Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bart Vriends maakt duidelijke keuze tussen Luuk de Jong en Santiago Gimenez

Laatste update:

Bart Vriends heeft zondag met interesse naar de topper tussen Feyenoord en PSV (1-2) gekeken. De 32-jarige centrumverdediger van Sparta Rotterdam was zondagavond te gast in Studio Voetbal en werd daarbij gevraagd om een keuze te maken tussen Santiago Gimenez en Luuk de Jong, de centrumspitsen van beide topclubs.

"Ze ontlopen elkaar niet gek veel. Ik vind Luuk de Jong vervelender om tegen te spelen", zegt Vriends. "Simpelweg vanwege zijn kopkracht. Dat is van zo'n hoog niveau dat je steeds bij de les moet zijn."

"Vooral ook omdat Luuk de Jong steeds in je rug gaat lopen. Dan vallen die hoge ballen in jouw blinde hoek, dan ben je al bijna geklopt."

Presentator Sjoerd van Ramshorst wil weten hoe De Jong af te stoppen is. "Je moet simpelweg mega geconcentreerd zijn. Bij iedere voorzet die gegeven wordt, waar dan ook in de Eredivisie, moet je alert zijn waar je spits is, maar bij Luuk de Jong zou ik nog drie keer kijken, zeg maar."

De Jong produceerde eerder dit seizoen in het uitduel met Sparta (0-4), toen de spits van PSV rechtstreeks tegenover Vriends stond, een doelpunt en een assist. "Je moet hem gewoon geen ruimte proberen te geven", weet Vriends. "En heel goed afstemmen met de andere centrale verdediger, dat je niet in een soort twijfelmoment komt waarbij je hem moet overnemen."

Vriends ziet De Jong als een van de gevaarlijkste centrumaanvallers van de Eredivisie. "Bij veel spitsen kun je nog wel ergens mee wegkomen, dat je denkt: als ik hier sta kan ik die bal nog net verlengen, maar bij hem kom je daar niet mee weg."

Vriends heeft ook een zwak voor Vangelis Pavlidis van AZ. "Pavlidis en Gimenez vind ik wel enigszins vergelijkbaar, maar Pavlidis heeft als extra smaak dat hij een individuele actie heeft. En die is denk ik ook meer tweebenig."

@voetbalzonenl Deze Feyenoord-fan! ?????????? #feyenoord #psv #feypsv #luukdejong #santiagogimenez ? origineel geluid - Voetbalzone

Wie is beter?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Luuk is ook ontzettend geslepen, het voordeel voor PSV is vooral het ontzag wat elke tegenstander voor Luuk heeft waardoor hij zelfs bij totale onzichtbaarheid de tegenstander nog steeds de volledige aandacht op hem richt. Een gigantisch voordeel voor z’n medespelers

Kwestie van smaak normaal gesproken, echter is er nog veel werk aan de winkel voor Gimenez.
De laatste weken heeft hij 2 stappen terug gedaan, neig bijna naar een wissel met Ueda. Voorin lopen we vast, nauwelijks dreiging en aanspreekpunt de laatste weken. Voor nu zeg ik ook De Jong, hopelijk ontwikkeld Gimenez nog hij is nog maar 22

4 december 2023 om 00:01

We gaan wel wat ver jongens. Tegen Atletico kwam hij er idd niet aan te pas, maar hij heeft vorige week een hattrick gemaakt, vandaag ook een goal en staat op 17 goals in 14 potjes. Zullen we hem gewoon laten staan?

4 december 2023 om 01:17

En daarnaast heeft Gimenez ook nog eens 3 assists. Hij is gemiddeld dus direct betrokken bij grofweg 1,5 goal per wedstrijd.

In de Champions League heeft Gimenez twee keer gescoord in zijn drie wedstrijden tegen Lazio (2x) en Atletico. Ook geen verkeerd gemiddelde zou ik zeggen.

Voor Feyenoord en de Eredivisie is Gimenez gewoon een absolute topper. Tuurlijk mist hij ook weleens een kans maar hij is voor dit niveau gewoon van de buitencategorie. Hij zou zomaar op 30+ doelpunten kunnen komen. Dat terwijl de topscorer de laatste jaren telkens 15 tot 20 goals had.

4 december 2023 om 06:50

Ik vond Gimenez tegen PSV echt niet goed. De goal kwam door een fout van Benitez, maar ik vond hem vooral in heel veel aannames heel slecht.

4 december 2023 om 08:12

Was idd niet top, al had ie alsnog een paar goede acties en dat de goal een fout is zegt me weinig, zoveel goals komen uit een fout. Desondanks, zeggen dat ie misschien op de bank moet, slaat nergens op. Hij is dit seizoen qua prestaties de beste uit de competitie. Zelfs met het missen van die kansen. Luuk heeft een mooie herfst van z'n carriere, maar de kracht van PSV is voor een groot deel de geweldige buitenspelers. Luuk is echt niet meer beter dan Gimenez.

4 december 2023 om 08:12

@janssen, en vorige week las ik overal dat fouten worden afgedwongen

4 december 2023 om 03:00

17 goals in 14 wedstrijden.... er zijn jaren dat de topscorer van de eredivisie net aan 20 goals haalt in een jaar (vorig jaar kwamen ze daar zelfs niet aan).

Zo'n speler moet je toch altijd laten staan, zelfs als er en moment is waarin hij een keer 2 of 3 wedstrijden niet scoort, voorlopig ligt hij na 14 wedstrijden 7 goals voor op de Coen Dillen index, hoeveel beter wil je het nog hebben...

4 december 2023 om 06:41

Fun fact. Gimenez is de topscorer van Feyenoord vorig seizoen al voorbij. Dat was Gimenez haha.. Nog 4 goals en hij zit op het aantal van Jorgensen in het kampioensjaar.

4 december 2023 om 10:54

En toch scoort ie nu elke wedstrijd 1 doelpunt dan komt ie op 37 doelpunten. En dat is niet genoeg. Al denk ik wel dat ie 30 waarschijnlijk wel gewoon gaat halen

4 december 2023 om 16:18

Gek genoeg ligt hij 7 goals voor op Coen Dillen, maar als hij in de komende 20 wedstrijden naar verhouding net zo vaak scoort per wedstrijd als in de eerste 14 (1.2 goals per wedstrijd) komt hij aan het einde 1 goal te kort voor dat record.

Neemt niet weg dat hij gewoon bezig is aan een waanzinnig seizoen. Het is 11 jaar geleden dat we voor het laatst een spits hadden in de eredivisie die over de 30 goals in een jaar ging en zelfs met een iets mindere 2e seizoenshelft zou hem dat toch moeten lukken. Er is toch geen club ter wereld die een spits met deze stats op de bank gaat zetten.

4 december 2023 om 07:49

Gimenez laten staan , maar zal Ueda er (vaker) bij zetten. Ueda heeft uitstekende loopacties en sprongkracht. Hiermee creëer je veel meer dreiging in je voorste linie. Dan moeten verdedigers keuzes maken , nu ligt de focus puur op Gimenez. We hebben geen creatieve buitenspelers en geen creatieve 10 en zeker in de top wedstrijden breekt dat op . Met steeds het balletje achterin rond tikken redden we het niet.

4 december 2023 om 18:48

Besef je even dat je nog niet zo heel lang geleden het moest doen met Bryan Linssen (die het overigens verdienstelijk deed) in de spits, en daarvoor zelfs Colin Kazim-Richards en Mitchell Te Vrede in de spits rondliepen in Rotterdam.

‘Neig bijna naar een wissel’. Je hebt de topscorer, die 17 op 14 loopt in de spits rondlopen. Je mag Gimenez op je blote knieen bedanken dat ‘ie is gebleven deze zomer, want zo’n spits opnieuw vinden gaat heel, heel, heel lastig worden.

4 december 2023 om 20:33

Pff Renoldi, Santi heeft in 14 wedstrijden 17 x gescoord dan ga je hem toch niet wisselen.

Kan Bart Vriends daar niet gewoon elke week gaan zitten? Sympathieke, intelligente kerel die leuk kan praten en die bovendien als nog actieve eredivisiespeler echt weet hoe het is om de spelers die wekelijks besproken worden als tegenstander te hebben. Ik vond dit vooral door hem de beste aflevering van Studio Voetbal sinds tijden.

4 december 2023 om 01:19

Sowieso een hele toffe gast om naar te luisteren. Naar mijn mening misschien nog iets te correct, maar hoop dat dat na z’n carrière iets zal veranderen.

4 december 2023 om 06:31

Ik vind het juist heerlijk dat iemand zijn mening kan verkondigen en alsnog beschaafd overkomt. IK heb bij veel van die 'politiek incorrecte' figuren toch vaak het gevoel dat ze dat doen omdat hun publiek ervan geniet. Lekker gepeperde meninkjes delen...

4 december 2023 om 06:51

Je bedoeld een Berghuis ? Die geeft voor de camera ook zijn mening en komt beschaafd over. Echter kun je je afvragen wat zijn niveau is (zeker als het over hem zelf gaat).

4 december 2023 om 01:31

Zou zijn podcasts meepakken als ik je zo hoor praten over hem: veel diepgaander dan deze tvshows ook.

4 december 2023 om 06:54

Is inderdaad een toevoeging aan die tafel, nou is dat met de vaste gasten die ze normaal gesproken hebben niet heel moeilijk..

Zoals hieronder ook als tip werd mee gegeven is zijn podcast ook een aanrader!

4 december 2023 om 09:32

Ik ook en hij heeft ook een podcast waar hij altijd anekdotes en zulke verhalen verteld over tegenstanders. ''de Cor Podcast'' heeft ie en is ook echt leuk om naar te luisteren!

On: Ik denk persoonlijk dat als ik zou mogen kiezen tussen die 3 spitsen, ik wel voor Gimenez zou kiezen, weet niet waarom, puur mn gevoel. Maar alle 3 hebben hun eigen kwaliteiten.

Bij Luuk is het gevaar dat je niet in de buurt kan komen, want dan heb je een elleboog te pakken. Scoort daarentegen dan wel weer minder en als je kan koppen heb je een makkelijk dagje.

4 december 2023 om 07:24

Tegen Luuk de Jong heb je nooit een makkelijke dag als het op koppen aankomt. Daarin is hij gewoon wereldtop.

Deze vergelijking kan je pas maken als Ginenez de leeftijd heb van de Jong.
Nu staan ze niet eens retever uit elkaar en heeft het wapen zijn kop.
Luuk heeft denk maximale uit zijn carrière gehaald en gimenez moet het nog maar laten zien.
Als je de cijfers erbij pak maar dan gaan weer scorebord journalistiek doen doet gimenez het dit jaar nog wat beter
?

4 december 2023 om 08:55

Ik denk ook dat je op basis van de buitenspelers en zoals die het doen ook zou kunnen stellen dat Gimenez het lastiger heeft, omdat (tegen Feyenoord dan niet) Lozano aan de ene kant en (tegen feyenoord dan weer wel) Bakayoko aan de andere kant, veel dreigender zijn dan de buitenspelers van Feyenoord. Het gebeurt bij PSV meer en vaker dat een buitenspeler eroverheen komt, veel dreiging heeft, waardoor Luuk 1-op-1 komt, en juist dan is hij heel gehaaid, maar ook heel sterk. Daarnaast is de Jong een speler die contunue met je bezig is als verdediger, er tegenaan springen, beetje duwen en zeuren. Wordt je als verdediger ook heel gek van natuurlijk, Gimenez is daarin (nog) te lief.

Viel me overigens (@jozua86) gisteren wel op dat er veel handjes/ elleboogjes richting gezicht/ hoofd gingen van Psv'ers. In ieder geval Vertessen bij Wieffer al, je had een moment met Boscagli bij Gimenez en natuurlijk ook de Jong zelf. Spelers gaan er wel in mee natuurlijk als je er zovaak mee weg komt, zeker als het niet hard genoeg is volgens de huidige regels/ interpretatie van de regels.

4 december 2023 om 09:33

Ik denk dat Gimenez meer kans heeft om in het buitenland te slagen omdat ie een actie heeft. Uiteindelijk is Luuk als we eerlijk zijn behalve bij PSV overal mislukt, want in de top moet je zelf iets kunnen forceren of echt heel erg dodelijk zijn voor de goal. Ik denk niet dat Gimenez de absolute top haalt, maar wel dat ie gaat slagen in een grotere competitie.

4 december 2023 om 09:47

Migi,

Bij Sevilla heeft hij het aardig gedaan toch?
Kijk voor mij is het simpel hij staat voor mij in het rijtje Tadic.
Ik vind het een misselijke speler die bij elk incident bij de scheids staat die niet kan incasseren wel kan uitdelen.
Dat hij het bij PSV super doet staat wel buiten kijf.

Als je naar Gimenez kijk die moet gewoon nog veel leren, maar zijn cijfers ziojn top. Ik hoop dat zijn volgende stap Spanje of Duitsland wordt in de subtop en dat hij vandaar door gaat stomen.

4 december 2023 om 14:45

Wel aardig, maar niet heel goed vind ik. Ook nooit echt een vaste waarde geworden. Natuurlijk is die EL finale een sprookje en hem ook van harte gegund. Eigenlijk vind ik de mooiste periode in zijn carriere die paar weken bij Barcelona dat hij bijna wekelijks de punten binnen kopte en het stadion, dat eerst floot als-ie erin kwam, massaal Luuk Luuk Luuk scandeerde. Ik vind Tadic persoonlijk beter en vooral ook beter in een team dat een veel hoger niveau aantikte. Overigens vind ik Luuk niet eens zo'n heel misselijke voetballer. Hij stelt zich wat aan, maar het is niet van het niveau Tadic naar mijn mening qua "grinta".

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren