Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Atalanta-legende vindt na twaalf seizoenen in de Serie A nieuwe uitdaging

Laatste update:

Josip Ilicic heeft met NK Maribor in zijn thuisland Slovenië een nieuwe club gevonden. De 34-jarige middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot medio 2025 bij de club houdt. Ilicic maakte de afgelopen jaren furore in de Serie A. Hij was een van de sleutelspelers tijdens de wederopstanding van Atalanta.

Ilicic bracht Atalanta veel spelvreugde in Europa tijdens campagnes in de Champions League. Toch kampte de creatieve spelmaker in de afgelopen jaren ook met mentale problemen. Atalanta en Ilicic besloten deze zomer om het doorlopende contract te ontbinden, waardoor de linkspoot plotseling transfervrij was. Met Maribor heeft de tachtigvoudig international van Slovenië een nieuwe werkgever en vastigheid gevonden.

Bij Maribor gaat Ilicic spelen met rugnummer 72. Sportief directeur Marko Suler is in zijn nopjes met zijn nieuwste aanwinst. “Dit is een groot moment voor ons en iets dat veel betekent voor zowel Maribor, als alle voetballiefhebbers in Slovenië. Josip en Maribor hebben altijd een speciale band onderhouden en daar hebben wij nu van kunnen profiteren. Deze speler hoeft verder niet geïntroduceerd te worden. Hij heeft al historie geschreven voor het Sloveense voetbal.”

In 2010 stond Ilicic al een half jaar onder contract bij Maribor. In elf wedstrijden was hij goed voor vier doelpunten en drie assists, waardoor Palermo bereid was om maar liefst 2,3 miljoen euro voor hem neer te tellen. Via Fiorentina kwam Ilicic uiteindelijk in Bergamo terecht. In totaal speelde de Sloveen 339 wedstrijden op het hoogste niveau van Italië, waarin hij goed was voor 96 treffers en 66 assists. In Europees verband scoorde Ilicic 22 keer voor een Italiaanse club.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vond hem in al die jaren dat hij in Italiã« speelde, een prachtige voetballer om naar te kijken. Best lang eigenlijk en vond hem er altijd een beetje slungelig eruitzien, maar hij was allesbehalve slungelig en had een prachtige techniek en inzicht. Maar zoals in de tekst staat, had hij helaas toch wat problemen buiten het veld.

Had altijd bij hem het idee dat hij niet echt gemaakt was voor de voetbalwereld, in de zin van dat hij misschien mentaal iets te zwak was. Maar daar buiten, had hij schijnbaar ook problemen met bijvoorbeeld zijn vrouw. Want ik kan mij nog wel herinneren aan het begin van de coronapandemie, dat hij schijnbaar in een depressie is belandt maar dat hij op een dag thuis kwam en zijn vrouw aantrof met iemand anders in bed en daardoor een tijdje nodig had om alles weer enigszins op de rit te krijgen en mede om die reden ook de eindfase van het seizoen 19-20 (toen de competitie weer werd hervat in de meeste landen nadat het door corona stil lag en alsnog werd uitgespeeld) en het begin van het seizoen 20-21 moest missen en dat hij vorig seizoen ook weer in een zware depressie zat en las dat dat toen ook weer met z'n vrouw te maken had.

Als hij mentaal wat sterker was geweest, denk ik dat hij uiteindelijk ook misschien wel mee had gekund bij een club als Juventus. En dan bedoel ik het Juventus van een paar jaar terug wat gewoon op eenzame hoogte stond in Italiã«.

Vergeet ook niet zijn 4 goals in de achtste finale van de Champions League tegen Valencia. Atalanta won toen uit met 3-4 uit bij Valencia en Ilicic nam in die wedstrijd alle goals van Atalanta voor zijn rekening en scoorde in die twee wedstrijden tegen Valencia 5 goals en schoot Atalanta toen dus zowat eigenhandig naar de kwartfinale, en dat was echt vlak voor de coronapandemie.

5 oktober 2022 om 17:46

Compleet mee eens. Als je een compilatie opzoekt van zijn goals die hij heeft gemaakt, dat is echt totaal krankzinning. Echt een aanrader!

5 oktober 2022 om 18:23

Zo ongelooflijk moe wordt je van die "niveau 3" artikelen... Nu weer over een bid van Oekraine, wat maakt dat nou weer een niveau 3 topic en de hele Qatar bid een open forum? Is er eindelijk eens een boeiende discussie, mag 3 kwart er niks mee..

Over Ilic heb ik niks meer te melden dat het een parel van een speler was/is voor de middenmoot en subtop. Kwam als totale voetballer , al dan niet door externe factoren, net te kort. Gun hem het beste.

Enorm begenadigde voetballer. Schot, geweldige dribbel (ondanks zijn 1.90m), erg wendbaar, uitstekende pass en heeft gewoon een fantastische techniek. Uiterst onderschatte voetballer, wat heb ik veel van Atalanta genoten door deze man en Papu Gomez. Een van de beste spelers ter wereld in zijn tijd. Had veel last van inconsistentie in zijn tijd bij Fiorentina, maar bloeide compleet op bij Atalanta. Helaas nu buiten de radar gevallen bij Maribor, maar hopelijk hervindt hij zijn plezier in het voetbal weer bij deze Sloveense grootmacht. Het ga je goed, Josip!

5 oktober 2022 om 18:29

Hij is onder de radar gevallen omdat hij geestelijke problemen heeft. Waarschijnlijk voor gekozen om terug te gaan naar zijn vaderland.

5 oktober 2022 om 18:43

Was bij Palermo al geniaal - bij vlagen.

Leuk dat die naar Maribor is gegaan. Zsm even een shirt bestellen aangezien ze ook een mooi shirt hebben.

ilicic, wat een speler! Sinds Palermo volg ik hem al waar die heerlijk samen speelde met Pastore! Ben altijd super gecharmeerd van hem geweest. Enorm goede speler die nooit per se in de belangstelling stond van grotere clubs, Het gaat je goed!

"hij was een van de sleutelspelers tijdens de wederopstanding van Atalanta."

Denk dat je het hier lastig over een 'wederopstanding' kan hebben. Atalanta heeft nooit zulke prestaties geleverd in haar geschiedenis als dat het sinds 2017 heeft gedaan. Hoofdarchitect van dat success was natuurlijk Gasperini, met een duidelijk spelplan van vroeg drukken leveren en vooral op de vleugels vastzetten, om zo initiatief te krijgen. De onvoorspelbaarheid van spelers als Ilicic wist uiteindelijk dat allemaal in de vele doelpunten om te zetten.

Ilicic oogt enorm flegmatiek en slungelig als speler, maar in feite is hij behendig en sterk aan de bal. Absolute legende geworden voor Atalanta. Maar goed, om aan de top te blijven als club moet je doorselecteren, hoe lastig zo een beslissing ook is. Dat doet Atalanta ook wel goed moet ik zeggen: Papu Gomez, Gosens, Ilicic, misschien Malinovsky hierna.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren