavi Simons. Leverkusen had de blunderende Mainz-doelman Robin Zentner te danken dat er drie punten werden gepakt.

Een curieus moment in de derde minuut in Leverkusen. Granit Xhaka krulde de bal van buiten de zestien op wonderschone wijze over de kansloze Zentner heen. De Zwitserse middenvelder greep direct naar zijn hamstring en leek af te haken. Het was klaarblijkelijk een grapje van Xhaka, die er met zijn teamgenoten hard om moest lachen. Trainer Xabi Alonso was vooral opgelucht aan de zijlijn.

Leverkusen hield de vroeg verkregen voorsprong niet lang vast. Dominik Kohr kopte van binnen de zestien raak en bracht Mainz op gelijke hoogte tegen de lijstaanvoerder. De thuisclub, met een basisplaats voor Jeremie Frimpong, had moeite om het ritme terug te vinden en moest halverwege genoegen nemen met een gelijke stand tegen het taaie Mainz.

Leverkusen schakelde een tandje bij na rust en herstelde de voorsprong in de 67ste minuut. Hierbij was wel hulp nodig van Zentner, die grabbelde bij een niet eens al te hard schot van Robert Andrich en zo de gang naar het net moest maken. De Mainz-keeper bleef vol ongeloof in zijn eigen doel liggen.

Nog meer tegenslag voor Mainz toen Jessic Ngankam na een check van de VAR een directe rode kaart kreeg voor een harde charge op Xhaka. De scheidsrechter had eerst nog geel getrokken voor de invaller aan de kant van de bezoekers. Mainz moest de laatste twintig minuten dus met 10 spelers verder.

Leverkusen trok de minieme voorsprong uiteindelijk over de streep. Mainz probeerde het nog wel in de blessuretijd, maar kansen waren niet besteed aan Tom Krauss en Lee Jae-Sung. Na 94 minuten konden die Werkself de negentiende overwinning van het Bundesliga-seizoen vieren.

Leverkusen heeft tot dusver 97 doelpunten gemaakt in 33 wedstrijden dit seizoen in alle competities. Dat is een record voor een Duitse club. De jacht op de eerste landstitel ooit wordt op 3 maart vervolgd met een uitwedstrijd tegen 1. FC Köln.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja als je slechte wedstrijden ook gaat winnen dan wordt je kampioen. 11 punten gaan ze niet meer weggeven.

23 februari 2024 om 22:53

Bayern heeft nog een wedstrijd tegoed dus het gat kan dan weer 8 punten worden. Maar wat gun ik het Leverkusen zeg. Geweldig voetbal spelen ze.

23 februari 2024 om 22:54

Ja maar die verliezen morgen

23 februari 2024 om 22:55

En Bayern moet Morgen tegen Leipzig en met hoe het verloopt op dit moment zie ik ze dit gat niet dichten.

23 februari 2024 om 23:11

Niet alleen 11(/8 punten als Bayern dit weekend wint) voor. Maar ook gwn goed voetbal op de mat leggen en niet te vergeten 0 wedstrijden verloren in de Bundesliga. Ongekend voor een club als Bayer Leverkussen, Alonso heeft het echt op orde daar. Ben benieuwd wat zijn nieuwe stap zal zijn, hoop stiekem Liverpool.

Zo nou komop heh, bij het vorige artikel vond ik die 1ste goal al bizar vreemd. Niet de dag van die keeper in ieder geval. Goede genade.

Was een slordige pot van Bayer. Maar toch blijven ze met z’n allen druk zetten en met een idee voetballen. In de eerste helft veroverd Wirtz bijvoorbeeld een bal bij eigen 16 waarna ze konden counteren. Op dat soort momenten zie je dat Leverkusen echt als een team voetbalt. Overigens vind ik de centrale verdedigers wel pover aan de bal. En Boniface terug in de spits zou ook wel voor makkelijkere overwinningen zorgen

Lijpe goal en celebration van Xhaka. Ook wel respect voor hem gekregen na die Arsenal docu.

24 februari 2024 om 05:54

De verzorger stond al klaar 😂😂

24 februari 2024 om 08:03

Je moet op YouTube ‘Open Mix Xhaka Sheffield Arsenal’ typen. Dan zie je hoe belangrijk deze man was voor Arsenal.

Niet altijd je beste voetballer, maar zo ongelooflijk belangrijk.

Als Leipzig Bayern op een gelijkspel kan houden morgen dan is de race wel gelopen lijkt me, 10 punten voorsprong met 11 wedstrijden te gaan is een mooi kussen. Ik hoop ook dat Leverkusen ongeslagen kan blijven tot het eind van het seizoen. Wat een sprookje zou dat zijn zeg, niet alleen eindelijk nog eens iemand die Bayern van de troon stoot maar dat ook ongeslagen doet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren