Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal verslaat Sevilla dankzij Jesus en gaat alleen aan kop in poule van PSV

Laatste update:

Arsenal heeft goede zaken gedaan in de Champions League. Op bezoek bij Sevilla won de ploeg van Mikel Arteta met 1-2. De uitblinker aan de kant van Arsenal was Gabriel Jesus, die met een assist en een wonderschone treffer betrokken was bij beide Engelse doelpunten. Met de overwinning gaan de Noord-Londenaren alleen aan kop in Groep B, met zes punten uit drie wedstrijden. Sevilla staat met PSV op twee punten uit drie wedstrijden, maar heeft een beter doelsaldo dan de Eindhovenaren.

Bij Arsenal, waar Jurriën Timber nog steeds langdurig uit de roulatie is, startte David Raya weer onder de lat. De Spanjaard werd flink bekritiseerd na zijn optreden tegen Chelsea maar verscheen dus wel aan de aftrap. Verder had Arteta weinig verrassende namen in petto. Bij Sevilla startten oud-Ajacieden Nemanja Gudelj en Lucas Ocampos in de basis.

Na acht minuten hadden the Gunners het bal moeten openen. Een splijtende bal van Takehiro Tomiyasu leidde een gevaarlijke tegenaanval in. De Japanner vond Jesus, die landgenoot Martinelli alleen voor de keeper zette. De vleugelspeler stuitte echter op doelman Ørjan Nyland.

Na een zwakke inspeelpass van Raya werd Sevilla voor het eerst gevaarlijk via Dodi Lukebakio. Zijn aanname was echter zwak, waardoor er geen schotpoging volgde. Even later stak Ocampos Youssef En-Nesyri weg, maar zijn inzet vloog gevaarlijk voorlangs.

Op de valreep van rust kwam de uitploeg dan toch op voorsprong. Met een geweldige aanname en een heerlijke, vlijmscherpe steekpass zette Jesus Martinelli wederom alleen voor het doel. Dit keer hield laatstgenoemde het hoofd wel koel. De Braziliaan dribbelde koeltjes langs de doelman en schoof de bal in het lege netje: 0-1.

Direct na rust had Martin Ødegaard de score moeten verdubbelen. Nadat Jesus tegen de keeper aanschoot, volleerde de Noor in de rebound kiezelhard over. Uitblinker Jesus zette de verdubbeling van de score wél op het scorebord.

En dat deed de Braziliaan niet zomaar. Met een schijnbeweging legde de aanvaller hem neer voor zijn rechter, waarmee hij de bal op weergaloze wijze in de rechterbovenhoek krulde. Al vlug daarna maakte Sevilla echter de aansluitingstreffer. Uit een voorzet van Ivan Rakitic kopte Gudelj kiezelhard raak: 1-2.

Mariano Diaz volleerde de bal kort daarop hard tegen de lat, maar had bij zijn aanname hands gemaakt. Daarna gaven de Noord-Londenaren weinig meer weg, waardoor verder Spaans verzet in de kop werd gedrukt. Met de overwinning gaat Arsenal aan kop in de poule, waar Sevilla met PSV in de strijd verwikkeld is om de derde en vierde plek.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Werd nog best moeilijk het laatste half uur. Tomi en Rice enorm sterk gespeeld. Raya liet mij nog schrikken op het eind. Leek wel alsof die de bal half mistte met de vuist

24 oktober 2023 om 23:04

Deed ie ook. #StartRamsdale

24 oktober 2023 om 23:19

Pas met de league cup vermoed ik, Arteta heeft nu duidelijk gekozen

24 oktober 2023 om 23:41

Onbegrijpelijke keuze wat mij betreft. Bovendien laat Raya totaal niet zien waarom hij dat vertrouwen zou moeten krijgen.. Is notabene een huurling. Ramsdale deed het goed begin het seizoen, moest naar de bank, heeft ons in de cup toen 1 ronde verder gebracht en daarna alleen nog maar op de bank gezeten. Ondertussen levert Raya elke wedstrijd ballen in bij de tegenstander en is een bron van onrust, naast een paar zwakke optredens wat betreft daadwerkelijk keepen.. Nee, wat mij betreft z.s.m. Raya naar de bank. Ik vond het sowieso al onterecht dat hij er uit het niets voor Ramsdale in kwam. Fout van Arteta wat mij betreft.

24 oktober 2023 om 23:59

Jup ik dacht echt dat Ramsdale genoeg heeft gedaan om in ieder geval het seizoen te beginnen als 1ste keeper maar nope. Raya begon nog sterk maar daarna 3/4 zwakke wedstrijden waarvan vandaag eigenlijk de betere was. Hij kan goed passen maar het lijkt erg geforceerd momenteel en dan komen er fouten

25 oktober 2023 om 08:26

Zit wel een gedachte achter. Arteta wil een keeper die aanspeelbaar is en onder druk de juist keuzes kan maken. Raya is zo’n type, maar het is duidelijk nog onwennig. Ik vind de uitstraling van Ramsdale ook veel beter, communiceert zowel met speler als fans en laat strijd zien. Dat hij Engels is mag ook meewegen. Ik gun Ramsdale meer en ben bang dat dit niet lang houdbaar is.

25 oktober 2023 om 09:38

Ik snap de gedachte wel Gunnero, alleen heb ik dat in de praktijk nog niet gezien. Ik heb Raya nog niets zien doen wat ik Ramsdale niet ook heb zien doen. Onder druk de juist keuzes maken als keeper zijnde is belangrijk inderdaad, maar je algehele niveau moet ook voldoende zijn. Gisteren in de 95e minuut die voorzet die hij bijna in eigen doel tikt.. Sterker nog, Raya heeft in mijn optiek geluk dat veel niet is afgestraft door de tegenstanders. Tegen Chelsea bal bij Palmer in de voet in de eigen 16, tegen City niet doorhebben dat Alvarez praktisch naast je stond (geluk met het zijnet) en ga zo maar door. Zijn veel ballen van hem geweest die in of rondom de eigen 16 bij een tegenstander terecht kwamen, waarbij hij geluk heeft dat het geen goal wordt.

Ik vind dat Ramsdale onterecht te hard is afgeserveerd dit seizoen. Ik hoop dan ook dat Arteta snel weer de switch maakt. De potentiële voordelen van Raya, die in de praktijk dus nog niet blijken, wegen niet op tegen de bewezen kwaliteiten van Ramsdale in mijn optiek.

25 oktober 2023 om 09:42

@Arsenal-Gunner

Hij begon eigenlijk ook als 1ste keeper, maar dat was volgens mij puur omdat Raya toen nog niet binnen was. Daarna eigenlijk vrij snel zonder pardon naar de bank verwezen, zonder dat hij een slechte wedstrijd had gespeeld. Ik vind het geen goede en nette keuze van Arteta geweest. Raya begon in mijn optiek gewoon degelijk. Hij had een paar makkelijke potjes, waar geen druk op stond en daarin deed hij degelijk zijn ding met de bal rond laten gaan. Maar ook toen passte hij al langere ballen over de zijlijn of flink naast de bedoelde teamgenoot. De kritiek op Raya is in mijn optiek nog licht, omdat hij vrij veel geluk heeft gehad dat de meeste van zijn blunders niet zijn afgestraft (veelal dankzij halsoverkop verdedigend werk van Saliba, Gabriel of White).

24 oktober 2023 om 23:39

@Arsenal-Gunner

Klopt, die Rice speelt ook echt geweldig zeg heeft zich moeiteloos aangepast bij Arsenal, en ik hoop dat Arsenal dit seizoen de premier league wint.

Rice, Jesus en Tomiyasu waren geweldig. Tomiyasu moet voorlopig basis staan. Raya weer zwak, eerste helft een bal inleveren bij de tegenstander die gelukkig de bal niet goed wisten te controleren en god mag weten wat hij daar op het einde probeerde. Jorginho ook weer behoorlijk zwak. Nketiah mag wel wat meer druk zetten, je was er net ingekomen joh doe wat meer moeite.

24 oktober 2023 om 23:05

Ik begreep ook niet waarom hij geen druk zette. Nkethia out!

25 oktober 2023 om 09:47

@imesut

Op links prefereer ik normaliter toch wel gewoon Zinchenko. Tomiyasu was gisteren goed inderdaad, maar op links vind ik het toch vaak 50/50 bij hem. Arteta moet op het middenveld andere keuzes gaan maken. Dat heeft in mijn optiek namelijk ook invloed op het spel van Zinchenko. Raya moet wat mij betreft z.s.m. naar de bank. Jorginho vond ik niet zwak, alleen moet hij niet in de basis staan wat mij betreft. Is een prima speler om een wedstrijd te controleren bij een voorsprong of tegen ''mindere'' ploegen op te stellen. Hopelijk is Partey er snel weer, de man van glas.., aangezien hij meer dynamiek brengt. Inderdaad, Nketiah viel mij ook op. Die liep er echt bij alsof hij geen zin had. Dat snap ik eigenlijk niet zo goed, aangezien hij erop gebrand moet zijn zich te bewijzen. Hij heeft de kwaliteiten niet om op 50% goed genoeg te zijn namelijk..

25 oktober 2023 om 10:48

Ik had gehoopt dat Nketiah zijn goede vorm kon doorzetten na de eerste drie wedstrijden, maar helaas bleek het weer dat hij het niet kon vasthouden, zelfde verhaaltje als vorig seizoen toen hij in de absentie van Jesus het prima deed om vervolgens weer niks te doen rest van het seizoen. Verkopen, is al 24 en verdient te veel voor zijn kwaliteiten. Met Partey heb ik het al beetje opgegeven, elke keer geblesseerd wanneer je hem nodig hebt, mits fit wel onze beste speler imo.

25 oktober 2023 om 14:17

Het is allemaal te vrijblijvend bij Nketiah inderdaad. En het zijn nooit lange periodes van goede vorm. Plus als invaller heeft hij nauwelijks impact op wedstrijden, wat mij toch echt tegen valt. Ook dit seizoen loopt hij alweer achter op Jesus, terwijl Jesus terug kwam van een blessure. En Nketiah heeft ook nog eens meer minuten gemaakt in totaal ook, over alle competities.

Jesus: 11 wedstrijden, 625 minuten, 4 goals en 1 assist
Nketiah: 13 wedstrijden, 709 minuten, 2 goals en 1 assist

Van beide nog niet denderende stats overigens, maar Jesus brengt daarnaast ook nog meer in het aanvalsspel, wat ik dus in deze stats niet mee neem. Als je kijkt in de PL alleen, dan heeft Nketiah 594 minuten t.o.v. 363 van Jesus, maar slechts 2 goals tegenover de 1 van Jesus. Dus 231 minuten meer en slechts 1 goal meer.

Zoals jij ook al zegt: verkopen. Heeft al zat kansen gekregen ondertussen en laat keer op keer zien dat hij niet genoeg verbeterd.. Had liever Balogun als back-up gehad, maar ja die wou zelf weg.

Zoals bijna heel het seizoen moeizaam gewonnen. Tempo lag weer laag.
De verdediging+ rice speelde goed. Odegaqrd, saka, Martinelli erg zwak. Raya bron van onrust achterin. Hopelijk is Jesus niet geblesseerd want Nkethia is een Bournemouth spits.

24 oktober 2023 om 23:10

Hey solanke heeft al meer gescoord dan nkethia heeft gedaan deze seizoen

24 oktober 2023 om 23:16

Als stand-in voor Solanke hahaha

3 heel belangrijk punten tegen de moeilijkste tegenstander uit de poule. Tomi vind ik niet vaak indrukwekkend op LB maar vandaag vond ik hem echt sterk.

Als je thuis tegen Lens wint en nog een keer gelijk speelt kan overwinteren niet misgaan.

En nu hopelijk een sterk performance tegen Sheffield.

25 oktober 2023 om 09:50

In principe moet je de komende twee potten 6 punten halen hoor. Thuis tegen Sevilla en thuis tegen Lens. Dat moet je winnen. Dat gelijkspel mag dan in de laatste pot tegen PSV misschien, als je spelers rust geeft omdat je al geplaatst bent. In een poule als deze moet je in mijn optiek op 12 punten of meer eindigen .

Ik hoop dat het tegen Sheffield beter gaat inderdaad! Hopelijk Jorginho dan op de bank en misschien Tomi wel als linksback. Stiekem hoop ik dat Partey kan spelen. En het is ijdele hoop, maar ik zou ook erg graag Ramsdale weer zien. Raya speelt nu al 4 potten op rij erg zwak en maakt meerdere flaters, waarbij hij geluk heeft dat ze niet allemaal zijn afgestraft.

25 oktober 2023 om 11:07

Ik hoop dat we tegen PSV nog een paar spelers van de A selectie zien. Dan zie ik tenminste weer wat sterren van dichtbij

25 oktober 2023 om 13:54

Haha, ja dat zou natuurlijk wel het mooiste zijn ! Vanuit sportief oogpunt hoop ik op een mix. Kiwior, Smith-Rowe, Vieira, Nelson en Trossard bijvoorbeeld.

Een aantal spelers goed zien spelen vandaag, waaronder Jesus Rice en Tomiyasu. Voor de rest was het een slechte wedstrijd aan de kant van Arsenal. Hele slechte eerste helft, goed afgesloten met een goal. Daarna prima begonnen, waar weer een goal uitkomt. Maar daarna was het weer drama. Je mag van geluk spreken dat het 1-2 is gebleven. Het spel van Arsenal is gewoon niet vloeiend, dat zie je vaker dit seizoen. Hier moet verandering in komen. Jesus hopelijk niet opnieuw geblesseerd…

Odegaard zit in een zware vormdip. Saka moest alles alleen doen aan de rechterkant. Havertz mag van mij meer minuten maken en Tomiyasu ook.

Beetje nerveuze einde maar het is goed dat ze op het einde het vol hebben gehouden alhoewel die laatste kans van Sevilla erg gevaarlijk was. Arteta moest zijn oude draaiboek vinden. De 5-3-2 formatie die hij vroeger deed met Holding. Maar dit keer met Kiwior. Dat wil ik vaker zien. Overwinningen op het einde sleuren met drie boomlange CV’s achterin. Prima, kan er ook van genieten. Kiwior is paar niveaus beter dan Holding.

24 oktober 2023 om 23:16

Zie Arsenal liever wedstrijden doodspelen dan achteruit hangen en om druk gaan vragen. Bank is wel echt veel beter met Kiwior ja. Er zijn niet veel spelers meer waarbij ik van baal als ik ze op het veld zie haha. Dat was een paar jaar geleden wel anders

24 oktober 2023 om 23:23

Ik heb het ook liever. Maar soms kom je er niet doorheen op het einde. Het is niet zo dat Arsenal vanaf het begin met zo’n formatie speelt. Er wordt de gehele wedstrijd al op veel risico gespeeld. Op het einde een slotje gooien daar hoeft Arsenal niet voor te schamen.

24 oktober 2023 om 23:18

Valt wel mee toch? Nu twee zwakke potten van Odegaard op rij, maar om dat direct al een zware vormdip te noemen vind ik wat ver gaan.. Zeker aangezien hij de wedstrijden daarvoor gewoon nog beslissend was. Zo'n 5-3-2 op het einde is prima inderdaad, zeker met Kiwior. Maar voor gewoon het spel is dat niks.

Van mij mag Smith-Rowe meer minuten maken op het middenveld. Sowieso krijgen bepaalde spelers bar weinig kansen. En ik ben nu echt klaar met Raya.. is echt een bron van ergernis aan het worden met zijn zwakke passes en ballen die hij inlevert. Ramsdale alsjeblieft weer starten. Veel meer persoonlijkheid ook die Ramsdale. Brengt meer rust achterin.

24 oktober 2023 om 23:31

Odegaard heeft 2 drieën gepakt als eindcijfer naar mijn idee. Je verwacht minimaal een 6 van zo’n speler en veel dingen lukt niet. Het is een dode flank. Links loopt het weer een stuk soepeler.

Arteta moet zijn middenveld snel in orde hebben. Ik snap de aankoop van Havertz een stuk minder. Ik dacht dat hij een tijdje op middenveld mocht spelen omdat Arteta daar in geloofde. Maar hij wordt nu weinig gebruikt.

Raya heeft het lastig maar ik vond hem niet slecht. Hij haalde juist een gevaarlijke voorzet met zijn vuist. De commentator had het verkeerd gezien. In de herhaling zag je dat de Sevilla speler vrij kon koppen.

24 oktober 2023 om 23:50

Hmm ja dat snap ik, maar Odegaard heeft in mijn optiek wel krediet. Die heeft een reeks aan prestaties om op te teren, waar anderen dat niet hebben. En bij Odegaard weet je ook dat die vorm er zo weer kan zijn. Duurt vaak niet langer dan 2 wedstrijden dat hij ondermaats is. Dus vandaar dat ik het ietwat krachtig geformuleerd vond. Ik denk zelf bijvoorbeeld ook dat Jorginho geen geschikte 3e middenvelder is als je met Rice speelt. Dat helpt niet mee dan.

Helemaal mee eens wat betreft het middenveld! Ik snap sowieso niet echt wat Arteta nu wil. Xhaka vervulde een bepaalde rol, wat goed werkte. Alleen Xhaka kwam vaak in scoringspositie/randje 16, waar hij net te log voor was. In mijn optiek is dan juist Smith-Rowe ideaal voor die positie, zeker aangezien hij aan zijn fysiek heeft gewerkt en zijn verdedigende arbeid. Havertz heeft wat positieve punten, maar hij blijft kansen missen. Dat kun je dan simpelweg niet rechtvaardigen. Vieira vind ik niet geschikt voor die positie. Dat moet de back-up van Odegaard zijn.

Niet slecht, maar ook absoluut niet beter dan Ramsdale. En daarvoor is hij zogenaamd wel gehaald. Sterker nog, ik vind hem overall echt minder dan Ramsdale. Die gevaarlijke voorzet met zijn vuist weghalen, daar staat dan bij een 0-0 stand de bal doodleuk bij de tegenstander in de voet passen tegenover.. Zijn slechte passing hebben nu al bijna elke wedstrijd wel een gevaarlijke kans opgeleverd. Tevens komen zijn lange ballen echt veel te vaak niet aan, terwijl Ramsdale daar echt een wapen mee had. Het gaat mij er simpelweg om dat Arteta het niet kan rechtvaardigen dat Raya speelt, waarmee je scheve gezichten in de selectie krijgt. En daarom snap ik het niet zo goed, want Arteta is in andere gevallen daar juist heel duidelijk en ruthless in geweest. Notabene richting Ramsdale zelf ook, door hem zonder aanleiding gewoon permanent naar de bank te verwijzen (gingen geen slechte prestaties van Ramsdale aan vooraf dit seizoen). Dan moet je als manager zijnde ook zo eerlijk zijn om dat voor elke speler te doen.

25 oktober 2023 om 08:04

Ik hoop dat Odegaard snel weer beter gaat spelen. Misschien heeft ie last van vermoeidheid of iets in de persoonlijke sfeer gebeurt. Hij lijkt totaal niet op de speler meer voordat hij zijn contract verlengde. Hij heeft nog genoeg krediet maar nog twee van zulke wedstrijden als vandaag en hij mag op de bank voor Vieira of Smith Rowe. Je moet als captain minstens een 6 pakken iedere wedstrijd naar mijn mening.

Middenveld moet snel opgelost worden. De Rice en Jorginho combinatie is leuk als je vaak de bal hebt maar zoals vandaag heb je er niet zoveel aan. Vond Jorginho nog wel redelijk spelen maar dat vind ik te weinig.
Denk dat Arteta ruimte wilt sparen voor Partey maar hij is te vaak geblesseerd. Smith Rowe mag meer kansen krijgen inderdaad. Zie hem ook graag vaker spelen, al is het maar voor 20 minuten iedere wedstrijd.

Raya staat nu wel onder druk. Hij moet gauw een wedstrijd spelen zonder fouten. Neemt veel risico’s maar ik denk dat Arteta dat voor lief neemt. Ramsdale schuilt snel achter lange ballen als het niet lukt en Raya gaat op dezelfde voet verder.

25 oktober 2023 om 08:41

Alles heeft met elkaar te maken. Door Zinchenko als inverted back het middenveld in te laten trekken, kan de nummer 8 naar voren. Als de spits dan ook ruimte trekt, zie je de nummer 8 veelvuldig in de box, zoals Xhaka vorig seizoen. Daarom koos hij voor aankoop Havertz, maar dat was (te) experimenteel. Nu hij kiest voor een ander middenveld is de waarde van Zinchenko ook een stuk minder.

Een opkomende Zinchenko en nummer 8 zorgde er ook voor dat de tegenstander verdedigend keuzes moest maken en er aan de rechterkant (Odegaard en Saka) ruimte ontstond. Door de omzetting worden die ook veel meer afgedekt en renderen minder.

Leuk en aardig dat Arteta kiest voor Jorginho, maar hiermee gooit hij zijn volledige tactische plan in de prullenbak. Hij moet snel met oplossingen komen.

25 oktober 2023 om 10:23

Helemaal met jou eens Gunnero!

Volgens mij zou het hierbij ook helpen als Arteta over het algemeen genomen vaste keuzes gaat maken voor vaste posities. En daar ook in zijn tactisch plan rekening mee gaat houden. Zeker op het middenveld is dat belangrijk.

Jorginho heeft mij als aankoop echt positief verrast en ik ben blij met hem als squad player. Alleen moet Arteta hem wel op een bepaalde manier gebruiken. Hij is ideaal om een wedstrijd bij een voorsprong voetballend te controleren, zonder dat je direct een CVM erin zet die er puur staat om de tegenstander op te vangen (zoals voorheen met Elneny). En tegen een ploeg waar je verwacht te domineren, kan hij ook waardevol zijn. Maar dan moet je hem dus ook zo gebruiken.

Rice is onbetwist ondertussen wat mij betreft. Dat is een homerun van een aankoop. Odegaard is ook onbetwist wat mij betreft, ondanks de 2 mindere potten op rij. Hij is de speler die je spel laat tikken als het ware. Dus eigenlijk gaat het om 1 positie op het middenveld. De positie waar Xhaka stond. En daar zie je de problemen, zoals jij ook aangeeft. Xhaka bracht extra fysiek op het middenveld, wat verdedigend zeker hielp (ook voor Zinchenko). Aanvallend had hij ook zeker waarde, maar hij kwam net te vaak in positief waar je dan liever iemand anders hebt staan. Daar moet je nu dus een balans in vinden. Je moet iets van het fysieke opgeven, maar tegelijkertijd meer voorin vinden. Daarvoor was inderdaad Havertz bedoeld, maar dat pakt nog niet top uit. Misschien over tijd nog.

Als je dan kijkt naar wie dat wel zouden kunnen zijn, heb je in mijn optiek een aantal opties die allemaal kleine tactische tweaks vergen.
- Zoals gezegd Havertz, maar dat zou ik sowieso langzaam integreren in plaats van zoals Arteta deed gelijk Havertz 10 wedstrijden op rij laten spelen (gechargeerd gezegd).
- Partey zou naast Rice kunnen. Dat zou ik graag zien. Daarmee verdeel je de ''Xhaka-rol'' eigenlijk een beetje over hen beide. Rice laat de laatste wedstrijden zien dat hij op momenten rond de 16 ook gevaar kan brengen. Partey brengt het loopvermogen, fysiek en kan zeker met een afstandsschot ook gevaar creëren.
- Smith-Rowe. Heeft daar veel te weinig de kans gekregen wat mij betreft. Is het meest richting de aanvallende kant van de 3 opties. Het gedeelte waar de nummer 8 veelvuldig in de box is, past perfect bij Smith-Rowe. Heeft ook bewezen over scorend vermogen te beschikken en is ook erg sterk in die combinaties rondom de 16. Fysiek gezien vind ik hem ook stappen gemaakt hebben en ook qua discipline op het veld. Als hij de kans krijgt zich daar te ontwikkelen, denk ik dat hij echt een hele goede keuze kan zijn!

Vieira is geen optie voor die linker 8 in mijn optiek. Die gaat daar doen, wat Odegaard op de rechter 8 doet. Dat werkt niet. Vieira zou de back-up van Odegaard moeten zijn dus. Ik zou dus nu kiezen voor Rice - Partey - Odegaard, omdat je daarvan weet wat je krijgt. En dan zou ik middels invalbeurten en basisplaatsen tegen tegenstanders waar je verwacht te domineren, spelen met Rice - ESR - Odegaard. Om op die manier er naartoe te werken dat ESR zich ontwikkelt op die positie en de basisplaats volgend seizoen/het seizoen daarna overneemt. Jorginho dan als balanswissel of back-up voor Rice (partey en Rice zou je ook kunnen rouleren op die 6 positie, als variant). Vieira zoals gezegd als wissel achter Odegaard en Havertz in mijn optiek voorlopig als multifunctionele wissel voor de linker 8, rechter 8, rechterflank en spits.

De kritiek op Nketiah hier slaat weer werkelijk nergens op. Als er 1 iemand is die altijd veel energie in zijn spel legt is hij het wel. Nu doet ie het 1x niet en is het weer niet goed genoeg.

Waar is de kritiek op Jesus als die niet goed speelt? Daar lees ik hier nooit wat over terwijl hij de afgelopen 2-3 wedstrijden ook niet bepaald
geweldig gespeeld heeft.

25 oktober 2023 om 07:30

De kritiek op Eddie is een stuk groter omdat hij er grotendeels gewoon weinig van bakt. Tevens komt hij af en toe ook in als een halve gare waardoor die ontsnapt aan rood.

Jesus krijgt pas net weer de kans in de spits. Die is ook niet altijd geweldig maar levert zelfs op 50% meer dan Eddie.

25 oktober 2023 om 09:58

Daar ben ik het niet mee eens Jari-Gunner. Ja normaliter legt Nketiah genoeg energie in zijn spel, maar dan mag je het toch terecht bekritiseren als hij als een zoutzak invalt? Bovendien betekent energie in je spel leggen niet direct dat je ook van waarde bent. Zoals arsenal890 terecht zegt, hij maakt in zijn druk zetten ook ontzettend veel overtredingen. Zeker ook overtredingen waarbij hij ontsnapt aan een kaart. Bovendien, waar is de bewijsdrang van hem? Dit is voor het eerst dat hij CL speelt en hij wil graag 1e spits van Arsenal zijn. Dan moet juist hij toch elke minuut die hij krijgt 150% geven? Aangezien op basis kwaliteiten alleen hij niet goed genoeg is.

De kritiek op Jesus? Volgens mij is die er meer dan zat. De afgelopen potten heb ik meermaals kritiek op Jesus gezien, die volledig terecht was. Na de wedstrijd tegen Chelsea zag ik kritiek op Jesus, idem tegen City bijvoorbeeld. Dus dat klopt simpelweg niet wat jij zegt.

Uiteindelijk heeft Jesus wel het 'voordeel' dat zijn spelbijdrage altijd groter is dan Nketiah. Nketiah zou een goalgetter moeten zijn, die in het meevoetballen en druk zetten minder goed is. Dat kun je excuseren, als hij dus zoals gezegd die goals maakt. Alleen doet hij dat laatste nog minder dan Jesus. Tja, dan komt de kritiek toch sneller en is die kritiek ook terecht toch? Sinds Jesus er is en je dus de vergelijking met Nketiah kunt maken, zijn de wedstrijden waarin Nketiah een betere prestatie op de mat legde dan Jesus op 1 hand te tellen.

Vond het geen heel goed optreden van Arsenal, helaas.

Jesus wordt omschreven als Motm, maar dat was hij voor mij niet. Ja, hij geeft een fabelachtige assist op Martinelli en hij scoort een wereldgoal. Dat klopt. Maar overall vond ik dat met name Saliba, Tomiyasu en Rice de beste indruk maakte (over de hele wedstrijd gezien).

Nu zullen mensen wel zeggen: wat ben jij voor een achterlijke, maar Jesus had ook te veel momenten waar ik mij aan heb zitten ergeren. En dan met name in de duels en het verontwaardigd naar de grond gaan bij een duwtje. Ik vond hem in de duels namelijk te afwezig en ook niet sterk genoeg vandaag. Hij speelde dan wel tegen de oude geslepen Ramos, maar met name de gelegenheids CV in Gudelj had je meer uit kunnen halen. Nu weet ik dat Gudelj zo'n beetje nu vaste CV is daar, maar toch moet hij daar meer uithalen.

Verder vond ik bij Arsenal met name Odegaard en Jorginho zwaar tegenvallen. De invalbeurten is niet heel veel zinnigs over te vertellen, alleen een Nketiah krijgt 10 minuten, waarvan hij er 8 of zo heeft zitten ''wandelen''. Meermaals bij drukzetten reageerde hij net 1 a 2 tellen te laat, waardoor Sevilla er gemakkelijk onderuit kon spelen. Ook zag ik bijvoorbeeld die Soumare een paar keer inzakken, een bal inspelen, doorlopen om vervolgens de bal rustig richting het middenveld mee te krijgen. Daar moet iemand gewoon meelopen, klaar.

Tomiyasu heeft wel een basisplek verdiend ondertussen. Defensief ijzersterk en veel en veel beter dan Zinchenko. Aan de bal vind ik hem wel minder, maar hij legt dan ook minder risico in zijn spel/passing en speelt de bal sneller rond dan Zinny. Zinny moet echt stappen gaan maken, anders mag Tomi absoluut blijven staan wat mij betreft. Kan ook niet wachten tot dat Timber terug is. Die kan het hem dan nog moeilijker gaan maken...

Qua middenveldbezetting: Partey of Rice moet als CVM spelen. Jorginho is leuk om erin te brengen en proberen een pot op slot te gooien, maar zijn forward passing mis ik de laatste tijd steeds meer. Het is langzaam en veel breed en terug. Dat moeten wij op die plek niet hebben. Daardoor komt een Odegaard ook minder goed in zijn spel. Idem voor Saka.

Op de LCM positie is het nog steeds zoekende. Dan Rice, dan Havertz, dan Vieira.

Arteta maakte vandaag de domme keus om Jorginho te starten in mijn ogen. Rice als CVM met Havertz (die wint ook voldoende duels op die plek) en Odegaard was top geweest. En anders had ik nog liever Vieira of ESR daar de kans zien krijgen. Vind wel dat beide heren daar defensief nog te veel steekjes laten liggen (en fysiek ook, qua inhoud).

Raya is overigens wel onrustig zeg. Slaat de bal nog bijna in eigen goal. Gaf wederom (!) een breedte bal richting White die bij de tegenstander aankwam (trap eens door, want de bal was gewoon te kort!)... Lachwekkend dat Ramsdale zo simpel aan de kant is gezet door deze Raya....

Ramsdale vond ik af en toe wat onzeker overkomen aan de bal en wat treuzelen, maar deze Raya kan er ook wat van zeg... En hij is vgm nog een halve kop kleiner als Aaron (en een huurling + Spaans).

Nee, ik zie liever Ramsdale...

Ik hoop overigens wel dat er in de winter wat bijkomt voorin bij Arsenal. Men is te afhankelijk voorin hoor. Een Pedro Neto om op de flanken te rouleren bijvoorbeeld? Of een Ivan Toney / Ollie Watkins in de spits die iets anders kunnen brengen. Zeker Toney ben ik fan van. Die brengt een ander soort dynamiek als spits en is toch meer een killer dan Jesus en zeker Nketiah...

Wat dat betreft zonde dat Balogun geen eerlijke kans heeft gekregen van Arteta...

25 oktober 2023 om 17:22

Het kan beter natuurlijk. Maar zo slecht was Arsenal echt niet. Op Spaanse bodem wint Arsenal historisch gezien bijna nooit. Maar drie overwinningen behaald en ook al staat Sevilla 13e in La Liga het blijft een lastige team om uit tegen te spelen.
Arsenal heeft na de 2-1 de boel op slot gegooid en kwam daarna amper in de problemen. Vond het goed gaan om de wedstrijd behoudend te spelen.
Ik ben wel met je eens dat het middenveld aangepakt moet worden door Arteta. Hij wisselt te veel de lcm positie zoals je aangaf en een snelle buitenspeler heeft Arsenal nodig omdat we zonder Martinelli niemand hebben die snel is en goede loopacties heeft.

26 oktober 2023 om 10:03

Jorginho hoort niet in de basis. Goede speler om de wedstrijd te controleren tegen het einde aan met voetballend spel, maar meer niet.

Verder hebben we Nelson nog wel die snel is en een goede (loop)actie heeft, maar die krijgt amper minuten. Snap ook niet dat Nelson altijd op links invalt. Op rechts kan hij ook gewoon prima invallen voor Saka (die is overigens ook gewoon snel & goede loopacties).

Neto erbij in de winter en in de zomer een nieuwe spits. Liefst beiden in de winter, maar zie ik niet gebeuren...

Toney/watkins/ferguson en Neto zou ideaal zijn!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren