Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke XI Griekenland: veel Eredivisie-invloeden binnen selectie

Laatste update:

Zo belangrijk als het EK-kwalificatieduel tussen Nederland en Griekenland voor Oranje is, is het dat ook voor de Grieken. De ploeg van bondscoach Gustavo Poyet staat met zes punten uit drie wedstrijden op de tweede plek in Groep B en lijkt de gevaarlijkste concurrent van Nederland om de tweede plek. Frankrijk is met twaalf punten uit vier duels de foutloze koploper.

De Griekse selectie kent zes spelers met ervaring in de Eredivisie: Vangelis Pavlidis, Pantelis Hatzidiakos, Lazaros Rota, Kostas Tsimikas, Georgios Giakoumakis en Dimitros Limnios. Tasos Douvikas, die deze zomer voor twaalf miljoen euro de overstap maakte van FC Utrecht naar Celta de Vigo en tot dusver vijftien keer uitkwam voor de nationale ploeg (1 goal, 3 assists), is niet geselecteerd.

Verder kent de Griekse selectie een aantal grote namen. Nottingham Forest-doelman Odysseas Vlachodimos verdedigt het doel. Hij droeg tot dusver 33 keer het shirt van de nationale ploeg en wist daarin 15 keer de nul te houden. Ook aanvoerder en nummer 10 Anastasios Bakasetas is een speler om in de gaten te houden. De middenvelder van Trabzonspor is redelijk onbekend in Nederland, maar een grootheid in Griekenland.

Vermoedelijke XI Oranje: dringen voor een plekje op het middenveld

Zo start Oranje zeer waarschijnlijk aan het duel met de Grieken.Lees artikel

'Moeilijke opgave'
John van 't Schip, tussen 2019 en 2021 bondscoach van de Griekse ploeg, verwacht dat Nederland een zwaar duel tegemoetgaat. "In Griekenland leeft het idee dat ze het EK kunnen halen met deze ploeg. Het liefst had je dat natuurlijk allemaal zelf meegemaakt, maar het is wel mooi dat nu wordt voortgezet wat we hebben opgebouwd", zo laat de voormalig bondscoach optekenen in De Telegraaf. "Makkelijk gaat het zeker niet worden voor Oranje, terwijl dit een wedstrijd is die eigenlijk wel gewonnen moet worden met het oog op de kansen op EK-kwalificatie."

"Als ik één tip moet geven aan Ronald Koeman en het Nederlands elftal, dan zou ik heel goed het oog houden op Bakasetas", gaat Van 't Schip verder. "Dat is een heel goede speler. Bakasetas, die bij Trabzonspor speelt, is de middenvelder met het meeste voetballende vermogen. Een slimme speler, die hard werkt voor het team, maar ook goals maakt en assists verzorgt. Je moet ervoor waken dat je hem te veel ruimte geeft, want via hem komt het Griekse team goed aan het voetballen."

Vermoedelijke XI Griekenland: Vlachodimos; Baldock, Retsos, Hatzidiakos, Tsimikas; Kourbelis, Siopis, Bakasetas; Masouras, Giakoumakis, Pelkas.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Staat Pavlidis niet in de basis? Hmmm waar speelt Gakoumakos of zoiets nu dat hij de voorkeur krijgt?

7 september 2023 om 09:28

In de MLS geloof ik....scoort nog steeds makkelijk

7 september 2023 om 09:32

In de MLS is dat niet bijzonder tegen McDonald’s en KFC medewerkers. Dat niveau is zo verschrikkelijk laag.

7 september 2023 om 13:51

Aangezien hij het bij Vvv en Celtic niet onaardig deed en in het Griekse elftal ook niet,is er geen reden om hem eruit te halen nu hij in de MLS speelt lijkt me

7 september 2023 om 09:32

Ik verwacht Pavlidis gewoon in de basis. Giakoumakis speelt bij Atlanta United en doet het goed daar.

Ben erg benieuwd of we kunnen stunten tegen Nederland. Heb er enigszins wel vertrouwen in. Van 't Schip had de taak om er een nieuw team van te maken, wat hem wel gelukt is. Poyet heeft er weer een sterke vecht machine van gemaakt, die het Frankrijk erg lastig heeft gemaakt.

7 september 2023 om 09:58

Ik ben nu wel benieuwd hoe je profielnaam tot stand is gekomen? Slaat dit op het land Macedonië of is het een bepaalde benaming van een regio waar Griekenland onder valt?

7 september 2023 om 10:10

Macedonië is een provincie in het noorden van Griekenland, regio van Thessaloniki, en bestaat uit West-, Centraal- en Oost- Macedonië. Het land wat nu Noord-Macedonië heet was daar in de oudheid, tijd van Alexander de Grote, onderdeel van. Er is hierdoor jaren lang een discussie geweest tussen beide landen over de claim van de naam Macedonië. Uiteindelijk is er een overeenkomst gesloten, waardoor de naamsverandering van het land tot stand is gekomen. Ik zelf kom uit het Griekse gedeelte, vandaar de naam. Dit is het in het kort.

7 september 2023 om 11:36

Mag ik zo vrij zijn te vragen van waar je komt in Macedonië?

7 september 2023 om 12:15

Tnx voor de uitleg. Weer wat geleerd.

7 september 2023 om 15:09

Wat je op voetbalzone wel niet leren, mooie uitleg

7 september 2023 om 11:03

Ik geef jullie nog echt wel goede kans hoor. Minimaal een gelijkspel zit er zeker in.
Het NL-Elftal is niet zo denderend en zeker onder Koeman niet.

7 september 2023 om 11:08

Ik geef gelijkspel ook een grote kans eerlijk gezegd. Zie ons niet snel winnen, hebben we voorin gewoon te weinig stootkracht voor.

Alleen jammer dat Mavropanos niet meedoet, dat scheelt veel.

7 september 2023 om 13:56

@xiii: Qua spelers zijn we gewoon sterk en zeker veel beter dan Griekenland. Jouw sidenote "zeker onder Koeman niet" snap ik dan weer wel. Dat is hetgeen wat mij ook nog zorgen baart. Maar onze selectie:
Brentford
Inter, Bayern, Liverpool, Manchester City
Barcelona, Milan, Leipzig
Dortmund, Liverpool, Psv

Dit is qua clubs vermoedelijk onze basis, dan heb je op de bank
Brighton, Heerenveen, Girona, Feyenoord, Feyenoord, Inter, Spurs, Chelsea, Atalanta, Atalanta, PSV, Hoffenheim, Feyenoord

Dit is toch geen slechte selectie? En dan mis je nog Arsenal (timber), Feyenoord (bijlow), Leverkussen (frimpong) en Atletico Madrid (depay). En we hebben bijna allemaal basisspelers bij deze clubs. Hier zou menig land, waaronder Griekenland, gewoon jaloers op zijn.

7 september 2023 om 14:03

Ik snap wel niet echt waarom er vaak zoveel waarde gehecht wordt aan spelen bij een bepaalde club. Want op papier kan een speler van Brighton slechter lijken dan een speler van Liverpool, maar als die eerste daar de absolute ster is en die tweede derde keuze op zijn positie dan zet dat het toch al in een ander perspectief.

Wat trouwens niet wegneemt dat Nederland een goede selectie heeft, maar dat meet je niet direct af aan waar de spelers spelen vind ik.

7 september 2023 om 14:29

@mangalitsa zo zo wat blazen we weer hoog van de toren. 'Hier zou menig land, waaronder griekenland, gewoon jaloers op zijn' Nederland stelt niks meer voor jou, Nederland en Griekenland zijn gewoon gekijkwaardig. 'Qua spelers xijn we veel beter dan Griekenland' typisch weer zo iemand die alleen maar kijkt naar welk land heeft de grootste namen. Heb je griekenland als team ooit zien spelen? Ik vind het ook bijzonder na afgelopen wk waar NL van de mat werd gespeeld door Ecuador nog zo arrogant kunnen zijn over landen als Griekenland.

7 september 2023 om 15:01

@Lierse: Blablabla

@Peso: We zullen zien. Ik ben realistisch denk ik. Jij niet. Je kan het arrogant noemen, geheel mee oneens ook. We hebben doodsimpel een beter team. Tenminste: Individueel zijn onze spelers beter. Waarmee ik moet zeg dat wij winnen gaan. Dat maak jij ervan en dat is gewoon gebrek aan begrijpend lezen

7 september 2023 om 15:05

Ik had het dan ook niet over de namen. Gewoon het team zelf in zijn algemeen. De namen zijn allemaal prima, individueel, maar als team verzaakt het Nederlands elftal al een tijdje. En nu onder Koeman is het ook niet beter geworden, eerder slechter. Dat is eigenlijk wat ik bedoelde.

Op papier leuke namen maar de uitwerkingen en het team in zijn geheel is niet zo geweldig dus.

7 september 2023 om 15:20

@manga hoe kan je dat nou zelf realistisch vinden? Mooi dat op papier de spelers beter zijn maar het zou je sieren om een toontje lager te zingen nadat dit team al een hele tijd niks meer voorstelt

7 september 2023 om 15:25

XIII: Dan zijn we het inderdaad gewoon eens. Wat betreft spelers zouden we natuurlijk gewoon moeten winnen, maar inderdaad weinig vertrouwen in met Koeman. Daarom zou puntverlies al lekker zijn. Schandalig misschien, maar wellicht komt er dan eens een nieuwe en capabele bondscoach

7 september 2023 om 16:16

Volwassen reactie. Het valt me gewoon op dat ik de afgelopen dagen hier lijstjes zie van clubs. Die veel minder nietszeggend zijn dan namen van spelers.

En vooral omdat het onnodig is aangezien er meer dan genoeg kwaliteit is.

7 september 2023 om 16:23

Wel mee eens Lierse, toch komen die spelers ook niet zomaar bij die clubs natuurlijk. Maar dit geef je al aan door het kwalitatief een goede selectie te noemen, en dat is ook zo. Koeman moet meteen ontslagen worden als we de komende wedstrijden niet met minimaal 4 punten doorkomen, en dan ben ik nog heel erg mild. 6 punten is eigenlijk een must met Frankrijk op het programma tijdens de volgende interlandreeks.

7 september 2023 om 17:25

Nederland is onder Koeman idd nog niet heel denderend. Maar Griekenland stelt ook niet zo veel voor hoor. Waren niet aanwezig op het laatste WK afgelopen december en staan 50 op de fifa ranglijst.

Wij zijn misschien niet zo best maar onder Koeman verloren we in de Nations League van Kroatië, nummer 3 van het WK. Van Italië een bewezen topman en van Frankrijk voor de kwalificatie, nummer 2 van het WK.

Dit is juist een tegenstander nu iedereen net weer is begonnen om weer het zelfvertrouwen op te krikken. Ik verwacht een reguliere 3-0.

Is Mavropanos niet geschorst? Kreeg in de laatste interland tegen Frankrijk rood.

7 september 2023 om 14:47

Ja die is er niet bij

Tsja, best een aardig elftal.
Prima keeper. Grappig om Baldock er tussen te zien als Engelsman.
Defensie is wel prima op orde hoor. Retsos was een aardig talentje, maar ook best blessuregevoelig geloof ik.
Hatzidiakos is een degelijke CV en Tsimikas is voor Griekse begrippen een topback.

Pelkas, Bakasetas, Giakoumakis en Pavlidis zijn goede spelers voorin/middenveld en verder hebben ze normaliter nog een dijk van een verdediger met Mavropanos. Maar volgens mij is hij geschorst en licht geblesseerd.

7 september 2023 om 15:32

Wel of geen Mavropanos maakt wel een groot verschil trouwens. Dat is voor Nederland wel even heel erg fijn. Vlachodimos en Tsimikas zijn inderdaad erg sterke spelers. Verder inderdaad geen team wat je mag onderschatten. Niveautje minder dan wij, dus je zou dit moeten winnen

7 september 2023 om 16:03

Eens. Volgensmij is hij geschorst, had ik gelezen.

Hier moet je gewoon van winnen als je hier van verliest moet je je echt schamen, Grieken hadden het al moeilijk thuis tegen Ierland alleen tegen Frankrijk verloren ze nipt maar dat kwam ook omdat ze met 11 man achterin bleven

Het doet pijn, maar ik hoop dat Nederland opnieuw door de mand gaat vallen vandaag of zondag (of allebei) punten laat liggen, dan is Nigel de Jong vast wel bereid om Koeman te ontslaan.De Grieken waren in 2004 onverwachts te sterk, hebben wisselend succes door de jaren, maar lijken nu toch weer een prima elftal te hebben weer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren