Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ en Feyenoord organiseren speciale actie voor revaliderende Van Iperen

Laatste update:

AZ en Feyenoord, die het aanstaande zondag in Alkmaar tegen elkaar opnemen, zullen tijdens de Eredivisie-topper in actie komen voor Donny van Iperen. De 27-jarige voetballer belandde in augustus in coma na een harde botsing met een doelman tijdens een wedstrijd in Moldavië. Van Iperen is inmiddels terug in Nederland en is ontwaakt uit zijn coma, maar het herstel zal lang duren.

De familie van de verdediger zette daarom een crowdfundactie op om de revalidatieperiode te bekostigen en ook AZ en Feyenoord zullen dus hun steentje daaraan bijdragen. Van Iperen speelde jaren in de jeugdopleiding van de Alkmaarders en Arne Slot kent hem nog uit zijn tijd bij SC Cambuur. De twee clubs zullen de wedstrijdshirts na afloop van de topper signeren, waarna ze geveild worden voor de inzamelingsactie.

Bieden op de tenues is mogelijk vanaf het eerste fluitsignaal (zondagmiddag 16.45 uur) en kan tot en met 16.00 uur op 22 oktober. Behalve het bieden op de wedstrijdshirts is het ook mogelijk om een donatie te doen voor het herstel van Van Iperen. Alle opbrengst van de actie gaat naar de crowdfundactie, die is opgezet door de familie van Van Iperen. De teller staat intussen op ruim veertigduizend euro. Van Iperen speelde in Nederland ook bij Telstar en Go Ahead Eagles en speelde sinds afgelopen zomer bij FC Zimbru Chisinau in Moldavië.

Begin augustus kwam de verdediger hard in botsing met de doelman van Dinamo-Auto Tiraspol. Van Iperen werd direct naar het ziekenhuis gebracht en werd een week later overgebracht naar het Erasmus MC. Daar werd duidelijk dat zijn thalamus is beschadigd, een belangrijke hersenkern die verantwoordelijk is voor belangrijke functies van het lichaam en de geest. Van Iperen is inmiddels begonnen aan zijn herstel, een erg zware en lange revalidatieperiode.

Doneren
Een donatie doen aan de inzamelingsactie kan via deze link.

Bieden op de gedragen en gesigneerde wedstrijdshirts kan vanaf zondagmiddag 16.45 uur via deze link.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat kan voetbal dan ook weer mooi zijn... Hopelijk word er een mooi bedrag opgehaald

Het zijn de kleine dingetjes in voetbal die de sport soms zo mooi maken. Klasse actie!

Mooi initiatief van beide clubs! Zo zie je toch maar dat voetbal nog steeds verbind

15 oktober 2022 om 16:38

Zowaar een positief woord over AZ Maikel!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren