Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ start tweeluik met zeer moeizame zege op nummer drie van Andorra

Laatste update:

AZ heeft het heenduel met Santa Coloma in de derde ronde van de Conference League nipt weten te winnen. In Andorra maakte de ploeg van trainer Pascal Jansen via Djordje Mihailovic pas een kwartier voor tijd het enige doelpunt: 0-1. Volgende week donderdag om 20:45 uur staat de return in Alkmaar op het programma. De winnaar van het tweeluik plaatst zich vervolgens voor de play-offs van het Europese toernooi.

AZ begon met één debutant aan het duel: de van SK Brann overgekomen Noorse linksback David Møller Wolfe. Hij moet in Alkmaar de naar Bournemouth vertrokken Milos Kerkez doen vergeten. Verder viel op dat Riechedly Bazoer in het hart van de defensie startte, samen met Pantelis Hatzidiakos. Bazoer stond afgelopen seizoen slechts twee keer in de basis, wat mede door blessureleed kwam. Deze jaargang lijkt hij op meer speeltijd te kunnen rekenen.

Verwacht werd dat AZ niet al te veel problemen zou moeten hebben met de nummer drie van Andorra. Maar in de eerste helft lukte het de Alkmaarders maar niet om echt grote kansen te creëren. Beide ploegen losten voor de rust geen enkel schot op doel, waardoor de ruststand 0-0 was. Jesper Karlsson was nog het dichtst bij een goal, maar zijn vrije trap in de 42ste minuut ging een paar meter over het vijandelijke doel.

Direct aan het begin van de tweede helft werd ook Santa Coloma voor het eerst gevaarlijk, maar doelman Mathew Ryan bracht eenvoudig redding op de schuiver van buiten het strafschopgebied. Even later moest de Australische keeper opnieuw in actie komen na een vrije trap, met een corner als gevolg. In de fase daarna greep AZ weer het initiatief en kreeg het ook kansen: Yukinari Sugawara schoot een meter naast en Dani de Wit maaide in kansrijke positie langs de bal. Een kwartier voor tijd was het alsnog raak, toen Mihailovic een vrije trap van Sugawara binnenkopte: 0-1. Dat bleek genoeg voor de zege.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Stugge ploeg, knappe overwinning

10 augustus 2023 om 21:03

Mooi voor het landencoefficient. Volgende keer weer winnen en snel vergeten.

10 augustus 2023 om 21:15

Yup, precies dit! Uiteindelijk is het gewoon de winst

10 augustus 2023 om 21:27

Er waren ooit jaren dat Nederlandse ploegen dit soort wedstrijden gelijk speelden of zelfs verloren. Goed om te zien dat er nu gewoon gewonnen wordt.

10 augustus 2023 om 23:29

Ik denk dat je heel goed moet zoeken om een verlies in Andorra te vinden in de geschiedenisboeken hoor hahah. Desalniettemin gewoon de overwinning, niet te veel van vinden verder en volgende week in Almaar met een nulletje of zes oprollen.

11 augustus 2023 om 13:48

Onder 'dit soort wedstrijden' rekent Zidanevdijmond (???) naar ik aanneem ook potjes tegen Differdange, Dudelange en dergelijke.

11 augustus 2023 om 21:05

Hahahahahaha…

Uitstekende positie voor de return. Begin seizoen is doorgaan het enige wat telt

1 schot op doel. Wat een saaie pot. Maar winnen telt

Je zou hier maar 10 euro voor betalen 😅

10 augustus 2023 om 21:07

Geen idee of het mijn stream was, maar ze leken housemuziek door de speakers af te spelen. Toch even extra een party meegepakt voor dat tientje.

10 augustus 2023 om 21:10

Had mijn stream ook. Ze hadden gewoon een bandje gebruikt met achtergrond geluid. Dacht echt; ze draaien toch niet zo hard muziek tijdens een wedstrijd?😂

10 augustus 2023 om 21:13

Leek een bandje maar ik had toch heel even de hoop dat het daadwerkelijk door de stadionspeakers ging. In een poging om AZ uit het spel te halen.

10 augustus 2023 om 21:16

10 euro betalen voor wat??

10 augustus 2023 om 21:22

Stream, was alleen pay per view te kijken.

Toch weer een zege op een top 3 club en ook nog eens de 0 gehouden in de CL. Topprestatie!

10 augustus 2023 om 21:35

Ach ja, dit is weer zo'n tegenstander waarvan je alleen maar kan verliezen winnen us vanzelfsprekend.
De geschiedenis laat zien dat dit dus gewoon zaadpotjes zijn die als her tegenzit gewoon mis kunnen gaan.....next

10 augustus 2023 om 21:51

Die Tinus is minder vergevend voor andere teams...

10 augustus 2023 om 22:24

Dit is gewoon winnen toch....als er door wie dan ook niet gewonnen word van dit soort clubs ben ik onverbiddelijk inderdaad.

10 augustus 2023 om 23:12

Goh, net alsof hij supporter is. Denk ook dat jij iets vergevingsgezinder bent als het aankomt op wedstrijden van je eigen cluppie.

Dramatisch voetbal tegen een semi prof club uit Andorra. Laten we hopen dat dit een valse start is van het seizoen en dat het alleen maar beter kan worden.

10 augustus 2023 om 21:00

Volgens mij moet Jansen gewoon een keer bij jullie opstappen... Want AZ was gewoon niet gemotiveerd en probeerde bijna de hele wedstrijd niet om te scoren.

10 augustus 2023 om 21:05

Zo gaat het toch altijd bij AZ onder Jansen. Die eindigen straks weer bovenaan in de groepsfase met 15 punten en een doelsaldo van plus 6. Weinig plezier, maximale coëfficiëntenpunten.

10 augustus 2023 om 21:08

Ik ben absoluut geen fan van Jansen, ondanks dat hij de meeste punten als AZ trainer heeft behaald, maar het voetbal is vaak niet om aan te zien. Hoop dat Martens volgend jaar het stokje kan overnemen, of wellicht dit seizoen al als de prestaties tegenvallen.

10 augustus 2023 om 21:17

Geen fan van Jansen ondanks dat hij de meeste punten als AZ trainer heeft behaald en dan maar hopen op Martens volgend jaar? 😄

10 augustus 2023 om 21:21

Het voetbal onder Jansen is vaak niet om aan te zien en jeugd krijgt buiten noodzaak nauwelijks de kans. Jansen haalt dan wel de meeste punten per wedstrijd (in deze eeuw) maar valt terug op dat lijstje zonder alle bonuspunten die hij in de conference league mag bijschrijven. Met resultaatvoetbal in de toppers (en latere Europese rondes) kan iedereen wel leven, maar bij Jansen is dat ook het recept tegen pakweg Excelsior en Volendam. Daarnaast vind ik persoonlijk Martens een stuk prettiger overkomen, Jansen raakt nogal snel gepikeerd bij een kritische vraag.

10 augustus 2023 om 21:34

Wat Europees telt is winnen. Natuurlijk was de wedstrijd niet best. Maar als AZ dit seizoen op die manier 10 Europese wedstrijden wint dan hoor je mij niet klagen.

Zo'n matige uitpot zie je wel vaker voorbij komen. Volgende week gewoon er overheen lopen.

Zegt niets dit, het is maar een oefenpotje. Vanaf het weekend knallen!

Tja, ik zal me inhouden, maar wat een matig niveau. Het is alsof je kijkt naar een herhaling van zetten. Paar nieuwe poppetjes (maar bij voorkeur niet te veel, stel je voor) en gewoon de bal voorspelbaar van A naar B, naar C, terug naar A, naar C, naar B, naar A...

Als AZ een ingravende tegenstander treft, zoals hier, dan is dit het automatische resultaat. Maar Pascal zal weer zijn zelfde verhaal vertellen. Moeilijke tegenstander (ja, de bakker moet weer vroeg op, maar vergis je niet in zijn kadetjes!).

Eigenlijk een blamage, flashbacks naar Feyenoord Drita.... Maar goed ze zullen doorgaan, dus dan hebben we het nergens over

10 augustus 2023 om 21:11

Nouja dat seizoen heeft feyenoord wel een mooie campagne gebracht

10 augustus 2023 om 22:16

Hopen op een dezelfde route voor AZ dan

Toch wel fijn hoor zo een conference lesgue voor de coefficienten

Ontzettend zwak vandaag, dankzij een toevalstreffer langs de semiprofs gekomen. Net als vorig jaar stroperig gebrei tegen een ploeg die zich ingraaft. Tot dusver de variatie in de aanval van Pascal Jansen. En ja het is de eerste wedstrijd van het seizoen, het was er erg warm en nog honderd andere smoesjes maar deze pot was toch echt zwaar ondermaats.

Moeizaam is niet zo belangrijk. Die voorsprong wel

10 augustus 2023 om 21:24

Dit inderdaad. Tuurlijk wil je liever met 0-5 met prachtig spel winnen maar nu moet je gewoon die groepsfase bereiken. Winnen, nul houden en volgende keer thuis afmaken en dan door.

Ryan aan het tijdrekken in minuut 90 tegen een club waar ze een bandje aanzetten ipv echte fangeluiden hebben…

Deze ronde ga je sowieso wel door als AZ, maar in deze vorm zal het tegen waarschijnlijk Arouca wel nog heel moeilijk worden.

10 augustus 2023 om 21:30

wat is een Arouca?

10 augustus 2023 om 21:33

Een voetbalclub uit Portugal

10 augustus 2023 om 21:49

Ho ho, staat "maar" 2-1. Er is nog hoop voor Brann met het trouwste publiek van Noorwegen erachter thuis!

Coëfficienten zijn binnen!!11!!1!!

Dit zijn de moeilijkste wedstrijden om je voor op te laden. Goede zakelijke overwinning, volgende week thuis een prima uitgangspositie, en daar afmaken.

Jammer, tegen beter weten in hoop ik altijd op een stunt van teams uit Andorra. Treurig dat iemand ze semi-spanjaarden noemde in het live-draadje.

10 augustus 2023 om 22:37

Dat was ik, volgens mij en daar bedoelde ik op zich niets negatiefs mee, maar er speelden in het team vandaag 8 Spanjaarden en 1 persoon uit Andorra, in de basis. Daarnaast waren er 5 van de 6 mensen op de bank Spanjaarden (en 1 persoon uit Andorra).

En dan kun je moeilijk van Andorrezen spreken, toch?

11 augustus 2023 om 17:16

Ok, dat maakt het duidelijk.

Het gros ervan, overigens, zijn Catalanen. Spreken dezelfde taal en delen dezelfde cultuur. Weinig spaans aan.

10 augustus 2023 om 23:14

Moet je niet te serieus nemen. Beetje hetzelfde als Wolves Portugal 2 noemen.

11 augustus 2023 om 00:15

Santa Coloma heeft gedaan wat ze moesten doen en dat is 2 rondes winnen tegen min of meer gelijkwaardige teams. Derde voorronde halen is best een puike prestatie.

Gelukkig nog gewonnen. Goed voor de punten, maar dit is natuurlijk gewoon slecht. Een gelijkspel zou een regelrechte blamage zijn.

Goed of niet goed. Belangrijk is winnen en minuten in de benen. Volgende week het afmaken in eigen huis!

Typische provincieclub gezien de reacties hieronder… knap hoor AZ! 🥳🤣

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren