Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Familie zet crowdfunding op touw voor revalidatie Donny van Iperen

Laatste update:

De familie van Donny van Iperen is een crowdfunding begonnen om zijn revalidatietraject te kunnen bekostigen. De 27-jarige verdediger, die onder contract staat bij het Moldavische FC Zimbru, belandde begin augustus in het ziekenhuis en lag enkele dagen in coma nadat hij hard in botsing kwam met de doelman van tegenstander Dinamo-Auto.

Van Iperen vloog na een halve week met een speciaal ingericht vliegtuig samen met de artsen en zijn zus naar Rotterdam, waar hij in het Erasmus MC verder werd behandeld. De terugkeer van de ex-speler van Telstar en Go Ahead Eagles liep uiteindelijk vertraging op nadat duidelijk werd dat hij als voetballer in het buitenland onverzekerd is voor zorgkosten in Nederland. Van Iperen staat sinds deze zomer onder contract bij FC Zimbru uit de Moldavische hoofdstad Chisinau en staat dan ook geregistreerd als inwoner van dat land.

De in Sint Pancras geboren Van Iperen werd geholpen door de De Gemeente Dijk en Waard, waar Sint Pancras onder valt. Na gesprekken met de familie en de Nederlandse spelersvakbond VVCS is het gelukt om Van Iperen als lokale inwoner te registreren. Zodoende komt hij in aanmerking voor een Nederlandse zorgverzekering.

Van Iperen staat nu een lang revalidatietraject te wachten. “De eerste weken leefden wij als familie tussen hoop en vrees; over het leven van Donny en hierna over de schade die er is aangericht in belangrijke delen van de hersenen”, zo schrijft zijn familie op de crowdfundingspagina. “Hierdoor worstelt Donny met bewustzijn. De afgelopen weken moeten wij genoegen nemen met een knipoog of een knijpbeweging. Tot recent. ‘Yes’, is het antwoord dat Donny geeft op een vraag van een van de verplegers.”

Zijn familie laat weten dat Van Iperen kampt met een bewustzijnsstoornis. “Dit heeft te maken met de schade in de thalamus, een belangrijke hersenkern en 'supercomputer' die belangrijke functies voor het lichaam, en de geest, aanstuurt. Hoewel de gesproken woorden een hele grote stap zijn, blijft Donny daarom worstelen. Echter zijn we hoopvol en weten we dat een volgende fase in het herstel zich gaat aandienen; een loodzware en lange revalidatie.”

Om het revalidatietraject te kunnen bekostigen, is zijn familie een crowdfundingsactie begonnen. Inmiddels is er ruim €6.500 euro opgehaald. Doneren aan de revalidatie van Donny van Iperen kan via www.gofundme.com/f/donny-van-iperen-strijder-staystrong.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het blijft toch gek dat voor de ene speler die dit meemaakt er maximale aandacht is (bv. Nouri) en dat je over deze jongen amper wat hoort/leest.

Desalniettemin zeer schrijnende gevallen en hoop uiteraard dat ze op een dag weer een gezond leven kunnen leiden..

9 september 2022 om 12:34

Van Ipperen is een Hollandse jongen die voor een appel en een ei tegen een bal schopt. Totaal geen sprake van mogelijke financiële vrijheid, niet voor hem en niet voor zijn familie.

Bij Nouri zit daar flink wat meer achter, plus dat er bij Ajax ook enorm veel te halen valt in financieel opzicht.

Het gaat allang niet meer om voetbal, de mens en er voor elkaar zijn. Economisch gewin staat op 1.

10 september 2022 om 03:54

Kwam hij serieus "in botsing" met de doelman van Dinamo-Auto? Wel erg ironisch zeg.. hoop op een goed herstel voor hem.

9 september 2022 om 12:42

Je snapt toch inmiddels wel hoe de wereld werkt,hoe bekender je bent hoe meer aandacht je krijgt als je overlijdt of iets ernstig meemaakt.....dat is toch niet iets nieuws

9 september 2022 om 13:21

Zo bekend was Nouri nog helemaal niet. Hij is helaas meer bekend om zijn tragische situatie dan om z’n wedstrijden in Jong Ajax.
Maar ook dit ga je me vast op zeer pedante wijze uitleggen..

9 september 2022 om 13:26

Ik durf in te schatten dat nog geen 10% hier op VZ wist van deze jongen. Terwijl Nouri het grootste talent bij Ajax was, minuten had gemaakt in de ED en in elkaar zakte tijdens een (oefen)wedstrijd. Nouri is/was geen Ronaldo nee, maar vergeleken met van Iperen...

9 september 2022 om 13:30

Als je nouri niet kende als voetbal fan in nederland,dan heb je echt onder een steen geleefd,je kon hem toen vergelijken met wat naci unuvar nu is en weet zeker dat de meeste in nederland op zijn minst van zijn naam hebben gehoord,ben niet eens een ajax fan en hoorde van nouri toen hij 13 was.

9 september 2022 om 13:53

Recruit je ze al op zo’n jonge leeftijd? Heb je toevallig ook een gouden schep?

9 september 2022 om 14:59

Marieke, gaat alles goed met je? Je bent nogal fel in je reacties. Is echt niet nodig joh, het weekend staat voor de deur. Lekker van genieten!
En oh ja, na een komma komt een spatie. Adios!

9 september 2022 om 16:56

Het gaat niet alleen om Nouri het gaat ook om Ajax. Er reageren nou eenmaal veel mensen op Ajax artikelen. Blijkbaar stoort dat jou. Niet echt snugger om dan nog een flinke bijdrage te doen. Meerdere reacties is dus meerdere click. Voetbalzone is je vast dankbaar!

9 september 2022 om 13:57

Het verschil is dat Nouri in Nederland voetbalde en deze jongen ergens ver hier vandaan.

9 september 2022 om 14:09

Toen mijn oma overleed hoorde ik er amper iemand over, nu Elizabeth overlijd is er 10 dagen rouw. Je kan zelf ook wel bedenken dat hoe bekender mensen zijn hoe meer er over gesproken wordt.

9 september 2022 om 15:26

Dat snap ik lieverd. Ik denk dat je m’n reactie niet goed hebt begrepen. Ik probeerde een nuance aan te brengen. Bij Nouri was er namelijk maximale aandacht (mensen de straat op, pleintjes vernoemd naar hem, item bij de laatste DWDD, heel veel nieuwsberichten etc.) en bij deze jongen is er nagenoeg niets. Daar zit ook nog heel veel ruimte tussen, mijn vraag is dus waarom het verschil zo gigantisch is.
Trouwens nog gecondoleerd met je oma!

9 september 2022 om 16:22

Misschien omdat de een een wereldtalent was dat live tijdens een voetbalwedstrijd in elkaar zakte? En de ander net boven amateurniveau speelt bij wijze van spreken. Word je ook bos dat koningin Elizabeth zoveel aandacht krijgt, en je eigen oma niet?

9 september 2022 om 17:16

Grappig feitje: Als ik je naam op m’n iPhone typ maakt de autocorrect er ‘moeilijk’ van.

Schade aan de thalamus is inderdaad zachtst gezegd niet best. Wat een pech kan je ook hebben, bah. Mooi dat er in ieder geval wat (minimale) vooruitgang is.

Een aanzienlijke groep voetballers verdienen zoveel geld dat ze het nooit van hun leven op kunnen maken. Een soort solidariteitsfonds onder voetballers voor dit soort situaties zou mooi zijn.

Het zou heel mooi zijn als de voetbalmiljonairs een financiële bijdrage doen voor hun collega.

Je zou toch denken dat dit door een UEFA zou worden bekostigd. Die jongen komt tijdens het werk in een (bedrijfs) ongeval dan zou je toch denken dat ze dan de kosten betalen.

10 september 2022 om 07:47

Hij is niet in dienst van de uefa, maar van de club. De club moet een verzekering hebben voor bedrijfsongevallen. Maar helaas is niet alles gedekt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren